Jump to content
BulForum.com

Hardware Questions

Recommended Posts

Imam 140 lv backbone kazvai kakvo da kypyvam (ram) :confused :confused

V sashtons da kaga taka imam v momenta ram nz kva marka 256DDR 400Mhz i tva moga da i zema mislq 4e 50 lv e dovolno i sam si sabral 90 lv-4eta taka 4e eto gi 140,za tva te pitam backbone nai-xybavoto da mi kaish do 150 lv-4eta ??????????? 4akam :)

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply
Imam 140 lv backbone kazvai kakvo da kypyvam (ram)  :confused  :confused

V sashtons da kaga taka imam v momenta ram nz kva marka 256DDR 400Mhz i tva moga da i zema mislq 4e 50 lv e dovolno i sam si sabral 90 lv-4eta taka 4e eto gi 140,za tva te pitam backbone nai-xybavoto da mi kaish do 150 lv-4eta ??????????? 4akam  :)

Еми за тия левчета може да си вземеш Кингмакс ДДР 500.Аз имам един PQI Turbo но с него мога да се разделя при цена около 160 лв

Edit:Дай някакви кординати да ти обясня малко по подробно ICQ,Yahoo,IRC

А да питам и аз нещо. Всеки път когато ми се стартирва комютъра, като ми зарежда флопито (още преди да се е заредил БИОС-а), ми издава много гаден звук. И после с нортъна като се включва, отново ми се включва флопито за около 1 секунда и отново този гаден шум. Все едно реже нещо.

От какво може да е това. Дъното ли ми е старо или е oт нещо друго. Дъното ми е Combo.

Незнам точно но мисля че в биос-а в всички до колкото ми е известно има опция при стартиране на системата да проверява Флопи-то аз съм си го махнал това но все пак моят комп е щаига апук и нз как седят нещата с по-новите дъна :) !

Незнам точно но мисля че в биос-а в всички до колкото ми е известно има опция при стартиране на системата да проверява Флопи-то аз съм си го махнал това но все пак моят комп е щаига апук и нз как седят нещата с по-новите дъна  !

Axaxa brao Fun ,ami i na mene mi pravi taka flopito ama funlove e prav za tva neshto.Naistina proverq flopito a pak vse pak da ne te pritesnqva toq shym nqma da stane nishto :gangstah:

Аз знам че нищо няма да стане обаче ме дразни. Като видя на другите РС-тата как се включват тихичко и полудявам. Къде в Биос-а мога да изключа тази опция

• 1 year later...

Чудех се в коя тема да постна и сигурно е писано някъде по въпроса, но не можах да намеря.

Та въпроса ми е следния: При закупуването на ПЦ втора ръка коя програма или пакет от програми е добре да се пусне за проверка?ПЦ перфоманс не ми се струва много реална, а понеже машината няма да е евтина и съответно няма гаранция ми се ще да знам , че съм тествал всичко.

Може би CPU-Z или Super PI???...

• 2 months later...

имам проблем... вземах си рам памети 2х256 които обаче са двустранни и на тях има налепени рам синкове. а дъното ми е Епокс и за да са ми в дуал ченъл трябва да ги сложа една до друга

та въпроса ми е следния.. как могат да се разлепат синкове които са залепени с канаколит и може ли въобще

или ако някой може да ми каже някое друго решение на моя проблем

дъното е от подписа ми и става въпрос за паметите OCZ

имам проблем... вземах си рам памети 2х256 които обаче са двустранни и на тях има налепени рам синкове. а дъното ми е Епокс и за да са ми в дуал ченъл трябва да ги сложа една до друга

та въпроса ми е следния.. как могат да се разлепат синкове които са залепени с канаколит и може ли въобще

или ако някой може да ми каже някое друго решение на моя проблем

дъното е от подписа ми и става въпрос за паметите OCZ

С сешоар ги нагрей и пробвай,иначе каноколита не се отлепя.Друг вариант е да ги изпилиш за влизат.

...та въпроса ми е следния.. как могат да се разлепат синкове които са залепени с канаколит и може ли въобще

или ако някой може да ми каже някое друго решение на моя проблем...

Със сигурност каноконлита се разтваря с ацетон, но как точно ще го сложиш САМО на мястото на залепването, трябва да прецениш сам. Друг разтворител е хлороформ, но по-трудно се намира.

Задължително работи на отворен прозорец, че надрусването е сигурно :wacko:

Абе хора кажете колко кинта горе-долу мога да взема за следния комп:

Процесор:Pentium2 350Mhz

HDD:Maxtor 90650U2-6GB

Video karta:Nvidia RIVA TNT2 Model 64 s 32MB

RAM:160MB(32 + 128) SDRAM

MB:Acorp nqkvo staro...

CD-ROM:Samsung CD/CD-RW SW-212B

i Monitor:COMPAQ P700 17" Trinitron

Много 10х ако ми помогнете...

Абе хора кажете колко кинта горе-долу мога да взема за следния комп:

Процесор:Pentium2 350Mhz

HDD:Maxtor 90650U2-6GB

Video karta:Nvidia RIVA TNT2 Model 64 s 32MB

RAM:160MB(32 + 128) SDRAM

MB:Acorp nqkvo staro...

CD-ROM:Samsung CD/CD-RW SW-212B

i Monitor:COMPAQ P700 17" Trinitron

Много 10х ако ми помогнете...

към 120лв. приблизително, според мен...

• 1 year later...

Да не отварям нова тема , сметнах че може да попитам и тук

значи откакто си сложих повече пемет чат-пат компа ми забива (качва CPU Usage 100 % ) значи компа ми е семрпон 2200 + : Дъно- ASRock K7VT4A+ и памет, 256 ДДР400 V-дата +512 ДДР 400 PQI , та въпросът ми е , възможно ли е нещо паметите да не се разбират или незнам там какво , преди V-дата си бачкаше добре с една А-дата пак 256 , но откакто съм със тази 512-ка ,нещо зацепва, не ги разбирам много , но нещо м/у тях ли е или да търся проблема в някоя програма която се стартира с Уин-а ?

Testvai samo s 512. Ako nqma problem zna4i ne se razbirat.

Благодаря , сетих се и това да го направя , но малко съм възпрепядстван , имам шина на ръката и не мога да измъкна кутията, като я махнат ще пробвам ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...