lsn26 Posted December 5, 2004 Share Posted December 5, 2004 Върху един от големите кондензатори около процесорния цокъл има издутина и има леко изтичане на кафеникаво вещество, което прилича на колофон. Не съм имал никакви проблеми с компютъра си, но се съмнявам, че този кондензатор не е в ред. В биоса показва, че напрежението на процесора е стабилно и отговаря на нужното. Ако някой е на "ти" с дъната, нека помогне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted December 5, 2004 Share Posted December 5, 2004 Щом бачка няма проблем...аз имах едно дъно, което си бачка сумати време с 3-4 подути кондензатори...Вече като издаде багажа ще го носиш на сервиз и най-вероятно ще ти го сменят..така че няма страшно.Ако е в гаранция дъното го носи, ще ти подменят или кондензатора, или дъното. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lsn26 Posted December 5, 2004 Author Share Posted December 5, 2004 Дай Боже да е така. Благодаря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 5, 2004 Share Posted December 5, 2004 тъй като и аз имам доста подути... нали като изгърми някой.. няма да има последици? просто спира компютъра и това е. а? Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted December 5, 2004 Share Posted December 5, 2004 тъй като и аз имам доста подути... нали като изгърми някой.. няма да има последици? просто спира компютъра и това е. а? <{POST_SNAPBACK}> Blajeni sa viarva6tite.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexitko Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 Върху един от големите кондензатори около процесорния цокъл има издутина и има леко изтичане на кафеникаво вещество, което прилича на колофон. Не съм имал никакви проблеми с компютъра си, но се съмнявам, че този кондензатор не е в ред. В биоса показва, че напрежението на процесора е стабилно и отговаря на нужното. Ако някой е на "ти" с дъната, нека помогне. <{POST_SNAPBACK}> za da ne stane taka,che da si kupi6 nowo pc byrzo smenqj wsichkite okolo cpu to i zahranwaneto po dynoto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Absent Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 Като почне да ти се рестартира поне ще знаеш от какво е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 Blajeni sa viarva6tite.... така ми казаха в една фирма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 така ми казаха в една фирма. <{POST_SNAPBACK}> kolkoto i stranno da e na praktika e taka - porajeniq nqma no si e dobre da se smenqt wse pak de za vseki slu4aj... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 Хем е така хем не е. Зависи тея кондензатори каква точно функция изпълняват. Ако осигуряват напрежението на процесора, и са прецакани, можеш да имаш проблеми, като забиване, рестартиране, блокаж. Може да не иска да ти запали компютъра. Може да се покачи работната температура на процесора, при пикове на тока да речем. Мойто дъно също има два издути и все ме мързи да ги сменя и компютъра ми е много далеч от стабилната работа преди. Лагва се, забива е такива работи. Но чак да гръмне нещо, трудно ще стане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xray Posted December 11, 2004 Share Posted December 11, 2004 Така се сменят кондезатори на някой 6 слойно дъно ако имате момчета такива. Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted December 12, 2004 Share Posted December 12, 2004 Така се сменят кондезатори на някой 6 слойно дъно ако имате момчета такива. <{POST_SNAPBACK}> Реално погледнато ....ей така "щрак" се сменят кондензаторите . Не е прблем във 6,7,8......N слоя на платката. Тя "платката" си има прошивки за да контактуват всичките писти от слоевете .Работата е там , че трудно се намират качествени кондензатори . Аз си смених кондензаторите на дъното още преди да бяха дали "фира" всичките Оказа се , че системата вече е доста по-стабилна. Килеринчо много правилно ви е насочил към това каква всъщност функция изпълняват въпросните кондензатори. Та за кондензаторите и тяхната смяна. необходими неща: 1. Снабдяваме се със нов ЗДРАВ кондензатор. 2. Поялник 30W с остър връх " да не помъкнете някой тенекеджийски поялник за улуци " 3. Тинол 4. Поне една "дясна" ръка "несъм пробвал какво се получава с 2 леви" 5. 50гр. Водка,Коняк,Уиски,Скоросмъртница, Шльокавица......или каквото имате в наличност "ще ви трябва за стабилна и сигурна ръка" 6. И не на последно място ...поне малко умение 7. Забравих да допълня. 1бр най-обикновен химикал И....след като загрее поялника внимателно без да омазваме красивите писти наоколо нагряваме спойката на едното краче на кондензатора.Със лек напън в едната после на другата посока разклащаме кондензатора докато се получи леко измъкване на крачето.Правим същото със дръгото краче. Повтаряме процедурата до пълното разпояване на кондензатора. Имаме обаче временен проблем.Отворите на прошивката са запушени със остатъци калай.Тук влиза в действие химикала който сме разглобили.След като сме махнали пълнителя получаваме подръчно средство за почистване на прошивки. Загряваме внимателно със поялника и продухваме мястото за спойката със тръбичката от химикала "посоката на продухването е от страна елементи към спойки" Остава само да запоим новия кондензатор и си имаме добро работещо стабилно дъно. Надяам се поне малко да съм бил полезен. Ако все пак на някой му се вижда трудно.......да се обади на някой приятел да му смени кондензатора "да речем в сервиз" УСПЕХ Link to comment Share on other sites More sharing options...
