Jump to content
BulForum.com

Шаранът-начин на Употреба


Rise_of_Day

Recommended Posts

Доста се чудих къде да сложа тази тема и накрая реших,че няма да е лошо тук да се развихрят Кулинарни страсти :) По темата - След три дни е Никулден и по традиция всяко Християнско Семейство на трапезата си има риба,а ние Българите наблягаме на Шарана ;) - Та въпросът ми е кой как го предпочита :confused Аз лично го харесвам - Пълнен с орехи и стафиди,запечен на фурна,отгоре настърган кашкавал-направо приказка :P Сега сте Вие на ход,много ми е интересно да чуя и други рецепти!!!!

Link to comment
Share on other sites

Шаран по кантонски!

 

Един щаран не по-тежък от кило и половина.

Половин кило бял китайски ориз.

Три-четири цветчета карамфил.

Три супени лъжици ВИНЕН оцет.

Половин кило арпаджик.

Една чаена лъжичка стрит джинджифил.

една кафена чашка вода.

Три супени лъжици соев сос.

Две лъжици мед.

една кафена чашка доматено пюре.

Един дафинов лист колкото еднолевова монета.

Сол

 

Взимаш шарана, намазваш го с мед отвътре и го пълниш с ориза и подправките . В тава се подлага почистения арпаджик, който се залива съссместа от оцета, водата, солта и джинджифила. Всимчко това се пече на умерено силна фурна (200-250 градуса) под фолио, или в замазан с тесто съд.

 

 

Останалото е мълчание ...

Link to comment
Share on other sites

Ее, ако се подбере младо хайванче, или ако не готви качествено, става супер !!!! Много е важно да е от чист водоем !!!!

 

Пробвай шаранчета от по 600-700 грама, опържени с царевично нишесте!

Мноооого добро!

Link to comment
Share on other sites

Имаше някъде кулинарна тема ама карай...иначе мразя шаран...мазна работа - гнусна.

 

GeorgiK с теб май ще си караме Никулден заедно :D И аз не обичам шаран..кой е измислил точно шаран да се яде :blink: ще го набия направо ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...