Sothbiss Posted April 17, 2008 Share Posted April 17, 2008 ... Първо да благодаря на farrell . Утре ще отида и ще купя книгата. И второ, скорпионе, вярно, че всичко е до нагласа на човека, но момичето се влияе от приказки и точно на психологическата основа ще заложа. Аз онзи ден и разказах за някои неща, които пушенето е причинило на мои близки (поне не с фатален край) и днес ми каза, че всеки път щом запали цигара само за това се сеща. Тъй че со кротце, со благо, со психолого , пък ако не стане, винаги мога да и хвърля един бой и да ги откаже вовеки EDIT: Я, това ми бил пост 666 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted April 17, 2008 Share Posted April 17, 2008 Я да попитам в България още ли се пуши в заведенията? Едно от нещата, които адски ми харесват на този континент е "терорът" срещу пушачите. Не съществува публично затворено място, където да се пуши. Наскоро въведоха и още по-яки мерки: не може да се пуши дори на открито в близост до сграда по-малко от 6 до 9 метра, т.е. например в кафенета с маси отвън. Не можеш да пушиш и в собстевената си кола, ако возиш невръстни деца и непълнолетни. В момента не мога да си представя да вляза например в рестнорант, в който цигарения дим да се реже с нож, за да си прокарваш път към масите. За протокола: бях страстен пушач в продължение на 11 години. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted April 17, 2008 Share Posted April 17, 2008 Доста по-малко се пуши по ресторантите или поне аз така си мисля.Тъжно, но 80% от пушачите са жени( малолетни най-често ).Което е наистина за съжаление, защото после те ще искат да раждат ама да не разводнявам темата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted April 17, 2008 Share Posted April 17, 2008 Я да попитам в България още ли се пуши в заведенията? Едно от нещата, които адски ми харесват на този континент е "терорът" срещу пушачите. Не съществува публично затворено място, където да се пуши. Наскоро въведоха и още по-яки мерки: не може да се пуши дори на открито в близост до сграда по-малко от 6 до 9 метра, т.е. например в кафенета с маси отвън. Не можеш да пушиш и в собстевената си кола, ако возиш невръстни деца и непълнолетни. В момента не мога да си представя да вляза например в рестнорант, в който цигарения дим да се реже с нож, за да си прокарваш път към масите. За протокола: бях страстен пушач в продължение на 11 години. Преди време въведоха наредба да се направят по 2 зали във всяко едно заведение и кафене. Няма да коментирам как беше изпълнено. При положение че нямат вентилация и на съседната маса е разрешено да се пуши, ефекта беше нулев. В момента имам чуството че малко по малко започнаха да се оправят нещата. Ще стане много трудно особено с нашия си манталитет. В редица страни от EU влязоха в сила закони за забрана за пушене на обществени места. Предполагам и ние до няколко години ще го приемем това. Пак първоначално няма да се спазва, но с времето предполагам че ще се оправят нещата. Има и един друг фактор. Цените на цигарите всяка година скачат с доста. Това според мен ще е причината да откаже повече хора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted April 17, 2008 Share Posted April 17, 2008 Цените не трябва да са на кутия, а на цигара. По един лев на бройка - ето това е начина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spot_ex Posted April 17, 2008 Share Posted April 17, 2008 Цените не трябва да са на кутия, а на цигара. По един лев на бройка - ето това е начина. Тука малко се изхвърлихме.. Не знам какво ти въздейства като цигарите, но представи си го да поскъпне няколко пъти. Как би се чувствал ти? Тъпичко, нали.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted April 17, 2008 Share Posted April 17, 2008 Наскоро въведоха и още по-яки мерки: не може да се пуши дори на открито в близост до сграда по-малко от 6 до 9 метра, т.е. например в кафенета с маси отвън. Мой приятел беше в Канада командировка в хотел в , който можеш да си пушиш в стаята, но плащаш с 200$ в повече към сметката ти за денонощие престой За протокола вече 2.5 години не съм палил цигара, имам само няколко дръпвания на тревичка Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted April 17, 2008 Share Posted April 17, 2008 Тука малко се изхвърлихме.. Не знам какво ти въздейства като цигарите, но представи си го да поскъпне няколко пъти. Как би се чувствал ти? Тъпичко, нали.. Моето нещо дето ми въздейства като цигарите не пречи на абсолютно никой, не мирише и дори не ми пречи на здравето. Да не говорим, че 10 годишни не го правят, а и дори да го правеха нямаше да им пречи по никакъв начин. Няма как да поскъпне, даже поевтинява. Да ги откажеш е елементарно, пушил съм, отказвал съм без проблем. Който е по-слаб от една цигара - да плаща. