Jump to content
BulForum.com

България сега или Сицилия от 30-те години?2

Turanagasan

Recommended Posts

Убийствота в тази малка балканска страна е последната стъпка във войната за разпределение на територии в престъпния свят през последните три години.

В момента не можете да отидем на ресторант или в бар и да сме сигурни, че някой няма да влезе и да започне да стреля. Престъпността в България разцъфтя след разпадането на Съветския съюз. Много спортисти станаха бодигардове, научиха се да стрелят и обединиха сили със съмнителни млади бизнесмени, които се опитваха да използват прехода в България от тоталитарна, затворена система към по-капиталистическа пазарна икономика. Познати като “мутри”, тези бодигардове се прочуха в началото на 90-те години, гарантирайки “сигурността” на малки и средни бизнесмени срещу месечно заплащане. Собствениците на някакъв бизнес, които отказваха да плащат ставаха жертва на постоянни грабежи, които спираха, само когато парите за защитата им биваха платени. Домораслите босове на мафията използваха нестабилността и хлабавото прилагане на закона в България, разчиствайки пътя си пред потенциалните законови трудности.

И все пак трябва ли да се замисляме когато излизаме с компания дали ще се върнем всички.Дали нашето дете няма да попадне в средата на поредната саморазправа.В къщи ли да си стоим?Или и там вече не е сигурно.Не е толкова отдавна времето когато нашите майки са се прибирали пеша и от вечеринки и забави посред нощ.

Не е толкова отдавна времето когато нашите майки са се прибирали пеша и от вечеринки и забави посред нощ.

Не мислиш ли, че малко преувеличаваш? И преди '89 България е държала високо ниво на престъпност! Дори тогава организираната престъпност е била на лице, просто или информацията е била малко, или ние така си мислим заради спецификата на тогавашното Управление!

Аз съм безнадежден оптимист и не се притеснявам за сигурността си ( :blink: ), отделен е въпроса след време когато имам деца какво ще мисля, сега не мога да заема позиция!

Не мислиш ли, че малко преувеличаваш? И преди '89 България е държала високо ниво на престъпност! Дори тогава организираната престъпност е била на лице, просто или информацията е била малко, или ние така си мислим заради спецификата на тогавашното Управление!

Аз съм безнадежден оптимист и не се притеснявам за сигурността си (  :blink: ), отделен е въпроса след време когато имам деца какво ще мисля, сега не мога да заема позиция!

Не знам доколко си запознат ,но май пишеш от обща култура.Знаеш ли колко кражби на коли и други вещи е имало преди89г.?Знаеш ли че тогава ключовете се оетавяха под изстривалката или в саксията,в чаа ли си изобщо колко побоя са ставали в ресторантите.Аз съм ходил на лятно кино имаше в цар семионовата градина исъм се прибирал сам пеша до Тракия,забравих ,бил съм на11,12г.А сега не знаеш дали няма наркоман да те изгърби или да ти запалят магазина че продаваш по евтино,взимат мобилки и по светло и по тъмно късат ланци ,да изреждам ли още?

Не знам доколко си запознат ,но май пишеш от обща култура.Знаеш ли колко кражби на коли и други вещи е имало преди89г.?Знаеш ли че тогава ключовете се оетавяха под изстривалката или в саксията,в чаа ли си изобщо колко побоя са ставали в ресторантите.Аз съм ходил на лятно кино имаше в цар семионовата градина исъм се прибирал сам пеша до Тракия,забравих ,бил съм на11,12г.А сега не знаеш дали няма наркоман да те изгърби или да ти запалят магазина че продаваш по евтино,взимат мобилки и по светло и по тъмно късат ланци ,да изреждам ли още?

Това е то - сблъсък на две поколения! Взимат мобилки и късат ланци - щото сега ги има, палят магазини - конкуренция (макар от низш вид), нещо непознато преди!

Има и трета група митологизатори - бихме могли да ги наречем ревизионисти. Това са твърдоглавите комунисти, които идеализират миналото и описват 10 ноември 1989 г. като край на някаква златна епоха, в която не е имало безработица и престъпност.

Цялата статия тук!

М-да, на мен всички по-възрастни са ми казвали, как не са си заключвали къщите, как по късни доби са се прибирали спокойно, а сега мамата си трака. Ако не си въоръжен и опасен, нямаш шанс.

Защо винаги трябва да слушаме и да приемаме за чиста монета казаното от по-възрастните

П.П. Не мисля, че говоря само от обща култура (дори и така да е, мнението си е мнение), все пак ме интересува ЗАЩО животът ми е толкова шибан?! И мисля, че съм открил причините (поне за себе си)!

Аз съм безнадежден оптимист и не се притеснявам за сигурността си (  :blink: ), отделен е въпроса след време когато имам деца какво ще мисля, сега не мога да заема позиция!

Хахаха, това беше много смешно.

Преди '89 аз многократно съм се прибирал в малките часове на нощта пеша през цялото гето Столипиново без капка притеснение - то това сигурно е било от липса на информация, мухахахахахахаха :D

Тази теза съм я чувал по медиите - виждате ли, то и преди е имало престъпност, обаче нали щото всичко се е криело от хората и никой не е знаел за нея. По-голяма глупост от това не може и да бъде казана. Точно в тези времена са ми минали най-бурните ученически и студентски години. Няма да ви обяснявам колко нощи съм се прибирал от купони пеша (поради липса на градски транспорт и таксита) през цялтото гето, защото живеех в Изгрев. По онова време след здрач не можеше да се забележи кьорав мангал по улиците, да не говорим за наркомани и подобни тюфлеци.

