Jump to content
BulForum.com

Preopra4aite mi digitalna videokamera

Recommended Posts

• 8 months later...

Спешно се нуждая от консултация:

Предстои ми да закупя камера и не съм ммного запознат с параметри и прочее.

Имам изгодна оферта за ТОВА JVC

Моля който разбира да ме посъветва относно параметрите (25х оптика рулз, но ме тревожи 0.8 MP) и евентуални недостатъци.

Втори вариант: ТОВА SONY

Изглежда чудесно, но ме тревожи ниския 10х оптичен зуум...

Нещо може би недостижимо, но все пак: ТОВА SONY

За камера от този клас и с тази оптика - учудващо нисък зуум, но все пак пък има USB кабел за трансфер на РС. Надявам се не в размери 1GB за минута както моят тунер записва...

Общо взето проблемът е следния: не съм наясно с параметрите и възможностите на камерите. Единствено знам че оптиката е от най-голямо значение. Моля помогнете ми, защото не ми се нахвърля изжеднъж на JVC-то, макар най-да ме влече. А Сонито голямото е майка си и баща си - камера та дрънка, ама вижте цената.

Засега съм :confused

Спешно се нуждая от консултация:........

Аз лично бих се спрял на втория вариант....Вярно...."третият вариант" си е голяма гъзария, ама като се сетиш колко ти е струвала и как вчера си се спънал на улицата и за малко си щял да изпуснеш на земята въпросната "гъзария"....мерси... ;)

Иначе 10Х не е много малко, но на фона на стандартните увеличения за камерите, наистина изглежда малко. Само на тези 3 модела ли си се спрял?

А всъщност ако "изгодната оферта" за JVC-то е много изгодна....взимай я....ще върши работа като всяка стандартна камера с 680,000-pixel CCD, а и харддиска не е за пренебрегване.

П.П. Ако искаш виж този тест на първата камера дето беше дал (Sony). Пишат и за някои леки недостатъци, ама идеални неща на този свят няма....още повече за тази цена....а и все пак последното изречение е следното:

Sony's DCR-DVD403 offers terrific image quality and is well suited for users who want to record video and then play it back without editing. :)

Имам много странното чувство, че момчетата в технополис лъжат. Мидекс, прав си, навсякъде пише .68МР, а те твърдят че е .80МР...

EDIT: Днес бях в технополис и в Техномаркет Европа и разгледах обстойно камерите. Мидекс - гршката идва от това, че модела от рекламата е грешен и различен от този, който е на щанда. И все пак си абсолютно прав - SONY кърти мивки, макар и с малък зуум. НО - 2193 кинтз.

SONY кърти мивки, макар и с малък зуум. НО - 2193 кинтз.

Бахти...за тези почти 2200 "кинтз" знаеш ли какъв ъпгрейд ще си спретна...почти цял компютър. :bgrin: Ако си взимам нещо, дето непременно трябва да се казва SONY (и поне да е с Карл Цайс-ова оптика).....най-много да си позволя това (с тези данни)....повече - тц. ;)

П.П. А иначе в "техното" имат и това....само за 3450 лефчета. :wacko:

И аз в момента се чудя дали да си взема камерка...

Ориентирал съм се към тази: http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09013598 главно заради това, че записва директно на MPEG4 и има слотове за SD/MS/MMC карти, което предпочитам да ползвам вместо MiniDV. Тамън имам една 1GB SD в комбинацията с MPEG-4 (XVID) става пушка.

Ако не беше MPEG4-то щях да заложа на Panasonic GS17.

И аз в момента се чудя дали да си взема камерка...

.........главно заради това, че записва директно на MPEG4 и има слотове за SD/MS/MMC карти, което предпочитам да ползвам вместо MiniDV. Тамън имам една 1GB SD  в комбинацията с MPEG-4 (XVID) става пушка.

Ако не беше MPEG4-то щях да заложа на Panasonic GS17.

Хм , тва "спецовете " от магазина ли ти го казаха .. или сам си го проверил , щото ако са ти казали те , както каза колегата по горе 4е послъгват , мога само да добавя , 4е в пове4ето слу4ай не послъгват а просто изобщо не вдяват за какво става дума , при избора на такава техника е за предпо4итане да раз4итате само на себе си отнсно инфо за даден продукт ... все пак из нета има достатъ4но инфо !

Щом имаш карта -вземи я със тебе , отиди в магазина прасни и един запис после се прибери у вас пусни си записа и ако ти харесва ка4еството битрейда и др. отивай и си я вземай ..........ина4е не мисля 4е теорията за пластмасовите зъбни колела на Самсунга и предпоставката да се износят по-рано е много актуална, щото просто не е така .... моята е канон MV600i с метални и нямам проблеми ..та какви проблеми да имам след като ве4е от година и нещо насам снимам само по една касета на 2-3 месеца , но съм виждал много Самсунги с който хората снимат постоянно и в продължение ве4е на няколко години и никакви оплаквания със зъбните колела , но съм бил свидетел как продава4 съветва клиент , 4е Самсунг за тва са евтина марка щото им куца механиката :)

Ина4е за избора , трябва да прецените кой запис на носител ще ви е най-удобен(DVD, DiVX,MiniDV) , ка4еството на вси4ки са еднакви по4ти (за непрофесионална техника ) ... имам камера отдавна и аз съм си играл с доста камери , защото много колеги и познати ме викат като си земат камера да им обяснявам компресии и прехвърляния на носители , щото си мислят 4е като имам камера отдавна -разбирам много :) а тва хи4 не е така - наблюденията ми са най-общи но съвета ми е да си вземете камера с колкото се може по-голяма гаранция ... е може да наблегнете и малко на оптиката , тва разбира се се отнася за камери от един и същи ценови клас ... ако се двуумите за камери от разли4ен ценови клас - в пове4ето слу4ай цената има поркитие, но при избора не раз4итайте на консултантите в магазините за нищо пове4е освен да ви кажат вярно цената :) ... макар 4е и тва по някога бъркат !

