Lestat Posted July 2, 2005 Share Posted July 2, 2005 В техническия даскала по математика по време на изпит пушеше точно под табелката "Пушенето в зградата строго забранено. Нарушителите ще се глобяват". Станах и излезнах от залата. <{POST_SNAPBACK}> Именно за това говоря. А мислиш ли че на него му е направило впечатление че си излязъл???Или пък табелката???Кво повече да си говорим...такива сме и още доста дълго време такива ще си останем... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 2, 2005 Share Posted July 2, 2005 Именно за това говоря. А мислиш ли че на него му е направило впечатление че си излязъл???Или пък табелката???Кво повече да си говорим...такива сме и още доста дълго време такива ще си останем... <{POST_SNAPBACK}> Ами доста демонстративно се оттеглих, просто от цигарения дим ми става лошо Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted July 2, 2005 Share Posted July 2, 2005 Обясни го на този, който взима по 50лв на проверка+заплата за работата, която върши...Зле ли му е на него и пука ли му за това дали майките с децата седят и дишат лайната и отровите на пушачите... П.П: За да на ме навикат колегите, и аз съм пушач.Но не може да не признаете че съм прав за отровите... <{POST_SNAPBACK}> Аз съм съгласен, че много често проверяващите са корумпирани!!!! Но ти какво предлагаш? Да няма проверки? Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted July 2, 2005 Share Posted July 2, 2005 В техническия даскала по математика по време на изпит пушеше точно под табелката "Пушенето(Гушенето ) в зградата строго забранено. Нарушителите ще се глобяват". Станах и излезнах от залата. <{POST_SNAPBACK}> А един пък този семестър си пушеше директно в кабинета и каза че ректора му е разрешил, защото ако не пушел му ставало лощо и се разболявал. Незнаехме дали да се смеем или да гледаме сериозно, защото си говореше сериозно човека. Не се засмя примерно да покаже че се майтапи. На мен пък не ми харесват тези разпоредби, въпреки че не пуша. Но е хубаво да ги натискат да си оправят вентилациите. А не аз да служа като вентилация. Като някой пуши и целия дим да отива в мене вместо нагоре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted May 31, 2006 Share Posted May 31, 2006 Честит празник на всички непушачи! Мерси! Аре дано някой ден забранят цигарите в тая шибана държава, както направиха в Ирландия . Link to comment Share on other sites More sharing options...
marto_palen_hal Posted May 31, 2006 Share Posted May 31, 2006 Батка, в Ирландия цигарите не са забранени,а най-малкият проблем на страната ни са цигарите и респективно пушачите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauler Posted May 31, 2006 Share Posted May 31, 2006 проблема е в ниската възраст на пушачите в б-я. но закона се изказва недвусмислено по този въпрос, както и относно пушенето в обществени сгради и на работното място, което подкрепям абсолютно. само дето контролът малко липсва. всичко друго си е чиста проба дискриминация и сегрегация. тютюнопушенето е въпрос на личен избор, светоусещане и социално поведение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted June 1, 2006 Share Posted June 1, 2006 Батка, в Ирландия цигарите не са забранени,а най-малкият проблем на страната ни са цигарите и респективно пушачите. Имам спомен че ги забраниха... Пък може да са ги забранили на публични места... не знам. Но съм сигурен че ги забраниха там и доста шум се вдигна около това. Маулер, какво му е хубавото да почнеш да пушиш на 14-15 и лсед 10-15 години да си с жълти зъби и сива кожа и да миришеш на пепелник и да не можеш да избягаш 100 метра кат хората? То вярно въпрос на личен избор ама... работата е там че лапетата ги почват щот си мислят че са герои на СССР едва ли не като вървят с 5 цигари в устата и по още 2 в ноздрите. Първо си е чисто любопитство, след тва вече го раздават гъзари и след 1 година - ХОП! - никотинова зависимост . Яко, а? Така че... въпрос на личен избор ама все повече хора се усещат. Ти питай някой който пуши от 10 или 20 че и повече години дали е щастлив от това, че все още пуши. Ако отговори "да" значи е излъгал. Почти всеки заклет пушач, който питаш ще ти каже че иска да откаже цигарите и че съжалява че ги е почнал. Баща ми всяка нова година си обещава да ги спре и вече 6-та година не може . Майка ми също. И накрая да обобщим: За предпочитане е да ме смятат за кавал, щото не пафкам, отколкото да пафкам и някой ден да се задъхвам по стълбите и да съжалявам за това, че съм се излъгал и съм почнал. Е виж, кофеиновата зависимост е много по-приятно нещо . Link to comment Share on other sites More sharing options...
