Jump to content
BulForum.com

Мръсни, грозни, зли... по собствено желание!

Turanagasan

Recommended Posts

Трябва да се променим отвътре, но как да стане, ако ни харесва да сме мръсни, грозни, зли...

Едва ли има българин, който да не отиде в Европа и да не се кефи пред чистотата, реда, спокойствието по лицата на хората, усещането за сигурност. Като се върне, разказва, разказва...Най-често псува, защото българинът, като иска да изрази много силно чувство, обикновено казва :” Е... мама му”. На стадиона ако е, ще го глобят 500 лв, обаче в къщи кой му пречи да си псува. Никой. Мила родна картинка. Народът има приказка за това “ Хем му се иска, хем не му стиска”. Иска ни се да живеем в по-друга среда, но не ни се дават пари да си измажем къщата например. България е пълна с неугледни постройки, селата ни приличат в повечето случаи на землянки от по- висока класа. Качиш се в автобус, шофьорът пуши, облечен е като скитник, дъни чалга и тръгва когато си иска. Може и да те набие, ако много се интересуваш от графика му. Кондукторът те гледа в ръцете като слизаш, за да ти вземе билетчето обратно. Уж всички плачат от безработица, а и тези, които работят, не си дават много зор. През два магазина третият продава дрипи от Европа, вътре стоят млади момичета с празни очи и впита в порите им вече миризма от химикали. За какво мислят? Мечтаят ли изобщо? Животът си върви, днес-утре ще родят деца, ще ги помъкнат с количките по кафенетата, ще издишат дима от цигарите си в личицата им и ще ги бият истерично, ако те се разплачат. Ако им кажеш, че това не е начинът, че не бива така, че за такова нещо в други страни съдят, ще те изгледат с онзи неповторим празен поглед, където потъват като в Бермудски триъгълник и надежди, и мечти, и политически стратегии. Очевидно големите рамки на присъединяването към по- добрата цивилизация не стигат, това е процес, който тръгва отвътре. Хубавото няма да ни хареса затова, защото ще изисква и от нас да сме хубави, умни, възпитани, добри. Трудна работа. Особено ако си мръсен, грозен и зъл по собствено желание, защото така ти е по- добре...

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Гадно, ама точно си го нарисувал ...

Сега може да ме изпсува някой, но ще го кажа! Прицината според мен е една. Просто за десет години от държавата избяга каймакът на нацията.

Тук останаха феновете на Азис, тарикатите, мръкалнице, мутрите, "бизнесмените", нерешителните и канещите се да се махнат.

А MTV, Планета, Биг Брадър, Слави Трифонов и Сигнално жълто се грижат новите поколения да растат достатъчно тъпи, че да не могат да идат никъде, и да са с такава ценностна система ( "обичам салама, хлеба и да .ба", нали сте я чували тая житейска максима ), че да им харесва д стоят в кочината си.

Това е останало от нас. Отпадък. Шкарто. Нещо с ниско качество, нещо лошо.

Е, с лош цимент можеш ли направи хубава къша ???

Не.

Верно е ! Промивачница на мозъци.тия дето си остават тук кучета ги яли.Само селяндури радващи се на това малко което им подхвърля държавата и смирено навели глава,за да ни тъпчат още повече,но ние сме си страдали и ще продължаваме да го правим

Гадно, ама точно си го нарисувал ...

Сега може да ме изпсува някой, но ще го кажа! Прицината според мен е една. Просто за десет години от държавата избяга каймакът на нацията.

Тук останаха феновете на Азис, тарикатите, мръкалнице, мутрите, "бизнесмените", нерешителните и канещите се да се махнат. 

А MTV, Планета, Биг Брадър, Слави Трифонов и Сигнално жълто се грижат новите поколения да растат достатъчно тъпи, че да не могат да идат никъде, и да са с такава ценностна система ( "обичам салама, хлеба и да .ба", нали сте я чували тая житейска максима ), че да им харесва д стоят в кочината си.

Това е останало от нас. Отпадък. Шкарто. Нещо с ниско качество, нещо лошо.

Е, с лош цимент можеш ли направи хубава къша ???

Не.

Гадно е нали за тази година само 300000 човека аут ъф БГ.

Еми кат не ви харесва какво правите тук :confused .Така е :мръсно е,грозно е ,бедно е.,ама си е БЪЛГАРСКО. :D Що си мислите ,че навън хората не са като нас :confused Навсякъде си има и корупция и кръшкачество и мошеници,но ние просто сме БЕДНИ.Ще ме извинявате за чистотат,но съм бил във Виена на едно публично мероприятие след което по площада имаше пръснати тонове болкук :devil (мила родна картинка),но въпроса е ,че точно след един час ,като минах всичко беше почистено и подредено :confused А това си от службите по чистота а не до манталитет. :punk :punk :punk Амам при тях да се вредиш за боклуджия е много трудно,защото взимат страхотни заплати,и си пазят работата :excl: А колкото до другото и в България работодателите почнаха да се убеждават ,че е по-добре да плащат големи заплати на кадърни хора ,отколкото да дават смешни пари на некадърници.Но лошото е ,че тази мъдра мисъл чак сега им хрумва :pirate

А на който не му харесва тук,свят широк,моля заповядайте

Каквото сме си надробили такова ще сърбаме. Сами си го докарахме тоя хал, сами се оставяме да ни тъпчат. Пример все сме недоволни от упрвниците, ама колко избори е имало досега все едни и същи са вътре. То идеята за това да се избират хора, а не листи от избраници по изборите беше хубава, ама мнозинството в свинарника(парламента) я отхвърли, щото директно 90% са оут на следващите избори.

