kumcata Posted November 26, 2004 Share Posted November 26, 2004 значи имам няколко въпроса на които сам немога да си дам отговор затова ще помоля вас 1. като става въпрос за процесор който ще се клоква (в случая бартън) кой е по добре да взема БОКС или обикновен и да е с еверкоол меден вентилатор 2. искам кратък отговор за това GEIL 2х256 която върви заедно със радиатори на нея добра ли е за о/к 3. искам да знам ако се вдигне волтажа на АГП (от биос) ще има ли ВК-тата по големи възможности за о/к и с колко мога да си позволя да вдигна волтажа 4. трябва ли при о/к на рам за по агресивните тайминги да се вдигне и волтажа на рам (от биоса) благодаря ви предварително Темата е отворена за въпроси на всички които се нуждаят от запитване за сякви видове харуер и за сякви въпроси за тях... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 26, 2004 Share Posted November 26, 2004 значи имам няколко въпроса на които сам немога да си дам отговор затова ще помоля вас 1. като става въпрос за процесор който ще се клоква (в случая бартън) кой е по добре да взема БОКС или обикновен и да е с еверкоол меден вентилатор 2. искам кратък отговор за това GEIL 2х256 която върви заедно със радиатори на нея добра ли е за о/к 3. искам да знам ако се вдигне волтажа на АГП (от биос) ще има ли ВК-тата по големи възможности за о/к и с колко мога да си позволя да вдигна волтажа 4. трябва ли при о/к на рам за по агресивните тайминги да се вдигне и волтажа на рам (от биоса) благодаря ви предварително Темата е отворена за въпроси на всички които се нуждаят от запитване за сякви видове харуер и за сякви въпроси за тях... Бих могъл да взема отношение само по точки 1. и 4., защото само там имам опит. Мога да препоръчам Евъркул 100%, но само изцяло медния вариант, а не този с медната подложка(имам ги и двата). При максимални обороти е малко шумен, но почти никога не се налага да му ги пускам, тъй като дори при максимален овърклок, радиаторът е перфектен и не качва висока температура. По принцип държа оборотите между 50% и 80%. По точка 4. - като се клоква памет, повишаването на волтажа има благотворно влияние като при всеки клок(и не винаги е задължително), но за съжаление агресивните тайминги вървят идеално най-вече при номинал или малък клок. При агресивен такъв почти със сигурност ще се наложи да сложиш "по-кротки" тайминги, освен ако нямаш някой звяр на Kingston или Twinmos например... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted November 26, 2004 Author Share Posted November 26, 2004 а ти мислиш ли че Kingston i Twinmos в момента са по добри от GEIL защото от последна информция която ми дадоха на няколко места се оказа че GEIL е по добра. нали не говорим за Kingston i Twinmos с някви рядко срещани чипове и някви рядко срещани изпълнения Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 26, 2004 Share Posted November 26, 2004 а ти мислиш ли че Kingston i Twinmos в момента са по добри от GEIL защото от последна информция която ми дадоха на няколко места се оказа че GEIL е по добра. нали не говорим за Kingston i Twinmos с някви рядко срещани чипове и някви рядко срещани изпълнения Не знам - нямам личен опит с GEIL, въпреки, че чувам хубави работи за нея... А по т.3, мисля, че по-голям успех ще имаш ако клокваш самата видеокарта (GPU&памет), отколкото ако вдигаш AGP-то. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted November 26, 2004 Share Posted November 26, 2004 Не знам дали тука е точното място на моя въпрос ,но ще го задам Събрах си около 1200 лева и ще си взимам ново PC. Та каква конфигурация можете да ми препоръчате ,защото не съм много в час какво да си взема Главно за игри ще се ползва машината Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted November 26, 2004 Share Posted November 26, 2004 а ти мислиш ли че Kingston i Twinmos в момента са по добри от GEIL защото от последна информция която ми дадоха на няколко места се оказа че GEIL е по добра. нали не говорим за Kingston i Twinmos с някви рядко срещани чипове и някви рядко срещани изпълнения <{POST_SNAPBACK}> Откъде ще го взимаш тоя GEIL Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted November 26, 2004 Share Posted November 26, 2004 т.1 това дали е боксов или ОМ няма значение за клока, въпрос на бройка е, а относно охладител препоръчвам Залман т.2 най напред кажи за коя GEIL става въпрос(за повече подробности виж ревюто на GEIL в хардуер.бг) т.3 ако искаш да имаш видеокарта и за напред, НЕ пипай волтажа на AGP-то т.4 няма да повтарям @Midex , само където Kingston и Twinmos не са никакви "зверове", а са си най обикновенни памети тези с "рядко срещани чипове и някви рядко срещани изпълнения" вече не се намират Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted November 26, 2004 Author Share Posted November 26, 2004 KIT Dual Channel DDR 400 2x256 GEIL 97$ KRAINA CENA kakvo shte kajete po vyprosa a @Need4Speed ti kum absoliutno nishto li ne si se orientiral zasega Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 26, 2004 Share Posted November 26, 2004 т.4 няма да повтарям @Midex , само където Kingston и Twinmos не са никакви "зверове", а са си най обикновенни памети тези с "рядко срещани чипове и някви рядко срещани изпълнения" вече не се намират Само да доуточня....като говорих за Kingston и Twinmos нямах предвид стандартните им изпълнения(затова използвах "звяр"), а се обосновах на някои тестове за RAM, които съм разглеждал, където чипове от въпросните 2 марки(но по-скъпите им варианти) се представяха отлично и даваха най-добри резултати при клок, запазвайки изключително агресивни тайминги - там където се проваляха останалите марки... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted November 26, 2004 Share Posted November 26, 2004 KIT Dual Channel DDR 400 2x256 GEIL 97$ KRAINA CENAkakvo shte kajete po vyprosa a @Need4Speed ti kum absoliutno nishto li ne si se orientiral zasega <{POST_SNAPBACK}> Виж тук така и не каза откъде е тази краина цена Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 26, 2004 Share Posted November 26, 2004 Не знам дали тука е точното място на моя въпрос ,но ще го задам Събрах си около 1200 лева и ще си взимам ново PC. Та каква конфигурация можете да ми препоръчате ,защото не съм много в час какво да си взема Главно за игри ще се ползва машината <{POST_SNAPBACK}> Ейййййййй майна, ти без да искаш разбуни кошера с пчелите.Ся като се почне:"Зимай АМД-супер са", "Ти луд ли бе, Интел рулз", "Начи само Н-Видиа", "да бе АТИ ако знаеш ква производителност имат" Е поне някой хора ще уплътнят времето Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted November 26, 2004 Share Posted November 26, 2004 1. като става въпрос за процесор който ще се клоква (в случая бартън) кой е по добре да взема БОКС или обикновен и да е с еверкоол меден вентилатор2. искам кратък отговор за това GEIL 2х256 която върви заедно със радиатори на нея добра ли е за о/к 3. искам да знам ако се вдигне волтажа на АГП (от биос) ще има ли ВК-тата по големи възможности за о/к и с колко мога да си позволя да вдигна волтажа 4. трябва ли при о/к на рам за по агресивните тайминги да се вдигне и волтажа на рам (от биоса) 1. Box-a nqma zna4enie kakto ti kazaha. Gledam te pratiha v hardwarebg.com za pametite. Po tazi logika moje da vidish i statiqta im za cooleri tam. TermalRight e markata + perka po izbor. 