Myth Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 За мен пушачите са неосъзнали се наркомани.Ако решите да спорите, опитайте се да откажете цигарите. Ако успеете да го сторите без да изпадате в състояние, наподобяващо това на наркоман без наркотик, елате и ми говорете колко е безвредно. Пушенето не е вредно само за пушачите, това е социален проблем!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <{POST_SNAPBACK}> Отказвал сум ги за година и половина и що трябва да ти говоря? Никой не спори, че цигарите не са вредни. Ама някой тук каза, то и газовете от аспусите на колите са вредни да не говорим за старите автобуси как димят, а всичките отрови от предприятията? А какво да кажем за, всичките консерванти които се ползват в хранителната индустрия. Скоро излязоха и статии, че и тефлонът които се използва в производството на готварски съдове е доста канцерогенен. Има и много вредни неща ама за тях що нищо не казвате бе? Да пушач съм, и съм съгласен със законопроекта, да не се пуши на работното място (освен на определените за това места) да има зали за непушачи и пушачи в заведенията. Освен това в заведенията в които се пуши никой не кара непушачите да влизат там. И много ми е интересно ако една компания половината са непушачи а другата пушачи, като влязат в някое заведение, какво половината ще седнат в едната зала а другата половина в другата ли? Но съм твърдо против някой си да се оптва да ми забранява да пуша на улицата. И ай не бъдете вманиячени фанатици. Що не искате и алкохола да се забрани бе? Има хиляди неща които са вредни ама за тях нищо не казвате. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 С това ще си навлека много злоба вероятно, но мое лично мнение е, че пушачите (в активна възраст) са по-интелигентни (повечето). П.П. Не ме убивайте заради моите алогични помисли Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Ae земете успокойте топката ,палнете по 1 фас ,стига сте говорили глупави неща .Филип Морис бе казал не одавна ,че ако се докаже ,че цигарите предизвикват рак ,ще спре продукцията си ,гледам някви супер олигофренични мнения като 'да почнем да ги обиваме' или 'българите сме супер мърлячи' ми те и холндците са супер мърлячи ама легално си пушиш скапания weed нали?! Пък като ти е писано ,че ще се одавиш няма да се обесиш ,дайте примери за странични ефекти от една кутия цигари и една бутилка водка примерно ,да един пушач мое те убий след 30 години да речем ,ама един пиангурин мое свурши тая раота за 2 минути .Хубаво бе казано по-нагре да се спре продукцията ,тогава пушенето ще спре от самосебеси ..както и да е.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turanagasan Posted December 3, 2004 Author Share Posted December 3, 2004 Turanagasan, има разлика между буря и буря в чаша вода! Едното е истинско, другото е намиране на работа. Питам - ти с какво право ми ограничаваш правата!???????? С какво право тук бивам наричан болен никотинов мозък?????? Да съм нарекъл някого "болен ред-булов мозък", "болен рапърски мозък" , "болен стероиден мозък" или нещо от сорта?????? Бахти, толкова ли всичко оправихме, та останаха пустите му цигари!?? <{POST_SNAPBACK}> Ами виж сега аз отговарям за себе си доколкото знам аз не обиждам ,не използвам епитети и уважавам личността,а и да ме наречеш стероиден мозък няма да се обидя защото ще е истина,а от друго няма да ми пука все едно да наречеш Рокфелер бедняк ,а?сещаш ли се какъв смях ще е Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Харно! Живейте здравословно, закусвайте овес (който Господ е съзвал да го яде добитъкът), тичайте около Гребната, не пушете, не пийте, яжте сандвичи от МакДоналдс - без мазнини, без холестерин и без вкус. И пийте диетична сода ! Гледайто по посинявана Биг Брадър ! И ако ви остане време, се пробвайте да обичате ближния си. Чувал съм, че е приятно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fox Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Айде стига сме се дърлили. Пушачите ще продължават да си пушат, другите да мърморат... А, сега е време да похапнем и след това да запалим по една... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rennie Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 А и още нещо искам да добавя. Да не мислите, че тизи "ЗАКОН" е създаден за да се спасят нещастните пасивни пушачи? Глупости! Създава се, за да гълта държавата повече рушвети. Защото сега ще вървят по заведенията и тъй като ще има адски много заведенийца, които не могат да си позволят ремонт, вместо да ги затварят ще взимат парички. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pechenata Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Айде стига сме се дърлили. Пушачите ще продължават да си пушат, другите да мърморат... А, сега е време да похапнем и след това да запалим по една... <{POST_SNAPBACK}> И по една бира! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Права си, Rennie ! Който е грамотен и е чел нещо повече от списание Космополитан, помни какво стана, когато едни тикви оттатък океана забраниха пиенето! Появи се Ал Капоне! Е, на знам за тях, ама аз предпочита Джак Даниълс пред него! P.S. Pechenata, с огровмно удоволствие чувам конструктивно предложение тук!!!! Да сте живи и здрави жените, че ни вкарвате в пътя сегиз-тогиз. Не случайно думата "мъдрост" е от женски род! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pechenata Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 karaman,взимай с тебе тия от аватара ти и няма да ти прави впечатление колко пушиме П.П-Cheese, мъдрост и жени мисля,че са две несъвместими неща! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 А и още нещо искам да добавя. Да не мислите, че тизи "ЗАКОН" е създаден за да се спасят нещастните пасивни пушачи? Глупости! Създава се, за да гълта държавата повече рушвети. Защото сега ще вървят по заведенията и тъй като ще има адски много заведенийца, които не могат да си позволят ремонт, вместо да ги затварят ще взимат парички. <{POST_SNAPBACK}> Е стига де! И това го има, ама....айде моля ти се! Закона трябва да го има и всеки здравомислещ човек (пушач или не) би трябвало да е съгласен с това! Нали ще влизаме някъде....трябва да се научим да живеем малко по-цивилизовано....НО това не значи, че трябва да се спрем цигарите. Проблемна страна в спора са непушачите (които както някой каза вечно мърморят), а не самите цигари! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fox Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 И по една бира! <{POST_SNAPBACK}> А, така ти ме кефишшшш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rennie Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Е стига де! И това го има, ама....айде моля ти се! Закона трябва да го има и всеки здравомислещ човек (пушач или не) би трябвало да е съгласен с това! Нали ще влизаме някъде....трябва да се научим да живеем малко по-цивилизовано....НО това не значи, че трябва да се спрем цигарите. Проблемна страна в спора са непушачите (които както някой каза вечно мърморят), а не самите цигари! <{POST_SNAPBACK}> accel, ти май не ме разбра. Не става въпрос за хората към, които се отнася закона, а към тези, които имат възможността да го нарушат, за да извлекат парични облаги от това. Като ХЕИ например. Или новите Ал Капоне, знам ли.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
predatora Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 kogato pro4etoh za vredata ot pu6eneto se otkazah ot 4eteneto Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Законът е добър,съгласен съм с повечето от точките в него.Само в заведенията как ще стане не мога да си го представя,понеже все се случва дадена групичка от хора да се сътои от пушачи е непушачи и май 6те седят разделени от едно стъкло и ще комуникират с морзова азбука чрез почукване по стъклото .Дали ще бъде спазван законът-поживеем,па видим. И не мога да схвана,защо аджеба всички непушачи се нахвърлят толкова ярсотно върху пушачите-тровели сме ви,не сме хора,да се застреляме и прочие---съжалявам,но ми се струва,че не разсъждавате много трезво,както каза pi4aga липсва ви и елементарна толерантност.Защиото по вашата логика като изляза от вкъщи и видя някакви момченца и момиченца да си говорят все едно са малоумни и им липсват не първите 7,а всички години,които ме дразнят изключително много,трябва да им шибна по един шут на пушач в главите,щото не са се скатали на определено място/може би остров Белене / и ми пречат.Елементарна толерантност трябва...нищо друго. Дали с увеличаване на цените пушачите ще се откажат от цигарите?Не мисля,може би някои от тях,но отново ще се пуши,защото си пушех Виктори на цена 86 стотинки,а сега го пуша на 1и60,дори 3 лева да стане май пак ще продължа.Това е от мен,просто се изразявайте малко по-нормално Link to comment Share on other sites More sharing options...
