cheese Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 Хора, в друг един топик стана дума за Кастанеда, та ми хрумна да попитам ... За коя книга, или книги, или автор, може да се каже,че са повлияли съществено на мирогледа ви, на отношението съм себе си и околните, към света и прочее. За себе си казвам веднага - след като през последните 15 години се изпотроших от четене на какви ли не книги, изглозгах повечето световна философска литература, ми попадна една книжка, дебела по-малко от един пръст. Като я прочетох, разбрах, че съм загубил години четене на дебели, тежки и престижни томове, а истината е била през цялото време в това малко книжле. Книжката се казва "Дао-то на Пух" . Автор - Бенджамин Хоф Вие кои книги бихте споменали в тоя смисъл??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 Vsichki kriminalni romani.Edinstvenata kniga nekriminalna koiato sam prochel e "Мъртвите сибирски полета" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 Не съм чел много книги, но "Души в окови" от Съмърсет Моъм наистина може да промени нечий живот! Link to comment Share on other sites More sharing options...
HATE Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 Определено ми повлия Винету (и трите тома) на Карл Май.Невероятна история. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 'Звездни дневници ' и 'Кутията на Пандора' Препоръчвам ги на всеки! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 Хмммммм....Мноого труден въпрос....Начело стои Ницше с "Отвъд доброто и злото",след това е Иван Вазов с "Нова земя",Емилиян Станев "Антихрист",Фани Попова-Мутафова - "Последният Асеневец(Боянският майстор)",Георги Марков - "Есета","Задочни репортажи за България",Тао Дзъ - "Войнът", Мусаширу Мусаки - "Хайку за войни".....Тези са повлияли най-силно върху мене. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tool Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 Още не съм намерил такава книга. С удоволствие ще прочета тази която е повлиала на теб. Лично на мен ми харесват книгите на Дейл Карнеги! Чета ги за6тото се интересувам от такива теми(Философия&Психология). Първите издания на негови книги са през 1936г и принципите и матодите описани в книгите му са валидни и до ден днешен. Учудих се дори когато съвсем случаино намерих човек чел парвото им българско издание(мой роднина)през 50те год. и ми каза че тази книга много му е помогнала и благодарение на нея е постигнал много в живота! Наи интересното беше,че същият този човек дойде и ми препоръча книгите на Карнеги,а аз ги бях чел 5год. по рано. Удиви ме,че са издавани у нас през 40те-50те год. Още повече ме удиви когато научих,че се изучават по психология в курса на МВР. Но стига вече за Карнеги! Друга любима моя книга е ''Частицата Бог" на Леон Ледерман. Препоръчвам я на всеки който се интересува от наука и по конкретно физика. Ледерман е гений носител на нобелова награда и е един от най големите съвременни учени. Книгата е написана на съвсем разбираем език с много чувство за хумор и как то казва един мой познат:''...дори и чистаяката на ПУ може да прочете тази книга и да разбере физиката" :allien Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 Няма да мога да кажа една книга само. Но ще се пробвам..."Сбогом, Гари Купър" на Ромен Гари...или Ромен Гари изобщо...и Йоханес-Марио Зимел...и други... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted December 2, 2004 Author Share Posted December 2, 2004 vasil088, хоморът е хубаво неща, ама дай да се отнасяме сериозно към темата, а Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turanagasan Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 Лунната долина,Старецът и морето,Шхуната "Колумб" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 Джералд Даръл, промени коренно идеите и целите в живота ми. Също така и Артър Кларк и Клифърд Саймък, двама истински гении. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMX Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 "Сексус ! Разпятие в розово" Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 Трудна за отговор тема...аз се променям след всяка прочетена книга, независимо качествена или не. Същото се отнася и за музиката, тя също е била и Е способна да променя мирогледа ми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mu3epHuK Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 Ако трябва да спомена само една - "Тъй рече Заратустра" на Ницше. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tool Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 Джералд Даръл, промени коренно идеите и целите в живота ми. Също така и Артър Кларк и Клифърд Саймък, двама истински гении. <{POST_SNAPBACK}> I spored men sa genialni kakto i o6te mnozina fantasti kato Rey Bredbury,Ron Haburt,Filip Jose Farmer idr.,no mislia,4e Cheese e imal v predvid knigi s po skoro filosofska i psihologi4eska naso4enost. Ina4e az sam goliam fen na Sci-Fi Daje mojem da si otvorim edna tema ako ve4e niama takava. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rennie Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 cheese da ne mi 4ete6 mislite? dnes si misleh to4no za podobna tema, i spodelih s edin priqtel, 4e vyv foruma vi nqma nito edna tema za obsyjdane na knigi. Bravo! svalqm ti 6apka. Ta po temata... trudno e da se kaje to4no koq kniga e povliqla na mirogleda mi. No moga da kaja, 4e "6ifaryt na Leonardo", "Rajdaneto na Venera" i "Tainata na Flamandcite" me zapaliha strahotno po istroriq na izkustvoto. sega sym ludnala na tazi tema i samo se rovi4kam kato nqkoi knijen plyh. Za filosofski knigi nqma da prikazvam, 4e 6te mi se shvanat prystite ot pisane... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted December 2, 2004 Author Share Posted December 2, 2004 Четееем, всичко четем ! Книгите нямат край, и ги четеееееееем. (Това се пее с мелодията ат Васко да Гама от село Рупча) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrator Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 Кама Сутра Link to comment Share on other sites More sharing options...
FuRyFoX Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 "Теория на конспирацията" Хора ако не сте чели тази книга горещо ви я препоръчвам . Прочетете тази книжка и доста ще се замислите за света в който живеем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 Свирепия ! Ричард Марчинко Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted December 3, 2004 Author Share Posted December 3, 2004 Въх!!! Дик Марчинко само ни липсваше тук ... По-добре Кама Сутра! Там поне не се лее кръв. Или поне кръвта не е самоцел. P.S. Подчертах СЪЩЕСТВЕНО да е повлияла мироггледа ви ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Какво общо има кръвта в случая. Ако си чел книгите и се замислиш извън убийствата и псувните ще разбереш, че има какво да ти повлияе. Аз съм напълно сериозен, че тази книга ми е повлияла на мирогледа. А ако не си чел книгите, ясно е, че няма как да разбереш за какво иде реч. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 cheese da ne mi 4ete6 mislite? dnes si misleh to4no za podobna tema, i spodelih s edin priqtel, 4e vyv foruma vi nqma nito edna tema za obsyjdane na knigi. Bravo! svalqm ti 6apka. <{POST_SNAPBACK}> Хайде да не се обиждаме на липса на теми за обсъждане на книги... Това, че ти не си си направил/а труда да потърсиш е съвсем друг въпрос. Не говорете наизуст, че се засягаме... И за друго се засягаме - какво значи "форума ви"?! Чий е този форум? Като ти се струват малко темите за обсъждане на книги - направи нещо, прояви инциатива, пусни тема. Ние си правим форума такъв или онакъв. Всички. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted December 3, 2004 Author Share Posted December 3, 2004 Ми нямало е тема за книги,, дошло й е времето, появила се е Това, че я пускам аз, си е чиста случайност. Пишете, за това, което четете !!! Ама нека да не става дума за пукотевици, криминалета и "главни инструктори на американски спецчасти". Смешно е просто! Няма лошо някой да залита по тоя тип книги, да се изживява чрез тях като Рамбо и да си ги чете до дълбоки старини, ама да ги пише като променили мирогледа му ... Говорим за книги, дето ще останат в Историята, а не за комиски!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bio Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 ами напоследък чета доста трансцедентна литература .. луда история. Навремето на няколко пъти почвах и хвърлях една книга ... и преди 5-6 години я прочетох 200 стр. някъде. Книгата се казва: "На живо от Голгота" Гор Видал. Горещо ви я препоръчвам, една книга която може да направи от атеиста вярващ и обратно. Скоро прочетох "Джонатан Ливингстън чайката" една истинска песен за радостта от живота. Прочетете я !!! @ таен агент "сирене-мирене" можеш ли да ми дадеш да прочета тази книжка "Дао-то на Пух" ?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.