nikisim Posted December 23, 2004 Share Posted December 23, 2004 ... още един закон,който няма да се спазва... Ако ХЕИ спази закона и тръгне да глобява всеки наред-аз ще се прекръстя Link to comment Share on other sites More sharing options...
mir4oni Posted December 24, 2004 Share Posted December 24, 2004 ... още един закон,който няма да се спазва... Ако ХЕИ спази закона и тръгне да глобява всеки наред-аз ще се прекръстя <{POST_SNAPBACK}> много си прав.Не че няма нужда от такъв закон-просто май не сме дорасли още! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted December 24, 2004 Share Posted December 24, 2004 Vseki ima pravo da pravi kvoto si iska i spored men e mnogo nepriatno da gonim pushachite i da se opitvame da gi pouchavame.Tia globi deto sa gi izmislili izobshto niama da gi bade a sa punta mara.Ne se zablujdavaite che v USA ili kadeto tam bilo ne se pushilo po ulicite i t. n.Vseki si pavka pochti navsiakade s izkluchenie na niakoi zavedenia i po skoro chastni klubove za opredelen krag ot hora.A tova che niakoi hora niamat volia da gi otkajat ili ne iskat si e tehen problem i za tiahna smetka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 24, 2004 Share Posted December 24, 2004 Vseki ima pravo da pravi kvoto si iska По твоята логика, понеже да кажем съм двуметров и тежа 180 кила и понеже съм пиян като гъз, и имам правото да правя каквото си искам, те пребивам от бой, изнасилвам приятелката ти, теб, изсирам ти се на главата и си гася фасовете в носа си. (с извинение за изразните средства) За един непушач е истински тормоз навсякъде да му кадят. Според мен трябва да има някакво ограничение на местата за пушене. Друг въпрос е колко ще се спазва. Българи сме все пак Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted December 24, 2004 Share Posted December 24, 2004 Vseki ima pravo da pravi kvoto si iska i spored men e mnogo nepriatno da gonim pushachite i da se opitvame da gi pouchavame.Tia globi deto sa gi izmislili izobshto niama da gi bade a sa punta mara.Ne se zablujdavaite che v USA ili kadeto tam bilo ne se pushilo po ulicite i t. n.Vseki si pavka pochti navsiakade s izkluchenie na niakoi zavedenia i po skoro chastni klubove za opredelen krag ot hora.A tova che niakoi hora niamat volia da gi otkajat ili ne iskat si e tehen problem i za tiahna smetka. Всеки има правото да прави каквото си иска, аз искам да не ддишам цигарен дим, а пушачите нарушават това ми право. Бил съм в щатите и доста пообикалях там и мога да те уверя, че там никой не пуши по улиците, нито в заведенията, нито в магазините. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zefirpenkov Posted December 24, 2004 Share Posted December 24, 2004 Всеки има правото да прави каквото си иска, аз искам да не ддишам цигарен дим, а пушачите нарушават това ми право. Бил съм в щатите и доста пообикалях там и мога да те уверя, че там никой не пуши по улиците, нито в заведенията, нито в магазините. <{POST_SNAPBACK}> Biah v L.A. i tam vseki si pushi po ulicite i magazinerkite pred magazina kakto u nas na glavnata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted December 24, 2004 Share Posted December 24, 2004 az sam bil v Shtatite i ti kazvam che vasil088 e prav.Biah v L.A. i tam vseki si pushi po ulicite i magazinerkite pred magazina kakto u nas na glavnata Не знам за L.A., бил съм в Ню Джърси, Филаделфиа, чак до Ниагара и за един месец не видях нито една запалена цигара в Лондон също. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted December 24, 2004 Share Posted December 24, 2004 Според мен има много зависими хора в света от цигарите.