Jump to content
BulForum.com

Мръсни, грозни, зли... по собствено желание!

Turanagasan

Recommended Posts

Еми кат не ви харесва какво правите тук :confused .Така е :мръсно е,грозно е ,бедно е.,ама си е БЪЛГАРСКО. :D Що си мислите ,че навън хората не са като нас :confused Навсякъде си има и корупция и кръшкачество и мошеници,но ние просто сме БЕДНИ.

Извинявай приятел, но въпроса ти е глупав. Имаш ли представа колко време трае една процедура по легална емиграция или пък всякаква друга форма на т.нар. "постоянно пребиваване" в някоя нормална държава. Явно нямаш. Аз щях отдавна да съм изчезнал със семейството си, ако нещата ставаха за два дни.

Освен това навън хората определено не са като нас, достатъчно съм обикалял из най-различни кътчета за да го твърдя със сигурност. Дали това е за добро или за лошо си е съвсем друга тема.

.......

Общо взето тука е крива работа,обаче никога не бих напуснала България завинаги,само заради няк'ви шибани пари,щото навънка не е както повечето хора си мислят- щракаш с пръсти и готово-парите падат от някъде..

Не е заради тъпите пари, защото има още стотици причини:

1. Не понасям издигането на елементарната простотия като основна ценност в нещастната ни държава.

2. Не искам детето ми да ичи в училища, където шибани дози се раздават като кифли с мармалад.

3. Не искам, когато ходя на лекар, същия да ме гледа първо в ръцете.

4. Не искам да живея в държава, в която се отчитат милиардни бюджетни излишъци, а в същото време деца умират поради липса на средства за животоспасяващи операции и лекарства.

5. Не искам да живея в дърава, в която хора зарязват професиите си и стават политици не по лични убеждения, а защото така е на далавера.

6. Не искам да карам автомобил по вечно разбити улици и пътища.

7. Не искам да живея в държава, в която по-скоро ще те прегазят на пешеходна пътека, от колкото да ти дадат предимство.

8. Не искам да плащам тока на мангалите.

9. Не искам да се страхувам за колата и жилището си.

10. Не искам втори път наркомани да ми подпалят автомобила и след това да няма последствия.

Този списък мога да го направя много дълъг, но мисля, че няма смисъл. Всяка една причина е достатъчно сериозна, като не съм добавил и тази, която за някои означава само "пари", а за мен звучи така:

Искам да получавам прилични средства за квалификацията и опита си, с които нормално да изхранвам семейството си и да осигурявам развитие за потомството.

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Godfather спести ми писането ;) . Точно такава е истината...за съжаление. В нормалните (както казва баща ми "белите") страни НЕ са като нас! На истина на всякъде има боклуци, но тука почнаха да преобладават. И аз се бия на няколко фронта, но си пускам Зелената карта и се надявам да ме огрее (кучия гъз :) ) някой ден. Не е мрънкане да казваш истината, ненормално е да казваш на черното бяло!

Ne znam 6to taka mislite za Bulgaria oba4e na pove4eto hora im haresva.Kaza 4e ako si bil v 4ujbina im se vashi6tava6 na 4istotata...tva e vqrno ama az sam bil v 4ujbina i sam obikolil po4ti cqla Evropa i moga da vi kaja 4e ne e po-hubavo ot tuka!Tyka moje6 da pravi6 po4ti kakvoto si pozelae6 a tam v 5 4asa iska6 ne iska6 vka6ti,piine6 4ai4e i v legloto.Na sledva6tiq den pak sa6toto i to jivota im e dosta ednoobrazen i az ne moga da gi razbera kak q tarpqt taq skuka...Politikata im e po-dobra vqrno,oba4e te samite gorki4kite sa mnogo tapi i prosti...sajalqvam za izraza...Taka 4e pomislete dali iskate da jiveete tyk ili nqkade v 4ujbina.........