2. GEIL gi prodavat ot mnogo vreme na zapad. Imat si clockerski modeli imat si i value modeli. Oba4e dori value modelite im sa dobri. Ne sam gi testval, no mai po nishto ne otstupvat na tezi KingMax, koito sega sa v obrashtenie po firmite. /ne znam za koi govorish, vij na site-a na GEIL...tam si pishe specifikaciq na modelite./ 3. Ami kato po4nesh volt mode i dr podobni ot vsi4ko ima polza...oba4e kakto ti kazaha, kolkoto pove4e q "nastupvash", tolkova po-skoro shte ugasne plamuka v "sarceto" i. 4. Kolkoto pove4e clockvash tolkova pove4e se prinujdavash da minavash kum po-skapani taimingi. Podavaneto na pove4e tok se polzva za stabilizirane na daden clock ako mu lipsva malko, za da se zadurji dadena 4estota. Kakto i da e, ne e zdravoslovno za pc-to, osobeno v golemi koli4estva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted November 26, 2004 Share Posted November 26, 2004 Ейййййййй майна, ти без да искаш разбуни кошера с пчелите.Ся като се почне:"Зимай АМД-супер са", "Ти луд ли бе, Интел рулз", "Начи само Н-Видиа", "да бе АТИ ако знаеш ква производителност имат" Е поне някой хора ще уплътнят времето <{POST_SNAPBACK}> Umoreni sme ot takiva sporove...biha gi podhvanali nqkoi novaci. Tova e vse edno kato bqhme malki kak se karahme 4iq mama bila po-hubava...Mi mnogo qsno, 4e moqta...4e nali e moq. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted November 26, 2004 Author Share Posted November 26, 2004 а къде мога да видя на какви тайминги мога да пусна ВК-тата от подписа ми и тези тайминги на вк-тата директно от АтиТоол ли се настройват и след като ми е клокната на 450/250 при максимално на коеот държи 470/270 е добре нали? и ако променя таймингите на паметта на картата ще имам ли по добър резултат? айде много ви моля ако може някой да ме опъти каде да почета за таймингите на вк-тата от подписа ми или да ми каже на кви мога да ги пусна това са ми дефаултските тайминги за тайминги на рам съм чел нагоре надолу и си имам що годе идея закво става въпрос но това все още го гледам като полезно ископаемо даже надолу има още хиляда неща дет още повече ги гледам катто тръба Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 26, 2004 Share Posted November 26, 2004 а къде мога да видя на какви тайминги мога да пусна ВК-тата от подписа ми и тези тайминги на вк-тата директно от АтиТоол ли се настройват и след като ми е клокната на 450/250 при максимално на коеот държи 470/270 е добре нали? и ако променя таймингите на паметта на картата ще имам ли по добър резултат? айде много ви моля ако може някой да ме опъти каде да почета за таймингите на вк-тата от подписа ми или да ми каже на кви мога да ги пусна това са ми дефаултските тайминги за тайминги на рам съм чел нагоре надолу и си имам що годе идея закво става въпрос но това все още го гледам като полезно ископаемо даже надолу има още хиляда неща дет още повече ги гледам катто тръба С малко старичка версия на Ати туул си, ама няма значение. Виж сега....нямам 9550, но и да имах, нещата пак опират до конкретния екземпляр, който имаш...както и при процесорите - 2 еднакви модела могат да се клокнат различно. В случая говорим конкретно за чиповете памет - мога да ти обясня всеки параметър какво точно означава, но едва ли ще ти е много от полза, докато не опиташ промяна на параметрите един по един с много тестове и сравнения за максимален клок & по-агресивни тайминги & стабилност & прегряване & артефакти.....и т.н......и то точно на твоята карта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 С малко старичка версия на Ати туул си, ама няма значение. <{POST_SNAPBACK}> така ли ?! що по-нови ли има от тази на @kumcata ? Geil са хубави памети ,само не зимай тези които са Value ,че от тях много оплаквания видях ,и гледай да не са CL3 ,че ... някъде видях TwinMos CL 2.0 3200 2x256 може и A-Data 566/600 Vitesta вървят на яко агресивни тайминги 2-2-х http://hardwarebg.com/forum/showthread.php...highlight=adata разгледай това ,за мен тази памет е най-добрият избор Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 така ли ?! що по-нови ли има от тази на @kumcata ? Sorry, мислех си за Ati Tray Tools, която мина вече 1х Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted November 28, 2004 Author Share Posted November 28, 2004 мене пак ме измъчват някви проблеми 1.