Това е много лошо за хората, защото вреди на тяхното здраве, а и на тези, които са около тях, защото димът излизащ от една цигара трови много повече отколкото този, който пуши .А не трябва да се пуши на обществени места, защото е опасно за живота на хората.И ако може да се намалява количеството изпушени цигари, но за съжеление става точно обратното и много малки хора от 6-7 клас започват да пушат като си мислят, че това е някакво геройство. .Това са много тъжни факти, по които може да се разсъждава дълго време. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forbidden Posted December 24, 2004 Share Posted December 24, 2004 Ся скиийти начи,изобщо не съм чел кой кво е писал тука,шот докато го прочета ше забраа кво съм решил да пиша.Тааа аз съм си непушач,за 20 години да съм обърнал 1-2 кутии най-мноо,пунта мара раута,та кво искам да кажа на народа тука Еми секи е естествено сам да си решава кво да прави,ш пуши ли,ш пъшка ли,ш пафка ли,ш порка ли,ш пляска ли - няа проблеми.Нека си пушат хората,нека си пият,въпроса опира до там да има някъф респект и като седнем на маса на цигарка с наши хора(пък и не-наши) да не си пълним очите с дим,шото стаа кофти.Тук сеа и да ми се мъчите да ограничавате броя запалени цигари в минута на някого,ми няа да стане.Цаката му е в уважението,и не само по въпроса за пушенето,щот аз не съм ся от тия дето ш тръгнат да Ви разправят за тва че са вредни цигарките,че ни троват живота-моя и вашия,шот толкова неща мноо други неща чакат на опашка,че тия цигари та кво ли.И пак казвам - респект ,шоту един вид на пушачите им се пуши и си пушат ,ма на мен като ми се пърди не им пърда в лицата нали та тва е наздраве,нафасче и весели празници еврибади Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clades Posted December 24, 2004 Share Posted December 24, 2004 Az sam mnogo protiv cigarite i ne iskam v vsqko kafe da se trovq za6toto na nqkoi my zle vazpitanieto. Vse pak sam ZA tova da ima opredeleni mesta za py6ene> Oba4e ot dryga strana mislq 4e tova nqma da se spazva... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted December 24, 2004 Share Posted December 24, 2004 Трудничко ще стане налагането на новите закони, но според мен е възможно само с люти глоби....Мен много ме дразни някой като ми дими и с най-голямо удоволствие ще уведомявам компетентните органи къде могат да отидат да тряснат глобичка Link to comment Share on other sites More sharing options...
pipidylgoto Posted January 5, 2005 Share Posted January 5, 2005 Pfu,to e qsno,4e wseki 6te si prodylzhi da si pu6i kydeto,kogato i w na kogoto si iska w o4ite.Wyprosa e,4e prosto nqkoi raboti ni zadylzhawat da gi spazwame(kato typite wenetki naprimer),a drugi zakoni prosto ne znam za6to gi prawqt.To e mnogo hubawo da si imat horata otdelni mesta,w koito da si obmenqt cigaren dim i da se omiriswat wzaimno,no prosto towa edwa li 6te stane.Eh,bi bilo mnogo hubawo da ne si pera drehite wseki pyt kogato hodq w nqkoe kafe ili kry4ma... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turanagasan Posted January 6, 2005 Author Share Posted January 6, 2005 Трудничко ще стане налагането на новите закони, но според мен е възможно само с люти глоби....Мен много ме дразни някой като ми дими и с най-голямо удоволствие ще уведомявам компетентните органи къде могат да отидат да тряснат глобичка <{POST_SNAPBACK}> Ето почна се вече. Източник: Investor.Bg Готвач с фас в устата спипаха инспектори от ХЕИ сред манджите в кухнята на градски ресторант. И светкавично го наказаха с 50 лв. глоба. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alf Posted January 6, 2005 Share Posted January 6, 2005 Според мен има много зависими хора в света от цигарите.