Overclocker Posted December 4, 2004 Share Posted December 4, 2004 imam nujda ot savet kakav TFT monitor da si kupq dayte savet za ne6to naistina dobro koeto nqma da mi sazdava problemi s filmi , igri i t.n. i vse pak da ne struva 4ak kolkoto mertsedes S klas ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted December 4, 2004 Share Posted December 4, 2004 Az imam Samsung SyncMaster 172T. Mnogo sym dovolen. Neznam samo dali cenata te ustroiva. Ot bashta mi znam (prez nego sa minali dosta takiva LCD-ta), che samsung sa nai-dobrite (ili pone za standartni potrebiteli ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkaims Posted December 5, 2004 Share Posted December 5, 2004 аз пък друго съм чувал - мониторите с най-много изгорели пиксели били самсунг - по точно някои определени партиди.... Аз съм със LG 1730S и съм доволен от него... ако имаш пари вземи нещо на Сони или Ямма те са по принцип най-добрите в момента... виж и на саита на hardawarebg.com там имаха review на някои модели.... Аз също когато си копувах моя много търсих и обикалях и в крайна сметка най-евтино ми се стори в фирмата Адроит.. От друга страна разбрах че мониторите на Сони които са предназначени за БГ се правят в заводите на LG та за това реших направо да си взема LGл towa ako ima6 drugi wyprosi pitai..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overclocker Posted December 5, 2004 Author Share Posted December 5, 2004 mnogo sam vi blagodaren za infoto 6te porazgledam reviuta nasam natam i 6te vidim otkam pari may nqma da sam pritesnen am da vidim ;-)) aaa kajete ne6to za IBM-ite nqkoy znae li ne6to , CRT monitorite na IBM sa prosto perfektni v momenta sam s takav am za LSD ??? nqmama ideq imam i edin takav vapros: kolko milisekundi za opresnqvane na matritsata e granitsata ot koqto zapo4vat problemite s video i igri imam predvid nakasvane na kartinata i taka nare4eniq trailing ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolioeng Posted December 5, 2004 Share Posted December 5, 2004 Az imam Samsung SyncMaster 172T. Mnogo sym dovolen. Neznam samo dali cenata te ustroiva. Ot bashta mi znam (prez nego sa minali dosta takiva LCD-ta), che samsung sa nai-dobrite (ili pone za standartni potrebiteli ). <{POST_SNAPBACK}> Аз имам SAMSUNG SyncMaster 172x и съм много доволен Никакви проблеми и промени от където и да го гледаш Иначе на въпроса ти гледаи да с опресняване по-бързо от 20 мс,а още по-добре от 17 мс на долу.Няма оставащи следи Arkaims а пък аз съм чувал ,че това са най-добрите от средния клас са SAMSUNG ,а и аз пообикалях преди да се реша и поразпитах Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted December 5, 2004 Share Posted December 5, 2004 blah... LSD ??? ...... blah .... накъсване на картината... blah кхъ **neosvedomenost**.. blah <{POST_SNAPBACK}> Ами LSD-то е синтетичен наркотик-халюциноген. За какво накъсване на картината говориш? Аз имам LCD с delay 25ms. Ако направиш сметката - 1000/25=40. Не знам дали седят по този начин нещата, но по начина по който разбирам технологията, и ако картината се опреснява непрекъснато, това е максималния брой Frames per Second, който ще получиш при такъв монитор (със забавяне 25 ms). Сега монитори със забавяне 16ms са достъпни и разпространени. При тях нещата седят още по-добре - 62,5. Мога да ти кажа, че всичко над 30 FPS не се усеща. Не знам кой ти е приказвал тези приказки за накъсване на картината. Ако това беше така, никой нямаше да купува подобни монитори. Нещо от моя опит - винаги съм искал да видя някакво огромно замазване като си мърдам мишката, или като скролвам текст - уви, забелязвам само лек *motion blur* ... ;.... Тук почнах да пиша глупости. Това, което исках да ти кажа в началото, синтезирано, е, че няма никакво накъсване, или фрапиращо замазване на картината дори при игри. Сериозно ли вярваш, че ще усетиш забавянето от 1/60-та от секундата, когато се мръднеш, играеки? Мога да ти кажа, че моят монитор е от не до толкова качествените. ---- Тоя пост се забози тотално, съжалявам Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ Mighty K Posted December 5, 2004 Share Posted December 5, 2004 Аз не съм толкова навътре в нещата но имам добро мнение относно Sony i CTX Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted December 5, 2004 Share Posted December 5, 2004 Мисля, че избора е само един и това е Мицубиши/Нек както и в много други продукти така и тук остават ненадминати Link to comment Share on other sites More sharing options...
