Jump to content
BulForum.com

Rasisti li sa bulgarite

mi6o_

Recommended Posts

Imam d api6a edna tema i mi e interesno kakvo mislqt i drugite otnosno tova dali bulgarite sa rasisti? :punk

Edit: imam predvid antisemitski idei ne stava vapros za ciganite....

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Ако нямате какво да напишете аргументирано, или пък това което искате да напишете е в разрез с правилата на форума най-доброжелателно ви съветвам да не пишете. Мнения, които не се вписват в горните две изисквания ще бъдат трити.

не съм убеден че тва ше е по темата понеже не разбирам кво точно искаш да ти кажем :huh:

мисля че до известна степен българина е расист понеже като видиш негри по улицата примерно и ги гледаш по друг начин (е аз им са кефа :P )

или пък японци или китайци (не че правя разлика като видя някой) си викаш ауе ся тея нали са туристи шото иначе кво праят тука за кво са душли?

ауе не че сме расисти а просто това е поредното нещо кям което сме супер консервативно настроени

поне аз така мисля

ami da to4no tva iskam da 4uq mnenieto na horata kato vidqt hora s druga rasa ot tqhnata...

Значи предполагам, че имаш предвид като цяло общеиството, което за мен е много неприемливо.Но по принцип голяма част от българите са расисти.Тва не го разбирам, а и не мока.То е насаждано в българите поколения наред.

Аз много хубаво си го бях написал, ама някой вживял се модератор го изтри. Общо взето ставаше въпрос за това колко много мангали и турци има, как повечето не са образовани и няма как да имаш положително отношение, което в повечето случаи прераства в расизъм.

Въобще не смятам,че ние българите сме расисти.Вярно,че като видим някой негър по улицата,първата ни асоциация е маймуна,а и после продължаваме да се отнасяме с малко насмешка над черните...и над дръпнатите също.Обаче това в никакъв случай не е расизъм.В края на краищата не знам в България да е бил убит някой цветнокож само,защото е такъв.А в САЩ например,където днес се пишат за големи антирасисти и където могат да те осъдят,ако кажеш на някой черньо nigga,са извършени адски много расистки убийства.А си мисля,че това е по-важното-не толкова какво говориш и мислиш против един човек,а по-скоро какво правиш против него!

П.С.:Imam d api6a edna tema i mi e interesno kakvo mislqt i drugite otnosno tova dali bulgarite sa rasisti?

Расизъм и антисиметизъм са доста различни неща!

ami tia moderatori ili administratori ne gi znam kvi sa ama spored men malko se uvli4at v cenzurata i mnogo pritapiavat temite takav filtar nalagat 4e 4ak da te e strah da pi6e6 koeto prevra6ta ideiata za foruma v detska staia v koiato se govoriat bezsmisleni gluposti kakvo 6te kajete a?I az ima kvo da kaja po temata ama........... :angry:

Smqtam, 4e sme edni ot nai-tolerantnite narodi, koito ima na tozi svqt. Argumentiram se s 4ist primer... ciganite gi prashtame po evropeiskite durjavi barem se ottarvem ot tqh oba4e ne, te se vrashtat, zashtoto nikade po sveta ne gi turpqt taka kakto tuk. Zakonite ni sa takiva, 4e edvali ne taka nare4enite malcinstva sa s prioritet sprqmo mnozinstvoto, neshto nedopustimo po sveta.

Ot druga strana tova s negrite, koito sa na moda v momenta. Ne smqtam, 4e gi mrazim ili neshto podobno...gledame gi po-stranno poneje idvat ot strani, koito sa na izklu4itelno nisko nivo i finansovo i kulturno i mnogo drugi neshta. To4no kakto ni gledat nas bulgarite iz evropa. Po tazi logika evropeiskiq sauz e edna organizaciq propagandirashta rasizam, tvardenie, koeto e totalno v razrez s kanonite, po koito se vodi organizaciqta. T.e. qvno tova e neshto normalno pri "sreshta" na 2 vida obshtestven stroi.

Obobshtenie: Smqtam, 4e ne samo, 4e v durjavata ni bolshinstvoto ne sa rasisti ami, 4e trqbva i malko da se promenqt zakonite, taka 4e da ima ravnopravie. Ne moje sasedkata Aishe da ne plashta voda, tok, parno i t.n., a az da plashtam 2ni smetki. A ako zabravq da platq (nedai si boje) edni problemi, da ne mu se slu4va na 4ovek.

Българите не са расисти. Те са националисти (една голяма част от тях). Ние винаги сме по-умни, по-красиви, по-хитри и най по най.

Или както се казваше в един виц: "Едно е да си борец против апартейда, друго е дъщеря ти да ти доведе негър в къщи!"

Pri sledvashtoto prebroiavane se pisha rom.

Ot sega vi kazvam da znaete, bratcheto mi.

ААаа биритчед ша ма звиняваш ма свършихме бройките на негото за роми

Нали ша триабва да останат и балъци да ни спащат тока :D

По принцип сме си нямали вземане даване много много с различните народи и малко сме си патили.

Щом казваш да изключим мангалите.., то остават само турците, дет са ни мачкали, тяхната фанатицирана религия и отношение към жените.