Ne znam 6to taka mislite za Bulgaria oba4e na pove4eto hora im haresva.Kaza 4e ako si bil v 4ujbina im se vashi6tava6 na 4istotata...tva e vqrno ama az sam bil v 4ujbina i sam obikolil po4ti cqla Evropa i moga da vi kaja 4e ne e po-hubavo ot tuka!Tyka moje6 da pravi6 po4ti kakvoto si pozelae6 a tam v 5 4asa iska6 ne iska6 vka6ti,piine6 4ai4e i v legloto.Na sledva6tiq den pak sa6toto i to jivota im e dosta ednoobrazen i az ne moga da gi razbera kak q tarpqt taq skuka...Politikata im e po-dobra vqrno,oba4e te samite gorki4kite sa mnogo tapi i prosti...sajalqvam za izraza...Taka 4e pomislete dali iskate da jiveete tyk ili nqkade v 4ujbina.........

Tuka никой не оспорва че в България си е гот имаме си и морета и планини и пещери иски курорти, всичко.определено Господ ни е благословил в повече,но и манталитета ни е ориенталски.Честа картина:Слиза добре облечен мъж или жена от хубава или лоша кола ,ял нещо,отпуска небрежно ръката почти машинално и хоп един боклук пада и се присъединява към другите.Яде някой пица на парче,свършва и картона пак там,и още и още до безконечност примери за безотговорност.

Извинявай приятел, но въпроса ти е глупав. Имаш ли представа колко време трае една процедура по легална емиграция или пък всякаква друга форма на т.нар. "постоянно пребиваване" в някоя нормална държава.

Малко повече от година за получаване на статус. Ама е по лесно да се каже, че не може да стане, отколкото човек да се напъне и да го направи.

Не мисля, че някой може да добави нещо повече след казаното от Godfather .

Рядко става дума за ДУХОВНАТА ОСКЪДИЦА, която ни тормози наравно с материалната.

Малко по-нагоре споменах прагът на поносимост, която всеки има, поносимост към гадости и прочее. Е, ще ви кажа при мене какво преля чашата - усетих се, че започвам да пестя пари от КНИГИ. Не си купувам книга, за да останат пари за тока. Ей това е смърт! А на мен не ми се умира, ей Богу!

В същото време двадесет и нещо годишен пикльо с нула дни трудов стаж, с джип, който като пари е равен на заплатата на един учител за 100-200 години, с купена диплома, влиза в книжарницата и си купува Енциклопедия Британика плюс (цитирам) " пет-шест атласа там, нещо за птичките, за рибите, за това онова, ама виж да са по така хубави да са, шаренки, че да пасват за на щерката детската стая. Че те са за там тия книги, на мен за к'во са ми." И знам, че някой ден щерката му ще е шеф на моето дете, и ще се надува с поредната купена диплома. Това пък е другият бич - безнадеждността.

Който иска, да ги търпи тия неща. Аз не ща!

(брех, стана каламбурче :D )

Не мисля, че някой може да добави нещо повече след казаното от Godfather .

Рядко става дума за ДУХОВНАТА ОСКЪДИЦА, която ни тормози наравно с материалната.

Малко по-нагоре споменах прагът на поносимост, която всеки има, поносимост към гадости и прочее. Е, ще ви кажа при мене какво преля чашата - усетих се, че започвам да пестя пари от КНИГИ. Не си купувам книга, за да останат пари за тока. Ей това е смърт!  А на мен не ми се умира, ей Богу!

В същото време двадесет и нещо годишен пикльо с нула дни трудов стаж, с джип, който като пари е равен на заплатата на един учител за 100-200 години,  с купена диплома,  влиза в книжарницата и си купува Енциклопедия Британика плюс (цитирам) " пет-шест атласа там, нещо за птичките, за рибите, за това онова, ама виж  да са по така хубави да са, шаренки, че да пасват за на щерката детската стая. Че те са за там тия книги, на мен за к'во са ми." И знам, че някой ден щерката му ще е шеф на моето дете, и ще се надува с поредната купена диплома. Това пък е другият бич - безнадеждността. 