joro_pz Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 Ne gledai dali 6te ima6 problemi s monitora! Toi si e s 3 godini garanciq. GLEDAI KAK PREDAVA!!! Za fenovete na SAMSUNG: moga da se izh.... na va6ite SUPER (spored vas i idenstveno spored vas) monitor4eta ! Zna4i: otiva6 nqkade kadeto imat i samsung i philips naprimer, vyrji gi dvata na edin i sy6ti komputyr, sloji gi edin do drug i 6te razbere6 vednaga kakvo da si kupi6 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! p.s. mnoo po-zdravi na fenovete na samsung Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 Мисля, че избора е само един и това е Мицубиши/Неккакто и в много други продукти така и тук остават ненадминати <{POST_SNAPBACK}> Хахахах, посмъртно няма да си купя NEC, бой да ям пак няма си купя EDIT: NEC-а е като AMD-то... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted December 9, 2004 Share Posted December 9, 2004 За мен най добрите които съм виждал и работил са Nec и Iliyama, и едно Eizo ама то струва майка си и баща си.Разликата между 20 и 16 мс има и се усеща ,а между 16 и 12 не може да се забележи Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohm Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Ще купувам другата седмица LCD. И в общи линии се ориентирам към LG 1730S, гледам обаче, че са казани добри думи тук и за Benq и понеже и тях ги има в Мост ми се иска да чуя мнението Ви относно някакво сравнение между двата (или дори и други марки и модели). Говорим за 17" -ов модел. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Ще купувам другата седмица LCD. И в общи линии се ориентирам към LG 1730S, гледам обаче, че са казани добри думи тук и за Benq и понеже и тях ги има в Мост ми се иска да чуя мнението Ви относно някакво сравнение между двата (или дори и други марки и модели). Говорим за 17" -ов модел. По-добър избор е Samsung 710N (559лв с ддс), защото има по-голям ъгъл, и е най-хваления tn+film монитор през последната година. Освен това има по-висок contrast, а същевременно е също 12 милисекунди. LG-то също не е зле, но по-високия контраст и особено ъгъл (160/160) са нещо много важно. Иначе Samsung са и най-големия производител на TFT матрици, но това не винаги е признак, че са й най-добрия макар според моето мнение да е така И последно въпреки, че навсякъде пише, че е TCO99 710n е TCO03 (така пише на кутията), докато като гледам на сайта на мост (вносител на LG) - 1730s е TCO99, но това не е кой знае колко водещо - само един плюс. п.с. аз съм с 19" Philips 190S5FS (панел 12ms LG-Philips, но ще го сменям с Samsung 913n (8ms)). Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Ако ще се играят игри максимума е 16ms, а е много препоръчително да е 12. Иначе се вижда едно замазване при по интензивни движения, което го имаше и при Voodoo картите например. Естествено нещата са съвсем различни, но който е виждал Q3 на V5000 и нагоре, ще знае. Естествено ако се праскат стратегии, няма проблем с ms . А по мои скромни наблюдения Samsung, LG и Benq са най-добрите в момента. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deathzone Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 А най-добър избор на пазара за мен в момента са Philips, много добри са, силен контраст, голям ъгъл на виждане, не много скъпи, под 16 мс.Виж ги все пак. PHILIPS 170S5FS само за 499 лв. с ддс в Техномаркет Европа и е 16 мс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nitro Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Ако нямаш много кинти за добър монитор мога да ти препоръча MAG.Имат добро съотношение цена/качество.Иначе Samsung Rulezzz!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoroBoy Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Хахахах, посмъртно няма да си купя NEC, бой да ям пак няма си купя EDIT: NEC-а е като AMD-то... <{POST_SNAPBACK}> Eto edno mnogo "kompetentno" mnenie! A sega po vaprosa pogledni monitora v popdpisa mi,az lichno sum mnogo dovolen ot nego i mislia,che za sebestoinost cena-kachestvo e edin dosta dobur izbor! Link to comment Share on other sites More sharing options...
