Lucky Luciano Posted December 1, 2004 Share Posted December 1, 2004 Продавам HDD Seagate Barracuda (от подписа ми) 160GB, 7200rpm, 8MB буфер, U-ATA.С 5 год. гаранция, а самият диск е на не повече от месец и половина два-тряа да намеря гаранционната карта.Цената е 130лв.Причината, поради която го продавам е, че ми донесоха дългоочаквания от мен Western Digital Който прояви интерес да пише PM или тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
DragonX Posted December 1, 2004 Share Posted December 1, 2004 Продавам HDD Seagate Barracuda (от подписа ми) 160GB, 7200rpm, 8MB буфер, U-ATA.С 5 год. гаранция, а самият диск е на не повече от месец и половина два-тряа да намеря гаранционната карта.Цената е 130лв.Причината, поради която го продавам е, че ми донесоха дългоочаквания от мен Western Digital <{POST_SNAPBACK}> Tih li e harda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted December 1, 2004 Author Share Posted December 1, 2004 Tih li e harda? <{POST_SNAPBACK}> Да, точно поради тази причина взех IDE.Преди тва бях взел САТА, който при четене хъркаше, а аз мразя нещо да ми шуми и затва го смених с този Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja Posted December 1, 2004 Share Posted December 1, 2004 При 7200 на ИДЕ няма как да е шумен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DragonX Posted December 1, 2004 Share Posted December 1, 2004 При 7200 на ИДЕ няма как да е шумен. <{POST_SNAPBACK}> Zashto li ne si prav... Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgi_bg Posted December 1, 2004 Share Posted December 1, 2004 При 7200 на ИДЕ няма как да е шумен. <{POST_SNAPBACK}> Zavisi ot markata. Na Seagate naistina sa bezsumni. Ama si vzemi edin Maxtor......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted December 1, 2004 Author Share Posted December 1, 2004 BTW Може ли някой да каже впечатления от Хитачи 200 или 250 GB SATA, че едно приятелче иска да взима 2 HDD-та ама се колебае между Хитачи и Seagate.Знам, че има др тема ама така и така стана приказката Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgi_bg Posted December 1, 2004 Share Posted December 1, 2004 BTW Може ли някой да каже впечатления от Хитачи 200 или 250 GB SATA, че едно приятелче иска да взима 2 HDD-та ама се колебае между Хитачи и Seagate.Знам, че има др тема ама така и така стана приказката <{POST_SNAPBACK}> Licno moe mnenie e che Hitachi i Seagate sa gore-dolu na edno nivo. Az licno bih vzel Hitachito. Koito i da vzeme niama da sujaliava , samo da ne e Maxtor (govoria taka zastoto skoro se izlugah i kupih edin Maxtor i sum mnogo razucharovan) Mejdu drugoto ot kade si kupuval harda. I tsenata podleji li na komentar? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 1, 2004 Share Posted December 1, 2004 Да, точно поради тази причина взех IDE.Преди тва бях взел САТА, който при четене хъркаше, а аз мразя нещо да ми шуми и затва го смених с този Хъркал ти е, защото е спял, докато е чел Абе недейте говори такива неща...каква е заслугата на интерфейса за шума Един и същи диск шуми по един и същи начин, без значение дали e U-ATA или S-ATA. Имал съм едни и същи модели и на двата интерфейса....и Seagate, и Maxtor. Шумът идва от съвсем другаде....въртенето на плочите, броят им, скоростта на въртене, движението на главите.... Едит: Ne e verno i az smenih diska ot PATA na SATA i e po shumen Е да, ама аз в момента на единия компютър имам 2 бр. S-ATA Seagate 160 Gb + 1 бр. U-ATA Seagate 160 Gb. Тъй като и на 3-те имам операционни системи се е случвало по някой път да работят и изолирано един от друг - разлика няма никаква.....който не вярва може да дойде и ще му ги пусна един по един. И ако смяташ все още, че шумът идва от интерфейса, би ли се обосновал, та и аз да науча нещо ново... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PePfx Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 Хъркал ти е, защото е спял, докато е чел Абе недейте говори такива неща...каква е заслугата на интерфейса за шума Един и същи диск шуми по един и същи начин, без значение дали e U-ATA или S-ATA. Имал съм едни и същи модели и на двата интерфейса....и Seagate, и Maxtor. Шумът идва от съвсем другаде....въртенето на плочите, броят им, скоростта на въртене, движението на главите.... <{POST_SNAPBACK}> Ne e verno i az smenih diska ot PATA na SATA i e po shumen. hem edna marka edin i su6ti model, samo interfeisa razli4en. ti si hurkal dokluto si slu6al sorry za offtopica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zippo Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 Имаш РМ Link to comment Share on other sites More sharing options...
yasbas Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 Ima li loshi sektori ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 BTW Може ли някой да каже впечатления от Хитачи 200 или 250 GB SATA, че едно приятелче иска да взима 2 HDD-та ама се колебае между Хитачи и Seagate.Знам, че има др тема ама така и така стана приказката <{POST_SNAPBACK}> Сега в Мост има едни с 16мб кеш сравнително тихи са пък са и по-бързи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted December 2, 2004 Author Share Posted December 2, 2004 Сега в Мост има едни с 16мб кеш сравнително тихи са пък са и по-бързи. <{POST_SNAPBACK}> А някфа цена да знаеш След около час ще отговоря на всички ПМ, много спешно ми се налага да излезна! Link to comment Share on other sites More sharing options...
predatora Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 Zashto li ne si prav... <{POST_SNAPBACK}> Vij sq 6te vi kaja edna prosta istina po princip naistina ne trqbva da 6umi kogato e 7200 na IDE no mnogo 4esto prodava4ite pravat eind trik kato slagat sa6tiq Hard disk no na po malko oboroti i po tozi na4in pribirat po nqkoi dolar v djoba.Gadnoto e 4e ne moje6 da proverish na kolko oborota i e hard-a osven ako ne si zapi6e6 seriiniq nomer i ne vidi6 v saita na proizvoditelq na tozi serien nomer koi hard otgovarq.Drug na4in moje da ima s nqkoq programa naprimen az ima Everest no neznam kolko sigorno pokazva.A ako si sigoren 4e ti na IDE 7200 togava problema sigorno e nqkade drugade. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted December 2, 2004 Author Share Posted December 2, 2004 Значи моя приятел взе харда.Мисля, че разбирате що съм го дал на него-просто и вие да бяхте на моето място щяхте да постъпите така.Просто ми е причтел и нямаше как да не му го дам!Но спокойно оня другия тип, за който бях писал, дето искаше да взима 2 харда от по 200 или 250ГБ има един такъв-взехме ги заедно.Та той като вземе новите два ще продаде неговия т.е. аз ще го продавам тук.Оставям на модераторите да решат дали да затворят темата или да я оставят за по-нататъшно ползване.Извинявам се ако съм подвел някого! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.