Който иска, да ги търпи тия неща. Аз не ща!

(брех, стана каламбурче  :D )

Предполагам че тука никой не иска да ги търпи,но имаме ли избор?Между другото Наско райфъла завърши за лекар и има верига аптеки.Чилингира инструктор по таекуондо и бивш член на777 също,какво да говорим.Лошото е че този робски манталитет не е от вчера.Чел съм хроники на римски автори,които пишат,че Българите са били силен и войнствен народ но са ни претопили а по турско,какво е било,хроикьор пише:стои онзи здрав българин дето с голи ръце вълк удушва и с кривак мечка убива ,стои и гледа как изнасилват сестра,жена и деца .Е това ми го обяснете,докога ще гледаме,как ни изнасилват?Утре може да решат да ни задължат да копуваме по 10кг. луканка прим. както ни задължават да плащаме парно ,щеш не щеш.

Имаме ли избор, казваш ... Ами имаме. Изход от кризата има, и той се казва "Аерогара София" . Тъжно е, гадно е, но е факт. Да се прави на щрауси няма смисъл. А и по-лошо - ПОЛЗА, ПОЛЗА НЯМА !!! Ние може и да се напавим на герои и да кретаме, псувайки живота под мустак. Ама утре като ни пита децата ни що не сме направили нищо, та се е наложило и то да псува като тебе, какво ще им кажем ...

Тук с труд не се печели. Забележете, не говоря за успяване и преуспяване !!! Говоря за живот, в който не се налага да се караш на детето си, че е забравило да затвори вратата на единствено отопляваната стая в къщата ! Живот, в който знаеш, че ще можеш да си платиш сметките. Просто СПОКОЕН откъм елементарни човешки неща живот.

Знаете ли колко дейности, свързани с таргъвия и производство са на разрешителен режим в Германия??? Шестдесет. Знаете ли колко са в България?? ТРИСТА. Малко повечко, нали ???

Това е целенасочено, хора! По този начин хората са държани в страх за единия хляб. ДЪРЖАНИ СА МРЪСНИ, ГРОЗНИ, ЗЛИ , както гласи заглавието на темата. За да живеят в страх, ден за ден, и да бъдат лесно управляеми.

В царството на слепите едноокият е цар, казват. Е, нямам против. Но когато някой едноок тръгне да вади очи наред, за да царува, е, това вече е сбъркано. А точно това става у нас. Огледайте се просто ...

P.S. Приятни почивни дни на всички !!!!

...

9. Не искам да се страхувам за колата и жилището си.

10. Не искам втори път наркомани да ми подпалят автомобила и след това да няма последствия.

...

С тези приказки предизвиках дявола и тази вечер шибаните наркомани отново подпалиха огън зад гаражите :angry1

Ченгетата въобще не се трогнаха, пожарната дойде, пожарникарите се разходиха и си тръгнаха.

Баси, не знам как ще ги изтрая трите месеца, дето ми остават в тази нещастна държава :bgrin:

Много сте прави за това което сте изписали, и Godfather, и Cheese, и Turanagasan. Обаче най-лошото от всичко е, че за това сме си виновни ние. И докато не направим всички заедно нещо, като едно нормално общество, за мене това си остават само приказки. Тука да си го говорим във форума няма смисъл. Скоро пак говорихме с един приятел по темата. И му казвам, че само си говориме. И той вика говориме си братле, обаче не можем да направим нищо, затова си говориме само. И аз му казвам, е защо да не можем да направим нищо. Пример: Отиваш в енергото да плащаш ток да речем. Служителката се държи с тебе сякаш си и задължен, нагло арогантно и господарски. Вместо да отидеш и да се плачеш от нея ти си прибираш шибаната бележка за тока и си отиваш псувайки под мустак. Да ама кво като се оплача. Еми като се оплачат 50-60 човека и ако се съберат хората да отидат при шефа на енергото, тогава въпросната царица ще излети като мръсен парцал. Ти и плащаш заплатата от данъците които плащаш, а тя ти се подиграва. Друг пример ако искате. Отиваш в социала да си взимаш помощите. Оказва се че помощи за тебе няма, щото тайфа роми са взели всичко преди тебе. И вместо да се оплачеш и да отидете повече хора при шефа на социала или къвто там се води, ти си тръгваш и пак псуваш под мустак. Варианта с чужбината върши работа, но за мене това е бягство от проблемите и проява на безотговорност към състоянието на родината в която си израснал. Съгласен съм, че тука е трудно. На мене също не ми е лесно. Малко пари, малко спокойствие и хиляди малки неща, които правят живота ми кофти. Но трябва да се борим за да направим милата ни родина, приятно за живеене място. И не да се борим един по един, а всички заедно. И с писане по форумите не става. Иска се действие. Но разбира се по-лесно е да отиде човек в чужбина. Айде за специалист като Момчил е разбираемо. Човек с неговите знания и опит тука няма да намери добре заплатена и отговаряща на компетентноста му работа още дълги години. Но нима всички са така. Куцо и сакато намери причини в себе си да се предаде и да избяга навънка. Винаги съм давал пример с германците след Втората световна война. Работели са по цял ден за едно парченце хляб, за да възстановят родината си. И не са бягали в Щатите например. Имало е такива които са избягали, разбира се. Но тези които са останали, сега, когато държавата им е сред най-развитите в Европа и света, могат гордо да се нарекат германци и да имат самочуствие на силна нация. Щото всички те са се борли и сега се борят за да е държавата им номер 1. А ние тука бягаме :) Ами с бягане няма да стане просто. Не знам не знам. И едните са прави и другите, сложен въпрос е това. Колкото и клиширано да звучи, според мене е по-добре да се борим заедно за да сме добре всички, а не да се борим поотделно за да сме добре поотделно. Така мисля, може пък да не са точно така нещата :)

А аз ще отговоря с няколко сентенции,тъй като постът на Килеринчо ми повлия.

Плъховете първи напускат кораба.

Съединението прави силата - макар че древният Крумов завет стои на входа на НС,именно там се спазва най-малко.

Без борба - няма победа.

Който не храни своя армия,храни чужда.

Много сте прави за това което сте изписали, и Godfather, и Cheese, и Turanagasan. Обаче най-лошото от всичко е, че за това сме си виновни ние. И докато не направим всички заедно нещо, като едно нормално общество, за мене това си остават само приказки. Тука да си го говорим във форума няма смисъл. Скоро пак говорихме с един приятел по темата. И му казвам, че само си говориме. И той вика говориме си братле, обаче не можем да направим нищо, затова си говориме само. И аз му казвам, е защо да не можем да направим нищо. Пример: Отиваш в енергото да плащаш ток да речем. Служителката се държи с тебе сякаш си и задължен, нагло арогантно и господарски. Вместо да отидеш и да се плачеш от нея ти си прибираш шибаната бележка за тока и си отиваш псувайки под мустак. Да ама кво като се оплача. Еми като се оплачат 50-60 човека и ако се съберат хората да отидат при шефа на енергото, тогава въпросната царица ще излети като мръсен парцал. Ти и плащаш заплатата от данъците които плащаш, а тя ти се подиграва. Друг пример ако искате. Отиваш в социала да си взимаш помощите. Оказва се че помощи за тебе няма, щото тайфа роми са взели всичко преди тебе. И вместо да се оплачеш и да отидете повече хора при шефа на социала или къвто там се води, ти си тръгваш и пак псуваш под мустак. Варианта с чужбината върши работа, но за мене това е бягство от проблемите и проява на безотговорност към състоянието на родината в която си израснал. Съгласен съм, че тука е трудно. На мене също не ми е лесно. Малко пари, малко спокойствие и хиляди малки неща, които правят живота ми кофти. Но трябва да се борим за да направим милата ни родина, приятно за живеене място. И не да се борим един по един, а всички заедно. И с писане по форумите не става. Иска се действие. Но разбира се по-лесно е да отиде човек в чужбина. Айде за специалист като Момчил е разбираемо. Човек с неговите знания и опит тука няма да намери добре заплатена и отговаряща на компетентноста му работа още дълги години. Но нима всички са така. Куцо и сакато намери причини в себе си да се предаде и да избяга навънка. Винаги съм давал пример с германците след Втората световна война. Работели са по цял ден за едно парченце хляб, за да възстановят родината си. И не са бягали в Щатите например. Имало е такива които са избягали, разбира се. Но тези които са останали, сега, когато държавата им е сред най-развитите в Европа и света, могат гордо да се нарекат германци и да имат самочуствие на силна нация. Щото всички те са се борли и сега се борят за да е държавата им номер 1. А ние тука бягаме :) Ами с бягане няма да стане просто. Не знам не знам. И едните са прави и другите, сложен въпрос е това. Колкото и клиширано да звучи, според мене е по-добре да се борим заедно за да сме добре всички, а не да се борим поотделно за да сме добре поотделно. Така мисля, може пък да не са точно така нещата :)

