NaskoBG Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 Като не бачкам с него, естествено, че го изключвам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mate Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 Az moito go isklju4vam mnogo rjadko, samo kogato vidq 4e ima nujda ot po4ivka,stoto po princip svalqm postojanno nesto. Imam i laptop, koito go ma4ih po sastia na4in predi vreme no se skapa harda mu, slojih mu nov hard i pak po4nah da ne go izklju4vam i sled 1 mesec pak se precaka. Sled kato dadoh okolo 700lv za dva harda, ve4e go puskam super rjadko samo kogato imam rabota s nego. Tva e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted October 31, 2007 Share Posted October 31, 2007 а дали на режим STAND BY харчи същото както когато е пуснат Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted October 31, 2007 Share Posted October 31, 2007 Естествено, че не. Харчи по-малко, отколкото в работен режим. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted October 31, 2007 Share Posted October 31, 2007 а в хибернация ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted October 31, 2007 Share Posted October 31, 2007 а в хибернация ? според мен в хибернация реално си е спррян Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeSo Posted October 31, 2007 Share Posted October 31, 2007 az go iskliy4vam 6toto non stop comp=mnoo kinti za tok a mnoo kinti=na rqzane na jobnite това е най-якото мнение Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpI7_FiRe Posted October 31, 2007 Share Posted October 31, 2007 аз моя комп го изключвам само вечер когато си лягам щото много бръмчи и полудявам Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted October 31, 2007 Share Posted October 31, 2007 това е най-якото мнение Ами не е напълно лишено от смисъл. Ако си плащаш сам тока го усещаш... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted October 31, 2007 Share Posted October 31, 2007 Едно време и аз не го изключвах, но от както на работата пуснаха 360волта и изгърмя всичката техника, изключвам винаги когато ме няма за по-дълго или просто когато компа не прави нищо.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted April 23, 2008 Share Posted April 23, 2008 а като пренасям лаптопа от нас в училище и обратно до ся го изключвах по пътя. по-добре ли е stand by какво точно прави stand by ? изключва монитора,харда и ? видеото ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizirixo Posted April 23, 2008 Share Posted April 23, 2008 Принцино съм против изключването на ПЦ-то. Единствнно го правя за да релоудна Бозата. Имах лаптоп П3 (продадох го) бях го направил сървър 4-5 месеца не беше гаснел въобще, обикновенно батерията го спасяваше когато нямаше ток... 24/7 -то единствено може да преебе харда ако се търка много главата (примерно ако сваляте торенти) иначе по-добре да работи нонстоп, НО с качествено МАРКОВО захранване ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и добра ел. мрежа или наличие на UPS... Има два вида харддискове! Развалени и такива които ще се развалят! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sek800 Posted April 23, 2008 Share Posted April 23, 2008 Ми рядко го изключвам.Правя го да гаси монитора,като не се пипа 5 мин.Проблеми с напрежението нямам,щото имам UPS и захранването го бива. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted April 23, 2008 Share Posted April 23, 2008 Интересна тема. Не знаех, че компютъра можел да се изключва. Ех колко неща още ще научи човек Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 23, 2008 Share Posted April 23, 2008 Интересна тема. Не знаех, че компютъра можел да се изключва. Ех колко неща още ще научи човек Присъединявам се . Ще добавя само, че и когато правя шътдаун, се оглеждам в хелпа на Win как ставаше Компа го спирам или рестартирам само по следните поводи: 1. Махане/слагане на нов хардуер. 2. Инсталиране на ъпдейти или програма, която иска рестарт. 3. Спре тока за по-дълго от капацитета на ups-a. 4. Сезонно обезпрашаване (това се стремя да го включвам в горните 3). 5. Като искам примерно да поцъкам игри и сменям Windows-a с тоя, в който са ми игрите. 6. Просто се чудя какво да правя 7. Но не и поради проблеми с OS-a (последните 3 години). Правил съм по 3 месеца ъптайм, в момента съм на месец и половина. За това време вече само една програма ми прави мизерийки и чат пат увисва (средно на 20 дни) и трябва да я рестартирам - Firefox. Всичко друго се държи бетонно ако работи по месец-два без спиране. Причина за всичко това няма, просто обичам като стана, всичко да е стартирано, и без да чакам boot всичко да е под ръка. Щото boot-a при мен отнема около 3-4 минути, после още 3-4 докато си докарам нещата в стартиран вид готови за работа. А и спирането/пускането знам че не е много полезна процедура за машинарията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 23, 2008 Share Posted April 23, 2008 Компа го спирам или рестартирам само по следните поводи:1. Махане/слагане на нов хардуер. 