tedy Posted November 23, 2004 Share Posted November 23, 2004 Имам някои въпроси относно процедурата по MUX на аудио/видео в единичен AVI файл. Значи имам един видео файл, компресиран например с 3ivX, без аудио трак, и един аудио файл компресиран в OGG, който е точно аудиото за предния видеофайл. Та въпросът ми е, каква точно програма да използвам за да 'вкарам' аудиото в видеото, без да прекомпресирам (с което бих загубил качество). Пробвах с разни AVIMUX, но те работят само с AC3/MP3/WAV като поддържани аудиоформати. Идеята ми е да използвам различни аудиоформати като аудио във видеофайловете, тъй като не за всеки формат намирам ACM кодек (компресор), който е нужен при обработката с популярни програми като Virtual Dub/Vegas. Т.е. има ли програма, която да поддържа всякакви формати, просто да комбинира аудиото и видеото в един AVI файл без рекомпресия? Другия ми въпрос - на някой работи ли му доста разпространения vorbis_acm кодек, защото при мен с която и програма да пробвам ми дава грешка, пробвах разни приоритети на кодека, но явно нещо не става? Благодаря предварително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.