didotk Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 vzemi si nec no naistina trqbva da gleda6 ms da sa16 ili na dolu Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoroBoy Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Eto edno mnogo "kompetentno" mnenie! A sega po vaprosa pogledni monitora v popdpisa mi,az lichno sum mnogo dovolen ot nego i mislia,che za sebestoinost cena-kachestvo e edin dosta dobur izbor! <{POST_SNAPBACK}> Eto ti malko poveche info dano ti e ot polza! http://www.consumer.philips.com/consumer/c...00_BG_CONSUMER# Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 Ако нямаш кинти си вземи BENQ , LG или в краен слу4ай SAMSUNG. Ако ти се намират пари , което според мен трябва защото все пак няма да купуваш хляб и мисля , 4е за монитор винаги трябва да се налива максимално си вземи професионалните серии на SONY или NEC/MITSUBISHI. Просто плоските монитори се делят на 2 групи според мен и разликата между скъпите и евтините е просто убийствено голяма и ЗАБЕЛЕЖИМА Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defekt Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 аз пък друго съм чувал - мониторите с най-много изгорели пиксели били самсунг - по точно някои определени партиди....Аз съм със LG 1730S и съм доволен от него... ако имаш пари вземи нещо на Сони или Ямма те са по принцип най-добрите в момента... виж и на саита на hardawarebg.com там имаха review на някои модели.... Аз също когато си копувах моя много търсих и обикалях и в крайна сметка най-евтино ми се стори в фирмата Адроит.. От друга страна разбрах че мониторите на Сони които са предназначени за БГ се правят в заводите на LG та за това реших направо да си взема LGл towa ako ima6 drugi wyprosi pitai..... <{POST_SNAPBACK}> Аз съм с абсолютно доволен но мисля че май цената му беше в порядъка на 420$ и е с 12ms В мамента LG най-добър на пазара с TFT мониторите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 В мамента LG e най-добър на пазара с TFT мониторите И това как го реши, че ми е интересно? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defekt Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 И това как го реши, че ми е интересно? <{POST_SNAPBACK}> Съветвал съм се с много хора които разбират и всички ми казват че LG като качество и цена са най-добри Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoGood Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 Съветвал съм се с много хора които разбират и всички ми казват че LG като качество и цена са най-добри <{POST_SNAPBACK}> Нито едното, нито другото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 Съветвал съм се с много хора които разбират и всички ми казват че LG като качество и цена са най-добри А казаха ли защо са най-добри? пс. особено по цена са доста назад в класацията. Аз работя с 1930S (S-IPS, 25ms - 970лв) и определено мога да ти кажа, че съвсем не е най-доброто, особено гледайки прекалено високата цена за монитор, който дори няма DVI камо ли подвижна стойка (на височина). Но виж - на вид е повече от добре Но за ВСЯКА марка от модел до модел си има разлика тъй, че такия генерални заключения са по-скоро генерални неточности Особено в зависимост от ползваната матрица (S-IPS, A-Si, TN+Film, MVA, etc). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.