Jump to content
BulForum.com

MP3 Surround

Aeon

Recommended Posts

Компаниите Thomson, Fraunhofer Institute for Integrated Circuits IIS и Agere Systems заявиха официално, че работят усилено върху разширението на най-популярния формат за цифров звук - .MP3. В бъдеще, разширеният формат .MP3 Surround ще поддържа многоканален, обемен 5.1-канален звук.

Според предварителната информация при използване на стандартен 192Кбп/с битрейт и .MP3 Surround, размерът на получения файл ще е около 2 пъти по-малък от аналогичните съвременни стандарти. В основата на новия стандарт ще лежи разработената от Fraunhofer IIS технология - «binaural cue coding». Тестови кодери и плеъри за .MP3 Surround вече има и са достъпни за сваляне на WEB-страниците на Thomson и raunhofer IIS !!!

Източник: SetCom.BG

Ето това е програмата MP3 Surround и една DEMO песен.Програмата включва плеър и Encoder.

Според официалният сайт проектът ще е завършен към 31 Декември 2005

E towa e mnogo interesno!

Malko neveroqtno mi se struva da se zameni byrzo stariq no i dokazal se veche mp3 codec!

Ako skoro se pusne 6 kanalen zvuk i to kachestven ot mp3 i toi se naloji , i stane masov za izpolzvane - shte se radvam!

No vremeto shte pokaje!

E towa e mnogo interesno!

Malko neveroqtno mi se struva da se zameni byrzo stariq no i dokazal se veche mp3 codec!

Ako skoro se pusne 6 kanalen zvuk i to kachestven ot mp3 i toi se naloji , i stane masov za izpolzvane - shte se radvam!

No vremeto shte pokaje!

Работи аз днеска го пробвах на един фаил който беше за тестване на 5.1 система и като пуснах файла който беше .WAV звъкът беше разбъркна например като каже лефт се чува от дясната колона и така след като го декодирах с тая програма всичко се нареди!

Това е супер, преди малко го тествах и е яко.

Но докато се въведе масово, горещо препоръчвам за Windows Media Player този невероятен плъгин.

Ето и Serial: ffff-ffff-ffff-ff00

Доста як плъгин направо си избираш системата и настройки си има готин е

• 1 year later...
Това е супер, преди малко го тествах и е яко.

Но докато се въведе масово, горещо препоръчвам за Windows Media Player този невероятен плъгин.

Ето и Serial: ffff-ffff-ffff-ff00

Ako niakoi znae linka da kaje che neshto tova link-4e ne varvi.

I ZA DA NE otvarIaM nova tema misli che tuk e miastoto da popitam za mp3 codec , koi codec izpolzva WMP i (mislia che fraunhofer) no ako ima nov codec ( TAKAV ZA SLUSHANE NA MUZIKA(ne znam decoder mai MY SE vikaShe)) koi e nai dobria (ZADALJITELNO PRIORIteta da mu e KACHESTVOTO na zvuka)

Ами нормално е да не върви при положение, че е на 13 месеца.И аз тръгнах да свалям, ама ма секна.Мноо ми е интересно кво става с тоя формат :punk Некво инфо?

I ZA DA NE otvarIaM nova tema misli che tuk e miastoto da popitam za mp3 codec , koi codec izpolzva WMP i (mislia che fraunhofer) no ako ima nov codec ( TAKAV ZA SLUSHANE NA MUZIKA(ne znam decoder mai MY SE vikaShe)) koi e nai dobria (ZADALJITELNO PRIORIteta da mu e KACHESTVOTO na zvuka)

Правилно мислиш...Fraunhofer е (Advanced версията)....въщност на пръсти се броят аудио кодеците, за които MS е принуден да търси външни фирми :)

А по въпроса за качествата на различните кодеци има поне 5 теми във форума, в които са обсъждани тези проблеми. Иначе като извод - MP3 от 192 и нагоре е добър избор, а на 256 и 320 е направо прекрасен (с Fraunhofer кодек). MPC също е добро решение, но малко по-добро от него е OGG....всъщност от компресиите със загуба, май е най-добрият вариант. А ако си някой лют фен на качествения звук и искаш да си 100% сигурен, че слушаш компресиран файл със същото качество като WAV - тогава само FLAC или APE. :music

най-добрия мп3 кодек не е ли LAME ?

Въпрос на виждане...но истина е, че последните версии на LAME са изключително добри....само че говорех по-глобално - не за отделните кодеци за МР3, а различните формати за компресиране.

Линка за плъгинчето за media player-а не работи.. дайте валидно такова, или направо как се казва въпросното нещо, да го дръпна от google :rolleyes:

da niIzvinete no ima encoder(tozi koito ti pravi mp3 ot pr. WAV) i decoder ( s tozi koito slushash mp3) . Ako nima netochnosti moje da reply.nete. LAME e nai dobria 9 za kachestvo) encoder , a az popitah parvo koi e nai dobria decoder za mp3 (kachestvo) .

da niIzvinete no ima encoder(tozi koito ti pravi mp3 ot pr. WAV) i decoder ( s tozi koito slushash mp3) . Ako nima netochnosti moje da reply.nete. LAME e nai dobria 9 za kachestvo) encoder , a az popitah parvo koi e nai dobria decoder za mp3 (kachestvo) .

Ами така е като пишеш на китайски... :bgrin: ... поемаш си пасивите - не само шльокавицата, ами като се добавят ония червеничките горе....липсата на главни букви и т.н.....не се засягай, ама малко зор се вижда... :lol:

По-скоро ако питаш кой плеър най-качествено възпроизвежда музиката с вградения си кодек, освен Winamp-a, който си свири доволно добре, всеобщото мнение е, че Foobar засега най-качествено възпроизвежда музика. :)

Znam che naistina ne pisha dobre i zatova se izviniavam naistina ako niakoi CHAK sam go zabludil za neshto. Staraia se veche B) . pusrdno e da pisha na kirilitza zashtoto ako shtete mi viarvaite ne moga da nameria enda bukva na klaviturata 2 min predstavate si za edna duma pa za izrechenie :laughing:

Между другото аз си ползвам Plug In за Winampa 5.1 , и си нямам никви грижи :P

Линк кьм плугина !? Може ли да споделиш с нас..Че аз знам мноо ама искам твоя ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...