Може би ако имаше повече негри и жълтурковци, които да ни взимат хляба, както в някои други страни, щяхме да сме настроени зле и към тях, не всички. Аз лично в самите раси не виждам нищо лошо, даже напротив - харесва ми това разнообразие.

Като цяло, българите нямаме поле за изява, на собствен терен и трудно може да се говори дали сме расисти в по голям процент, или не.

Edit: щом ще пишеш тема по въпроса, добре е да започнеш с обяснение на термина "расизъм" - научното му обяснение, извадено от речника и твоето след него, като собствено разбиране, като гледай да не се изяввяваш ти самия, като такъв.

Може да разгледаш отделните раси, с техните отличителни външни и вътрешни белези, да ги сравниш, да кажеш колко хубави молатки излизат от кръстоските :bgrin: .., да засегнеш отделните религии на расите, от там възприемането им от белия човек, и тогава да опреш до българите, като можеш да споменеш за немотията в скапаната страна, от там озлоблението и отчуждаването на голяма част от хората и способността им да гледат с лошо око, на всичко разлино от тях, което им пречи да живеят един по-нормален живот.

Като завършек може да споменеш за т.н. световен мир и обединение на народите, от там и на расите и общата работа на човечеството за един по-добър свят, като всички средства за военни цели се пренасочват за медицина и изследване на космоса.

Малко отнесено ще бъде, но освен че ще си засегнал основната тема, ще покажеш малко лично отношение и разбиране на нещата.

Всичко това разбира се, ако нямаш някакъв друг предопределен план на действие, който трябва да следваш.

п.с.: mi6o_, ти какво учиш?

Антисемитизъм у нас няма.Ако не вярваш - разходи се до "Дома на младоженците" - там има един паметник издигнат на Цар Борис III.Ако не знаеш,ние сме единствената страна в Европа,успяла да спаси евреите си.

Ама все пак,що всички мразят евреите? :lol:

Ама все пак,що всички мразят евреите?

Аз не ги мразя, но и никога не съм познавал такива.

Тъпото обаче е, че те май не се смесват, сиреч самите те се явяват нещо като нацисти :P

Не мисля, че сме расисти. Тоест и в това отношение , както навсякъде в скъпата ни татковина, става дума за ерзац. За менте.

Нямаме нищо против да опердашим някой манго ей тъй, за тонус .

Но когато един истински, вносен, индийски манго, шеф в едно много псувано ведомство, започне да прави неприлични предложения на женския си подчинен персонал, не му се случва нищо. Дори от съпрузите на въпросния персонал един не отиде да му врътне един шамар. А пък асъл расистите - това скинове, общество Расате, Национални фронтове и прочее, съвсем го проспаха това събитие.

Какво да говорим повече ???

А на приказки сме голяма работа, естествено . Ама дума дупка не прави.

Не мисля, че сме расисти.

Но  когато един истински, вносен, индийски манго, шеф в  едно много псувано ведомство, започне да прави неприлични предложения на женския си подчинен персонал, не му се случва нищо. Дори от съпрузите на въпросния персонал един не отиде да му врътне един шамар. А пък асъл расистите - това скинове, общество Расате, Национални фронтове и прочее, съвсем  го проспаха това събитие.

Какво да говорим повече ???

А на приказки сме голяма работа, естествено . Ама дума дупка не прави.

Я пак? Въпросния истински, вносен, индийски манго си е чисто и просто индийски гражданин, с такива е пълно в цяла Индия, те не са малцинство, като наще мангусти. И освен това, като видях във вестника снимките на тия, дето го обвиняват в сексуален тормоз- пази боже! По грозни дърти скумрии не бях виждала от доста време. Отплеснах се от темата, пардон

Българинът е расист до мозъка на костите си, гледа с друго око всеки с по-различен цвят на кожата, не признава другите религии, за него всички други са секти. А това, че сме спасили българските евреи не е актуален довод. Спасили са ги хората пред на'м колко години, ако попаднем в същата ситуация в наши дни ще ги предадем не, ами и ще ги извозим с личните си автомобили. Не лежете на чужда слава! Ми като сме толкова блaгочестиви и спасителни, що никой не отговори на молбата на тази майка (вижте тук) www.borisverdered.com

Индийският манго може просто да има такъв вкус. Това, че някой е тормозил сексуално една жена, която не е първа хубост или първа младост, омаловажава ли свинската му постъпка? Не. Някои виден расист и патриот направи ли му нещо? Не. Пет статии по вестниците и край.

Пак ти казвам, силни сме само на приказки.

Тоя Сандокан може да не е малцинство и чужденец там, ама е малцинство ии чужденец тук!

А за спасяването на българските евреи има еди малко известен исторически факт ... В годините около Априлското възстание пловдивските евреи са купили по спешност един чифлик с парите, събирани десетилетия наред за синагога (поради тая причина в Пловдив няма голяма синагога като в София). Чифликът е бил купен, за да може там да работят български заточеници от Диарбекир. Както сега се наемат затворници да работят това или онова.

Просто евреите са гледали да спасят от Диарбекир съгражданите си, щото и там, и тука се бачка здраво, ама климатът Мала Азия е малко по-кофти отколкото тук.

Та така. Проявили са съпричастност и състрадание.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...