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mila Posted April 17, 2008 Share Posted April 17, 2008 Я да попитам в България още ли се пуши в заведенията? Едно от нещата, които адски ми харесват на този континент е "терорът" срещу пушачите. Не съществува публично затворено място, където да се пуши. Наскоро въведоха и още по-яки мерки: не може да се пуши дори на открито в близост до сграда по-малко от 6 до 9 метра, т.е. например в кафенета с маси отвън. Не можеш да пушиш и в собстевената си кола, ако возиш невръстни деца и непълнолетни. В момента не мога да си представя да вляза например в рестнорант, в който цигарения дим да се реже с нож, за да си прокарваш път към масите. За протокола: бях страстен пушач в продължение на 11 години. За кой континент говориш?И тука е така. Мор до дупка. Не можеш да пушиш, ако очакваш у дома си майстор да ти поправи бойлера, например, защото трябва да му осигуриш нормална атмосфера за работа - така е по закон... Прочетох няколко мнения назад отпреди 2 години и ми стана смешно - някой беше писал, че в западните държави не дискриминирали пушачите. Дискриминират ги и още как - и заплати по-ниски им дават, и здравните осигуровки са им по-високи, и цигарите са им безбожно скъпи, и трябва да излизат навън от заведението, за да пушат. И тука има табелки на маси на открито - забранено е пушенето на територията на заведението - т.е. дори и на открито. И аз съм от бившите пушачи и смятам, че тези драконовски мерки помагат за намаляване на тютюнопушенето по принцип. Не че като пушех, мислех така, де. Фарел, и аз отказах цигарите със същата книга и потвърждавам, че е страхотна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 Вече е факт и все по-често явление ще става при кандидатстване за работа при равни други условия да взимат на работа непушача пред пушача. Просто непушачите са по-ефективни от пушачите. Не правят средно по десет прекъсвания на работата за по пет минути всяко (около час сумарно). Освен петте минути, в които пушача напуска работното си място, поне десет минути след като се е върнал, пушача почва да губи концетрация мислейки си за следващата цигара... В крайна сметка назначават те, за да носиш пари на дадена компания. Не ти плащат да прекарваш един час пушейки. Разбира се ще продължи да си има професии в които пушенето няма да понижава ефективността и няма да е фактор... най-вече такива които са свързани с работа на открито - в полето: хидромелиоратори, полски пазачи, животновъди на свободно пасящи стада; по строежите - зидаро-мазач, кофражист... при цялото ми уважение към тия хора (бил съм и хидромелиоратор и копач, имам и защитен пети разряд зидрао-мазач) все едни такива престижни професии... всички знаем, че девойките си мечтаят да се омъжат за зидар с ръце дето висят под коленете и такива нежни длани, дето пускат бримки по чорапите като им погалят бедъра... Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 бил съм и хидромелиоратор В какво точно се изразява тази професия? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 хехехе... поливач... обикновено нощем се работи. обикаляш царевичните блокове примерно с лопата в ръка и газен фенер в другата, бос, с навити крачоли, джапаш в кал (много яко се процежда между пръстите ти ) и пускаш водата от една бразда в следващата... проверяваш дали е стигнала до другия край на браздата (а той е обикновено на километър от твоя) и ако не е - тръгваш да търсиш къде се отклонява в къртичина ли в що ли... Това са принципите на гравитачното поливане а и да не забравя - комари, комари, комари, комари... но пък си пушиш наволя Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 животновъди на свободно пасящи стада За пастирите не би трябвало да има проблем да си павкат наистина Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 Аиде сега ! Отбор бивши пушачи се кефят колко гадно им е, и колко по - гадно ще им става на "мръсните пушльовци". Аз пък ще си пушим колкото ми душа сака ! Ще пуша докато ми почернеят и двата бели дроба, а после с три черни какво пиене ще падне...