Turanagasan Posted December 3, 2004 Author Share Posted December 3, 2004 1000% те подкрепям. <{POST_SNAPBACK}> аз също ,И това е новото постановление;Местата, в които е абсолютно забранено пушенето са детски ясли и градини, училища, интернет клубове, автобуси, метростанции, самолети и асансьори, градски транспорт, както и маршрутните таксита и пътническите таксита, съобщи БГНЕС. В административните сгради и на работните места, както и в търговски и спортни обекти и заведения за обществено хранене, пушенето ще бъде разрешено в специално обособени места. В тях трябва да се обособят зони за пушене, които да отговарят на определени изисквания. Зоните трябва да бъдат затворени помещения с механична вентилация, която да работи непрекъснато през работно време и трябва да има маркировка "Място за пушене". В заведенията за хранене с над 60 седящи места ще трябва да има две зали - за пушачи и непушачи, а обектите с под 60 места се задължават да обособят зона за пушачи и зона за непушачи, като това се посочи на всяка маса. Сурови ще са глобите за работодатели и собственици на заведения, които имат задължение да обособят местата за пушене. Глобите за нарушение на Закона за забрана на пушенето са между 50 и 100 лева, а при повторно нарушение между 100 и 300 лева. Работодателят заплаща 100 лева глоба, ако не е изпълнил своите отговорности за обособяване на зони за пушене, а пушилият на забранено място ще плаща 50 лева. В болниците също ще има обособени места за пушене. Не се забранява пушенето на открити обществени места. На 2 декември правителството прие Наредба за условията и реда, по които се допускат изключения за тютюнопушене в обособени зони на закрити обществени места и закрити работни помещения. България заема трето място в света по потребление на цигари на човек от населението. Равнището на тютюнопушенето сред 15-годишните младежи в България е най-високо в Европа. Над 1 милион деца на възраст до 15 години са пасивни пушачи. 69% от децата в училищна възраст са пасивни пушачи в дома си. Е какво да се прави срещу ръжен не се рита Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Мдааа. Чудех се аз какво не й е в ред не държавата, а то било това, че се пуши ! Крути мерки против пушенето ??? Правилно !!! Гласувам за гласуването на закон за "ОКОНЧАТЕЛНО РЕШЕНИЕ НА ПУШАЧЕСКИЯ ВЪПРОС" !!!! Да направим от пушачите катранен сапун против пърхот! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pechenata Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Аз пък мисля,че тоя закон няма да се спазва много-много Няма и смисъл от него.. като ще се забранява да се пуши на публични места,по-добре да спрат цигарите от производство,щото т'ва че не пуша на вънка,не значи,че няма да си пуша у нас.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Knight Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 За всичките си години до тук разбрах едно: Спора с пушач е абсолютна загуба на време. За това и тази тема едва ли ще внесе нещо ново. Уж гледаш умни нормални хора, интелигентни , а като стане въпрос за тази тема изглеждат на пълни малоумници. Започват да ти вадят какви ли не доводи в тяхна полза и как имало още хиляди още по-вредни неща и че точно на тях няма нищо да им се случи , като че ли са господ че да им се размине. Колкото до новите разпоредби - ок! може би са ок но кой ще ги изпълнява , кой ще съблюдава тяхното изпълнение , кой преди всичко ще налага глоби? Никой по същата логика България трябва да е доста по-чиста , но ние все още се търкаляме в боклуци. Въпрос на манталитет и преди всичко на възпитание. Българина е абсолютен мърляч и затова винаги ще и седим в задния двор на Европа и след 100 години! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Смърт на никотинизма, свобода на народа! Бе хора, чувате ли се!!??? В България (като стана дума за болести) убиец номер едно е групата на сърдечно-съдовите заболявания. Причинени от неправилно хранене и прекомерна употреба на сол. Какво, да забраним солта и мазните мръвки ли???? Кажете ми една държава, която ей така е взела и е забранила пушенето!ей така, от раз !!! Навсякъде това се предшества от години и години убеждаване на хората да спрат да пушат, и чак когато пушачите намалеят, се почва със забраните, при това пак постепенно. А ние тука хванахме брадвата! Ама то цялата ни работа е такава де! Видяла жабата, че подковават вола ... Black Knight, благодаря, че учтиво и толерантно ме нарече малоумник. И аз те обичам! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fox Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Убаво е, че ограничават пушенето със закон, но това ще доведе ли до намаляване на пушачите и още по-лошо на пушенето??? Едва ли! Дори лична та ми прогноза е, че ще доведе до увеличаване, защото изкушението ще бъде още по-сладко. Този закон ще има доста по-слаб ефект, отколкото падането на цените на хубавите цигари след нова година. Така че за кво си говорим... Дори високите глоби няма да спрат пушачите да пушат на забранените места. Само няколко убийства ще ги озаптят. Донякъде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Fox, аз съм пушач, макар и не страстен. Ела и ме застреляй! Ама искам да ме гледаш в очите , докато дърпаш спусъка! Бахти, какдво буря в чаша вода си спретнахме тука ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Българина е абсолютен мърляч и затова винаги ще и седим в задния двор на Европа и след 100 години! Докато ги има такива 'мислители' като теб, ДА ЩЕ СИ СТОИМ !!! Писна ми... EDIT: fox?!?!? Айде с тебе съм от кого ще започнем а? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pechenata Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 За всичките си години до тук разбрах едно: Спора с пушач е абсолютна загуба на време. За това и тази тема едва ли ще внесе нещо ново. Уж гледаш умни нормални хора, интелигентни , а като стане въпрос за тази тема изглеждат на пълни малоумници. Започват да ти вадят какви ли не доводи в тяхна полза и как имало още хиляди още по-вредни неща и че точно на тях няма нищо да им се случи , като че ли са господ че да им се размине.Колкото до новите разпоредби - ок! може би са ок но кой ще ги изпълнява , кой ще съблюдава тяхното изпълнение , кой преди всичко ще налага глоби? Никой по същата логика България трябва да е доста по-чиста , но ние все още се търкаляме в боклуци. Въпрос на манталитет и преди всичко на възпитание. Българина е абсолютен мърляч и затова винаги ще и седим в задния двор на Европа и след 100 години! <{POST_SNAPBACK}> Да добре,няма проблеми ще ти се обадя! Ей много ме нервят такива хора,майна .. Аз,че пуша-пуша,обаче никога не съм говорила някакви глупости с цел да се защитя-знам,че е вредно,знам че цигарите скъсяват живота.. и т.н. и всякви такива бози-аз така или иначе ще умра (Е не го казвам в смисъл "Дай да умра по-бързо") Т'ва е просто вреден навик,от който не искам да се отказвам,защото не мога да си представя да седна да пия кафе и да не пуша,не мога да си представя след ядене да не пуша,като се изнервя няма да ходя на лекар да ми предписва успокоителни,а просто ще си запаля една цигара! А и още нещо.. много обичам такива мрънкащи хора като тебе,като не харесва к'во става из България що не станеш един депутат да я оправиш? Уф ай стига толкова,че ме тресат нервите и смятам да пуша Link to comment Share on other sites More sharing options...
step_by_step Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Хмз, аз допреди година (горе-долу) бях пушачка, но и докато пушех ми беше гадно да вляза в задимено заведение или изобщо някой да пуши покрай мен в затворено помещение. Сега се дразня още повече, но пък и не влизам много-много в заведения, в които се пуши и няма климатици. В къщи се пуши само в кухнята и то рядко, когато Agarvaen ни дойде на гости(да знаеш,че само ти и наще пушите в къщи, ей!). И да си кажа тежката дума- никво пушене извън къщи! Да си пушат по домовете, да си се тровят насаме. Най-мразя да ми се навре някой току-що изхвърлил фаса в маршрутката или рейса и да овони пейзажа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Knight Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Fox, аз съм пушач, макар и не страстен. Ела и ме застреляй! Ама искам да ме гледаш в очите , докато дърпаш спусъка! Бахти, какдво буря в чаша вода си спретнахме тука ... <{POST_SNAPBACK}> Мдааа добре, че поне правилно си ме разбрал . Според мен единствения начин да има някво ограничение е да се бръкне надълбоко в джоба на потребителя ( пушача ) и тогава ефект ще има. Не че ще се спре , но чуствително ще намалее, а освен това и бедната ни държавижа ще сложи някой лев в джоба. Ако зависи от мен една кутия цигари трябва да е поне 5 лева. Апропо вижте Джани в ББ каква жалка картина е? Да добре,няма проблеми ще ти се обадя!Ей много ме нервят такива хора,майна .. Аз,че пуша-пуша,обаче никога не съм говорила някакви глупости с цел да се защитя-знам,че е вредно,знам че цигарите скъсяват живота.. и т.н. и всякви такива бози-аз така или иначе ще умра (Е не го казвам в смисъл "Дай да умра по-бързо") Т'ва е просто вреден навик,от който не искам да се отказвам,защото не мога да си представя да седна да пия кафе и да не пуша,не мога да си представя след ядене да не пуша,като се изнервя няма да ходя на лекар да ми предписва успокоителни,а просто ще си запаля една цигара! А и още нещо.. много обичам такива мрънкащи хора като тебе,като не харесва к'во става из България що не станеш един депутат да я оправиш? Уф ай стига толкова,че ме тресат нервите и смятам да пуша Както се казва NO COMMENT - болен никотинов мозък Значи идеята на този закон е не на никотиново зависимите да ги накарат да спрат да се "дрогират" , а да не пречат на останалите?!