Mr_Vain Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 Изключвате ли си компютъра, когато не го ползвате? Оставяте ли го на Standby/Suspend, интересува ме всичко свързано с това? Кажете си мнението и се обосновете по възможност. Надявам се да не дублирам пак някоя тема... Моето PC се изключва само за почистване или когато добавям нов хардуер. Главана причина за това е комфорта... Ето една историйка: Едно аверче имаше малък клуб (5 машини). Аз купих едното PC една година след, като отвори клуба, сложих си го в нас и от тогава не е спирал (добавил съм само памет, хард и тунер). Това става преди 4 години! Машините в клуба работеха през деня, а вечер се изключваха. След 4 години експлоатация на всички PC-та им бяха горели хардове. Общо прецакани компоненти: едно дъно, 3 памети, 2 захранвания, 2 монитора, 4 харда....При мен все още всичко върви на MAX (дори харда върти 24 / 7). Standby съм вкл. само на монитора! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 Изключвате ли си компютъра, когато не го ползвате? Оставяте ли го на Standby/Suspend, интересува ме всичко свързано с това? Кажете си мнението и се обосновете по възможност. Надявам се да не дублирам пак някоя тема... Моето PC се изключва само за почистване или когато добавям нов хардуер. Главана причина за това е комфорта... Ето една историйка: Едно аверче имаше малък клуб (5 машини). Аз купих едното PC една година след, като отвори клуба, сложих си го в нас и от тогава не е спирал (добавил съм само памет, хард и тунер). Това става преди 4 години! Машините в клуба работеха през деня, а вечер се изключваха. След 4 години експлоатация на всички PC-та им бяха горели хардове. Общо прецакани компоненти: едно дъно, 3 памети, 2 захранвания, 2 монитора, 4 харда....При мен все още всичко върви на MAX (дори харда върти 24 / 7). Standby съм вкл. само на монитора! ами моето не го бях спирал 3 години, но от 1-2 седмици насам.. понякога го спирам вечер. причината е че е в стаята в която спя и забелязах, че от шума ухото ми пищи. дясното (което е към компютъра). пък и не виждам смисъл да го оставям пуснато след като нямам свободно място и не мога да пусна нищо да се тегли. нямам филми за конвертиране.. изобщо нищо. само седи и шуми. и според мен не е възможно .. нещо колкото повече се амортизира.. толкова по-здраво да става. просто така ти се е случило. когато обаче нещо ми е в гаранция... компютъра не спира. ако ще гори да гори. само ако можеш да ми кажеш как харда ти се натоварва 24/7 ?????? някакси странно ми се струва. то в същност .. няма начин. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted November 27, 2004 Author Share Posted November 27, 2004 Имах в предвид, че върти 24/7, не че се натоварва. Да не забравяме все пак, че най-големия стрес за електрониката е самото включване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 ами аз лично ,от откакто имам нет ,не го изключвам дори още преди да имаме нет ,в мрежата ме базикаха ,че дори и рутера да спре аз пак ще светкам на хъбчето откакто имам нет ,няма спиране ,само понякога когато вечерта няма кво да тегля (напоследък това се случва доста често ) го загасям или оставям Флаш-а след като си свърши работата и да изгаси пц-то не съм имал проблем с изгорели компоненти ,като се има в предвид колко ги експлоатирам , всичко се държи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted November 27, 2004 Author Share Posted November 27, 2004 Аз съм свикнал да мръдна мишката и да светне екрана . Не става въпрос (който е много спорен) за изгорели компоненти само. Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 I po vreme na grumotevi4na buria li ne go izklu4vate? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 I po vreme na grumotevi4na buria li ne go izklu4vate? <{POST_SNAPBACK}> аз не го изключвам Link to comment Share on other sites More sharing options...
[mAd_cAt] Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 Изключвам го само когато няма за какво да работи,например когато нямам НЕТ и няма какво да свалям,иначе не съм го спирал от 3 месеца.Колкото по малко се Пускат и Спират Компонентите Толкова повече издържат,това важи най-вече да ХардДиска. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoGGy_sTiLL Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 as pak go izkliu4vam daje i za 1,2 4asa ako trqbva da izlizam kato na go polzvam za ne6to Shut Down .Zakvo da raboti nqma smisal .A tva 4e izgarqli komponenti to ako izgorqt ot tova e gati Pc-to deto e Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 Изключвам го само когато няма за какво да работи,например когато нямам НЕТ и няма какво да свалям,иначе не съм го спирал от 3 месеца.Колкото по малко се Пускат и Спират Компонентите Толкова повече издържат,това важи най-вече да ХардДиска. <{POST_SNAPBACK}> I az sum na sushtiq princip,kogato ima neshto za smuchene raboti,no kogato nqma za kakvo da raboti go izkluchvam,ne vijdam smisul da raboti bezpredmetno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 аз не го изключвам <{POST_SNAPBACK}> A ima6 li UPS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted November 27, 2004 Author Share Posted November 27, 2004 I az sum na sushtiq princip,kogato ima neshto za smuchene raboti,no kogato nqma za kakvo da raboti go izkluchvam,ne vijdam smisul da raboti bezpredmetno. <{POST_SNAPBACK}> Да речем излизаш за 4-5 часа някъде ще го изключиш ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 A ima6 li UPS? <{POST_SNAPBACK}> не ,захранването си ми е обикновенно Досега не ма е хващал гръм Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 Откакто си смених PCto няма изключване Само монитоеа гася Пък и както казаха по горе щом е в гаранция трябва да е на МАХ Link to comment Share on other sites More sharing options...
