kolioeng Posted November 29, 2004 Share Posted November 29, 2004 Веднага ти отговарям:като си плащам данъците,като си почиствам пред блока,като гласувам(за да съм си виновен сам ,като ми се паднат тъпи министри),като си върша работата както трябва,като не давам подкупи на полицай и чиновници,като си сменям личния лекар веднага когато ми иска пари отгоре,като не пазарувам в магазини с вкиснати продавачки и т.н Ако щеш и да участствам в следващата демострация против това или онова ,което не ми изнася Все си мисля ,че ако всеки прави това ще дръпнем доста напред Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolioeng Posted November 29, 2004 Share Posted November 29, 2004 Един въпрос ! Не го приемай като заяждане, щото не е !!Писал си - ще остана тук, за да се опиташ да оправиш нещата. Въпросът е - като как смяташ да го направиш???? <{POST_SNAPBACK}> И не го приемам за заяждане все пак това е форум и всеки си има мнение Пък и в спора се ражда истината ,както е казал Сократ Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted November 29, 2004 Share Posted November 29, 2004 През последните петнадесет години все това правим - плащаме данъци, гласуваме и прочее. И какво стана ??? Намаля ли външният дълг? Намаляха ли данъците (освен корпоративния) ????? Подобрихали се с нещо услугите, които държавата извършва? Намаляха ли пред чуждите посолства опашките от "плъхове, които напускат кораба" ??? Въобще такова нещо като промяна, демокрация и прочее в България НЯМА !!! Просто комунистическото планово стопанство се превърна в КЛАНОВО . Няма отърваване от това. Прекалено здраво са се окопали крадци, мръсници, комунистически номенклатурчици и децата им, за да можем да направим нещо с гласуване и плащане на данъци. Щото данъците отиват не където трябва. И защото ти и аз плащавме, ама председателят на Съюза на работодателите не плаща, дължи си човекът два милиона лева и ни се хили от телеввизора. Няма начин да се дръпне напред, когато разни като него теглят назад. Те са наясно, че при едни нормални условия пазарът ще ги смаже, за това държат държавата в средновековието, та да си властват над невежи и гладни хора. Други просто не биха ги търпели. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minevski Posted November 29, 2004 Share Posted November 29, 2004 На моменти си мисля, че ни трябва български Пиночет. Грубичко, но ефективно. Приказки за демокрация няма да ни оправят. Дори и в ЕС пак ще сме си такива. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 Братче, лошото е, че и армията ни е пълен кенеф. Който е бил войник знае за какво става въпрос. Пън до пъна, мила моя майно льо, тъпак до тъпака ... От къде да го вземем тоя Пиночет . Пък и има една много ценна турсдка поговорка, която ние, българите, кой знае защо все цитираме наполовина. Зорла гюзеллик олмаз, олсада якъшмаз - Насила хубост не става, А И ДА СТАВА, НЕ БИВА. Поколения ще трябва да се сменят, за да се оправят нещата. Ако дотогава циганите не ни претопят . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 Трябва да се променим отвътре, но как да стане, ако ни харесва да сме мръсни, грозни, зли... Едва ли има българин, който да не отиде в Европа и да не се кефи пред чистотата, реда, спокойствието по лицата на хората, усещането за сигурност. Като се върне, разказва, разказва...Най-често псува, защото българинът, като иска да изрази много силно чувство, обикновено казва :” Е... мама му”. На стадиона ако е, ще го глобят 500 лв, обаче в къщи кой му пречи да си псува. Никой. Мила родна картинка. Народът има приказка за това “ Хем му се иска, хем не му стиска”. Иска ни се да живеем в по-друга среда, но не ни се дават пари да си измажем къщата например. България е пълна с неугледни постройки, селата ни приличат в повечето случаи на землянки от по- висока класа. Качиш се в автобус, шофьорът пуши, облечен е като скитник, дъни чалга и тръгва когато си иска. Може и да те набие, ако много се интересуваш от графика му. Кондукторът те гледа в ръцете като слизаш, за да ти вземе билетчето обратно. Уж всички плачат от безработица, а и тези, които работят, не си дават много зор. През два магазина третият продава дрипи от Европа, вътре стоят млади момичета с празни очи и впита в порите им вече миризма от химикали. За какво мислят? Мечтаят ли изобщо? Животът си върви, днес-утре ще родят деца, ще ги помъкнат с количките по кафенетата, ще издишат дима от цигарите си в личицата