LeTHAL_RhyMezz Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 MEIN KAMPF post by A.Hitler Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 Цялата поредица от света на диска, на Тери Пратчет, също така "Престъпление и наказание" на Достоевски и "Селестинското Пророчество" на Джеймс Редфийлд. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 "Белия Бим - Черното Ухо" и "Пътеводител на Галактическия Стопаджия" P.S. aph3x не чете много книги Link to comment Share on other sites More sharing options...
charovni Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 Споделям идеята, че книгата е вече мъртва. Толкова малко хора четат в днешно време, че можем да ги сравним с броя на колекциониращите марки, значки и т.н. Е, не броим хората които четат по задължение в училище или университетите. Въпреки това, ето моите основополагащи книги и автори: 1. В детските години - Карл Май - много фундаментален 2. Като ученик - цялата библиотека "Галактика" 3. Джералд Даръл 4. Пътеводителя на галактически стопаджия 5. Околосветско плаване Ч. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 Споделям идеята, че книгата е вече мъртва. Толкова малко хора четат в днешно време, че можем да ги сравним с броя на колекциониращите марки, значки и т.н. Аз не я споделям тази идея. И смятам, че я опровергавам най-малкото със съществуването си. Тази тема, със всичките й отговори според мен също е опровержение на казаното от теб. Докъто има хора, които да я четат - книгата няма да умре. А че са все по-малко хората, които четат книги - с това съм съгласен... Забравих да напиша "Учение и ритуал на визшата магия" Радвам се, че я прочетох тази книга, да се светна за това, в какво ВСЪЩНОСТ се състои магията (отказах да приема 93% от написаните вътре неща). Не обичам книги, които дават отговори. Търся книги, които задават въпроси и подтикват към размисъл и търсене на отговори. Хубава мисъл. Имаше един лаф: "question everything, and in the end you'll have all the answers" Link to comment Share on other sites More sharing options...
stu Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 Za moiia mirogled-MOIATA BORBA -ADOLF HITLER Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rex Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 1.Като малък - Карл Май, Майн Рид, Емилио Салгари.... 2.Сега - Диагностика на кармата/С.Н.Лазарев/. 3.Последната книга, която прочетох,хареса ми и ми повлия са Хрониките на Амбър/т.е. книги защото са общо 10части/-това е най-добрата фантастика която съм чел досега. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted December 12, 2004 Share Posted December 12, 2004 ”Землемория”-Урсула ЛьоГуин ще пускам през няколко дни че да умира тази хубава тема Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 12, 2004 Share Posted December 12, 2004 Темата е наистина хубава, съгласен съм с това. Но въпроса в нея е изключително труден, защото всяка една книга, която съм прочел ме променя, малко или много. От всяма една книга научавам едно или друго нещо. Чета книгите, дадени като отговор от другите хора и голяма част от тях съм ги чел, голям фен съм на фантастиката. Но ми е наистина трудно да избера от всичко, което съм изчел точно тези, които са ме променили. Но сега се сетих за още една МНОГО хубава книга, която според мен всеки човек, почитател на фантастиката трябва да е прочел - "Аз Роботът" на Айзък Азимов. Идеите развити в нея са наистина ценни. (пояснение, филма няма почти нищо общо с книгата, макар и да носи същото име) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lotion Posted December 12, 2004 Share Posted December 12, 2004 От това, което съм чел много ми повлия: Кастанеда - Пътуване към Икстлан Куелю - Алхимикът иначе темата е хубава наистина, особенно за такива като мен, които не сядат да четат ако не им препоръчат нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
twoface Posted December 13, 2004 Share Posted December 13, 2004 а на мен ми повлиаха няколко книги "Цар Въглен" , "Цар плъх", "Спасителя в ръжта" то ва са малко от любимите ми книги но много обичам да чета исторически книги Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 ”Координати на чудесата”-Робърт Шекли Смешна , но ужасяваща антиутопия , която вече се сбъдва Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorji_s Posted December 14, 2004 Share Posted December 14, 2004 za men li4no 1 ot nai-hubavite knigi e' lord of the rings '!!! ni6to 4e sum malko golqm za podobni fentuzita sum q 4el ve4e 4 puti! napravo umiram ot kef!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 15, 2004 Share Posted December 15, 2004 Едва вчера завърших една книга на Джордж Оруел - "1984".Това е книгата дала идеята за едноименния филм и тв бозата "Големия брат".Филма го има в сървъра.....Като я прочетох,си зададох въпроса - "Ами ако наистина беше станало?"......... Нямам думи,много е провокативна.А е писана 1948г. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted December 15, 2004 Share Posted December 15, 2004 Алхимикът, с тази си част: Един търговец изпратил сина си да научи тайната на Щастието при най-мъдрия от мъжете. Младежът вървял четирийсет дни през пустинята, докато най-сетне стигнал до красив замък на върха на една планина. Там живеел мъдрецът, когото той търсел. Но вместо да срещне един свят човек, героят на нашата история се озовал в някаква зала, в която царяло голямо оживление: непрекъснато влизали и излизали търговци, по ъглите разговаряли много хора, а малък оркестър свирел нежни мелодии. Имало и богата трапеза, отрупана с най-вкусните ястия от областта. Мъдрецът разговарял с всички тези хора и се наложило младежът да чака два часа, докато дойде неговият ред. Мъдрецът внимателно изслушал целта на неговото посещение, но му казал, че в момента не разполага с време, за да му обясни тайната на щастието. Предложил на младежа да се поразходи из двореца и да се върне при него след два часа. "Ще те помоля обаче за една услуга - добавил Мъдрецът, подавайки на момчето чаена лъжичка, в която капнал две капки олио. - Докато вървиш, носи тази лъжица и внимавай да не разлееш олиото." Младежът започнал да се изкачва и да слиза по стълбите в двореца, като не откъсвал очи от лъжичката. След два часа се върнал при Мъдреца. "И тъй, видя ли персийските килими, които са в трапезарията ми? - попитал Мъдрецът. - Видя ли градината, която отне на Майстора на градинарите цели десет години, докато я направи? Забеляза ли красивите пергаменти в библиотеката ми?" Засрамен, младежът признал, че нищо не е видял. През цялото време внимавал да не разлее капките олио, които Мъдрецът му бил поверил. "Върни се тогава и се запознай с чудните неща, които са част от моя свят - казал Мъдрецът. - Не можеш да се довериш на някого, ако не познаваш дома му." Вече по-спокоен, младежът взел лъжичката и отново тръгнал да се разхожда из двореца, като този път вниманието му било привлечено от всички произведения на изкуството, които висели по стените и по таваните. Видял градините, близките планини, крехките цветя, оценил изтънчения вкус, с който било подбрано мястото на всяка една от тези творби. Накрая се върнал при Мъдреца и му разказал подробно за всичко, което бил видял. "Но къде са двете капки олио, които ти бях поверил?" - попитал Мъдрецът. Поглеждайки към лъжичката, младежът забелязал, че ги е разлял. "Ето това е единственият съвет, който мога да ти дам - казал Мъдрецът на мъдреците. - Тайната на щастието се крие в това да се радваш на чудесата на света, ала никога да не забравяш за двете капки олио в лъжичката." Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted December 15, 2004 Share Posted December 15, 2004 Едва вчера завърших една книга на Джордж Оруел - "1984".Това е книгата дала идеята за едноименния филм и тв бозата "Големия брат".Филма го има в сървъра.....Като я прочетох,си зададох въпроса - "Ами ако наистина беше станало?".........Нямам думи,много е провокативна.А е писана 1948г. <{POST_SNAPBACK}> А препоръчваш ли я ?Вече си я купих, но заедно с двайсетина други книжки, които послушно чакат да бъдат прочетени.Да знам тази на кое място в списък да я слагам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 15, 2004 Share Posted December 15, 2004 На първо!!!Препоръчвам я много горещо.Но и много натоварва мисълта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kreideiky Posted December 15, 2004 Share Posted December 15, 2004 ...не прочетох всичко от горните постове, но знам, със сигурност ще се повторят доста автори и/или заглавия... ...като си помисля, реално книгите които са ми направили най-силно впечатление, са прочетените в детството: Джани Родари и Николай Носов - мн мн любими, Астрид Линдгрен, Бернхард Гжимек и Джералд Даръл, "Алиса" и "Мечо Пух", "Робинзон Крузо" и "Пътешествията на Гъливер", Станислав Лем и Артър Кларк и т.н. ...а пък по-късно разказите на Селинджър, Уилям Уортън, Димитър Димов, Маркес, "Портокал с часовников механизъм" на Антъни Бърджес, Стайнбек, А. Толстой и "Ходене по мъките" (при всички случай тази книга ми е в личният топ3...като изключим сдъвканият финал), "Повелителят на мухите", Уилям Гибсън и "Невромантик", "1984", "Generation П" на В. Пелевин...дотук 'щото не съм мн конкретен и по темата, но така или иначе всичко това ми е повлияло малко или много... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ITI Posted December 15, 2004 Share Posted December 15, 2004 The catcher in the rye т.е. Спасителят в ръжта Link to comment Share on other sites More sharing options...
6th_SeNsE Posted December 15, 2004 Share Posted December 15, 2004 Az sam fen na warcraf i starcraft knigite,Svetovno izbrana fantastika i tery prat4et! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 15, 2004 Share Posted December 15, 2004 Az sam fen na warcraf i starcraft knigite<{POST_SNAPBACK}> Не става въпрос на какво сме фенове,а кое ни е повлияло. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Hamster Posted December 15, 2004 Share Posted December 15, 2004 "Моята Борба" на Хитлер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alliance Posted December 15, 2004 Share Posted December 15, 2004 1."За мишките и хората"-Стайнбек 2."Цар Плъх"-Дж.Клавел 3."Алхимикът" и "Воинът на светлината"-П.Коелю 4."Животинската ферма"-Дж.Оруел 5."Пипи дългото чорапче"-Лингрен .......и още много,но ме мързи да пиша в момента. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AcciDent Posted December 15, 2004 Share Posted December 15, 2004 Az mnogo obi4am da 4eta knigi.V momenta sam naganal edna poredica na Rafael Sabatini ot 4tiri toma. Ina4e sam pro4el vsi4ki knigi na Djeims Hadli 4eis u nas i mnogo fantastiki,kriminalni,istori4eski,yestarni i dr. Knigata koqto mi promeni mirogleda do nqkade e : Sredno6ten Kauboi bih vi e prepora4al da q pro4etete. Jalkoto samo e 4e ot rabotata ne mi ostava mnogo vreme za 4etene, no ima li na4in go izpolzvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dare_Devil Posted December 16, 2004 Share Posted December 16, 2004 "Пътеводител на галактическия стопаджия" (Дъглас Адамс) - научи ме, че нищо на този свят не си струва да се взима твърде на сериозно, и "1984" (Джордж Оруел) - от нея разбрах колко зъл може да бъде човек. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.