На въпроса на @R_a_p_t_o_R - бих ковнал JVC

Оприката има зна4ение ... даже при непрофесионални записи - много по-голямо зна4ение от пикселите .... и 680 ооо е напълно достатъ4но а и хард4ето е много яко :) спестява доста занимавки и разходи за дискове и касети !

Бахти...за тези почти 2200 "кинтз" знаеш ли какъв ъпгрейд ще си спретна...почти цял компютър. :bgrin: Ако си взимам нещо, дето непременно трябва да се казва SONY (и поне да е с Карл Цайс-ова оптика).....най-много да си позволя това (с тези данни)....повече - тц. ;)

П.П. А иначе в "техното" имат и това....само за 3450 лефчета. :wacko:

Нали на се съмняваш че DVD403 е с варио сонар на карл цайс....

Ама бая пари са

Постоянно се двоумя...

Хм , тва "спецовете " от магазина ли ти  го казаха  .. или сам си го проверил , щото ако са ти казали те , както каза колегата по горе 4е послъгват , мога само да добавя , 4е в пове4ето слу4ай не послъгват а просто изобщо не вдяват за какво става дума , при избора на такава техника е за предпо4итане да раз4итате само на себе си отнсно инфо за даден продукт ... все пак из нета има достатъ4но инфо !

Щом имаш карта -вземи я със тебе , отиди в магазина прасни и един запис после се прибери у вас пусни си записа и ако ти харесва ка4еството битрейда и др. отивай и си я вземай ..........ина4е  не мисля 4е теорията за пластмасовите зъбни колела на Самсунга и предпоставката да се износят по-рано  е много актуална, щото просто не е така .... моята е канон MV600i с метални и нямам проблеми ..та какви проблеми да имам след като ве4е от година и нещо насам снимам само по една касета на 2-3 месеца  , но съм виждал много Самсунги с който хората снимат постоянно и в продължение ве4е на няколко години и никакви оплаквания със зъбните колела , но съм бил свидетел как продава4 съветва клиент , 4е Самсунг за тва са евтина марка щото им куца механиката :)

Ина4е за избора , трябва да прецените кой запис на носител ще ви е най-удобен(DVD, DiVX,MiniDV) , ка4еството на  вси4ки са еднакви по4ти (за непрофесионална техника )  ... имам камера отдавна и аз съм си играл с доста камери , защото много колеги и познати ме викат като си земат камера да им обяснявам компресии и прехвърляния на носители  , щото си мислят 4е като имам камера отдавна -разбирам много :) а тва хи4 не е така - наблюденията ми са най-общи  но съвета ми е да си вземете камера с колкото се може  по-голяма гаранция ... е може да наблегнете и малко на оптиката , тва разбира се се отнася за камери от един и същи ценови клас ... ако се двуумите за камери от разли4ен ценови клас - в пове4ето слу4ай цената има поркитие,  но при избора не раз4итайте на консултантите в магазините за нищо пове4е освен да ви кажат вярно цената :) ... макар 4е и тва по някога бъркат !

На въпроса на @R_a_p_t_o_R - бих ковнал JVC

Оприката има зна4ение ... даже при непрофесионални записи - много по-голямо зна4ение  от пикселите  .... и 680 ооо е напълно достатъ4но  а  и хард4ето е много яко :) спестява доста занимавки и разходи за дискове и касеВи !

Не разбрах какво дали са ми казали в магазина? Не съм ходил, разглеждал съм спецификации, четох manuals ... общо взето преди да взема нещо внимателно го проучвам, няма да се набутам с нещо дето не знам какво е :) Камера не бих си взел ако няма mpeg4 на нея щото не ми е кой знае колко практично. Друга тема е дали има проблем с интерлийсинга при директния запис на memory card-а.

За Samsung СЕГА и ПРЕДИ ГОДИНИ няма как да сравняваме. Преди години при фотоапаратите бяха пълен шит - бавни и некачествени като конструкция. Сега обаче са доста по-напред и като качество и функции/опции са доста прилични.

Ако се реша да я взема задължително ще направя един запис на картата ми и след това ще искам да ми го пуснат при тях или ще го видя на PC-то. Общо взето засега камерата е повече бъдеща покупка отколкото настояща.

А може би ще е най-добре да почакам DVD камерите да паднат до 800 лева и тогава да взема една такава...

Не разбрах какво дали са ми казали в магазина?

Ей тва имах в предвид :

главно заради това, че записва директно на MPEG4 и има слотове за SD/MS/MMC карти, което предпочитам да ползвам вместо MiniDV.

Но щом сам си го проверил нп.

Ако не ти е спешно не вземай сега найстина из4акай ДВД-камерите да паднат , като гледам с тези темпове - няма да 4акаш много ! :)

Доизчетох мануала и се оказа, че при запис на карта на MPEG4 стабилизацията не работи както и цифровия зуум - айде за зуума както и да е. Май найстина ще изчакам DVD камерите да паднат както ме съветваш. Особено ако има някоя DVD 3CCD камерка за около 1000 лева ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...