Rise_of_Day Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Доста се чудих къде да сложа тази тема и накрая реших,че няма да е лошо тук да се развихрят Кулинарни страсти По темата - След три дни е Никулден и по традиция всяко Християнско Семейство на трапезата си има риба,а ние Българите наблягаме на Шарана - Та въпросът ми е кой как го предпочита Аз лично го харесвам - Пълнен с орехи и стафиди,запечен на фурна,отгоре настърган кашкавал-направо приказка Сега сте Вие на ход,много ми е интересно да чуя и други рецепти!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Шаран по кантонски! Един щаран не по-тежък от кило и половина. Половин кило бял китайски ориз. Три-четири цветчета карамфил. Три супени лъжици ВИНЕН оцет. Половин кило арпаджик. Една чаена лъжичка стрит джинджифил. една кафена чашка вода. Три супени лъжици соев сос. Две лъжици мед. една кафена чашка доматено пюре. Един дафинов лист колкото еднолевова монета. Сол Взимаш шарана, намазваш го с мед отвътре и го пълниш с ориза и подправките . В тава се подлага почистения арпаджик, който се залива съссместа от оцета, водата, солта и джинджифила. Всимчко това се пече на умерено силна фурна (200-250 градуса) под фолио, или в замазан с тесто съд. Останалото е мълчание ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Имаше някъде кулинарна тема ама карай...иначе мразя шаран...мазна работа - гнусна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Ее, ако се подбере младо хайванче, или ако не готви качествено, става супер !!!! Много е важно да е от чист водоем !!!! Пробвай шаранчета от по 600-700 грама, опържени с царевично нишесте! Мноооого добро! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ludoto_mimi Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Имаше някъде кулинарна тема ама карай...иначе мразя шаран...мазна работа - гнусна. <{POST_SNAPBACK}> GeorgiK с теб май ще си караме Никулден заедно И аз не обичам шаран..кой е измислил точно шаран да се яде ще го набия направо Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 ми не е лошо шаранчето ма мн костици има за това не го обичам много-много ама плънката става една готина направо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.