Много си прав аз затова отворих такава тема с цел правокация на самосъзнанието.Да се замислим,какво да направим ние самите първо.Явно не става с бунтове и въстания.Промяната трябва да тръгне от самите нас първо.А доколкото за такива в енергото и ВиК ипр. фирми отдавна не им цепя басма .Оплаквам се на общо основание,пускам жалби и пр.Ако не ми вържат отиват директно в вестник марица.И да ви кажа действа безотказно

Винаги съм давал пример с германците след Втората световна война. Работели са по цял ден за едно парченце хляб, за да възстановят родината си. И не са бягали в Щатите например. Имало е такива които са избягали, разбира се. Но тези които са останали, сега, когато държавата им е сред най-развитите в Европа и света, могат гордо да се нарекат германци и да имат самочуствие на силна нация. Щото всички те са се борли и сега се борят за да е държавата им номер 1. А ние тука бягаме :) Ами с бягане няма да стане просто.

Много точно, но този пример още повече подчертава огромната разлика между германците тогава и българите сега. Какво са правили те - създавали са една нова Германия. И са го правили всички (с много малки изключения).

Какво правим ние сега?

Същото ли е?

Борим ли се всички?

Или е нещо по различно?

ОК, аз като плъховете ще напусна кораба. Обаче там, където отивам никой няма да ме посрещне с отворени обятия. Аз ще отида на място, където живота ми ще започне почти от нулата и ще започне с една непрестанна борба за доказване. Обаче задайте си въпроса защо става това? Защо човек стига дотам, че да зареже местата, в които е отраснал?

Не мисля, че всичко може да се разглежда в такава плоскост. Дори и някой да ме възприема като дезертьор, на мен вече ми е все едно. Защото бъдещето на семейството ми е по-важно и защото голия патриотизъм не означава нищо, особено на фона на всичко, което става тук.

Нека да видим какви са перспективите. Влизане в Европа? Че ние и в момента почти сме там. Знаете ли до какво огромно количество фондове имаме достъп. Май доста от вас не знаят. Визите за Европа паднаха отдавна и какво от това?

Перспективата е такава, че ние винаги ще си останем в периферията, ще бъдем буфера или клоаката. Все повече заприличваме на нещо такова. И не от гледна точка на природа, а от гледна точка на хора и мислене.

Това за съединението е много хубаво, но в настоящето си остава един хубав спомен от нещо минало и забравено. Колко хора възприемат насериозно подобна философия?

ОК да се борим, но с кого и за какво?

Възрожденският дух от началото на миналия век отдавна се е изпарил. Отдавна вече други жизнени философии са "на мода" и това не е случайно, особено, когато на мнозинството така му харесва...

...ха, то точно това май беше темата...

Godfather прав си,че само с гол патриотизъм нищо не става.Не става и с нежни ревюлиции и тиха демокрация.Превръщаме се в клоаката на метадържавата ЕС.

