DJ MaTriX Posted November 28, 2004 Share Posted November 28, 2004 Търся спешно решение на един проблем. Става въпрос за компютер от нисък клас (селерон 700Мхз) с АТХ захранване, който до скоро работеше нормално, но сега не иска да се изключва. След като го изключа той сам се включва Не знам дали проблема е софтуерен или хардуерен, но се надявам тук да намеря отговора и евентуално как да го разреша. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 28, 2004 Share Posted November 28, 2004 Съквартиранта ми имаше подобен проблем,но от обратен тип - изкаше да го изкара в Stand By,ама щайгата не щеше(кажи-речи същия клас е).След преинсталация на "джамовете",нещата се оправиха. Друг вариант е да си задал нещо в Scheduled Task.При мене непрекъснато се включваше дефрагментатора....Като го забраних и спря.Провери да не е нещо там.....А за хардуерен дефект - не се сещам нищо сигурно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ MaTriX Posted November 28, 2004 Author Share Posted November 28, 2004 изкаше да го изкара в Stand By,ама щайгата не щеше(кажи-речи същия клас е).След преинсталация на "джамовете",нещата се оправиха.Друг вариант е да си задал нещо в Scheduled Task.При мене непрекъснато се включваше дефрагментатора....Като го забраних и спря.Провери да не е нещо там.....А за хардуерен дефект - не се сещам нищо сигурно. <{POST_SNAPBACK}> Оле, дано не се стигне до преинсталация, че има бая софтуер дето требе да преинсталираме после Sche. Таска си е ок, пък и там не се сещам да има опция "вкючи компа, всеки път когато го изключиш" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 28, 2004 Share Posted November 28, 2004 Просто предполагам....Пробвай да разгледаш дали,като го изключваш нямаш някаква програма от рода на шел,някакво фтп или подобно,дето да спира процеса...понякога емулето прави подобна мизерия... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ MaTriX Posted November 28, 2004 Author Share Posted November 28, 2004 Просто предполагам....Пробвай да разгледаш дали,като го изключваш нямаш някаква програма от рода на шел,някакво фтп или подобно,дето да спира процеса...понякога емулето прави подобна мизерия... <{POST_SNAPBACK}> Значи процеса на изключване стига до своя край. ПЦто спира, зеленото светодиодче на монитора става жълто... и след секунда някакъв дух идва и натиска копчето "power" Аз по друг начин не мога да си го обчсня мамка му ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 28, 2004 Share Posted November 28, 2004 Сетих се друг вариант да пробваш - изключваш по грубия начин - даваш му F13 и след това като се чуе "бип" натискаш "power" копчалъка.....Ако и тоагава не ще да се изключи,определено ти е хардуерен проблема.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ MaTriX Posted November 28, 2004 Author Share Posted November 28, 2004 Сетих се друг вариант да пробваш - изключваш по грубия начин - даваш му F13 и след това като се чуе "бип" натискаш "power" копчалъка.....Ако и тоагава не ще да се изключи,определено ти е хардуерен проблема.... <{POST_SNAPBACK}> Ей на тфа нещо отговора ще ти дам довечера, просто ПЦто е на другия край на града. Проблема е от вчера. Просто събирам мнения, та да съм подготвен и да знам какво да очаквам, но това, което казваш ти, ще го пробвам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 28, 2004 Share Posted November 28, 2004 И малко допълнение - това което ти казах е последствие от програма в шела на Windows.Понякога се получава и от незначителен токов удар,ама е изключително рядко.Почти винаги е последствие от софтуерен проблем.Затова казах,че ако не бачка,проблема ти е 96% хардуерен Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 28, 2004 Share Posted November 28, 2004 Имал съм подобни проблеми. Общо взето преобърнах Мрежата за отговор и намерих де... хиляди отговори и нито един от тях окончателен и сигурен. Чака те голяма забава. Какво сочи моя опит - обикновено този проблем се появява след добавяне/замяна на хардуер. Понякога проблема е от драйвъра на хардуера или от настройките му. Ако си добавял/заменял наскоро хардуер на машината - свали от Мрежата и то непременно от сайта на производителя актуален драйвър. Не се доверявай на тези дето идват на диск с хардуера. Горчиво съм си патил от такива за мрежови карти Realtek8139 най-вече - това на диска е чисто и просто менте! За да добиеш представа за какъв хаос и безумие по въпроса става дума ето ти една тема в която си блъсках главата (и не само аз) със същия проблем след смяна на обкновена мишка пак с обикновена, но с търкало. В темата съм писал и всички линкове до които се добрах за проблема и решенията му. Чети, ама не се отчайвай много. Понякога като в моя случай прилагането на всички възможни решения на куп изненадващо принуждава проблема да изчезне от самосебе си. Без да имаш ни най-малка представа какво го е причинило или какво го е оправило, а и дали въобще се е оправил, или просто му е писнало за сега. Весело, а? http://www.warez.ru/invision/index.php?showtopic=5770 BTW- Решението на Agarvaen не е решение. Така само предизвикваш съдбата. Едно е рестарт, съвсем друго е шътдаун на системата - има доста съществени разлики най-вече за хардуера. Така можеш да си навлечеш неприятности с какво ли не още - примерно с хард диска... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ MaTriX Posted November 28, 2004 Author Share Posted November 28, 2004 Чака те голяма забава. Какво сочи моя опит - обикновено този проблем се появява след добавяне/замяна на хардуер. Понякога проблема е от драйвъра на хардуера или от настройките му.Понякога като в моя случай прилагането на всички възможни решения на куп изненадващо принуждава проблема да изчезне от самосебе си. Без да имаш ни най-малка представа какво го е причинило или какво го е оправило, а и дали въобще се е оправил, или просто му е писнало за сега. Весело, а? http://www.warez.ru/invision/index.php?showtopic=5770 <{POST_SNAPBACK}> Благодаря за линка, все пак добих някаква представа, че проблема хич не е толкоз елементарен колкото ми се струваше... Да, оня ден му инсталирах на тфа ПЦ нова звукова карта, ТВ тунер и писачка Ся става още по весело докат разбера кой от тия компоненти прави мизерията - по точно на кой от продуктите драйвера... малеее какво ме чака Ойде неделята ми на кино Благодаря на всички, които ме светнаха малко Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.