LaN Posted November 28, 2004 Share Posted November 28, 2004 Значи днес се появи един проблем който все още не е оправен,моля дайте съвет : на машина с Windows (ско има значение това,незнам) ,която е стояла 2 дена изключена от захранването ,днес при пускане си се появява черният прозорец в началото и стига до един момент : boot from CD ...... и зацикля там (без да има диск в ЦД-то).Влиза се в биоса,определя се first boot device - HDD ,излиза се от биоса,пак познатия на всички ни черен екран,този път изписва :CMOS нещо си (не съм бил там та затова немога да ви кажа нещо повече) ,дава се пак рестарт - пак това нещо.Приятелят ми отворил кутията ,наместил всичките кабели там на HDD-то, Цд-то ,флопи-млопи ,извадил РАМ-а - почистил го (то машината му е като аптека чиста де) ,и пак същият ефект.Питах го : досега винаги когато не си е ползвал компютъра,го е изключвал от захранването.Казвали са ми че това е грешка ,но проблема вече е налице.Дайте мнение моля ви от какво е породено и още по-важно : как може да се оправи насточщият проблем.Забравих да кажа : като излезе надписа CMOS ..... и се издава едно бипкане от машината.Моля извинете може би ламерското ми описание на проблема,търся спешен съвет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted November 28, 2004 Share Posted November 28, 2004 Питах го : досега винаги когато не си е ползвал компютъра,го е изключвал от захранването.Казвали са ми че това е грешка ,но проблема вече е налице. Метнал те е някой, я обясни малко по-подробно за 'бипкането'. Пробвай да подновиш системата (зареждаш със системна дискета и sys c:). EDIT: опааа, какъв Windoze? 98/XP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted November 28, 2004 Author Share Posted November 28, 2004 ами Windows-a е Media Center Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doss Posted November 28, 2004 Share Posted November 28, 2004 Harda NTFS ili FAT32 ti e? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted November 28, 2004 Author Share Posted November 28, 2004 харда е на 2 части,Win-a е на C:/ , но и двете са на FAT32 EDIT : @accel : ами като забие и се чува едно "бийп" (предавам буквално какмво ми казаха,както споменах - не е моята машина) ,което е еднократно.Със системната дискета немога да пробвам веднага,но утре така или иначе ще го направя,ако няма други предложения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doss Posted November 28, 2004 Share Posted November 28, 2004 6tom si s FAT32 moje6 da probva6 s edna sistemna da vidi6 dali vse o6te ima OS. a i vajno toba Biiiiiiip postoqnno lie toest biiiiiip i ne spira ili biiiip i spira vednaga bez da ima povtoreniq. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted November 28, 2004 Author Share Posted November 28, 2004 казаха ми : че е само "биийп" и спира,без повторения (много бипкания станаха,ама какво да се прави ) . В смисъл : как дали все още има операционна система : ами машината не е стигнала до операционната система,става дума за черния екран с надписите дето се появява на всеки при стартиране на ПЦ-то - с надписите там за рама,дъното ,процесора ,брои на юсб и тем подобни .Както споменах : машината не стига изобщо до Windows-a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doss Posted November 28, 2004 Share Posted November 28, 2004 ami taka de ako nqma ili e skapana OS kompa zarejda do tam i spira ama ne bipka po printzip. neznam samo moga da dam akyl s edna SISTEMNA DISKETKA da se razgleda harda i dali ima ne6to na nego. a i kato se pusne kompa harda trygva li v smisal detekvali go vna4aloto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted November 28, 2004 Author Share Posted November 28, 2004 значи машината стига до момента в който на екрана се изпише : Veryfing DMI Pool data ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 28, 2004 Share Posted November 28, 2004 казаха ми : че е само "биийп" и спира,без повторения (много бипкания станаха,ама какво да се прави ) . В смисъл : как дали все още има операционна система : ами машината не е стигнала до операционната система,става дума за черния екран с надписите дето се появява на всеки при стартиране на ПЦ-то - с надписите там за рама,дъното ,процесора ,брои на юсб и тем подобни .Както споменах : машината не стига изобщо до Windows-a. <{POST_SNAPBACK}> Ами приятелят ти да пробва да отвори компа и да ресетне CMOS-а, с джъмпера, ако има, или да извади батерията за няколко минути и да даде накъсо изводите за нея, на дъното. А щом стига само до началните тестове и замръзва там, с никаква дискета няма да се оправи, понеже за да се стигне до нея, трябва системните тестове на БИОС да свършат, а явно там увисва. Проблемът може и да е хардуерен, нещо да е изпляскало и да причинава това, пробвайте да извадите всички разширения, като звукови карти, модеми, ланки и т.н., само видеото оставете и пробвайте. Също така шом влизате успешно в БИОС-а, оттам изключете всичко по дъното, като вградено видео/аудио/USB/Parallel port/Serial ports и т.н. периферия, и пак пробвайте. Може да помогне да разберете откъде идва проблема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted November 28, 2004 Author Share Posted November 28, 2004 tedy : не се смей моля те,но как се ресетва CMOS-a с джъмпер ? Тея батерий не са ли запоени за дъното ? Ще го пробваме де,то на ПЦ-то му има само един вътрешен модем закачен и видеото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 28, 2004 Share Posted November 28, 2004 Ами по дъното трябва да има указания кой джъмпер точно е за ресетване, ако не го намерите, вадите батерията и давате накъсо изводите на дъното за нея. Но най-добре намерете джъмпера - окъсявате го за няколко минути и после пак го връщате както си е бил. И в нета може да потърсите за дъното указание на сайта на производителя. А, и щом спира на горното съобщение, проверете си много хубаво харддиска и флопито, т.е. IDE кабелите и захранването на устройствата. Най-добре изклучете изцяло харддиска, флопито и цд-то ако има такова и всичкото периферия и ако запали и стигне до мястото където търси дискета за зареждане, търсете причината в харда или в цд-то или в кабелите или в куплунгите за захранване или за данните. Едновременно с махането на периферията, от БИОС можете да изключите двата IDE канала - давате ги на None, докато тествате. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted November 28, 2004 Author Share Posted November 28, 2004 мерси ,ще пробваме утре . ЕДИТ : не е много в темата ,но искам да питам : при инсталация на Windows ,като пита как да форматира дяла на който искаме да се инсталира : има ли опция за low level format ? Или беше само Quick и Slow (FAT32 i NTFS ) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted November 29, 2004 Author Share Posted November 29, 2004 ами значи днес пробвахме и откачихме харда от машината и тя премина вътрешния тест на БИОС-а,но кгато го закачихме отново : стигна само до Verifying DMI pool data .................. successful updated и дотам,нищо повече. Явно проблема е в харда,според вас може ли да се оправи или трябва да се вземе нов ? Проблема може ли да е породен от факта,че преди това му беше инсталиран Win но се наложи да се възстановят някои снимки изтрити при форматирането преди инсталацията на Win-a ? EDIT : знам за бутона "EDIT" ,просто исках да се обърне внимание на поста ми .Моля модераторите за извинение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.