За какво се борим ли(В.Р.Е.Д.А.)?Аз се боря за това,когато отида навън,да не ме гледат като разбойник и убиец,боря се за достойнството да мога да погледна хората в очите,да знам,а и те да знаят,че съм направил нещо за това общество,за този народ,за тази държава.Вярно - капка в морето....или по-скоро,капка в пустиня.Но аз имам надеждата.И няма да спра да се боря.

А с кого се борим(В.Р.Е.Д.А.)?Борим се с ориенталския манталитет,с назадничавото мислене,с масовата тъпизация,с простотията и загубата на националната ни идентичност.Борим се с хората,които гледат да напълнят гуша на народен гръб - такива винаги ще има,но поне с днешните се мъчом да се справим.Борим се....и не сме спрели все още.

Затова,ако някой ден видите момчета и момичета в униформи цвят каки,сини ризи и барети на главите,не им се подигравайте,не подминавайте като паметници брошурките,които ви подават - това са българските скаути - една от малкото организации,които все още успяват да дадат нещо стойностно на следващото поколение.

А когато видиш и младежи в черни униформи,с черни барети - не ги подминавай пак - това са В.Р.Е.Д.А. - може да хвърлиш брошурката в кошчето 5 метра по-надолу,но поне я поразгледай.

Само с брошурки не става,знам.Но все повече хора се интересуват от дейността ни.Писнало им е.Искат да направят нещо....

"Опазването на Отечеството е дълг и чест за всеки гражданин на Република България"

ЗОВС на РБ

Винаги съм давал пример с германците след Втората световна война. Работели са по цял ден за едно парченце хляб, за да възстановят родината си. И не са бягали в Щатите например.

Цялата западна икономика наливаше във възстановяването на Западна Европа. И никой не оставяше ресурсите да бъдат разграбвани.

Браво!!!! Най-накрая една сериозна тема в този инфантилен форум!!!

За всичко сте прави,пичове.България е различна от "Белите държави" и най-лошото е ,че българите я правят такава.Да ,тези същите българи , които направиха циганина АЗИС богат,както и цялата фолк гилдия,същите тези ,които възпитават децата си с телевизия ПЛАНЕТА и BIG BROTHER.Какво може да се очаква в бъдеще освен това България да се превърне в обслужваща нация на Европейския съюз.И точно това се харесва от нацията ни - хора с робско самосъзнание. Само вижте интелектуалното ниво на 15-16-17 годишните в този форум- 90% от тях се интересуват само от игри и филми - никакви други интереси!!!Тези хора утре ще пораснат и ще "градят НОВА България".Разочарованията в България са прекалено много.Прекалено много са за да остават младите хора тук.Не съм ходил много по света,единствено в Англия съм бил, но ми беше достатъчно да разбера, че ние никога няма да бъдем като тях!!!НИКОГА.И единственото, което малко или много ме задържа все още тук са моите родители.Мнения от рода на "европейците са супер тъпи и не знаят как да се забавляват" са смешни.Или пък "няма да се махна заради тъпите пари".Това може да го каже човек, на който социалния минимум е осигурен, а не някой който работи за 200 лв и после яде хляб и кремвирши.Българите ли знаят да се забавляват???? Знаят, ако е забавно да се напиеш като свиня и да идеш да се кълчиш в някоя чалга дупка.Ние сме едно комплексирано и объркано племе, в което разумните хора са принудени да потърсят развитие на живота си другаде.Каква носталгия може да ме преследва в чужбина.Носталгия по мръсните улици,носталгия по озлобените хора,носталгия по циганите, които РЕКЕТИРАТ данъкоплатците,носталгия по една държава, в която нищо не е наред и нищо не се прави както трябва!!!Защо да работя тук и да плащам данъци??? Какво означава "България може да е кочина ,ама си е нашата кочина и тук си е добре"?Ами означава, че на хората им харесва този начин на живот и няма да си мръднат ЗАДНИЦИТЕ за да се смени малко статуквото!!!