marto_palen_hal Posted June 1, 2006 Share Posted June 1, 2006 Значи вътре в заведенията е забранено да се пуши,но не във всички.През зимата е голямо шоу,защото масите за пушачите са навън пред заведението,но точно над всяка маса има някaкви специални въздухопроводи с топъл въздух,които духат точно над пушачите и имаше снимка в един вестник как хората са си по къси ръкави навън ,докато си вали сняг. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jop4423 Posted June 1, 2006 Share Posted June 1, 2006 Значи вътре в заведенията е забранено да се пуши,но не във всички.През зимата е голямо шоу,защото масите за пушачите са навън пред заведението,но точно над всяка маса има някaкви специални въздухопроводи с топъл въздух,които духат точно над пушачите и имаше снимка в един вестник как хората са си по къси ръкави навън ,докато си вали сняг. Ахахаха да ве...Представяш ли си и тука да забранят да се пуши в заведенията - няма да има къде да пиеш 1 кафе,просто защото едно 90% ще фалират.... тъжно но факт... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haralanov Posted June 1, 2006 Share Posted June 1, 2006 В техническия даскала по математика по време на изпит пушеше точно под табелката "Пушенето(Гушенето ) в зградата строго забранено. Нарушителите ще се глобяват". Станах и излезнах от залата. С 1 година закъснение го видях това, но за Пейо Стоилов ли става въпрос ? Той след всяка лекция палеше в стаята Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauler Posted June 1, 2006 Share Posted June 1, 2006 Blitz_krieg_1941 абсолутно съм съгласен с теб че хлапета на по 10-12 НЕ трябва да пушат. само че пушат точно щото мислят като теб че другите ги мислят за кавали и дудуци щото не пушат... и да наистина повечето от пушачите съжаляват че пушат, но не ставаше въпос за собственото отношение към пушенето, а за отношението на другите към пушачите. мисля че не е нормално в свят в който свободата е най висшата ценност, една голяма група хора да бъде сочена с пръст, поставяна в изолационна позиция, и закичана с огромни табели уличаващи ги единствено в това, че приемат никотин чрез дима на тутуна... Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted June 1, 2006 Share Posted June 1, 2006 С 1 година закъснение го видях това, но за Пейо Стоилов ли става въпрос ? Той след всяка лекция палеше в стаята Това е така защото още не си виждал димната завеса + марковия алкохол в кабинета му в 4-ти корпус Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted June 1, 2006 Share Posted June 1, 2006 При нас не чакаше да свърши лекцията и вече пали цигара.То в ТУ-то кой ли не си пуши където си иска. А иначе аз ся незнам към коя група да се отнеса.На седмица я изпуша 1 цигара 1 не ей така за кеф.Иначе хич нямам намерение вече да давам сумати пари за цигари. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted June 1, 2006 Share Posted June 1, 2006 Blitz_krieg_1941 абсолутно съм съгласен с теб че хлапета на по 10-12 НЕ трябва да пушат. само че пушат точно щото мислят като теб че другите ги мислят за кавали и дудуци щото не пушат... и да наистина повечето от пушачите съжаляват че пушат, но не ставаше въпос за собственото отношение към пушенето, а за отношението на другите към пушачите. мисля че не е нормално в свят в който свободата е най висшата ценност, една голяма група хора да бъде сочена с пръст, поставяна в изолационна позиция, и закичана с огромни табели уличаващи ги единствено в това, че приемат никотин чрез дима на тутуна... Еми виж ся... В световен план е така, пушачите са изолирани и "сочени с пръст", но в модерните страни, най-вече Европа и ако щеш и България пушачите са мнозинство, така че не смятам че някой им отнема свободата. Просто си осигуряваме совобода ние, да си дишаме чист въздух а не да кибичим в някви кафенета, където се влиза само с противогаз и амоняк за свестяване . Най-добре да си пафкат вкъщи . Link to comment Share on other sites More sharing options...