им и ще ги бият истерично, ако те се разплачат. Ако им кажеш, че това не е начинът, че не бива така, че за такова нещо в други страни съдят, ще те изгледат с онзи неповторим празен поглед, където потъват като в Бермудски триъгълник и надежди, и мечти, и политически стратегии. Очевидно големите рамки на присъединяването към по- добрата цивилизация не стигат, това е процес, който тръгва отвътре. Хубавото няма да ни хареса затова, защото ще изисква и от нас да сме хубави, умни, възпитани, добри. Трудна работа. Особено ако си мръсен, грозен и зъл по собствено желание, защото така ти е по- добре... <{POST_SNAPBACK}> Абе не мога да разбера, какво толкова се оплаквате бе. То като оная приказка за неволята. Не му харесвали постройките, не му харесвало онова..........Добре кажи ми ти каво си направил за да се чувстваш по-добре, за да бъде тая държава малко по-добре и изобщо. Всички плачели от безработицата, ми плачат хората, ти какво правиш, щото и ти си ми седнал тук да се жалваш. И все в тоя дух мога да продължа ама....От оплакване няма смисъл, докато всеки не седне сам да се оправя и да помисли как да реши СОБСТВЕНИТЕ си проблеми, вместо да управя държавата или да решава чуждите, или да се оплаква все на тоя хал ще сме. Така, че не се оплаквай, не гледай как работели момичетата в магазините и какво правели младите майки, как работили шофьорите ами вземи се понапъни малко да ти да си добре и да си изкараш парите, може тогава да не ти се налага да се качваш по рейсовете като не ти харесва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turanagasan Posted November 30, 2004 Author Share Posted November 30, 2004 С “Топлофикация” до гроб След дългогодишни експерименти с джоба и нервите им, половината от клиентите на "Топлофикация" се отказаха от парното. Но това не пречи на умниците в енергийното министерство да правят нови и нови наредби , с които да ни направят зависими от монополистите до гроб. Първо миналата година парламентът гласува да остане гадната "такса мощност" за хората с изключени радиатори. Сега пък ги натресоха да плащат и такса "сградна инсталация". Щат не щат, ще плащат, ако не искат да паднат жертва на комшиите си, от които топлофикационните фирми и топлинните счетоводители дерат по три кожи всяка зима. Дупе да ни е яко, защото към "глутницата" от монополисти още тази зима се очаква да се присъединят и частните бирници. Затова най-добре е "Топлофикация" да въведе и такса "празен джоб". Поне ще е ясно за какво е.Хак да ние само като говорим,няма ли авдокати тука ,спретнете им едно здраво дело.Май от простотията си страдаме Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 Извинявай приятел, но въпроса ти е глупав. Имаш ли представа колко време трае една процедура по легална емиграция или пък всякаква друга форма на т.нар. "постоянно пребиваване" в някоя нормална държава. Явно нямаш. Аз щях отдавна да съм изчезнал със семейството си, ако нещата ставаха за два дни. Освен това навън хората определено не са като нас, достатъчно съм обикалял из най-различни кътчета за да го твърдя със сигурност. Дали това е за добро или за лошо си е съвсем друга тема. Не е заради тъпите пари, защото има още стотици причини: 1. Не понасям издигането на елементарната простотия като основна ценност в нещастната ни държава. 2. Не искам детето ми да ичи в училища, където шибани дози се раздават като кифли с мармалад. 3. Не искам, когато ходя на лекар, същия да ме гледа първо в ръцете. 4. Не искам да живея в държава, в която се отчитат милиардни бюджетни излишъци, а в същото време деца умират поради липса на средства за животоспасяващи операции и лекарства. 5. Не искам да живея в дърава, в която хора зарязват професиите си и стават политици не по лични убеждения, а защото така е на далавера. 6. Не искам да карам автомобил по вечно разбити улици и пътища. 7. Не искам да живея в държава, в която по-скоро ще те прегазят на пешеходна пътека, от колкото да ти дадат предимство. 8. Не искам да плащам тока на мангалите. 9. Не искам да се страхувам за колата и жилището си. 10. Не искам втори път наркомани да ми подпалят автомобила и след това да няма последствия. Този списък мога да го направя много дълъг, но мисля, че няма смисъл. Всяка една причина е достатъчно сериозна, като не съм добавил и тази, която за някои означава само "пари", а за мен звучи така: Искам да получавам прилични средства за квалификацията и опита си, с които нормално да изхранвам семейството си и да осигурявам развитие за потомството. <{POST_SNAPBACK}> Това, че документите не ставали за два дни и.......