Твърде жалко за всички млади хора, които са далеч от тази красива страна и не я облагородяват със уменията и труда си.Твърде жалко и за всички тези, които изхабяват живота си тук в борба за оцеляване и нищо повече :(

П.С. Дано повече хора почнат да мислят като Godfather, Cheese и Turanagasan.

Кой създаде легендата Запад

Преди няколко месеца група български туристи пристигна в една западна страна. По време на престоя им 4 души се отлъчиха от групата и поискаха от местните власти разрешение да останат в страната. И четиримата бяха младежи, очевидно нямаха никакви политически причини за решението си да не се завърнат в България и в тая светлина тяхната постъпка може да се смята като реакция срещу паспортната полицейщина на системата, при която са живели. При нормални обстоятелства тяхната постъпка не би изглеждала по-драматична от решението на един бургазлия да стои две седмици в София. Но в случая и четиримата преживяваха оставането си на Запад като най-решаващ и съдбоносен момент в живота. Явно общата причина за всичко това беше тяхното убеждение, че тук те ще бъдат приети много добре и ще получат приятен, богат и щастлив живот. Въпросът е как те си бяха създали това убеждение или кой им го беше внушил, защото, доколкото ми е известно, никой вестник, радиостанция, какъв да е обществен институт на Запад никога не е обещавал подобни съблазни на хората от Изток.

Георги Марков - Есета - Кой създаде легендата Запад

Каква е разликата между България и някоя държава от ЕС (или САЩ)? Разликата е там, че не ти пречат да живееш нормално, подчертавам нормално! Бил съм в чужди банки, посолства, там държавата работи за хората (и те за нея), за разлика от тук. Само някой, бил в НОИ (РУСО) наскоро, може да ме разбере за какво говоря. ;)

Разбира се ако знам, че мога да осигуря за децата си (визирам Godfather, защото нямам такива) по-добър и сигурен живот, ще ида и на луната ако трябва, колкото и да съм патриот.

За съжаление повечето хора се тупат по гърдите и викат АЗ СЪМ БЪЛГАРИН, но вечер като се напият, минават и изпочупват кошчетата за поклук на целия квартал и не се замислят, като направят кочина някъде сред БАЛГАРСКАТА природа.

Каква е разликата между България и някоя държава от ЕС (или САЩ)? Разликата е там, че не ти пречат да живееш нормално, подчертавам нормално! Бил съм в чужди банки, посолства, там държавата работи за хората (и те за нея), за разлика от тук.

За съжаление повечето хора се тупат по гърдите и викат АЗ СЪМ БЪЛГАРИН, но вечер като се напият, минават и изпочупват кошчетата за поклук на целия квартал и не се замислят, като направят кочина някъде сред БАЛГАРСКАТА природа.

Нда,там наистина държавата работи за хората.А тук как искаме държавата да работи за нас,като такава няма?!! :confused Малко трудно можем да накараме да работи нещо,което го няма.....

А за повечето хора - "патриоти" - за Димитър Общи чувал ли си?Тези,за които говориш са точно такъв тип ;)

За мен това не са патриоти - това са кръчмарски "херои"....Или хората замърсяващи природата....това пък са свине....но съм виждал в Пирин "западняци" - французи и германци,ако трябва да бъда точен,които след като лагеруваха на около 25м от нас,си заебаваха огъня запален,земята зарината с боклук....

Не е само до географско положение...или до жизнен стандарт... въпрос и на нрави е.

Темата ми хареса .Наистина е добре да се обсъждат такива важни неща понякога. Искам да се съглася относно манталитета на българина. По принцип всеки има самочувствие, че е умен притежава интелект и принадлежи на една стара нация, но действията ни са меко казано неадекватни включително на политиците ,на администрацията и на нас гражданите.Малко вероятно е всички да започнем да си пазам страната. Истина е че се правят много малко неща за града и страната, но вместо да ги пазим ние ги рушим :P еми ние сме обречени докато не започнем да пазим това ,което имаме

Аз работя в едно висше учебно заведение и там всяка година се провеждат интервюта за бригади в англия . Искам да ви призная , че ми е неприятно да гледам как умни млади хора напускат всяка година страната и бягат . Но аз ги разбирам, защото знам, че там един тракторист или берач изкарва много добри пари а тук се бачка за жълти стотинки.

