Aeon Posted December 5, 2004 Share Posted December 5, 2004 Компаниите Thomson, Fraunhofer Institute for Integrated Circuits IIS и Agere Systems заявиха официално, че работят усилено върху разширението на най-популярния формат за цифров звук - .MP3. В бъдеще, разширеният формат .MP3 Surround ще поддържа многоканален, обемен 5.1-канален звук. Според предварителната информация при използване на стандартен 192Кбп/с битрейт и .MP3 Surround, размерът на получения файл ще е около 2 пъти по-малък от аналогичните съвременни стандарти. В основата на новия стандарт ще лежи разработената от Fraunhofer IIS технология - «binaural cue coding». Тестови кодери и плеъри за .MP3 Surround вече има и са достъпни за сваляне на WEB-страниците на Thomson и raunhofer IIS !!! Източник: SetCom.BG Ето това е програмата MP3 Surround и една DEMO песен.Програмата включва плеър и Encoder. Според официалният сайт проектът ще е завършен към 31 Декември 2005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDZiLa Posted December 5, 2004 Share Posted December 5, 2004 E towa e mnogo interesno! Malko neveroqtno mi se struva da se zameni byrzo stariq no i dokazal se veche mp3 codec! Ako skoro se pusne 6 kanalen zvuk i to kachestven ot mp3 i toi se naloji , i stane masov za izpolzvane - shte se radvam! No vremeto shte pokaje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aeon Posted December 5, 2004 Author Share Posted December 5, 2004 E towa e mnogo interesno!Malko neveroqtno mi se struva da se zameni byrzo stariq no i dokazal se veche mp3 codec! Ako skoro se pusne 6 kanalen zvuk i to kachestven ot mp3 i toi se naloji , i stane masov za izpolzvane - shte se radvam! No vremeto shte pokaje! <{POST_SNAPBACK}> Работи аз днеска го пробвах на един фаил който беше за тестване на 5.1 система и като пуснах файла който беше .WAV звъкът беше разбъркна например като каже лефт се чува от дясната колона и така след като го декодирах с тая програма всичко се нареди! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted December 5, 2004 Share Posted December 5, 2004 Това е супер, преди малко го тествах и е яко. Но докато се въведе масово, горещо препоръчвам за Windows Media Player този невероятен плъгин. Ето и Serial: ffff-ffff-ffff-ff00 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aeon Posted December 5, 2004 Author Share Posted December 5, 2004 Това е супер, преди малко го тествах и е яко.Но докато се въведе масово, горещо препоръчвам за Windows Media Player този невероятен плъгин. Ето и Serial: ffff-ffff-ffff-ff00 <{POST_SNAPBACK}> Доста як плъгин направо си избираш системата и настройки си има готин е Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albert Posted January 5, 2006 Share Posted January 5, 2006 Това е супер, преди малко го тествах и е яко.Но докато се въведе масово, горещо препоръчвам за Windows Media Player този невероятен плъгин. Ето и Serial: ffff-ffff-ffff-ff00 Ako niakoi znae linka da kaje che neshto tova link-4e ne varvi. I ZA DA NE otvarIaM nova tema misli che tuk e miastoto da popitam za mp3 codec , koi codec izpolzva WMP i (mislia che fraunhofer) no ako ima nov codec ( TAKAV ZA SLUSHANE NA MUZIKA(ne znam decoder mai MY SE vikaShe)) koi e nai dobria (ZADALJITELNO PRIORIteta da mu e KACHESTVOTO na zvuka) Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoqoJIa3a Posted January 5, 2006 Share Posted January 5, 2006 Ами нормално е да не върви при положение, че е на 13 месеца.И аз тръгнах да свалям, ама ма секна.Мноо ми е интересно кво става с тоя формат Некво инфо? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 5, 2006 Share Posted January 5, 2006 I ZA DA NE otvarIaM nova tema misli che tuk e miastoto da popitam za mp3 codec , koi codec izpolzva WMP i (mislia che fraunhofer) no ako ima nov codec ( TAKAV ZA SLUSHANE NA MUZIKA(ne znam decoder mai MY SE vikaShe)) koi e nai dobria (ZADALJITELNO PRIORIteta da mu e KACHESTVOTO na zvuka) Правилно мислиш...Fraunhofer е (Advanced версията)....въщност на пръсти се броят аудио кодеците, за които MS е принуден да търси външни фирми А по въпроса за качествата на различните кодеци има поне 5 теми във форума, в които са обсъждани тези проблеми. Иначе като извод - MP3 от 192 и нагоре е добър избор, а на 256 и 320 е направо прекрасен (с Fraunhofer кодек). MPC също е добро решение, но малко по-добро от него е OGG....