са само оправдания (задето отдавна не си се изнесъл със семейството ти) Не искам, не искам, не искам, много не искам.......е точно тук му е мястото на приятеля с "глупавия" въпрос "Е като не искаш какво правиш тук бе" Аман наистина от мрънкане и оплаквания. Или ако не си се изнесъл и не искаш другя въпрос "Какво си направил ТИ?" Като не искаш да караш колата по разбиттите улици изкарай пари и си купи хеликоптер бе, или джип. Като не искаш да плащаш тока на мангалите, оборудвай си къщата със слънчеви панели или нещо си. 5. Не искам да живея в дърава, в която хора зарязват професиите си и стават политици не по лични убеждения, а защото така е на далавера. Не искал, що гледаш канчето на другите бе, който какъвто си иска такъв ще става. Виждаш ли лесно е да продължа в същия дух на всяко твое "не искам" ........като не искаш залягай си над парцалите и направи нещо. И както вече споменах в другия си пост, ако всеки вместо да се оплаква и мрънка, вземе и разреши СОБСТВЕНИТЕ си проблеми вместо чуждите тая държава наистина ще е много по-добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 Myth, мисля, че е нормално да се гледа в канчето на този, който го е напълнил КРАДЕЙКИ ОТ МЕНЕ И ОТ ТЕБЕ! А какво съм направил за държавата ли? Ами от 99-а насам плащам по около 7- 8 000 лв данъци годишно. Спазвам законите. Гласувам. Участвах в сътворяването на един бъдещ данъкоплатец (е, на майка му й изплащаха майчинството под формата на консерви краставички, чорбаджийски чушки и прочее, но това са подробности). Какво още смяташ, че трябва да направя ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 А какво съм направил за държавата ли? Ами от 99-а насам плащам по около7- 8 000 лв данъци годишно. Спазвам законите. Гласувам. <{POST_SNAPBACK}> Това което си цитирал, го прави повечето българско население е може не всеки да плаща по 7-8000лв. данъци, но някои плащат доста повече други доста по-малко. Спазват законите и повечето български граждани. Спазват ги и навсякъде по света и с данъците е така. Така сега не мога да разбера мааааа му стара при данъци от 7-8000 годишно ти от какво се оплакваш бре. Е това е то българина, каквото и да му дадеш все ще се оплаква и мрънка е затова сме на тоя хал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 Е депутати, политици, куки и всякая такая непющая сволоч нали това правят, бе батка - решават СОБСТВЕНИТЕ си проблеми. Според мен точно за това сме на това дередже. Всеки се спасява поединично. А да се замислиш малко за хората около себе си, преди да изкочиш с решението на СОБСТВЕНИЯ си проблем? Не искаш сигурно... Така не се оправя СОБСТВЕН проблем. Изкарай пари и си купи хеликоптер или джип... И как се изкарват пари за хеликоптер в тая държава и в този момент замислил ли си се? Аз да. Не и с честен труд и собствени възможности. Ако не ми вярваш просто опитай. А другия начин е - еби им майката на другите, ти изкарай пари за джип. Като Японеца примерно. Или оня с картофите - продавай наркотици и жени. Това ли е решението? Какво да му гледаш в канчето на ВАНКО - иска да продаде дъщеря ти в Испания - да я продава. Какво му се месиш?! Може даже и сам да му я заведеш, така ли? Ми той си решава СОБСТВЕНИЯ проблем, не ще да си троши колата по шибания път, ще си купи самолет с тия пари. Като искаш и ти - продавай и ти. На оня тъп депутат му вдигнали колата за непрвилно паркиране - и той си решава СОБСТВЕНИЯ проблем - вдига телефона и стават на кълбета, хората дето просто си вършат работата. Какво толкова станало? Човека си решава проблемите - светъл пример за подражание. Айде всички да си решаваме СОБСТВЕНИТЕ проблеми, майната им на останалите - после да не питате защо така стана в тая България. 15 години всеки решава СОБСТВЕНИТЕ си проблеми. Яжте сега резултатите. Лошото е, че ще ги ядат и децата ни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 Прав си Myth , вероятно съм тъп. Както са тъпи и онези близо милион българи, дето хванаха пътя. Тъй като съм тъп, мекушав, неспособен да се боря с трудности, нихилист, мрънкалник и непатриот спирам да пиша тук и да се излагам пред ,умните, твърдите и упоритите като теб! Няма да ви дишам въздуха и да отнемам от жизненото ви пространство. Желая ви успех! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 Това, че документите не ставали за два дни и.......