Ти как мислиш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Мдааа добре, че поне правилно си ме разбрал . Според мен единствения начин да има някво ограничение е да се бръкне надълбоко в джоба на потребителя ( пушача ) и тогава ефект ще има. Не че ще се спре , но чуствително ще намалее, а освен това и бедната ни държавижа ще сложи някой лев в джоба. Ако зависи от мен една кутия цигари трябва да е поне 5 лева. Апропо вижте Джани в ББ каква жалка картина е? <{POST_SNAPBACK}> Ти няк'ва представа от икономика имаш ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turanagasan Posted December 3, 2004 Author Share Posted December 3, 2004 Fox, аз съм пушач, макар и не страстен. Ела и ме застреляй! Ама искам да ме гледаш в очите , докато дърпаш спусъка! Бахти, какдво буря в чаша вода си спретнахме тука ... <{POST_SNAPBACK}> Точно това е целта при буря остават най здравите неща цели,целта е защо пушачите трябва да тровят непушачите.Който иска да си пуши ,но да не пречи на другите.Имеждо другото има щати в Америка където ако пушиш във твоя собствен двор и на комшията му замерише,има право да се оплаче на властите.Майтап а?А в Ирландия изобщо не дават да се пуши по кръчми и ресторанти Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Knight Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Ти няк'ва представа от икономика имаш ли? <{POST_SNAPBACK}> Ти да не си Милен Велчев? Здравейте господин Министър! Огледайте се за цените в по-нормалните страни! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pechenata Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Значи идеята на този закон е не на никотиново зависимите да ги накарат да спрат да се "дрогират" , а да не пречат на останалите?!Ти как мислиш? Ми аз да ти кажа мисля,че тоя закон няма да се спазва.. И ще е по-добре да се направят кафета/дискотеки/кръчми и пр. специално за пушачи,а на тия дето не им понасят цигарите е лесно-просто няма да стъпват там.. Аз повече няма да пиша по тая тема,защото няма смисъл.. Няма смисъл да си търкам тука клавиатурата... Забелязал съм че най-трудния въпрос за всеки пушач е "Защо пушиш".Колкото човека съм питал до сега нито един не ми е отговорил адекватно.Обикновенно всички ми отговарят "Ми де да знам".Дано най-сетне се намери някой в тоя форум който да даде един смислен отговор.Пробвайте се. Чакай ся,ти к'во искаш да чуеш? Едва ли не някакво обяснение от някой и ти да кажеш 'Браво,евала че пушиш' ми ясно е,че всеки е пропушил ей така,я от гъзария,щото неговите приятели пушат,я от любопиство и т.н. И с течение на времето тая гъзария се превръща в навик.. Пуша,щото ми е кеф да пуша,като си дигам нервите,заради ей такива като тебе дето не пушат,пък държат един вид няква сметка паля цигарка и се успокоявам.. Сещаш ли се? Действат като успокоително,щото ми е по-хубаво да дам 2 лв. за цигари,отколкото да се мъкна по лекари и да ми предписват хапчета тип невробекс.. Макар,че т'ва го казах вече,пуша и щото ми е яко след хапване да си запаля цигарка,и пуша щото АЗ така съм решила..Ама по принцип тия дето питате тоя и оня що пуши само си чешете езиците,чудите се заради какво да влезнете в спор с опонента,без значение,че не Ви интересува наистина защо той пуши.. Ти да не си Милен Велчев?Здравейте господин Министър! Огледайте се за цените в по-нормалните страни Ааа и т'ва за Милен Велчев нещо не ми стана ясно-к'во намесваш някви гомна с хората от форума :> Стига скачай на 'контра' с пушачите... Като искаш да си запазиш здравето си той у вас и недей да излизаш,щото както казах в тоя закон нема бъдеще да се застреляли пушачите Нямам разрешително за оръжие,а и да имам няма да се гръмна,заради някои дето не му харесвало,че аз не пуша да се дигнели цените Щом съм се научила да пуша,значи ще се науча и да си осигурявам цигарите,не мисля че 1-2 лв увеличение ще ми пречат. наркомани били Само защото пуша цигари? Много елементарно изказване.. мозъците им замъглени от никотин. Странно,толкова време ходя на училище и това не го знам ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Ти да не си Милен Велчев?Здравейте господин Министър! Огледайте се за цените в по-нормалните страни! <{POST_SNAPBACK}> Това ще го оставя без коментар, само ще кажа ти кажа - не не съм Милен Велчев и когато и най-малка представа си нямаш от някой неща - мълчиш или питаш! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Забелязал съм че най-трудния въпрос за всеки пушач е "Защо пушиш".Колкото човека съм питал до сега нито един не ми е отговорил адекватно.Обикновенно всички ми отговарят "Ми де да знам".Дано най-сетне се намери някой в тоя форум който да даде един смислен отговор.