Хайде някой да пробва тази операция сега, а. Дали ще има ли мераклии?

Не е полезно до такава степен да се вярва на глупостите, изливащи се от медиите.

Преди '89 аз многократно съм се прибирал в малките часове на нощта пеша през цялото гето Столипиново без капка притеснение - то това сигурно е било от липса на информация, мухахахахахахаха  :D

Тази теза съм я чувал по медиите - виждате ли, то и преди е имало престъпност, обаче нали щото всичко се е криело от хората и никой не е знаел за нея. По-голяма глупост от това не може и да бъде казана. Точно в тези времена са ми минали най-бурните ученически и студентски години. Няма да ви обяснявам колко нощи съм се прибирал от купони пеша (поради липса на градски транспорт и таксита) през цялтото гето, защото живеех в Изгрев. По онова време след здрач не можеше да се забележи кьорав мангал по улиците, да не говорим за наркомани и подобни тюфлеци.

Хайде някой да пробва тази операция сега, а. Дали ще има ли мераклии?

Не е полезно до такава степен да се вярва на глупостите, изливащи се от медиите.

Много е прав за лично тогава гледах гълъби и редовно киснех там по малките часове,защото тогава всички ходеха на работа и тогава се ядеше и пиеше в махалата но никога не съм имал проблеми

Преди '89 аз многократно съм се прибирал в малките часове на нощта пеша през цялото гето Столипиново без капка притеснение - то това сигурно е било от липса на информация, мухахахахахахаха

В този спор прави няма!

Мога да се прибирам вечер без да ми се случи нещо ---> няма престъпност!? Това на пет годишните....Погледнете и от другата страна!

THE SECURITY SECTOR AND ORGANIZED CRIME IN POST-COMMUNIST STATES

Turanagasan, бая мчерногледо си го написал, ама принципно си прав. Разликата между България и Сицилия е само в мащабите и в това, че там си имат принципи, макар и по въпросите на вендетата.

Преди време си мислех са престрелката в ресторант Пчела (май така се казваше) в София. Баси, стелба с Калашников насред града! Цяло цудо е, че няма повече пострадали от заблудени куршуми, освен собственика на ресторанта. Който пострада до степен да му сменят личната карта със смъртен акт...

Ами атентата срещу Джамов? ??? Картечница ПК в едномилиолен град.

Ами атентата пред къпалнята "Мария Луиза" ? Там не стана месарница поради простата причина, че маймуната, на който са дали гранатомета, не е прочела или НЕ СА Й ПРОЧЕЛИ упътването и не е извадила шплента на взривателя на гранатата, та се получи все едно някой хвърля камък.

Случки, случки ...

В този спор прави няма!

Мога да се прибирам вечер без да ми се случи нещо ---> няма престъпност!? Това на пет годишните....Погледнете и от другата страна!

THE SECURITY SECTOR AND ORGANIZED CRIME IN POST-COMMUNIST STATES

Мухахахаха, петгодишни са твоите разсъждения, приятелю.

Аз предпочитам да се основавам на собствения си житейски опит, а не да се уповавам на нещастници като т.нар. "Център за изследване на демокрацията".

Не знам дали въобще си живял в тези времена и по тези места, които цитирах, но твърденията ти и доводите ти ме разсмяха от сърце :D :laughing:

Мухахахаха, петгодишни са твоите разсъждения, приятелю.

Аз предпочитам да се основавам на собствения си житейски опит, а не да се уповавам на нещастници като т.нар. "Център за изследване на демокрацията".

Не знам дали въобще си живял в тези времена и по тези места, които цитирах, но твърденията ти и доводите ти ме разсмяха от сърце  :D  :laughing:

Ок, а ние по-младите на какво трябва да се уповаваме тогава? Или трябва да изчакаме някоя и друга годинка да понатрупаме малко житейски опит? Или може би щом не сме живели в 'тези времена' не трябва да взимаме страна?

П.П. :blink: :confused :blink:

Turanagasan, бая мчерногледо си го написал, ама принципно си прав. Разликата между България и Сицилия е само в мащабите и в това, че там си имат принципи, макар и по въпросите на вендетата.

Преди време си мислех са престрелката в ресторант Пчела (май така се казваше) в София. Баси, стелба с Калашников насред града!  Цяло цудо е,  че няма повече пострадали от заблудени куршуми, освен собственика на ресторанта. Който пострада до степен да му сменят личната карта със смъртен акт...

Ами атентата срещу Джамов? ???  Картечница ПК  в едномилиолен град.

Ами атентата пред къпалнята "Мария Луиза" ?  Там не стана месарница поради простата причина, че маймуната, на който са дали гранатомета, не е прочела или НЕ СА Й ПРОЧЕЛИ  упътването и не е извадила шплента на взривателя на гранатата, та се получи все едно някой хвърля камък.

Случки, случки ...

Мога още по реално да го опиша да ви пусна всички убийства от началото на 1991г. дори за Пловдив като се почне отЖоро скилачито на гребната и се мине през Пешо патерицата в джипа и знайни и незнайни иманяри пласьори,връкаджии и пр.Аз съм само реалист и много не ми пука за всичко това , но ние имаме деца или ще имате вие за това говорим тука.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...