са само оправдания (задето отдавна не си се изнесъл със семейството ти)Не искам, не искам, не искам, много не искам.......е точно тук му е мястото на приятеля с "глупавия" въпрос "Е като не искаш какво правиш тук бе" Аман наистина от мрънкане и оплаквания. Или ако не си се изнесъл и не искаш другя въпрос "Какво си направил ТИ?" Като не искаш да караш колата по разбиттите улици изкарай пари и си купи хеликоптер бе, или джип. Като не искаш да плащаш тока на мангалите, оборудвай си къщата със слънчеви панели или нещо си. 5. Не искам да живея в дърава, в която хора зарязват професиите си и стават политици не по лични убеждения, а защото така е на далавера. Не искал, що гледаш канчето на другите бе, който какъвто си иска такъв ще става. Виждаш ли лесно е да продължа в същия дух на всяко твое "не искам" ........като не искаш залягай си над парцалите и направи нещо. И както вече споменах в другия си пост, ако всеки вместо да се оплаква и мрънка, вземе и разреши СОБСТВЕНИТЕ си проблеми вместо чуждите тая държава наистина ще е много по-добре. Myth, говориш пълни глупости и сам си вярваш. Процедурата ми за легална емиграция на семейството ми беше точно три години и половина, сега чакам да ми изпратят визите и както всеки може да се досети едва ли ще изчакам крайния срок. Само пълен глупак може да си мисли, че с туристическа виза може да заминеш нанякъде и да си бачкаш висококвалифицирана работа. Това е положението с легалните пътища (както може би си разбрал, аз не съм от чергата на хора като ВАНКО-1). Това, което съм направил в тази страна е много повече от това, което ти можеш да асимилираш. Изразяването на гражданска позиция не е мрънкане и престани да повтаряш само едно и също до втръсване. За разрешаването на собствените проблеми, ov3rm4n го е казал повече от добре и просто няма какво да добавя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 Прав си Myth , вероятно съм тъп. Както са тъпи и онези близо милион българи, дето хванаха пътя.Тъй като съм тъп, мекушав, неспособен да се боря с трудности, нихилист, мрънкалник и непатриот спирам да пиша тук и да се излагам пред ,умните, твърдите и упоритите като теб! Няма да ви дишам въздуха и да отнемам от жизненото ви пространство. Желая ви успех! <{POST_SNAPBACK}> Абе гледай, сега никой не казва, че си тъп. Ай не търси под вола теле сега. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 Myth, говориш пълни глупости и сам си вярваш. Процедурата ми за легална емиграция на семейството ми беше точно три години и половина, сега чакам да ми изпратят визите и както всеки може да се досети едва ли ще изчакам крайния срок. Само пълен глупак може да си мисли, че с туристическа виза може да заминеш нанякъде и да си бачкаш висококвалифицирана работа. Това е положението с легалните пътища (както може би си разбрал, аз не съм от чергата на хора като ВАНКО-1). Това, което съм направил в тази страна е много повече от това, което ти можеш да асимилираш. Изразяването на гражданска позиция не е мрънкане и престани да повтаряш само едно и също до втръсване. За разрешаването на собствените проблеми, ov3rm4n го е казал повече от добре и просто няма какво да добавя. <{POST_SNAPBACK}> Не виждам какво общо има тук, какво аз мога да асимилирам и какво не. Темата не е "Kакво може да асимилира Myth". Но разбира се много по-лесно е когато няма каво да кажеш да напишеш просто "е много повече от това, което ти можеш да асимилираш". Така сега може за емиграцията да не бях много прав, съгласен съм, че не е лесно и не ти говоря за туристически визи. Но тази тема за емиграцията няма да я подхващам. ov3rm4n Posted Today, 10:02 AM Е депутати, политици, куки и всякая такая непющая сволоч нали това правят, бе батка - решават СОБСТВЕНИТЕ си проблеми. Според мен точно за това сме на това дередже. Всеки се спасява поединично. А да се замислиш малко за хората около себе си, преди да изкочиш с решението на СОБСТВЕНИЯ си проблем? Не искаш сигурно... Така не се оправя СОБСТВЕН проблем. Изкарай пари и си купи хеликоптер или джип... И как се изкарват пари за хеликоптер в тая държава и в този момент замислил ли си се? Аз да. Не и с честен труд и собствени възможности. Ако не ми вярваш просто опитай. А другия начин е - еби им майката на другите, ти изкарай пари за джип. Като Японеца примерно. Или оня с картофите - продавай наркотици и жени. Това ли е решението? Какво да му гледаш в канчето на ВАНКО - иска да продаде дъщеря ти в Испания - да я продава. Какво му се месиш?! Може даже и сам да му я заведеш, така ли? Ми той си решава СОБСТВЕНИЯ проблем, не ще да си троши колата по шибания път, ще си купи самолет с тия пари. Като искаш и ти - продавай и ти. На оня тъп депутат му вдигнали колата за непрвилно паркиране - и той си решава СОБСТВЕНИЯ проблем - вдига телефона и стават на кълбета, хората дето просто си вършат работата. Какво толкова станало? Човека си решава проблемите - светъл пример за подражание. Айде всички да си решаваме СОБСТВЕНИТЕ проблеми, майната им на останалите - после да не питате защо така стана в тая България. 