2. Инсталиране на ъпдейти или програма, която иска рестарт. И без да й споменаваш името става ясно коя ОС търкаляш, щом това са двете основни причини за рестарт... А и спирането/пускането знам че не е много полезна процедура за машинарията. Вярно е. За всякаква електроника - при включване има един миг на пренапрежение, което си е жив токов удар от който няма UPS да те оттърве по причина на това, че възниква вътре в машината... Направо си е опасно. И това е съвсем сериозно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted April 23, 2008 Share Posted April 23, 2008 Всеки път го спирам. Винаги. За щяло и не щяло. Вече колко 5 може би 7 години имам компове и НЕ съм имал проблеми от спиране и пускане. И ще продължа да го спирам. Прекалено ми е шумна кошницата Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 23, 2008 Share Posted April 23, 2008 Ами не е напълно лишено от смисъл. Ако си плащаш сам тока го усещаш... Зависи от компютъра но си е баш така. Един приятел след като продаде компютъра си (Dual Xeon с 8 scsii-ta - някакъв сървър от DELL беше забърсал от не знам си каква промоция) установи че това му е струвало по $50 на месец а в щатите тока не е чак толкова по-скъп от тукашния, верно машината е звяр и половина но все пак си харчи нещо, не е като да е пренебрежимо малко де. Аз съм сигурен че плащам поне едно 30-40лв на месец заради това удоволствие но пък предпочитам леко да го побутна и да се събуди а и междувременно нека си сийдва да могат да гледат хората и те Sliders и StarTrek - да са живи и здрави тези от които аз ги свалих Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted April 24, 2008 Share Posted April 24, 2008 а в щатите тока не е чак толкова по-скъп от тукашния дори бих казал, че е по-евтин (личен опит) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiTT BuLL Posted April 24, 2008 Share Posted April 24, 2008 Аз моя комп си го изключвам като не съм на него , защото не искам да изпляска нещо и то поради грешка на доставчиците на ток, нет , вода или минерална вода И другата причина е , че племенниците ми като го побарат без мое присъствие следва нова Бозичка да му налея , че жажда го гони Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 24, 2008 Share Posted April 24, 2008 Аз моя комп си го изключвам като не съм на него , защото не искам да изпляска нещо и то поради грешка на доставчиците на ток, нет , вода или минерална вода И другата причина е , че племенниците ми като го побарат без мое присъствие следва нова Бозичка да му налея , че жажда го гони То щото като си на него, е защитен от грешки на доставчиците.. За племенниците, не могат ли да си го пуснат сами? Направи акаунтите с пароли и като излизаш, натискай Win+L . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted April 24, 2008 Share Posted April 24, 2008 И аз съм същия, сутрин се пуска, вечер се спира.Напоследък няма какво да дърпам и действително през нощта искам да ми е абсолютно тихо, и все пак десетина часа за какво да работи, дори и да беше абсолютно тих. А и мразя да ми спира тока, така че когато наистина не ми е нужен, го спирам, нашта мрежа не е от най-добрите, токови удари и т.н., в Кичука, все пак общият риск е малко по-малък така. доста различно мислене преди 4 години Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiTT BuLL Posted April 24, 2008 Share Posted April 24, 2008 То щото като си на него, е защитен от грешки на доставчиците.. За племенниците, не могат ли да си го пуснат сами? Направи акаунтите с пароли и като излизаш, натискай Win+L . Като знам ,че има възможност да идват към нас докато ме няма, направо дърпам всички кабели , колкото до това да си сложа парола , много ме нерви това особенно на десктопа , на лаптопа както и да е, там си трябва ,но на десктопа няма смисъл, поне лично мен както казах много ме изнервя. Пък и то май е същото като да е изгасен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted April 24, 2008 Share Posted April 24, 2008 Имам едно фуджитсу лаптопче, не е изключвано от поне 3 години. Работи на 98, P1 на 133мхз с 32 рам. Не се шегувам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Hamster Posted April 24, 2008 Share Posted April 24, 2008 Poprincip moq go spiram samo kato me nqma za po-dylgo. Nqkoi po-nagore be6e pisal za precakva6tite se hardove i iznosvaneto. Edin SSD hard bi premahnal tozi problem ili? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.