Jump to content
BulForum.com

Xakep

predatora

Recommended Posts

Ти пък сега! Той си го е хакнал(може би кракнал е по вярно) тихо и скрито, без никой да разбере и си го държи. Пък те администраторите на сайта си мислят, че те го държат :bgrin: То тва е истински "хакер" да не те раберат че си им взел контрола :):)

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

ми де да знам :)

просто си питам :) нали ви казвам че за сефте срещам хора дето могат да се занимават с такива работи ,та ми стана интересно.Ма верно е тва дето го казваш : да си седи тих ,кротък и да знае че контрола е негов :)

И се пак я ме светнете: какво е хакер и що е кракер ? И без обяснения от сорта на : прочети тая статия и дрън -дрън подобни лиготий.Искам кратък,точен и максимално изчерпателен отговор.

Абе да ти кажа моето мнение какво е ( и моля останалите без 'пациент, нищо не разбираш' все пак казвам моето мнение :)) :

Хакерите правят нещата (проникване в системи, извличане на информация) като се стремят информацията да е достъпна за всички, да няма тайни, всичко за всеки. един вид,борят се да няма монопол и контрол, без да търсят изгода. Друго - решаване на проблеми, откриване на дупки в сигурността на системи и т.н го правят само да покажат , че има проблем и после го съобщават на съответните "админи" за тези проблеми за да си ги оправят.

Докато кракерите правят горе долу същите неща само за своя изгода (продават информация, разрушавата данни по поръчка, крадат пари от кредитни карти и т.н)

Ами това е според мен. Някой ако има да допълни нещо моля. Нямам претенции това да е моя оригинална мисъл :D

• 2 weeks later...

Hah,kukvo suvpadenie... az sum admin poznaite v koi server... a po znaite koi e site-a mu ... gamebg ... samo shte kaja che tesi koito se pravat na hackercheta i hackvat neshto,koeto drugi hora se trudat ... i go podobrqvat v imeto na edno "blagodarq" e dosta tupo... taka che ne si igraite sus site-ove koito vi davat nqkakvo preimushtestvo (kato naprimer free serveri na igri) ...

Dosta e priqtno 100++ choveka da psuvat po nqkoi(hacker) :P

P.S. Izvinqvam se che ne pisha na kirilica...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...