Това е много лошо за хората, защото вреди на тяхното здраве, а и на тези, които са около тях, защото димът излизащ от една цигара трови много повече отколкото този, който пуши .А не трябва да се пуши на обществени места, защото е опасно за живота на хората.И ако може да се намалява количеството изпушени цигари, но за съжеление става точно обратното и много малки хора от 6-7 клас започват да пушат като си мислят, че това е някакво геройство. .Това са много тъжни факти, по които може да се разсъждава дълго време. <{POST_SNAPBACK}> Naistina e mnogo gadno da gi gleda6,kak 6-7 klas zapop4vat masovo da pu6at za da se pravqt na guzari Atozi problem nqma da bude re6en,za6toto pu6a4i4e si mislqt 4e sa pravi,a nepu6a4ite,4e te sa pravi....Hodi im obesnqvai,4e ot 6 4oveka na edna masa,tupata cigara na 1 napu6va i osmurdqva jivota na vsi4ki ostanali Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rennie Posted January 6, 2005 Share Posted January 6, 2005 Нека ви разкажа една постановка, която разказаха на мен. Журналист отива в кафето на ХЕИ и сяда да маса за непушачи. Пита една служителка на ХЕИ: "Сега ако запаля цигара ще ми напишете ли акт?" Тя отговаря:"Да, ще ви напиша." Тпй вади цигара и пали. Служителката вади формулярите и започва да му пише глобата от 50 лева... За да му напише тази глоба обаче журналиста трябва да си даде личната карта. Съответно тя му я поисква. Обаче той отказва. Ако откажете никой не може насила да ви иска лична карта освен МВР. Служителката казва че ще извика съитветният служител на реда и той ще изиска ЛК на нарушителя, но докато дойде полицаят, нарушителят е в пълното си право да си тръгне. Дори ще му остане време да си допуши и цигарата. Така че според мен е трябвало като са го гласували този закон да са мислили малко за това какво мерки ще се прилагат за спазването му. Това според мен си е поредният недоубмислен български закон... Link to comment Share on other sites More sharing options...
diabolik Posted January 6, 2005 Share Posted January 6, 2005 taka e, tup zakon, trqbwa da se prenapi6e i akta ne trqbwa da se pi6e na toq kudeto pu6i, a na toq kudeto durji kafeto.Pone na nego HEI mogat da iskat vsi4ko I taka sledwa6tiq put toq 6te vzemi merki za twa da ne se pu6i kudeto netrqbwa.Pone taka si mislq de Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neovampirism Posted January 6, 2005 Share Posted January 6, 2005 ....Журналист отива в кафето на ХЕИ и сяда да маса за непушачи. Пита една служителка на ХЕИ: "Сега ако запаля цигара ще ми напишете ли акт?" Тя отговаря:"Да, ще ви напиша." Тпй вади цигара и пали. Служителката вади формулярите и започва да му пише глобата от 50 лева... За да му напише тази глоба обаче журналиста трябва да си даде личната карта. Съответно тя му я поисква. Обаче той отказва. Ако откажете никой не може насила да ви иска лична карта освен МВР. Служителката казва че ще извика съитветният служител на реда и той ще изиска ЛК на нарушителя, но докато дойде полицаят, нарушителят е в пълното си право да си тръгне. Дори ще му остане време да си допуши и цигарата..... <{POST_SNAPBACK}> Това го даваха преди два дни по Нова телевизия в сутрешния блок . Факт! Аз съм без думи! Работила съм с Държавен вестник , няма да ми стигне 1 ден да напиша какви простотии, противоречия и глупости имаше там. Самият факт, че може една и съща наредба или закон да се обнародва в 2 поредни броя на Държавен вестник говори само за себе си. А относно пушачи непушачи, ми пуша си. Спирала съм ги, и съм била и непушачка. Както повечето идеи от Европейския съюз: Много добри, но неприложими в България Link to comment Share on other sites More sharing options...
