M-Star Posted November 21, 2004 Share Posted November 21, 2004 Хора дали имам някакви шансове да си намеря 25 метра S-Video2S-Video кабел.за да свържа видео картата с телевизора в хола?А също и 25 метра за звуковата карта.Кажете откъде да си купя.Порових се малко из сайтовете на някои PC сервизи в Пловдив,ама не намерих това,което търся,тъй че:HELP! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted November 21, 2004 Share Posted November 21, 2004 Над 4 метра за видеото не е препоръчително на 25 и да докараш някаква картина щте прескача доста кабел можеш да си намериш от магазин за кабели и електроника казваш колко дълъг искаш и ти го правят с чинчове или там квото искаш Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted November 21, 2004 Share Posted November 21, 2004 Хора дали имам някакви шансове да си намеря 25 метра S-Video2S-Video кабел.за да свържа видео картата с телевизора в хола?А също и 25 метра за звуковата карта.Кажете откъде да си купя.Порових се малко из сайтовете на някои PC сервизи в Пловдив,ама не намерих това,което търся,тъй че:HELP! <{POST_SNAPBACK}> Az imam 20m audio kabel. Napravi mi go edin poznat. Hich ne e slojno. Vseki s elementarni poznaniq po temata shte se spravi. Obache za video kabel-a neznam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted November 21, 2004 Author Share Posted November 21, 2004 bakara що така ве,брат за това видео?Няма ли някакво разрешение на проблема? Кажи някаква фирма за кабели де! Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted November 21, 2004 Share Posted November 21, 2004 Вики Ват , Квазер Електроник, Кузмов електроникс там има точно каквото ти трябва , аз за видеото съм пробвал но не става и след това разбрах че не се препоръчва... така че помисли да не гръмне нещо. Съпротивлението ще е много голямо при тази дължина на кабела.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted November 21, 2004 Author Share Posted November 21, 2004 Явно съм доста "бос" в тази област-мислех,че просто трябва да пусна кабел от картата до телевизора.Все пак някакво разрешение на проблема?-по малко от 25 метра кабел просто не ми върши работа! Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted November 21, 2004 Share Posted November 21, 2004 Над 4 метра за видеото не е препоръчително "ЗАЩО"на 25 и да докараш някаква картина щте прескача доста .............................. <{POST_SNAPBACK}> С много ГОЛЯМО доуточнение "относно видеото" Ша ма прощаваш ама не си прав. Съвсем спокойно може да се удължи кабела до 30м. Необходимо е само.... повтарям "САМО" да си купи 75 ом-ов коаксиален кабел "като на ЕК" .От там нататък всичко е ОК. Няма прескачане, трептене ,подмятане ..........и т.п. глупости. Явно съм доста "бос" в тази област-мислех,че просто трябва да пусна кабел от картата до телевизора.Все пак някакво разрешение на проблема?-по малко от 25 метра кабел просто не ми върши работа! Изобщо не се притеснявай и при мен е 25метра кабел. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted November 21, 2004 Author Share Posted November 21, 2004 С много ГОЛЯМО доуточнение "относно видеото" Ша ма прощаваш ама не си прав. Съвсем спокойно може да се удължи кабела до 30м. Необходимо е само.... повтарям "САМО" да си купи 75 ом-ов коаксиален кабел "като на ЕК" .От там нататък всичко е ОК. Няма прескачане, трептене ,подмятане ..........и т.п. глупости. Изобщо не се притеснявай и при мен е 25метра кабел. <{POST_SNAPBACK}> Откъде се сдоби с това удоволствие?(имам предвид кабела,за който говориш) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jijane Posted November 21, 2004 Share Posted November 21, 2004 Става въпрос за обикновен коакциален кадел,който се продава във всеки магазин за ел.материали 40-45 ст. е на метър,също и за аудиото си зимаш кабел той е 20-25 ст. на метър.Като си ги купиш ако искаш мога да ти ги направя кабелите. [Edit]bakara интересно ми е от каде идват тия 110 в Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted November 21, 2004 Share Posted November 21, 2004 @batko32 Незнам при теб как е но аз лично с такъв коаксиален кабел (незнам колко омов) с дължина около 12 метра съм изгорил две видеокарти (надявам се аз да съм бил в грешка заради колегата сега) Напрежението на ТВ изхода на видеокартата достига до 110V Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mu3epHuK Posted November 21, 2004 Share Posted November 21, 2004 Не знам дали е 110v, но имам саморъчно направен кабел за s-video 15 метра (само че е s-video с чинч на другия край) и няма никакви проблеми - дори не е коаксиален, а най- обикновен. (от този за 20ст метъра) Работи безупречно. И не ме е хващал ток от него досега. Просто трябва да хванеш поялника и да си направиш - само ако ще правиш s-video към чинч трябва да знаеш кое къде отива - мога да дам "схема" ако искаш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IcoDD Posted November 23, 2004 Share Posted November 23, 2004 Дай де! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slot Posted November 25, 2004 Share Posted November 25, 2004 Otnosno izgorelite video carti- kogato swyrzwate video kartata si s televizora goreshto vi preporychwam da izkliuchwate kabela na kabelnata televizia ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted November 26, 2004 Author Share Posted November 26, 2004 Това вече сме го чели) Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted November 26, 2004 Share Posted November 26, 2004 Това вече сме го чели) <{POST_SNAPBACK}> Е....чели сме го но оттам е вероятно да дойде висико напрежение "особенно ако не е заземен сплитера" Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEVIL_in_PLD Posted November 26, 2004 Share Posted November 26, 2004 Az sam sas 15metra.Prosto skasax kabela(originalniq) kupix si 12metra kabel 2ji4en zapoix go uplatnix go i si e OK nqmam nikakwi problemi.A pak i nerazbiram 4ak tolkova. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted November 26, 2004 Share Posted November 26, 2004 Личният ми опит по темата показва че наистина над четери метра нещата са относителни относно качеството. Значение има не толкова съпротивлението колкото факта че е много важно модела телевизор. Установено е че при някои телевизори и при дължина 50 сантиметра качеството е отвратително, дори след изваждане на кабелната телевизия (това си е направо правило отколкото препоръка и причината е точно потенциалната разлика получаваща се при заземяване на устройствата в различни точки). Относно модела телевизор... няма някаква закономерност.. тук всичко опира до схемата проба-грешка. Трябва да се има предвид и това до какви други източници на смущения преминава видео кабела (кабелната... луминисцентни лампи... трансформатори и други мощни електромагнитни източници). Това което най-често гори картите е свързването на кабела при включен телевизор, поради високите пикове на напрежение и не на последно място доколко близко са включени компютърът и телевизорът. Идеалният случай е общ разклонител, но това е в разрез със желанието ви да използвате 25 метра. Така че при всички случай работата е порочна. Свързвали сме собственоръчно направени 8 метрови кабели (аудио + видео) с аудиото разбира се проблеми няма.. качеството (след премахване на кабелната) също беше кристално, но пак повтарям - самият телевизор не винаги се справя добре със този характерен сигнал. Това е от мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Njakoj Posted November 26, 2004 Share Posted November 26, 2004 . Съпротивлението ще е много голямо при тази дължина на кабела.... <{POST_SNAPBACK}> Съпротивлението няма да е по-голямо защото кабела има т.нар. "импеданс".Ако той е 75 ома и 5, и 50 метра да сложиш все си е 75 ома.Обаче затихването е друго нещо.През 25 метра няма да му стигне ниво и затова TV-то няма да може да го синхронизира... Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro123 Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 С много ГОЛЯМО доуточнение "относно видеото" Ша ма прощаваш ама не си прав. Съвсем спокойно може да се удължи кабела до 30м. Необходимо е само.... повтарям "САМО" да си купи 75 ом-ов коаксиален кабел "като на ЕК" .От там нататък всичко е ОК. Няма прескачане, трептене ,подмятане ..........и т.п. глупости. Изобщо не се притеснявай и при мен е 25метра кабел. <{POST_SNAPBACK}> dai malko razesnenie kak stwa rabota s koaksialniq kabel Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted December 1, 2004 Share Posted December 1, 2004 Хора дали имам някакви шансове да си намеря 25 метра S-Video2S-Video кабел.за да свържа видео картата с телевизора в хола?А също и 25 метра за звуковата карта.Кажете откъде да си купя.Порових се малко из сайтовете на някои PC сервизи в Пловдив,ама не намерих това,което търся,тъй че:HELP! <{POST_SNAPBACK}> Vij vav tehnomarket evropa ,az ot tam si go kupih moyat e malko po kus (15m) Ako smyatash da gledash filmi ot pc na televizora stava idealno oba4e na vsyaka cena izvadi kiabela na kabelnata televiziya... ina4e prez ekrana varvyat 4erti aide uspeh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deathzone Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 Нека някой да ми каже откъде мога да си купя 10-15 метров кабел за тв аут и кабел дето влиза в звуковата карта и накрая да свъшва с чинч (RCA) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jackas Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 Нека някой да ми каже откъде мога да си купя 10-15 метров кабел за тв аут и кабел дето влиза в звуковата карта и накрая да свъшва с чинч (RCA) <{POST_SNAPBACK}> Кабел за звука можеш да си купиш от Технополис има 15м,стерео,от едната страна жак,а от другата два чинча на цена 5лв.Обаче,ако ТВ-то ти е моно(с вход за един чинч) те съветвам да резнеш единия чинч а кабела му да го запоиш към кабела на другия чинч Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.