Амам при тях да се вредиш за боклуджия е много трудно,защото взимат страхотни заплати,и си пазят работата

Интересно защо тогава тези постове са заемани от пакистанци и индийци

Интересно защо тогава тези постове са заемани от пакистанци и индийци

Ами заради едно елементарно човешко свойство:МЪРЗЕЛ,защото всеки иска да работи ШЕФ :excl:

Ами заради едно елементарно човешко свойство:МЪРЗЕЛ,защото всеки иска да работи ШЕФ :excl:

Нали парите са добри и борбата за тези длъжности е голяма

Мързеливи да има и мързеливи но Виенчаните (Австрийците) са с манталитета че всички чужденци там са обслужващ персонал и са трето качество хора.

.......

Общо взето тука е крива работа,обаче никога не бих напуснала България завинаги,само заради няк'ви шибани пари,щото навънка не е както повечето хора си мислят- щракаш с пръсти и готово-парите падат от някъде..

За две седмици като отидох в тъпата Швеция се поболях от носталгия..и не само там без значение къде съм била..По-важно беше,че самотата ме беше налегнала яко..

Мисълта ми е,че не ми трябват тъпите пари,при положение,че знам,че даже и няма кой да ме напсува,както се казва. И не опира само до парите.. те са последното нещо,което ме интересуват в тоя живот..няма ги човешките чувства (оф,усещам че говоря няк'ви пълни глупости,ако е така извинете ме,ама нещо депресия ме тресе) ..

Като си гледам наборките и се отчайвам (за огромно съжаление) някви 15-16 годишни пикли седнали на кафе и ми говорят приятеля йм колко пари има в к'ва кола ги вози,или пък някви други,дето акъла им не стига за т'ва как да изперат напиканите гащи,обаче бройката им зад гърба е доста голяма,не съм ник'ва да чета морал на никой,всеки има глава на раменете си и сам решава к'во да прави в живота,обаче заради ей такива лайна слагат цялото поколение под един знаменател-а именно буклуци,дето си вдигат краката на ляво и на дясно,друсат се като за световно,пият промишлени количества алкохол и вече 'голяма работа' .. обаче сред тая 'сган' има и много амбицирани хора да станат нещо в живота..

К'во да говоря.. политиката ни е яко в Гз,законите също-не може човек,който е хвърлил няк'ва димка на футболна среща да му направят акт за 500лв.,а в същото време,някой който е отнел човешки живот да го пуснат от затвора,заради 'добро поведение'..Не може хора,които нямат акъл за 2ст. да си вадят парите на основата на един човешки живот-говоря за наркодилъри,сутеньори и всякви такива,а в същото време да има хора с по 2 висшета и да ми продават домати на пазара :> Крива хава.. :>

И заради ей такива неща хората в България толкова много са се озлобили,че няма накъде повече,заради тъпата мизерия,заради т'ва че нямат пари в джоба са забравили човешките чувства...именно заради т'ва мразя тъпите пари,щото всеки забравя кой е всъщност...би си заложил задника на масата само и само да падне някоя кинта..

.......

daaa Pechenata Яко те е налегнала депресията имаче си на прав път

Нема нищо са ше си сипа едно уиски да се оправя :D

Ehh akoставасхе така и пура да ти дам(истинска)ама не става после се събуждаме и пак в балвоча

Абе не е баш така,няма да си мисля за депресии и такива неща,щото ще съм ангажирана как да се излекувам от махмурлука :D

И айде стига толкова,че нещо взехме да се отклоняваме :P

Има една поговорна : "не искам на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле"

Тя характеризира изцяло начина ни на мислене. Стремежа ни не да се оправим(ей мнол ме кефи тоя израз ), а да намерим някои който е в по-лошо положение и да се сравняваме с него.

A иначе който не му харесва е свободен да отиде в друга държава. Но навсякаде е едно и също. Корупция, мръсотия и злоба. Тва не ние патент само на нас българите. Просто ние не се опитваме да ги скрием.

Просто за десет години от държавата избяга каймакът на нацията.

Cheese,ти хубаво си го казал, ама кажи ти към коя група спадаш?Щото не мисля че само тая паплач е останала, поне аз не се смятам за част от нея.Ти към коя си???