Пробвайте се. <{POST_SNAPBACK}> Пуша защото ми харесва. Това достатъчно ясен отговор ли е? :-) Няма нищо по-хубаво от това да запаля усетя дима в гърдите си, просто ми харесва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Knight Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Това ще го оставя без коментар, само ще кажа ти кажа - не не съм Милен Велчев и когато и най-малка представа си нямаш от някой неща - мълчиш или питаш! <{POST_SNAPBACK}> Е ти като виден "експерт" в случая що не вземеш да ме светнеш тогава?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Turanagasan, има разлика между буря и буря в чаша вода! Едното е истинско, другото е намиране на работа. Питам - ти с какво право ми ограничаваш правата!???????? С какво право тук бивам наричан болен никотинов мозък?????? Да съм нарекъл някого "болен ред-булов мозък", "болен рапърски мозък" , "болен стероиден мозък" или нещо от сорта?????? Бахти, толкова ли всичко оправихме, та останаха пустите му цигари!?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fox Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Fox, аз съм пушач, макар и не страстен. Ела и ме застреляй! Ама искам да ме гледаш в очите , докато дърпаш спусъка! Бахти, какдво буря в чаша вода си спретнахме тука ... <{POST_SNAPBACK}> Спокойно, браточка! И аз съм пушач и поне в скоро време нямам намерения да спирам. Кефи ме и това е. Съчувствам на непушачите, правя каквото мога за да ги облекча, но пък и те вече са свикнали Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 абе как може да сте се събрали най-големите фашисти и комунисти все не-пушачи бе как може да сте такива отвратителни долни злобарчета бе да се застреляли пушачите,да се дигнели цените,наркомани били,мозъците им замъглени от никотин.отвратителни сте бе,отварителни гнусни човечета.незнам на много интересни ли се правите,или просто парадирате с тва че не пушите и се мислите за много важни.на мен ми пречи чалгата,аре де-и ся кво-давай да направим цд-тата с чалга по 50 лева ли?да изтрепем чалгарите щото са нискоинтелегентни маймуни до един ли?научете се на толерантност бе,отвратителни неандерталци такива,как не ви е малко неудобно да говорите такива глупости с такава злоба бе отвращавате ме,чесно Link to comment Share on other sites More sharing options...
fox Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Докато ги има такива 'мислители' като теб, ДА ЩЕ СИ СТОИМ !!! Писна ми... EDIT: fox?!?!? Айде с тебе съм от кого ще започнем а? <{POST_SNAPBACK}> Нямам намерение да пуцам по никого. Ако трябва да почна, първият ще съм аз . Просто това мие мнението. Отърване няма Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rennie Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Ей, за каква толеранстност говорите към непушачите? Като чета постовете не виждам нито един непушач, който да е толерантен. Вярно може да ви е писнало, но защо виждам такива озлобени хора? караман, стегни се малко. Защо слагате всички пушачи под общ знаменател. Всеки е различен и всеки би реагирал различно ако го помолите да не пуши. Така , че не ми ги разправяйте тия щуротии. Ако човекът до вас държи на мнението ви ще загаси цигарата. Ако не го направи, трябва да се замислите що за човек стои до вас, а не да плюете всички пушачи. Не смятате ли че е така? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Knight Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Питам - ти с какво право ми ограничаваш правата!???????? <{POST_SNAPBACK}> Пък аз питам защо трябва да търпя на обществени места миризливите Ви и живото опасни цигари? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turanagasan Posted December 3, 2004 Author Share Posted December 3, 2004 Ми аз да ти кажа мисля,че тоя закон няма да се спазва..И ще е по-добре да се направят кафета/дискотеки/кръчми и пр. специално за пушачи,а на тия дето не им понасят цигарите е лесно-просто няма да стъпват там.. Аз повече няма да пиша по тая тема,защото няма смисъл.. Няма смисъл да си търкам тука клавиатурата... Ааа и т'ва за Милен Велчев нещо не ми стана ясно-к'во намесваш някви гомна с хората от форума :> Стига скачай на 'контра' с пушачите... Като искаш да си запазиш здравето си той у вас и недей да излизаш,щото както казах в тоя закон нема бъдеще <{POST_SNAPBACK}> Законите се правят за да се спазват за този искаш ли да се обзаложим,говоря след като се обнародва в дъжавен вестник.Погледни интернет залите.Е винаги ще има и между капките по села и паланки ,но като цяло няма как. Myth каза: Пуша защото ми харесва. Това достатъчно ясен отговор ли е? :-) Няма нищо по-хубаво от това да запаля усетя дима в гърдите си, просто ми харесва. Аз пуша пури и лула искаш ли да излезнем някуде и да гледаш сеир какво става като закъдя,затова се съобразявам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.