DragonX Posted December 12, 2004 Share Posted December 12, 2004 Реално погледнато ....ей така "щрак" се сменят кондензаторите . Не е прблем във 6,7,8......N слоя на платката. Тя "платката" си има прошивки за да контактуват всичките писти от слоевете .Работата е там , че трудно се намират качествени кондензатори . Аз си смених кондензаторите на дъното още преди да бяха дали "фира" всичките Оказа се , че системата вече е доста по-стабилна. Килеринчо много правилно ви е насочил към това каква всъщност функция изпълняват въпросните кондензатори. Та за кондензаторите и тяхната смяна. необходими неща: 1. Снабдяваме се със нов ЗДРАВ кондензатор. 2. Поялник 30W с остър връх " да не помъкнете някой тенекеджийски поялник за улуци " 3. Тинол 4. Поне една "дясна" ръка "несъм пробвал какво се получава с 2 леви" 5. 50гр. Водка,Коняк,Уиски,Скоросмъртница, Шльокавица......или каквото имате в наличност "ще ви трябва за стабилна и сигурна ръка" 6. И не на последно място ...поне малко умение 7. Забравих да допълня. 1бр най-обикновен химикал И....след като загрее поялника внимателно без да омазваме красивите писти наоколо нагряваме спойката на едното краче на кондензатора.Със лек напън в едната после на другата посока разклащаме кондензатора докато се получи леко измъкване на крачето.Правим същото със дръгото краче. Повтаряме процедурата до пълното разпояване на кондензатора. Имаме обаче временен проблем.Отворите на прошивката са запушени със остатъци калай.Тук влиза в действие химикала който сме разглобили.След като сме махнали пълнителя получаваме подръчно средство за почистване на прошивки. Загряваме внимателно със поялника и продухваме мястото за спойката със тръбичката от химикала "посоката на продухването е от страна елементи към спойки" Остава само да запоим новия кондензатор и си имаме добро работещо стабилно дъно. Надяам се поне малко да съм бил полезен. Ако все пак на някой му се вижда трудно.......да се обади на някой приятел да му смени кондензатора "да речем в сервиз" УСПЕХ <{POST_SNAPBACK}> Шегаджия Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted December 12, 2004 Share Posted December 12, 2004 така ми казаха в една фирма. <{POST_SNAPBACK}> Mi dosega smenihme na dve dana i se opraviha,ta pravilno sa ti kazali stiga da ne sa tia do CPU-to.Hubavo e da gi smenish na vreme kakto spomena i KILLERINCHO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xray Posted December 12, 2004 Share Posted December 12, 2004 Та точно за на Batko32 процедурата говорех не всеки може да я свърши Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted December 13, 2004 Share Posted December 13, 2004 Възможно ли е от повреден кондензатор нон-стоп да ми забива компа на игри? Мислех ,че е от видеото ,но не съм сигурен.. ако може от кондензатор да забива (само на игри) трябва да махна захранването ,под което е процесора ,а кутията е леко нестандартна и болтовете дето е сложено захранването трябва да се отрежат.. Абе с две думи кофти работа.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDZiLa Posted December 13, 2004 Share Posted December 13, 2004 А има ли значение какви точно кондензатори се слагат? Имам предвид. кажете какви точно трябва да са ! Някви характеристики? Специално с кондензатори не сам запознат! За това питам не за дтуго! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Njakoj Posted December 13, 2004 Share Posted December 13, 2004 Хем е така хем не е. Зависи тея кондензатори каква точно функция изпълняват. Ако осигуряват напрежението на процесора, и са прецакани, можеш да имаш проблеми, като забиване, рестартиране, блокаж. Може да не иска да ти запали компютъра. Може да се покачи работната температура на процесора, при пикове на тока да речем. Мойто дъно също има два издути и все ме мързи да ги сменя и компютъра ми е много далеч от стабилната работа преди. Лагва се, забива е такива работи. Но чак да гръмне нещо, трудно ще стане. <{POST_SNAPBACK}> Това е правилно.Моя съвет както и на някои колеги казали по-горе е да не го чакаш да се скапе а да смениш кондензатора навреме.Защото може и да не се случи,обаче ако протече електролит по платката и даде накъсо някъде,не ми се мисли какви поражения може да има... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 13, 2004 Share Posted December 13, 2004 А има ли значение какви точно кондензатори се слагат? да. П.С. пич.. не ми харесва че ми ползваш ника, но това е друго. аз само исках да отбележа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted December 13, 2004 Share Posted December 13, 2004 А бе GoDZiLa, смяташ ли, че хората слагат кондензатор там само да има? Естественно, че са го смятали хората. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 да. П.С. пич.. не ми харесва че ми ползваш ника, но това е друго. аз само исках да отбележа. <{POST_SNAPBACK}> къв ник бе ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.