ПС Май тая тема, и по-точно някои постове, потвърждават тезата, че тука са останали мрънкалници само...жалко, все пак.

neznam kakvo mislite za samata darjava no az mislq da si ostana tuka...dostata4no gadno e i to4no tova mi haresva.ne se znae ako shte otida nqkade drugade kakvo shte e polojenieto tam.zatfa moje i da ni e shibana darjavata...ama si e nasha.

neznam kakvo mislite za samata darjava no az mislq da si ostana tuka...dostata4no gadno e i to4no tova mi haresva.ne se znae ako shte otida nqkade drugade kakvo shte e polojenieto tam.zatfa moje i da ni e shibana darjavata...ama si e nasha.

А какво е държавата!? Не сме ли ние в основата и? Както и да е, не искам да задълбавам в темата, понеже ще повторя част от изразените мнения, а и ще се ядосам допълнително! :angry1

Главният проблем на българина не е нито чалгата, нито липсата на ресурси. Цялата работа идва от това, че на повечето от нас им липсва вяра. Вяра в бъдещето, вяра в доброто. Тук не става въпрос за самозалъгване, а чисто и просто

за малко повече оптимизъм в ежедневието ни, защото когато човек си мисли само лоши работи, те се случват.

Закон на Мърфи: Усмихни се, защото утре ще бъде по-лошо!

Vseki sam si reshava v BG si e nai dobre ako imash kinti.

Na vsi4koto otgore tyka mojes da si pravish kvoto iskash

a kato otidesh njkade drugade prosto si 4ujd.

А как се правят 'кинти'!? И понеже всеки си мисли, че може да си прави каквото си иска сме в такова положение. :angry1 :angry1

А как се правят 'кинти'!?

Ами закъснял си с 10 години иначе можеше да станеш кредитен милионер :)

Cheese,ти хубаво си го казал, ама кажи ти към коя група спадаш?Щото не мисля че само тая паплач е останала, поне аз не се смятам за част от нея.Ти към коя си???

ПС Май тая тема, и по-точно някои постове, потвърждават тезата, че тука са останали мрънкалници само...жалко, все пак.

Да ти кажа мрънкалници е силна дума това че споделяме оправдава името -Форум.Не знам ти как си сам ли се изхранваш,но аз имам жена и дете на 3г.Вадя от 100кладенеца вода и пак е трудно,ако ти пиша с колко неща се занимавам свят ще тти се завие.Но истината е такава болшинството от умните,можещите и желаещите да успяват ЗАМИНАХА.Останали са моооже би една маалка част,като мен които все още се натискат,но докога .Не може ти да дърпаш каруцата на горе а тези от горе току ти сложат камани вътре.Иколкото повече отиваш към тях,повече камъни слагат.Е как да имаш вяра, оптимизъм и прочие добродетели

kolioeng написа

"Еми кат не ви харесва какво правите тук .Така е :мръсно е,грозно е ,бедно е.,ама си е БЪЛГАРСКО. Що си мислите ,че навън хората не са като нас Навсякъде си има и корупция и кръшкачество и мошеници,но ние просто сме БЕДНИ.Ще ме извинявате за чистотат,но съм бил във Виена на едно публично мероприятие след което по площада имаше пръснати тонове болкук (мила родна картинка),но въпроса е ,че точно след един час ,като минах всичко беше почистено и подредено А това си от службите по чистота а не до манталитет. Амам при тях да се вредиш за боклуджия е много трудно,защото взимат страхотни заплати,и си пазят работата А колкото до другото и в България работодателите почнаха да се убеждават ,че е по-добре да плащат големи заплати на кадърни хора ,отколкото да дават смешни пари на некадърници.Но лошото е ,че тази мъдра мисъл чак сега им хрумва

А на който не му харесва тук,свят широк,моля заповядайте "

Итгересен аргумент, kolioeng! Лайното е вонящо, гадно и грозно, ама си е мое, за това ще продължа да го търпя ...

Ще приема, че Балгария се е изравнила с другите европийски и северноамерикански другите държави когато опашките за виза пред нашите посолства по света станат еднакви с опашките пред чуждите в България. Тоест когато броят да напуснат сдържавата се изравни с тия, дето искат да влязат .

Ще ти отговоря и какво правя тук. Превеждам си документите в момента, и уча език. Че може би ще съм боклукчия - не ми дреме. Детето ми няма да е.

А ако остане тук, не се знвае ... Въобще нашето поколение може вече да бъде единствено тор за децата си. Е, аз предпочитам да бъда тор в една по-добра саксия.

За работодателите в България не ми говори ... Председателят на техния съюз дължи два милиона на НОИ. За една десета от тия пари в нормална държава до сега да са го на...ли на градския площад.

Истината е гадна, но трябва да се приема. То е като алкохолизма - първата крачка към лечението на проблема е да си признаеш, че има проблем.

Към Turanagasan - човек, никога не съм искал да наричам точно теб и хората като теб мрънкалници. Всъщност ти ми напомни, че има още една категория хора - които просто са търпеливи и се скъсват от бачкане. Но, като казваш ти - до кога!

Всеки си има праг на търпимост.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...