Въпросите са явни .

Дали постъпваме добре като приемаме мълчаливо тази брутална гавра в страната ?

Какво бихме могли да направим?

Дали да останем в тази държава?

ЕЕЕЕ добре бе хора ,заминавай те за Европа.Сащ,Канада или където и да искате :cry Ваша воля :( Но аз си оставам тук,защото все някой трябва да остане и да се опита да оправи нещата :punk :punk Ида се почне от там да си хвърлиш билетчето и фаса в кшчето ,а не до него. :bgrin: И стига сте се оплаквали от безпаричие ,ами аз съм кандидатствал поне на 5-6 места с заплати над 700 лв,докато си намерих сегашната(пак с заплата в този диапазон),ама айде да си имаме уважението :angry: Но даотидете в чужбина ,останете там,ако може научете се на хубаво ,защото като се върнете тук(а вие ще се върнете ,дори и за малко) ще казвате какво е там и как трябва да бъде :P НО ВЕРВАЙТЕ МИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЖИВЕЕ ВСЕ ЗА ЕМИГРАЦИЯ И ЕВАКУАЦИЯ

Някой трябва да остане и да пробва да попречи на кораба да продължи да потъва :rolleyes:

На заминаващите :ЛЕК ПЪТ И УСПЕХ

На оставащите :ами дупе да ние яко :D :D

Гадно, ама точно си го нарисувал ...

Сега може да ме изпсува някой, но ще го кажа! Прицината според мен е една. Просто за десет години от държавата избяга каймакът на нацията.

Тук останаха феновете на Азис, тарикатите, мръкалнице, мутрите, "бизнесмените", нерешителните и канещите се да се махнат. 

А MTV, Планета, Биг Брадър, Слави Трифонов и Сигнално жълто се грижат новите поколения да растат достатъчно тъпи, че да не могат да идат никъде, и да са с такава ценностна система ( "обичам салама, хлеба и да .ба", нали сте я чували тая житейска максима ), че да им харесва д стоят в кочината си.

Това е останало от нас. Отпадък. Шкарто. Нещо с ниско качество, нещо лошо.

Е, с лош цимент можеш ли направи хубава къша ???

Не.

Напълно снъм съгласен с теб!!!Много право казваш че се "грижат"!!!

ЕЕЕЕ добре бе хора ,заминавай те за Европа.Сащ,Канада или където и да искате :cry Ваша воля :( Но аз си оставам тук,защото все някой трябва да остане и да се опита да оправи нещата :punk  :punk Ида се почне от там да си хвърлиш билетчето и фаса в кшчето ,а не до него. :bgrin: И стига сте се оплаквали от безпаричие ,ами аз съм кандидатствал поне на 5-6 места с заплати над 700 лв,докато си намерих сегашната(пак с заплата в този диапазон),ама айде да си имаме уважението :angry: Но даотидете в чужбина ,останете там,ако може научете се на хубаво ,защото като се върнете тук(а вие ще се върнете ,дори и за малко) ще казвате какво е там и как трябва да бъде :P  НО ВЕРВАЙТЕ МИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЖИВЕЕ ВСЕ ЗА ЕМИГРАЦИЯ И ЕВАКУАЦИЯ

Някой трябва да остане и да пробва да попречи на кораба да продължи да потъва :rolleyes:

На заминаващите :ЛЕК ПЪТ  И УСПЕХ

На оставащите :ами дупе да ние яко :D  :D

Един въпрос ! Не го приемай като заяждане, щото не е !!

Писал си - ще остана тук, за да се опиташ да оправиш нещата. Въпросът е - като как смяташ да го направиш????

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...