Jump to content
BulForum.com

Компресиране на видео capture

flinst

Recommended Posts

:punk Imam tv tuner i iskam da si varza videoto i da svalqm edni raboti ot kaseti no polu4enite failove sa OGROMNI dali ima programa s koqto da gi kompresiram oste sas svaleneto ili nesto podobno koeto moze da mi svarsi rabota

dokolkoto znam ot brat'4eda, e po-dobre parvo da ka4vash na pc-to i posle da gi kompresirash. ina4e pc-to zabivalo, shtoto se natovarvalo mnogo CPU-to.Estestveno tova zavisi i ot moshtnostta na procesora.

ako ti e moshtno pc-to spokoino mojesh da si kodirash neshtata realtime, vij gore pinnatiq topic links tam ima link kum IuVCR, mnogo stabilna programa za capture.

ako ne ti e moshten nqma da mojesh da napravish capture po dobur ot 350x280 - ako si na celeron na 600-900 mhz. naprimer, togava ti trqbva golqm HDD za da go capture-nesh uncompressed i posle go kodiraj s DivX pro ili Windows Media Encoder 8 ili 9

• 1 year later...

:D Има стотици теми по тоя въпрос, само в този форум.

Но хайде, трябва ти програма от рода на Virtual Dub + кодеци от типа на K-Lite codeck pack с енкодващите кодеци в него, или Windows Media Encoder за конвертиране в WMV, или TMPGEnc XPress за MPG.

• 1 month later...

Някой може ли да ми препоръча програма за capture на видео и компресиране в релно време от MiniDV видео камера през FIREWIRE IEEE 1394. Опитах с windows movie maker но там задълително се получава .wmv файл и най доброто качество е 780кб/сек. С nero vision express се получават някакви черти от бързите движения и това влошава качеството. С VirtualDub не става, не може да командва видеокамерата. Компа ми е достатъзно бърз за да се справи с примерно xvid & mp3 компресия в реално време.

Някой може ли да ми препоръча програма за capture на видео и компресиране в релно време от MiniDV видео камера през FIREWIRE IEEE 1394. Опитах с windows movie maker но там задълително се получава .wmv файл и най доброто качество е 780кб/сек. С nero vision express се получават някакви черти от бързите движения и това влошава качеството. С VirtualDub не става, не може да командва видеокамерата. Компа ми е достатъзно бърз за да се справи с примерно xvid & mp3 компресия в реално време.

А пробвал ли си тази програма?

Аз не съм я пробвал точно за тази цел, но пише, че става. И за мен е най-добрата за едитване на видео, на която съм попадал.

А пробвал ли си тази програма?

Аз не съм я пробвал точно за тази цел, но пише, че става. И за мен е най-добрата за едитване на видео, на която съм попадал.

Пробвах не става. Не намерих опция за DeInterlace. Пак излизат черти а и не може (или аз не намерих) да се избира компресия. Намерих друга тема по този въпрос но там не пише за решаване на този проблем.

• 2 weeks later...

Az sam s Main Concept video encoder i sam mnogo dovolen hva6ta Pal NTSC 25fps 29.97fps resolucia ot 160x120 do 720x576 i napravo compresira v razli4ni formati *.avi MPEG1 MPEG2 i t.n. vapreki 4e e prednazna4ena osnovno za convertirane i captura e dobar 1h < 900MB pri 352x258 i MPEG1 (ka4estvo za televizor)

Ako ne izbere6 podhodia6t rejim ili izpuska6 mnogo freimove (visoka kompesia i slaba ma6ina) koito gi ot4ita ili si zatla4va6 HDD

Adresa e www.mainconcept.com

Poneje e platena - posle v astalavista.box.sc :D

Drugi programi sa

1. Beyond TV

2.TMPEGEnc

3. MyDVD (varvi nzaedno s DVD+RW Lite-on i moje da zapisva napravo varhu VCD/SVCD ili DVD)- s nego moje6 i da redaktira6 zapisanoto -reje6 reklami i t.n.

Пробвал съм много програми. Но в крайна сметка избрах Fly2000TV. С нея без проблеми си компресирам в реално време всичко което ме интересува, най важното е че тя може сама да записва видео в зададено време от мене. Записвам w 3DivX кодек за видео. Качеството е много добро. Като имате предвид че една минута запис със видео и аудио варира от 3,5 - 6 мегабайта. В повечето случаи е 5мб. Това означава че един час ще бъде 300 мегабайта, т.е. без проблеми записвам няколко часа видео до 1 гигабайт. Малко имам проблеми с избор аудиокодека. Видеото е на 512 x 384, просто по малка резолюция накак си има грапивини на картината. Ще кача едно видео клипче което съм правил преди време да видите качеството:

ftp://www.warez.ru/Moviez/Godzila/

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...