sharky88 Posted December 23, 2004 Author Share Posted December 23, 2004 za sega mislq da si vzema tazi . Vie kakvo 6te kajete? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharky88 Posted December 27, 2004 Author Share Posted December 27, 2004 za sega mislq da si vzema tazi . Vie kakvo 6te kajete? <{POST_SNAPBACK}> vzeh si tazi kamera. Mnoo blagodarq za infoto.( osobeno na desko Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 Спешно се нуждая от консултация: Предстои ми да закупя камера и не съм ммного запознат с параметри и прочее. Имам изгодна оферта за ТОВА JVC Моля който разбира да ме посъветва относно параметрите (25х оптика рулз, но ме тревожи 0.8 MP) и евентуални недостатъци. Втори вариант: ТОВА SONY Изглежда чудесно, но ме тревожи ниския 10х оптичен зуум... Нещо може би недостижимо, но все пак: ТОВА SONY За камера от този клас и с тази оптика - учудващо нисък зуум, но все пак пък има USB кабел за трансфер на РС. Надявам се не в размери 1GB за минута както моят тунер записва... Общо взето проблемът е следния: не съм наясно с параметрите и възможностите на камерите. Единствено знам че оптиката е от най-голямо значение. Моля помогнете ми, защото не ми се нахвърля изжеднъж на JVC-то, макар най-да ме влече. А Сонито голямото е майка си и баща си - камера та дрънка, ама вижте цената. Засега съм Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 Спешно се нуждая от консултация:........ Аз лично бих се спрял на втория вариант....Вярно...."третият вариант" си е голяма гъзария, ама като се сетиш колко ти е струвала и как вчера си се спънал на улицата и за малко си щял да изпуснеш на земята въпросната "гъзария"....мерси... Иначе 10Х не е много малко, но на фона на стандартните увеличения за камерите, наистина изглежда малко. Само на тези 3 модела ли си се спрял? А всъщност ако "изгодната оферта" за JVC-то е много изгодна....взимай я....ще върши работа като всяка стандартна камера с 680,000-pixel CCD, а и харддиска не е за пренебрегване. П.П. Ако искаш виж този тест на първата камера дето беше дал (Sony). Пишат и за някои леки недостатъци, ама идеални неща на този свят няма....още повече за тази цена....а и все пак последното изречение е следното: Sony's DCR-DVD403 offers terrific image quality and is well suited for users who want to record video and then play it back without editing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 За JVC-то пише, че е 800000 пиксела, 1/6 ССD матрица, Ф 1,8 асферични лещи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 За JVC-то пише, че е 800000 пиксела, 1/6 ССD матрица, Ф 1,8 асферични лещи Щом казваш.... ....ама погледни тук и тук все пак...вероятно има някаква разлика... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 28, 2005 Share Posted September 28, 2005 Имам много странното чувство, че момчетата в технополис лъжат. Мидекс, прав си, навсякъде пише .68МР, а те твърдят че е .80МР... EDIT: Днес бях в технополис и в Техномаркет Европа и разгледах обстойно камерите. Мидекс - гршката идва от това, че модела от рекламата е грешен и различен от този, който е на щанда. И все пак си абсолютно прав - SONY кърти мивки, макар и с малък зуум. НО - 2193 кинтз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted September 28, 2005 Share Posted September 28, 2005 SONY кърти мивки, макар и с малък зуум. НО - 2193 кинтз. Бахти...за тези почти 2200 "кинтз" знаеш ли какъв ъпгрейд ще си спретна...почти цял компютър. Ако си взимам нещо, дето непременно трябва да се казва SONY (и поне да е с Карл Цайс-ова оптика).....най-много да си позволя това (с тези данни)....повече - тц. П.П. А иначе в "техното" имат и това....