XpucTyyy Posted January 6, 2005 Share Posted January 6, 2005 Нека ви разкажа една постановка, която разказаха на мен. Журналист отива в кафето на ХЕИ и сяда да маса за непушачи. Пита една служителка на ХЕИ: "Сега ако запаля цигара ще ми напишете ли акт?" Тя отговаря:"Да, ще ви напиша." Тпй вади цигара и пали. Служителката вади формулярите и започва да му пише глобата от 50 лева... За да му напише тази глоба обаче журналиста трябва да си даде личната карта. Съответно тя му я поисква. Обаче той отказва. Ако откажете никой не може насила да ви иска лична карта освен МВР. Служителката казва че ще извика съитветният служител на реда и той ще изиска ЛК на нарушителя, но докато дойде полицаят, нарушителят е в пълното си право да си тръгне. Дори ще му остане време да си допуши и цигарата. <{POST_SNAPBACK}> Уфф,Rennie много смях ми направи,честно. Ето ти една хипотетична постановка,която мисля на прима виста.У вас си сама.Идва крадец.Успяваш да се обадиш на полицията,на родителите си или на който си още щеш....ама нали докато дойде който и да било крадеца може да си тръгне...или може би ще му искаш личната карта,за да го разпознаят по-лесно?Вкарай сега себе си в контекста на постановката на журналиста.Позицията на на служителката на ХЕИ мисля е горе-долу подобна на твоята... Какво очаквате не разбирам?Да има полицай и инспектор от ХЕИ във всяко заведение,библиотека и прочие.Не искайте чак такива чудеса... Така че според мен е трябвало като са го гласували този закон да са мислили малко за това какво мерки ще се прилагат за спазването му. Това според мен си е поредният недоубмислен български закон... <{POST_SNAPBACK}> Има закон за карането на кола без колан,нали?И ако карам без колан от София до Пловдив и никой не ме хване...значи ли че закона е недообмислен?!?Много негативизъм беее!Втълпете си го,че закона е правилен,ама то е ясно,че ще е малко трудно,докато не ви глобят... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Много заведения за съжаление не спазват разпоредбата за отделяне на пушачи от непушачи!!!!!Очевидно няма сериозен контрол,което не ме учудва!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lestat Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Много заведения за съжаление не спазват разпоредбата за отделяне на пушачи от непушачи!!!!!Очевидно няма сериозен контрол,което не ме учудва!!! <{POST_SNAPBACK}> E ти кво искаш?Къв контрол? Това са допълнителни разходи и главоболия за нищо.На който му е гадно...да се оправя. В България за съжаление повечето неща са на този принцип... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted July 1, 2005 Share Posted July 1, 2005 Кое са допълнителни разходи?!?! Ти чуваш ли се, какво говориш... Имаш ли представа, какви са глобите и колко пари може да спечели държавата от подобни проверки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lestat Posted July 2, 2005 Share Posted July 2, 2005 Кое са допълнителни разходи?!?! Ти чуваш ли се, какво говориш... Имаш ли представа, какви са глобите и колко пари може да спечели държавата от подобни проверки. <{POST_SNAPBACK}> ХАХХА, а ти имаш ли представа колко пари може да спечели въпросния проверяващ???Защото за някои заведения, разделението би означавало доста разходи за обурудване и обновяване, да не говорим че доста клиантела се губи ако се отдели място за непушачи...имам предвид по-западналите кръчмички, които все пак си правят стабилен оборот.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted July 2, 2005 Share Posted July 2, 2005 ХАХХА, а ти имаш ли представа колко пари може да спечели въпросния проверяващ???Защото за някои заведения, разделението би означавало доста разходи за обурудване и обновяване, да не говорим че доста клиантела се губи ако се отдели място за непушачи...имам предвид по-западналите кръчмички, които все пак си правят стабилен оборот.... <{POST_SNAPBACK}> Или ще се спазват разпоредбите, или ще се глобяват нарушаващите ги..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lestat Posted July 2, 2005 Share Posted July 2, 2005 Или ще се спазват разпоредбите, или ще се глобяват нарушаващите ги..... <{POST_SNAPBACK}> Обясни го на този, който взима по 50лв на проверка+заплата за работата, която върши...Зле ли му е на него и пука ли му за това дали майките с децата седят и дишат лайната и отровите на пушачите... П.П: За да на ме навикат колегите, и аз съм пушач.Но не може да не признаете че съм прав за отровите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 2, 2005 Share Posted July 2, 2005 В техническия даскала по математика по време на изпит пушеше точно под табелката "Пушенето(Гушенето ) в зградата строго забранено. Нарушителите ще се глобяват". Станах и излезнах от залата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.