15 години всеки решава СОБСТВЕНИТЕ си проблеми. Яжте сега резултатите. Лошото е, че ще ги ядат и децата ни. Ами повечето неща които си изброил са извън закона, ясно е, че не говорим за тях. Да ВАНКО-1 (вече ВАНКО-12) не е мой проблем той е проблем на полицията. Има си полиция кояо да се занимава с такива като ВАНКО-1. Мой е проблема например да опазя дъщеря си от такива като Ванко и Японеца и.....Пркалено черногледи сте. Мой проблем е да, издържам семейството си, например. Мой проблем е да изкарвам по-висока заплата с която да осигуря си осигуря достатъчен стандарт на живот. Да и няма да се замисля за хората отстрани докато аз не съм достатъчно добре (хората няма да ме нахранят). А и не ми е работа да мисля за хоарата отстрани, може би ако бях депутат щях да мисля, ще мисля за хората когато това ми е работата. Такаааа ами, че хора като ВАНКО, Японеца, и тем подобни субекти под път и над път в другите страни бе. И корупция си има и криви политици. Всичко това си го има и на Запад. Ако не схващате какво искам да кажа изобщо няма смисъл да продължавам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 Мда... И хич не виждаш връзката между гнилите политици, корумпираната полиция и т.н. и теб?! Кой ги праща тия политици там? Кой приучва куките да взимат? Следващия път като те спре катаджия и реши да те глоби или там каквото трябва, за износени гуми примерно - айде плати си глобата, вместо да му даваш пет лева на ръка. Но не - ти ще си решиш СОБСТВЕНИЯ проблем - пет лева на ръка и готово. После ще кажеш - корумпираните куки не са мой проблем. Сега ще кажеш - ми нямам пари за нови гуми. Ми защо нямаш?! Защото каквото и да се опиташ да направиш - лъвския пай от труда ти го прибира друг законно или не много законно. Защото така работи системата, ако законно искаш да работиш в нея. Изобщо... По-добре наистина не говори, ако не виждаш цялата картинка или пък просто не те интересува. Защо ли ти се вързвам и аз... Всичко това го имало и на запад... Е това ми е любимото извинение дето рано или късно ми го тръсват. Това, че и на запад било така причина ли е да седна и да се примиря с това положение в собствената си държава?! С такива разсъждения нищо няма да стане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 Всичко това го имало и на запад... Е това ми е любимото извинение дето рано или късно ми го тръсват. Това, че и на запад било така причина ли е да седна и да се примиря с това положение в собствената си държава?! С такива разсъждения нищо няма да стане. <{POST_SNAPBACK}> Именно за това сложих есето на Георги Марков - "Легендата Запад". Явно Myth не си е направил труд да го прочете. Това не е извинение.Има го и там - но там не е попило чак до най-високите етажи на властта. И следващия път като дойде изборно време,няма да тръгна като овчица на заколение,мирно и кротко да гласувам,а ще метна някоя "молотовка" Защото ми писна всеки да си припява на висок глас :"Язе мое съм зле,ама на Вуте требе да му е още по-зле."И после всеки да обвинява корупция,политици,ченгета,мафиоти,депутати и пр. Или скорошния случай в Пазарджик за оня мангал,дето проповядвал ислямска република в България,и го изкараха невменяем и лежи само 3 години Това ли е запазването на ДПС на етническото спокойствие и толерантност?!? Само напалм!!!А като дойдат куките у нас и намерят примерно 2,5 кила тротил,или една лека картечница и две бомби бухалки от дядо-какво?Ще ме набутат за 10г "на топло".И няма да кажат - браво,гражданино,браво,виждаме,че се интересувате от химия и сапьорство,що не дойдете в ДОТИ?Или - за кво ти е тоя тротил,канавка ли ще копаш с него?Или с картечницата на лов ходиш,пък с бомбите - за риба Уф,афектиран съм от...стига съм си изпускал мозъчната пръдня.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.