jop4423 Posted June 1, 2006 Share Posted June 1, 2006 Еми виж ся... В световен план е така, пушачите са изолирани и "сочени с пръст", но в модерните страни, най-вече Европа и ако щеш и България пушачите са мнозинство, така че не смятам че някой им отнема свободата. Просто си осигуряваме совобода ние, да си дишаме чист въздух а не да кибичим в някви кафенета, където се влиза само с противогаз и амоняк за свестяване . Най-добре да си пафкат вкъщи . Ахах ми извинявай ако по някакъв начин не съм прав,обаче ако затворят пушачите вкъщи ти ще се виждаш с много по малка част от познатите и приятелите си...Какво да речем - нали ви направиха тук-там места за непушачи - еми дишайте си въздуха там.Аз пък съм пушач - нито се гордея,нито ми харесва,обаче не мога да ги спра...айде ся заради този порок дами забранят да ходя по кафетата....ми дай по тази логока - то и пиенето е вредно и е кофти - нали - айде да затворят всички кръчми и да забранят сервирането на алкохол в заведенията - нека си пият вкъщи хората... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauler Posted June 1, 2006 Share Posted June 1, 2006 тва че сме мнозинство не значи че не може да бъдем дискриминирани. за справка апартейда в юар. ами като не ти понася дима няма да влизаш в заведения където се пуши. тва е едно от основните занимания в кафето. все едно да се оплакваш че в кръчмата се пие или че пускат чалга в чака-рака трябва да си има заведения за непушачи като теб. както си има заведения дето пускат чалга и такива дето пускат техно примерно и отиваш там където ти отърва.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted June 1, 2006 Share Posted June 1, 2006 Казах го на базик ама карай. Еми хубу де направиха ни ама въпроса не е да сме ние тук, вие там и т.н. Въпроса е да се фане да се налее на някои хора, ваксинирани от мислене и да не почват да пушат още от 8-9 годишни. То хубу въпрос на личен избор ама за кво за 2.40 да даваш на някво лапе да се трови? Аз много мразя и мацки пушачки, някак си не възприемам нещо толкова яко като едно хубаво момиче или дори гаджето ти да върви и да ти мирише на пепелник. Не знам дали просто защото не съм пушач и тва ми прави впечатление или е за друго. Трябва поне да се направи нещо по въпроса за пушенето при лапетата. Вчера слушах един какс е хвали че почнал на 10 и вече на 14-15 ( видимо ) пушел по 1 кутия... ехаааа... баси пича... направо ми се стопли сърцето като го чух. Jop ти в ЕГ-то ли си учил? Заведения за пушачи и непушачи е много удачна идея, мислил съм и преди ама... КОЙ ИДИОТ ще направи едно за непушачи при положение че пушачите са повече и ше изкара повече пари от тях. За сега ме устройва да сме разделени. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jop4423 Posted June 1, 2006 Share Posted June 1, 2006 тва че сме мнозинство не значи че не може да бъдем дискриминирани. за справка апартейда в юар. ами като не ти понася дима няма да влизаш в заведения където се пуши. тва е едно от основните занимания в кафето. все едно да се оплакваш че в кръчмата се пие или че пускат чалга в чака-рака трябва да си има заведения за непушачи като теб. както си има заведения дето пускат чалга и такива дето пускат техно примерно и отиваш там където ти отърва.... Ми за това става въпрос - нещо на което с години не се е обръщало внимание и дори е толерирано с цел печалба на тютюнопроизводителите изведнъж се обръща в голям проблем - става недостъпно,а евентуално в бъдеще време и все по невъзможно - е не се правт така тези работи - ама нали си живеем по Български - няма какво да говорим.... Jop ти в ЕГ-то ли си учил? мдаааа там беше.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauler Posted June 1, 2006 Share Posted June 1, 2006 Blitz_krieg_1941 може да бъде голяма далавера да напраиш заведение за непушачи. ограничаването на таргет групата и то в нестандартна посока може да бъде много успешна маркетингова стратегия. също като да продаваш бира и марлборо на жени цигарите ако питаш мен са един от миноритарните проблеми на подрастващото поколение и трябва много неща доста по-фундаментално и дългосрочно да се променят. високите цени и пространствените ограничения за пушене няма да спрат хлапетата да пушат нито ще повлияят на социалното им поведение... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted April 16, 2008 Share Posted April 16, 2008 Пиша в тази забравена от бога тема, за да не отварям друга. Въпросчето ми е следното. Как да накарам даден пушач да спре да пуши. Става въпрос за една моя колежка, която пуши по приблизително 1 кутия цигари на ден, но има мотивация да спре или поне така ми казва . Лично съм се заел да я откажа, но приемам всякакви съвети как да стане това най-лесно. Четох в интернет разни статии за умствени нагласи, тренировки и тем подобни, въпреки че тя не си пада много по тренировките. Много ще се радвам, ако някой пушач ги е отказал и да сподели как става номера или негов приятел ги е отказал. Схванахте за какво става въпрос. Сега сте вие. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted April 16, 2008 Share Posted April 16, 2008 Пиша в тази забравена от бога тема, за да не отварям друга. Въпросчето ми е следното. Как да накарам даден пушач да спре да пуши. Става въпрос за една моя колежка, която пуши по приблизително 1 кутия цигари на ден, но има мотивация да спре или поне така ми казва . Лично съм се заел да я откажа, но приемам всякакви съвети как да стане това най-лесно. Четох в интернет разни статии за умствени нагласи, тренировки и тем подобни, въпреки че тя не си пада много по тренировките. Много ще се радвам, ако някой пушач ги е отказал и да сподели как става номера или негов приятел ги е отказал. Схванахте за какво става въпрос. Сега сте вие. Ти не можеш. Тя трябва да има волята. Баща ми ги отказва в момента. Без лепенки, без нищо. Просто винаги върви с една цигара зад ухото, като му се припуши взима цигарата слага си я под носа да му мирише на тютюн и си я слага обратно зад ухото. Смешен е, ама явно действа. Някой сподели за друга тактика. Като й се припуши да си вземе 1 кутия. Да изпуши 1-2 цигари докато реши, че вече не й се пуши. Да хвърли кутията. Като й се припуши пак, да си вземе нова кутия и пак така. След 5-6 кутии ще е непушач. xD Само трябва да й стиска да хвърли кутиите. Ако не смята, че ще може да се справи сама да пробва там табекси, мабекси, дано те помогнат. Успех. Link to comment Share on other sites More sharing options...
farrell Posted April 17, 2008 Share Posted April 17, 2008 Пиша в тази забравена от бога тема, за да не отварям друга. Въпросчето ми е следното. Как да накарам даден пушач да спре да пуши. Става въпрос за една моя колежка, която пуши по приблизително 1 кутия цигари на ден, но има мотивация да спре или поне така ми казва . Лично съм се заел да я откажа, но приемам всякакви съвети как да стане това най-лесно. Четох в интернет разни статии за умствени нагласи, тренировки и тем подобни, въпреки че тя не си пада много по тренировките. Много ще се радвам, ако някой пушач ги е отказал и да сподели как става номера или негов приятел ги е отказал. Схванахте за какво става въпрос. Сега сте вие. Книгата се казва "Не пуша вече" на Алън Кар!!!След като казваш, че е мотивирана , остава да й набуташ книгата в ръцете и тя да започне да чете! link Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted April 17, 2008 Share Posted April 17, 2008 Докато човека не поиска сам, но наистина, докато не повярва, че може и докато не спре да прави компромиси с категоричността на дадено решение, не спре да измисля оправдания пред себе си - няма спиране пушенето! Опитвал съм се веднъж да ги спирам по метода "айде с'я да ги намаля", "айде днес ще изпуша пет, утре четири цигари" и съответно "айде ся ми се припуши много - за да не ме човърка ще изпрося една"... Разбира се - неуспешно. За статистиката - от 19.11.2007-ма година не съм пушил цигара, пура, лула и подобни. Лулата, заедно с пълен пакет ароматизиран тютюн, както и половин пакет тютюн за свиване, машинка, листчета и филтърчета, както и двата извадени от употреба пепелника стоят на един рафт над бюрото ми, видими постоянно и за този период не съм ги докоснал (освен да им избърша праха). Да, фукам се, защото се гордея със себе си Но е постигнато със много яростен инат и максимално мобилизиране на волята. И не беше постепенно. Просто един понеделник реших, че повече няма да пуша и го направих. За сега... Защото все още ми се пуши от време на време... Ред: Не ми вдъхва доверие тази книга... Ред2: Преди време, все още като пушач, се бях замислил, че непушачите са жертва на дискриминация. Тогава работех като склададжия в един супермаркет. И се замислих, че ако спра за пет минути и изпуша една цигара, ще имам някакво оправдание, за това, че не правя нищо, което ще мине. А ако един непушач спре, седне и не прави нищо в рамките на пет минути можеше да бъде не само глобен За това на настоящата работа, като си направя почивка обявявам, че пуша Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted April 17, 2008 Share Posted April 17, 2008 Помогни й на колежката с повечко секс и ще спре да пуши.А сериозно, казано е по-горе.Ако едно нещо наистина не го иска човек, никога няма да го постигне. Гореписалия го подкрепям на 100%.От ряз, без колебание.И на мен ми се пропушва понякога ама просто съм проклет пък и знам, че ще ми мине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.