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 мдам, майтапа е изцяло за твоя сметка... надявам се осъзнаваш, кое е смешното тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 Бях започнал да пиша един дълъг коментар но се от казах ! Толерантност му е майката ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 А толерантността е? Двупосочен процес... Ще е хубаво да не се забравя и ще е хубаво пушачите следващия път преди да запалят на публично място учтиво да попитат близкостящите дали нямат нещо против тези техни специфични ЛИЧНИ навици и нужди да бъдат задоволявани в тяхно присъствие. Иначе аз много обичам да си бъркам в носа... но се въздържам пред хора. Въпреки че моето бъркане в носа по никой начин не вреди на здравето на околните. Нали? Въпрос на възпитание. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 Никой не го отрича това. Наистина е двупосочен процес!! Междувпрочем , бъркането в носът понякога може да бъде много дразнещо за околните. И по този начин вредящо на нервите им. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 и тук сега какво? време е аз да отговоря в твой стил - ми няма пък, ще си бъркам в носа колкото ми душа иска... ще си бъркам и в двете ноздри, докато се разширят толкова много, че се слеят в една голяма дупка и тогава с такава дупка какво смъркане на бело ще падне... Кооолко смешно... да си умреш от смях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 Книгата беше закупена и подарена, сега чакам да видя резултата Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 и тук сега какво? време е аз да отговоря в твой стил - ми няма пък, ще си бъркам в носа колкото ми душа иска... ще си бъркам и в двете ноздри, докато се разширят толкова много, че се слеят в една голяма дупка и тогава с такава дупка какво смъркане на бело ще падне... Кооолко смешно... да си умреш от смях. Това беше добро ! Сега ще ида да хапна и да изпуша един фас (с позволението на жената разбира се) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 Вече е факт и все по-често явление ще става при кандидатстване за работа при равни други условия да взимат на работа непушача пред пушача. Просто непушачите са по-ефективни от пушачите. Не правят средно по десет прекъсвания на работата за по пет минути всяко (около час сумарно). Освен петте минути, в които пушача напуска работното си място, поне десет минути след като се е върнал, пушача почва да губи концетрация мислейки си за следващата цигара... В крайна сметка назначават те, за да носиш пари на дадена компания. Не ти плащат да прекарваш един час пушейки. Прав си донякъде.Има нещо вярно че повечето пушачи са наистина такива.Само се чудят кога ще имат малко време за почивка и да запалят един фас.После пак както обясни.Да ама аз мога да отговарям лично за себе си че може и да съм пушач ама на работата нямам нито 1 пепелник, нито излизам някъде да се тровя!!!На работа ли съм не пуша!!!Ако съм на бира, кафе ми е густо да си запаля цигара и за това немисля че пушач ли си неможеш да вършиш работа.Може само аз да съм такъв шантав и за това да не го разбирам! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 време е аз да отговоря в твой стил ...В негов стил би било "че си бъркам у нозо, колко ми дУша сака..."На работа ли съм не пуша!!!Много малко пушачи могат да се похвалят с подобна воля... Link to comment Share on other sites More sharing options...
slay Posted April 19, 2008 Share Posted April 19, 2008 Почти само на работа пуша, но това се дължи, че работата ми е почти само висене, убиване на времето Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 19, 2008 Share Posted April 19, 2008 А толерантността е? Двупосочен процес... Ще е хубаво да не се забравя и ще е хубаво пушачите следващия път преди да запалят на публично място учтиво да попитат близкостящите дали нямат нещо против тези техни специфични ЛИЧНИ навици и нужди да бъдат задоволявани в тяхно присъствие. Иначе аз много обичам да си бъркам в носа... но се въздържам пред хора. Въпреки, че моето бъркане в носа по никой начин не вреди на здравето на околните. Нали? Въпрос на възпитание. абсолютно съм съгласен, само че като пример бих дал не бъркането в носа ами мощното изпускане на газове тъй де, освен че мирише (то и цигарения дим мирише) друго нещо кофти няма, пък на мен ми става хубаво като се облекча... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.