blo0d_master Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Определено и аз съм ЗА места в които (само там ) да се пуши . Не искам където и да ходя да си тровя дробовете с цигарен дим . <{POST_SNAPBACK}> evala evala i az sum na tva mnenie , zashto trqq da si trovim zdraveto zaradi nevazpitanieto na drugite !? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turanagasan Posted December 3, 2004 Author Share Posted December 3, 2004 Законът е добър,съгласен съм с повечето от точките в него.Само в заведенията как ще стане не мога да си го представя,понеже все се случва дадена групичка от хора да се сътои от пушачи е непушачи и май 6те седят разделени от едно стъкло и ще комуникират с морзова азбука чрез почукване по стъклото .Дали ще бъде спазван законът-поживеем,па видим.И не мога да схвана,защо аджеба всички непушачи се нахвърлят толкова ярсотно върху пушачите-тровели сме ви,не сме хора,да се застреляме и прочие---съжалявам,но ми се струва,че не разсъждавате много трезво,както каза pi4aga липсва ви и елементарна толерантност.Защиото по вашата логика като изляза от вкъщи и видя някакви момченца и момиченца да си говорят все едно са малоумни и им липсват не първите 7,а всички години,които ме дразнят изключително много,трябва да им шибна по един шут на пушач в главите,щото не са се скатали на определено място/може би остров Белене / и ми пречат.Елементарна толерантност трябва...нищо друго. Дали с увеличаване на цените пушачите ще се откажат от цигарите?Не мисля,може би някои от тях,но отново ще се пуши,защото си пушех Виктори на цена 86 стотинки,а сега го пуша на 1и60,дори 3 лева да стане май пак ще продължа.Това е от мен,просто се изразявайте малко по-нормално <{POST_SNAPBACK}> Тука нещата се отнасят до това че това че някои е с по малко умствен капацитет от нас не ни наврежда поне не на нас.Но цигари те са неприятни най малкото за непушачите, а дори и за част от пушачите.Това е без да се разисква здравния проблем.Все едно някой да иска да се боцка и да боцне и тебе или помисли си беше нашумял случай някакъв плашел хората в дискотеките,по точно в тоалетните им че ще ги убоде със спринцовка от спинозен.Ти ще искаш ли да те боцнат ей така защото те се боцкали?Това е въпросът,да убия ли и другите или само себе си? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flameseeker Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Все едно сега да направим концлагери за болни от СПИН и да ги изолираме навсякъде - в ресторанти, в обществен транспорт и т.н. и т.н. Как ви се струва тази идея? <{POST_SNAPBACK}> Не мисля 4е е съвсем същото понеже болните от СПИН не ти влияят пряко както пушачите. А иначе си прав че не е това методът, но както каза някои нагоре никои няма да атакува тютюневата индустрия Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aries Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Аха- ми хайде да направим един закон тогава и за тях... На едикои си места може да се бодете свободно... Демек - има проблем, но ние ще изберем тактика тип "Щраус" - ще си ги отделим пушачите, да не ни пречат и да не ни бодат очите, и ще се правим, че проблем няма. Дава ли си някой сметка, колко пари отиват за лекуване на заболявания причинени от тютюнопушенето пряко или косвено?! Защо да не се реши този проблем, като се удари по корена, а не по последствията му? И тези пари да отидат за борба с рака например, или за изследвания върху СПИН. Всякакви такива закони уж против тютюнопушенето не са никакви мерки против него, докато производството и разпространението на цигарите и тютюна е легално. Това е замазване на очите. Лицемерие. Но май тук никой не разсъждава малко по-надълбоко и по-надалеч от собствената си черупка. Нямате против пушачите нищо, но не забравяйте, че един ден децата ви могат да посегнат към цигарите. Не се заблуждавайте, че сте в състояние да направите нещо, за да ги спрете или предпазите. И това видите ли - на вас точно няма да ви се случи. <{POST_SNAPBACK}> Цигарите са вредни. Несъмнено. Алкохола също е вреден. Ама я си спомнете, какво стана когато Щатите се опитаха да го забранят! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Interesna tema ... zapalih si cigara .... OK ot dogodina gospoda nepushachi nqma da vi prechim eto sega pusha daleche ot vas ne vi precha nali ? no pyk vie ne si mislete che shte dishate po chist vyzduh dori i da ni vkaratae v konclagerite ! edit: Eh kef izpushih q ama neshto zamirisa gadno pak nqkoi e zapalil kontinera s otpadyci ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Закусвайте овес, наистина е полезно, не е лошо и на вкус. Тичайте на гребната, кагато е възможно. Наистина ще се почувствате по-добре . Който не иска да го прави си е негово решението. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iv4ity Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 честно казано не ми пречи дима от цигари.не пуша от 2 месеца,но ми е интересно с този закон как трябва да с епостъпи в следната ситуация:отивам аз в някакво кафене..и половината от компанията ми пуши,останалите-не.и какво правим в този случай? предполагам отиваме в залата за пушачи,макар и да не пушим една половина.но все пак мисля,че е хубаво да има такъв закон. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolioeng Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Пак се напънахме,да сме по-европейци от европейците Аз съм непушач,но това означава ли ,че като малцинство трябва да налагам своето мнение на другите,защото в България над 70% са пушачи Ами като ми пречи пушенето ,ще отида в друга кръчма или барче Не е според мен това начинът Виж глоби за хвърлени фасове по улиците ,тук съм ЗА Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Да, затова сме на това дередже - 50 процента от населението пушачи, 70 процента то мъжете - пушачи. Трепач. И все някой е виновен на пушачите - производителите, законодателството... Интересно ми е какво ще направят с баровете, за кафетата и ресторантите ми е ясна процедурата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Пак се напънахме,да сме по-европейци от европейците Аз съм непушач,но това означава ли ,че като малцинство трябва да налагам своето мнение на другите,защото в България над 70% са пушачи Ами като ми пречи пушенето ,ще отида в друга кръчма или барче Не е според мен това начинът Виж глоби за хвърлени фасове по улиците ,тук съм ЗА <{POST_SNAPBACK}> 70% може да са дебелите жени, не и пушачите! Числото, което търсиш е м/у 30 и 35 ! EDIT: Явно аз дълго съм се заблуждавал Вярно, че били над 50% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.