всъщност от компресиите със загуба, май е най-добрият вариант. А ако си някой лют фен на качествения звук и искаш да си 100% сигурен, че слушаш компресиран файл със същото качество като WAV - тогава само FLAC или APE. най-добрия мп3 кодек не е ли LAME ? Въпрос на виждане...но истина е, че последните версии на LAME са изключително добри....само че говорех по-глобално - не за отделните кодеци за МР3, а различните формати за компресиране. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted January 5, 2006 Share Posted January 5, 2006 най-добрия мп3 кодек не е ли LAME ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dX Posted January 5, 2006 Share Posted January 5, 2006 Линка за плъгинчето за media player-а не работи.. дайте валидно такова, или направо как се казва въпросното нещо, да го дръпна от google Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 Линка за плъгинчето за media player-а не работи.. дайте валидно такова, или направо как се казва въпросното нещо, да го дръпна от google http://store3.data.bg/stlalincccp/Software/SRS%20CSII/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanko111 Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 Линка е: http://www.software.co.jp:8085/MP3.Surroun...rroundSetup.exe Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 Линка е:http://www.software.co.jp:8085/MP3.Surroun...rroundSetup.exe Това не е плъгина, който аз бях дал преди, дал съм линк по-горе за него... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albert Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 da niIzvinete no ima encoder(tozi koito ti pravi mp3 ot pr. WAV) i decoder ( s tozi koito slushash mp3) . Ako nima netochnosti moje da reply.nete. LAME e nai dobria 9 za kachestvo) encoder , a az popitah parvo koi e nai dobria decoder za mp3 (kachestvo) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 da niIzvinete no ima encoder(tozi koito ti pravi mp3 ot pr. WAV) i decoder ( s tozi koito slushash mp3) . Ako nima netochnosti moje da reply.nete. LAME e nai dobria 9 za kachestvo) encoder , a az popitah parvo koi e nai dobria decoder za mp3 (kachestvo) . Ами така е като пишеш на китайски... ... поемаш си пасивите - не само шльокавицата, ами като се добавят ония червеничките горе....липсата на главни букви и т.н.....не се засягай, ама малко зор се вижда... По-скоро ако питаш кой плеър най-качествено възпроизвежда музиката с вградения си кодек, освен Winamp-a, който си свири доволно добре, всеобщото мнение е, че Foobar засега най-качествено възпроизвежда музика. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albert Posted January 7, 2006 Share Posted January 7, 2006 Znam che naistina ne pisha dobre i zatova se izviniavam naistina ako niakoi CHAK sam go zabludil za neshto. Staraia se veche . pusrdno e da pisha na kirilitza zashtoto ako shtete mi viarvaite ne moga da nameria enda bukva na klaviturata 2 min predstavate si za edna duma pa za izrechenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted January 7, 2006 Share Posted January 7, 2006 то за тва има фонетична подредба Link to comment Share on other sites More sharing options...
RapSs Posted January 11, 2006 Share Posted January 11, 2006 Между другото аз си ползвам Plug In за Winampa 5.1 , и си нямам никви грижи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exploit Posted January 11, 2006 Share Posted January 11, 2006 Между другото аз си ползвам Plug In за Winampa 5.1 , и си нямам никви грижи Линк кьм плугина !? Може ли да споделиш с нас..Че аз знам мноо ама искам твоя Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 12, 2006 Share Posted January 12, 2006 Линк кьм плугина !? Може ли да споделиш с нас..Че аз знам мноо ама искам твоя А бре момци, за вас google няма ли бре? Ето за начало демо версията, която излиза в търсачката точно за 0.3 секунди. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exploit Posted January 12, 2006 Share Posted January 12, 2006 А бре момци, за вас google няма ли бре? Ето за начало демо версията, която излиза в търсачката точно за 0.3 секунди. Не виждаш ли че го ебавам... Извинявам се за оффтипока!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.