само за 3450 лефчета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted September 28, 2005 Share Posted September 28, 2005 И аз в момента се чудя дали да си взема камерка... Ориентирал съм се към тази: http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09013598 главно заради това, че записва директно на MPEG4 и има слотове за SD/MS/MMC карти, което предпочитам да ползвам вместо MiniDV. Тамън имам една 1GB SD в комбинацията с MPEG-4 (XVID) става пушка. Ако не беше MPEG4-то щях да заложа на Panasonic GS17. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted September 29, 2005 Share Posted September 29, 2005 И аз в момента се чудя дали да си взема камерка... .........главно заради това, че записва директно на MPEG4 и има слотове за SD/MS/MMC карти, което предпочитам да ползвам вместо MiniDV. Тамън имам една 1GB SD в комбинацията с MPEG-4 (XVID) става пушка. Ако не беше MPEG4-то щях да заложа на Panasonic GS17. <{POST_SNAPBACK}> Хм , тва "спецовете " от магазина ли ти го казаха .. или сам си го проверил , щото ако са ти казали те , както каза колегата по горе 4е послъгват , мога само да добавя , 4е в пове4ето слу4ай не послъгват а просто изобщо не вдяват за какво става дума , при избора на такава техника е за предпо4итане да раз4итате само на себе си отнсно инфо за даден продукт ... все пак из нета има достатъ4но инфо ! Щом имаш карта -вземи я със тебе , отиди в магазина прасни и един запис после се прибери у вас пусни си записа и ако ти харесва ка4еството битрейда и др. отивай и си я вземай ..........ина4е не мисля 4е теорията за пластмасовите зъбни колела на Самсунга и предпоставката да се износят по-рано е много актуална, щото просто не е така .... моята е канон MV600i с метални и нямам проблеми ..та какви проблеми да имам след като ве4е от година и нещо насам снимам само по една касета на 2-3 месеца , но съм виждал много Самсунги с който хората снимат постоянно и в продължение ве4е на няколко години и никакви оплаквания със зъбните колела , но съм бил свидетел как продава4 съветва клиент , 4е Самсунг за тва са евтина марка щото им куца механиката Ина4е за избора , трябва да прецените кой запис на носител ще ви е най-удобен(DVD, DiVX,MiniDV) , ка4еството на вси4ки са еднакви по4ти (за непрофесионална техника ) ... имам камера отдавна и аз съм си играл с доста камери , защото много колеги и познати ме викат като си земат камера да им обяснявам компресии и прехвърляния на носители , щото си мислят 4е като имам камера отдавна -разбирам много а тва хи4 не е така - наблюденията ми са най-общи но съвета ми е да си вземете камера с колкото се може по-голяма гаранция ... е може да наблегнете и малко на оптиката , тва разбира се се отнася за камери от един и същи ценови клас ... ако се двуумите за камери от разли4ен ценови клас - в пове4ето слу4ай цената има поркитие, но при избора не раз4итайте на консултантите в магазините за нищо пове4е освен да ви кажат вярно цената ... макар 4е и тва по някога бъркат ! На въпроса на @R_a_p_t_o_R - бих ковнал JVC Оприката има зна4ение ... даже при непрофесионални записи - много по-голямо зна4ение от пикселите .... и 680 ооо е напълно достатъ4но а и хард4ето е много яко спестява доста занимавки и разходи за дискове и касети ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 30, 2005 Share Posted September 30, 2005 Бахти...за тези почти 2200 "кинтз" знаеш ли какъв ъпгрейд ще си спретна...почти цял компютър. Ако си взимам нещо, дето непременно трябва да се казва SONY (и поне да е с Карл Цайс-ова оптика).....най-много да си позволя това (с тези данни)....повече - тц. П.П. А иначе в "техното" имат и това....само за 3450 лефчета. Нали на се съмняваш че DVD403 е с варио сонар на карл цайс.... Ама бая пари са Постоянно се двоумя... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted September 30, 2005 Share Posted September 30, 2005 Хм , тва "спецовете " от магазина ли ти го казаха .. или сам си го проверил , щото ако са ти казали те , както каза колегата по горе 4е послъгват , мога само да добавя , 4е в пове4ето слу4ай не послъгват а просто изобщо не вдяват за какво става дума , при избора на такава техника е за предпо4итане да раз4итате само на себе си отнсно инфо за даден продукт ... все пак из нета има достатъ4но инфо ! Щом имаш карта -вземи я със тебе , отиди в магазина прасни и един запис после се прибери у вас пусни си записа и ако ти харесва ка4еството битрейда и др. отивай и си я вземай ..........ина4е не мисля 4е теорията за пластмасовите зъбни колела на Самсунга и предпоставката да се износят по-рано е много актуална, щото просто не е така .... моята е канон MV600i с метални и нямам проблеми ..та какви проблеми да имам след като ве4е от година и нещо насам снимам само по една касета на 2-3 месеца , но съм виждал много Самсунги с който хората снимат постоянно и в продължение ве4е на няколко години и никакви оплаквания със зъбните колела , но съм бил свидетел как продава4 съветва клиент , 4е Самсунг за тва са евтина марка щото им куца механиката Ина4е за избора , трябва да прецените кой запис на носител ще ви е най-удобен(DVD, DiVX,MiniDV) , ка4еството на вси4ки са еднакви по4ти (за непрофесионална техника ) ... имам камера отдавна и аз съм си играл с доста камери , защото много колеги и познати ме викат като си земат камера да им обяснявам компресии и прехвърляния на носители , щото си мислят 4е като имам камера отдавна -разбирам много а тва хи4 не е така - наблюденията ми са най-общи но съвета ми е да си вземете камера с колкото се може по-голяма гаранция ... е може да наблегнете и малко на оптиката , тва разбира се се отнася за камери от един и същи ценови клас ... ако се двуумите за камери от разли4ен ценови клас - в пове4ето слу4ай цената има поркитие, но при избора не раз4итайте на консултантите в магазините за нищо пове4е освен да ви кажат вярно цената ... макар 4е и тва по някога бъркат ! На въпроса на @R_a_p_t_o_R - бих ковнал JVC Оприката има зна4ение ... даже при непрофесионални записи - много по-голямо зна4ение от пикселите .... и 680 ооо е напълно достатъ4но а и хард4ето е много яко спестява доста занимавки и разходи за дискове и касеВи ! Не разбрах какво дали са ми казали в магазина? Не съм ходил, разглеждал съм спецификации, четох manuals ... общо взето преди да взема нещо внимателно го проучвам, няма да се набутам с нещо дето не знам какво е Камера не бих си взел ако няма mpeg4 на нея щото не ми е кой знае колко практично. Друга тема е дали има проблем с интерлийсинга при директния запис на memory card-а. За Samsung СЕГА и ПРЕДИ ГОДИНИ няма как да сравняваме. Преди години при фотоапаратите бяха пълен шит - бавни и некачествени като конструкция. Сега обаче са доста по-напред и като качество и функции/опции са доста прилични. Ако се реша да я взема задължително ще направя един запис на картата ми и след това ще искам да ми го пуснат при тях или ще го видя на PC-то. Общо взето засега камерата е повече бъдеща покупка отколкото настояща. А може би ще е най-добре да почакам DVD камерите да паднат до 800 лева и тогава да взема една такава... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Не разбрах какво дали са ми казали в магазина? Ей тва имах в предвид : главно заради това, че записва директно на MPEG4 и има слотове за SD/MS/MMC карти, което предпочитам да ползвам вместо MiniDV. Но щом сам си го проверил нп. Ако не ти е спешно не вземай сега найстина из4акай ДВД-камерите да паднат , като гледам с тези темпове - няма да 4акаш много ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Доизчетох мануала и се оказа, че при запис на карта на MPEG4 стабилизацията не работи както и цифровия зуум - айде за зуума както и да е. Май найстина ще изчакам DVD камерите да паднат както ме съветваш. Особено ако има някоя DVD 3CCD камерка за около 1000 лева Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.