-J-U- Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 не ,захранването си ми е обикновенно Досега не ма е хващал гръм <{POST_SNAPBACK}> O ti ima6 kasmet ama az nqmah i mnogo gadno mi se skapa harda.Imah mnogo vajni docs i sled toq incident vseki pat kato ima burq go izklu4vam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 Аз имам 2 компа. Преди като имах само един и бях на dial-up също не го изключвах и май БТК трябваше да ми даде приз като за потребител на едро, щото плащах всеки месец ХХХ лв. Сега като имам 2, този с който работя го ползвам около 16 часа на ден и си го изключвам, а вторият от 1 година не е спирал изобщо. Засега нямам проблем (да чукна на дърво) нито с единия, нито с другия. А като има буря, просто изключвам временно еврокомския кабел. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted November 27, 2004 Author Share Posted November 27, 2004 А като има буря, просто изключвам временно еврокомския кабел. <{POST_SNAPBACK}> Да, и според мен това е достатъчно, тъй като ел. мрежата е доста стабилна. Относно UPS-а, най-добре е да го има, може да е накав стар (от 20лв ако щете), но поне имат корави защити и помагат при токов удар. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anarxiq_99 Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 az go iskliy4vam 6toto non stop comp=mnoo kinti za tok a mnoo kinti=na rqzane na jobnite Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 Аз имам две ПЦ-та в стаята. Едното е на сестра ми за чат, използвам го за рутер и не го гася, но има само 2 вентилатора на по 7 волта и не се чуват. А другото е бая шумно и го гася вечер, защото иначе не се спи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 Мойта машина като стана я пускам, а като лягам я спирам.Не виждам смисал през 1 час да го гася и да го пускам отново.Но въпреки, че наистина е много тих(почти не се чува)не мога да спя, когато нещо(макар и малко)ми шуми на главата.Просто полудявам Link to comment Share on other sites More sharing options...
archangel Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 Аз моя комп го пускам когато ми остане време през деня да седна на него и го спирам чак вечерта. През нощта го спирам защото няма смисъл да работи или поне няма, когато нямам нищо спешно за сваляне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted November 27, 2004 Author Share Posted November 27, 2004 А някой смятал ли е колко гори на месец едно PC? Аз го сметнах над 20 лв.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 А някой смятал ли е колко гори на месец едно PC? Аз го сметнах над 20 лв.... <{POST_SNAPBACK}> Брех много бе, 20лв Аз PC-то си го изгасвам само от време на време. Примерно 3 пъти седмично и то без причина, просто ей така да си почине Иначе монитора ми е на stand-by на 15тата минута. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 Мойта машина като стана я пускам, а като лягам я спирам.Не виждам смисал през 1 час да го гася и да го пускам отново.Но въпреки, че наистина е много тих(почти не се чува)не мога да спя, когато нещо(макар и малко)ми шуми на главата.Просто полудявам <{POST_SNAPBACK}> И аз съм същия, сутрин се пуска, вечер се спира. Напоследък няма какво да дърпам и действително през нощта искам да ми е абсолютно тихо, и все пак десетина часа за какво да работи, дори и да беше абсолютно тих. А и мразя да ми спира тока, така че когато наистина не ми е нужен, го спирам, нашта мрежа не е от най-добрите, токови удари и т.н., в Кичука, все пак общият риск е малко по-малък така. А някой смятал ли е колко гори на месец едно PC? Аз го сметнах над 20 лв.... <{POST_SNAPBACK}> Да, има специална тема по този въпрос, средно около 15 лева беше сметнато ми се струва, и то като монитора се пуска на стенбай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 Да речем излизаш за 4-5 часа някъде ще го изключиш ли? <{POST_SNAPBACK}> Shte go izklucha,osven ako ne svalqm neshto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.