Jump to content
BulForum.com

windows 2003 server

CyBoRG

Recommended Posts

На така зададения въпрос отговора е: "Като си направиш съответните акаунти на РС Х" :P

Акаунтите не съм ги направил на потребителите в мрежата, а в сървара. При желание за достъп до сърварните ресурси излиза прозорец за логване ... И все още нямам решение на въпроси си.

Въпроса си задал по този начин:

Как да направя така че от PC "X" да имам достъп до PC "server" с различни потребителски имена.

Ако беше зададен по този начин:

Как да направя така че от акаунта USER1 на PC "X" да имам достъп до PC "server" с различни потребителски имена.

Тогава можеш да ми държиш сметка, че нямаш отговор. Пробвай по моя начин, докато някой не се сети какво да триеш ръчно.

Бънди, аз си зададох въпроса както трябва, но може би не бях достатъчно изчерпателен и в никакъв случай не съм държал сметка на никой за каквото и да е било. Тук си помагаме взаимно на благородни начала.

Ето още веднъж какво се опитвам да кажа:

- Имаме 3 компютъра PC-X, PC-Y, PC-F с windows XP и потребители с админстраторски права съответно на всяко PC.

- Имаме 1 компютър PC-S с windows 2003 и потребители USERPCX, USERPCY, USERPCF & ADMIN на PC-S, като тези потребители имат различни права на този компютър (някои са просто read-only, други write, а трети фул права ...)

Всички тези компютри са в една локална мрежа и използват споделените папки на PC-S за най-различни нужди.

Потребител от PC-X отваря папка в PC-S като още при самото влизане му се отваря прозорец, в който трябва да въведе потребителско име и парола, ТУК ТРЯБВА ДА ОТБЕЛЕЖА - ДА този потребител е от PC-S, а не от PC-X.

Дотук всичко е чудесно, НО все пак има един въпрос който не успях да разреша. Ако продължим гореописания сценарий, примерно след 1 час на компютъра PC-X сяда потребител, който има акаунт с по-високи права в PC-S и иска да се логне с неговото потребителски име и парола. Но тъй като първия потребител вече се е логнал, на втория не му остава друго освен да направи РЕСТАРТ на PC-то за да може да се прекрати сесията на първия потребител.

По принцип има опция за прекратяване на сесията от самия Windows 2003 Server, но това е голяма хамалогия да се стига дотам, че да се пипа сървара ...

Дано този път съм описал въпроса както трябва.

Направи си за всеки потребител отделен акаунт и всеки когато сяда, да си се логва в кое да е пс със своя си акаунт.

Идеята е, че пред сървъра ти се представяш като юзърнейм и паролата си, ако те няма в сървъра и той ти откаже достъп, се представяш като гост, ако това ти е разрешено от твоите настройки, ако в сървъра е разрешен гост - влизаш, ако не те пита за алтернативен юзер и парола и пишеш - съответно от тук насетне с този твой акаунт ще се представяш с алтернативния юзернейм и пасс, за да излезеш от тази сесия на това пц, трябва да се логнеш като друг потребител

Kato si pomislia, towa ne e chak tolkowa losha ideia ? Imash w predwid da naprawia otdelni user-i ne samo w servera, a na otdelnite PC-ta. Primerno na PC-X da ima oswen ADMIN, USERPCY primerno i kato se logne USERPCY v sistemata na PC-X - shte se prekrati sesiata na predishnia user.

Towa e hitro, ne se biah setil - blagodaria ti :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...