Jump to content
BulForum.com

Риба(дискусийка за всички рибари и рибета)

Lestat

Recommended Posts

На марица има щука обаче е голяма трудност да се хване.Аз кисна там всяка зима по няколко пъти ама все нищо.Тази зима същото положение.

всяка зима по Марица е пълно с щуки...

в неделя вечерта, комшиите хвана една бач голяма, казаха че била 10 кг, но на рибар нямам вяра...

Видях я. Но не й давам повече от 5-6 кг.

Иначе за щуката я ловят с малка рибка (платика) или малка каракудка.

аз пред лятото ходя за кефал, на черница , жабка или малка рибка...

на малките рибки излизат от време на време и костури.....

за предпочитане е по-крайните квартали на Пловдив или най-добре извън града....

Лятото много ходя в района на Поповица, там кефалите се късат да кълват....

Ако ви се прави и екзкурзийка, може да се отскочи до Димитровград :Р

Аз много обичам да ходя на риба и мога да кажа че това е най-отпускащия спорт или хоби както си искате така го наречете!Най-голямата риба която съм хващал е 2.5кг шаран иначе съм хващал и кефали веднъж съм хващал сом ама той беше малък към 2 кг общо взето тва са ми най-големите постижения,но по принцип ходя много често за риба и ще продължавам да ходя дано тази годинка да хвана нещо по големичко

Аз ходя много често на раковски паткарника (те май ся го закриха не знам със сигурност ) също на войводино и така общо взето по селата

Аз ходех на Марица секи ден преди като беше ляпо и бях на село

тука де живея аз има много мангали по Марица.

Най-голямата риба дето съм фастал е 2.5кг гол шаран при дупките на багерите на село.За 3,4 часа си сабирам една малка кофа с каракуда.

Моята таина е,че дори да ми кажват дедовчите преди да отида на риба да пазя тишина аз понеже съм сам и изперквам и почвам си танцувам и да си пея,но пак си хвастам и то по добре от колкото кат пазя тишина явно им харесам как пея или просто си викат "Мили боже какво съм направил за да заслуза такова наказание молятисе спри ми мъките!!". :D :P :tongue :wacko: :wir

най-голям кеф ми е да ходя за риба на планинските реки :excl: супер густо е като закачиш някоя пъстърва за джуката :D :excl: най-често ходя на чая над Бачково или на михалковската река :excl: наслука :punk

• 2 months later...
abe kato lovite na cherven chervei kak ne zakachate samo slynchevki... kajete si tainata pls, az taia stryv otdavna ne moga da ia izposlzvam.

Ами като ходиш там дето има само слънчевки,какво искаш да закачиш?!! :lol: :lol: Иначе ако има слънчевки,лекарството е жито или царевица.На червеи за съжеление не става! :blink:

;)

abe kato lovite na cherven chervei kak ne zakachate samo slynchevki... kajete si tainata pls, az taia stryv otdavna ne moga da ia izposlzvam.

Много бъркаш след като не използваш тази стръв. Това за мен е най-универсалната и сполучлива. Но относно слънчевките наистина лека срещу тях е царевицата и пшеницата, но като не искаш да хващаш слънчевки не ходи на места където преобладават просто и проучвай мястото на което ще застанеш :) .

• 2 years later...

Имам един въпрос...Къде до Пловдив може да се отиде за риба.Каква риба се лови,платено ли е,лесно ли се стига.Чакам съвети къде да отида,че имам голям мерак след 140 каракуди хванати за 5 часа на тец 1 до Стара Загора...

На четвърти километър, Марица е широка и е удобно за риболов. Излиза почти всички видове сладководна риба (стига да я излъжеш :) )

• 2 weeks later...

На Куклен. Платен яко шарани и бял амур. Азлично хващам и пускам,голям кеф. Инъче цените са дебели.

И квоя прави тая каракуда,тва си я чистил още 5 часа и си изхабил 5 литра олио.Ебаси каракудата

• 3 weeks later...

На Куртово Конаре също има рибарници.Платени са обаче :blush: . Килограма на шарана е 4 лв.,ако си го хванеш де,но иначе ако нямаш късмет можеш да си купиш от там за 5.Каракудата мисля,че беше безплатна,а за вход не съм сигурен да ли има.

Айде и наслука :)

• 6 months later...
nqkoi moje li da mi obqsni kak se vrazva kuki4ka 4e ne6to nemoga da hvana ammm pls !!!

То трябва да ти се покаже не да ти се обясни :) Потърси в нетам оже да е дадено някъде

Ако случайно тука има хора, които се занимават с рибовъдство или някои ако знае такива, трябва ми зарибител шаран за предпочитане гол около до 500гр. да е горе-долу.

ето тук съм качил текстови файл в който е обяснено със снимки как се връзват куки,ако някога си го правил ще се сетиш как става.

пояснения за млади рибари тука е обяснено за начинаещи рибари как да се държим при риболов и малко от рибешката психология.Как да я запознаеш с кукичката.

Призовавам всички които са като мене и не ядат риба или хванат много да пускат останалата риба господ е казал "вземи колкото можеш да изядеш",аз ловя за кеф и само ако хвана наистина голяма риба я взимам като по този начин освобождавам пространство за младежите да живнат.

Наслука банда. :punk

• 1 year later...

Така риболвци помагайте. Утре ще се ходи за риба но още не оточнено каде. Та споделете някой добри места до 50тина км от пловдив. Платени не платани риба да има.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...