значи искам да знам защо CPU-Z ми пише че процесора ми е бартън от оувъклока ли е и нормално ли е това 2.другото което ме мъчи е дали не ми е отключен множителя на процесора след като мога да си пусна в биоса меню и там мога да го мърдам как да разбера дали несъм попаднал на "златна мина" засега е тва thx а и още нещо: каква е причината процесора да ми тръгва на 200 шина да държи 43*Ц температура и да изглежда добре в биоса а въобще не тръгва да зарежда виндовса точно преди да започне да зарежда ми дава само 1 черен екран и според мен не е причината това че нему достига волтаж ... а може би скапания ми рам кажете компетентно мнение моля Link to comment Share on other sites More sharing options...
M_I_T_A_K_A Posted November 28, 2004 Share Posted November 28, 2004 IMAM EDIN PROBLEM S KOMPA I NEZNAM DALI E OT SOFTWARE ILI HARDWARE ZNA4I KAKTO SI RABOTI I PRIMERNO IMA NQKAKVI PROGRAMKI PUSNATI I KOMPA SE RESTARTIRA NO NE PO NORMALNIQ NA4IN A VSE EDNO E PREKUSNAL TOKA PUSKAH F-PROT NE OTKRI NI6TO AKO NQKOI MOJE DA POMOGNE SEGA E MOMENTA:) 10X PREDVARITELNO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted November 29, 2004 Share Posted November 29, 2004 За да не отварям нова тема ще пиша тук. Имам проблеми с аудиото Intel 82801BA(M) ICH2 - AC'97 Audio Controller [b-5] PCI (integrated) в дъно Acorp 6A815EP1. След обърклок колонките почнаха да съскат и вадят доста слаб звук когато са на макс. Колонките ги носих на друг комп и нямаше проблеми ,значи ли ,че проблема ми е от аудиото? Link to comment Share on other sites More sharing options...
doc Posted November 29, 2004 Share Posted November 29, 2004 Проблема ти е точно от клока. Аз сам със същото дъно и при мен над 145 МHz FSB аудиото въобще го няма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted December 6, 2004 Author Share Posted December 6, 2004 ABIT NF7-S2/NF2 ULT 400/MCP-T K7 2600+ Barton, 333Mhz Mobile GB RADEON 9550/128M/128B/TV/DV 80GB 7200 MAXTOR 8MB Cache SATA LG 52x32x52x, GCE8525BB Sony 256MB DDR500 A-DATA VITESTA 17 MAG 786PF/FLAT/.21H/86K/T99 PSU SIRTEC ATX-350-202/ 350W EVERCOOL ND20-825CA/AMD/QUIET iskam kompetentno mnenie kakvo shte kajete za tazi konfiguraciq i struva li si parite (720$) i sushto taka ako moje da mi dadete saveti za neshto no trqbva da se smestq v tezi pari MAX thx predvaritelno nadqvam se che shte mi pomognete Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 На мен ми харесва без монитора,харда и записвачката да не е LG Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 Монитора наистина наи добре го сменяи а и дъното бих те посъветвал да вземеш ABIT NF7-S разликата е около 13-17$ но мисля си струва SPDIF -а Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 6, 2004 Share Posted December 6, 2004 RAM-а е малко. Трябват поне 512. На записвачката нищо и няма LG са си доста добри за цената си. Харда земи си Seagate. А и парите ми се виждат много ABIT NF7-S2/NF2 ULT 400/MCP-T 77.00 80.00 83.00 AMD XP 2600+ MOBILE/512K/FS266 111.00 116.00 120.00 GB RADEON 9550/128M/128B/TV/DV 66.50 69.00 71.50 80GB MAXTOR SATA/7200/8MB 68.50 71.00 73.50 LG CD-RW 52/24/52 RETAIL 29.00 30.00 31.00 256MB DDR500 A-DATA VITESTA 51.50 53.50 55.50 17 MAG 786PF/FLAT/.21H/86K/T99 116.00 121.00 125.00 PSU SIRTEC ATX-350-202/ 350W 27.50 28.50 29.50 EVERCOOL ND20-825CA/AMD/QUIET 6.40 6.90 7.50 Цени на мост. Излиза 597 $. Това са 123 $ по-малко от твоите цени Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.