Jump to content
BulForum.com

Nai dobrite CD-RW

Recommended Posts

Ami az si vzimam diskove rw koito se pi6at na 4 i spored mene vodi memorex i e-proformance i kato cena i kato ka4estvo

:angry1 zna4i kopuvam si as Princo CD-RW i na 3-tiq prezapis se oliupi celiq

i to va ne mi se slu4va za parvi pat .Molq vi kajete mi nqkoi po ka4estveni diskove RW 4e mi pusna da hodq samo samo do magazina i da kopuvam bokluci

добрите CD та са с тефлоново покритие без значение кой е производителя.

А отделно записвачките си имат предпочитания за то ва се флашват от време на време но не го препоръчвам на ламери независимо,че е лесно.

AWE MOMCI NQKOI DA E CHUVAL ZA PLEXTOR EBAHTI??? MAI NEZNAETE KOI E NAI DOBRIQT V SVETA A?

Хората знаят много работи! (включително как се изключва CAPS lock-a)!!

Малкият проблем е, че живеем в държава на ментетата, така че не ми говори кое е най-доброто в света, защото ти, подобно на много други хора, говориш наизуст и разсъждаваш малко прибързано. Имам предвид, че България се оказва страна на обратните рефлекси и стандарти, всичко тук е нестандартно, купувайки нещо скъпо съвсем не означава, че си зел точно това за което си платил. Примери безброй.

Ти си купи едно средностатистическо LG/Verbatim например, и едно менте Plextor и познай какво може да ти се случи.

В другия случай просто трябва да се молиш да си попаднал на хубаво менте. Защото в третия случай си е просто менте. А може и да е менте. И т.н. :D

Общо взето всеки си прави изводи горе долу откъде да купува, къде е попадал най-често на хубави ментета или оригинали.

Еех, къде са добрите стари дни, когато купувайки касета Panasonic, или телевизор, или каквато и да е Hi (Fi) техника, знаех какво получавам насреща.... :huh: :wacko: , а сега -> :sick от всичко!!

добрите CD та са с тефлоново покритие без значение кой е производителя.

А отделно записвачките си имат предпочитания за то ва се флашват от време на време но не го препоръчвам на ламери независимо,че е лесно.

Абе я се чуй какво говориш?? "...без значение кой е производителя". Аз да не записвам върху тефлона? Значи все едно дали ще е кучи марка с тефлон или Вербатим с тефлон?!? Нещата не опират само до защитно покритие, а до цялостен производствен процес, качествни материали и строг контрол.....

Хората знаят много работи! (включително как се изключва CAPS lock-a)!!

Малкият проблем е, че живеем в държава на ментетата, така че не ми говори кое е най-доброто в света, защото ти, подобно на много други хора, говориш наизуст и разсъждаваш малко прибързано. Имам предвид, че България се оказва страна на обратните рефлекси и стандарти, всичко тук е нестандартно, купувайки нещо скъпо съвсем не означава, че си зел точно това за което си платил. Примери безброй.

Ти си купи едно средностатистическо LG/Verbatim например, и едно менте Plextor и познай какво може да ти се случи.

В другия случай просто трябва да се молиш да си попаднал на хубаво менте. Защото в третия случай си е просто менте. А може и да е менте. И т.н.  :D

Общо взето всеки си прави изводи горе долу откъде да купува, къде е попадал най-често на хубави ментета или оригинали.

Еех, къде са добрите стари дни, когато купувайки касета Panasonic, или телевизор, или каквато и да е Hi (Fi) техника, знаех какво получавам насреща....  :huh:  :wacko: , а сега ->  :sick от всичко!!

Pyrvoto koeto ne sym malyk.Po veroqtno e da sym po vyzrasten ot teb.Vtoroto koeto e ne govorq na izust a ot opit.Polzvam zapisva4ka ot dosta po rano ot teb predpolagam.Pyrvata mi zapisva4ka be6e creative 1x prez 95-96 godina.Kupih ja za okolo 350$.To togava nqma6e i diskove ta stana edna...Ta togava tva i na kartinka ne si go vijdal!Polzvam sym i LG i t.n. izmisleni dikove koito po ka4estvo sa na na6ite starozagorski diskove ;) Vzepi si edno cd plextor i edno lg i si gi probvai sam naprimer s nero cd speed i 6te si pogovorim pak ;) Starite vremena po dobre da ne se vry6tat 6toto pomnja kak si pazaruvah samo i edinstveno ot korekomite :) Che vsi4ko be6e ka4estveno be6e no be6e ebahti i cifromaniqta! Neznam dali govori6 to4no za tezi vremena no okolo 1990 be6e taka bahti ! :D

Сега, не знам дали говориш за устройства Plextor или за ЦД-та, аз говорех по принцип за ЦД-та. За Plextor, както ти казах, всеки знае колко са добри. И пак повтарям, думата ми беше за ментетата дискове.

Както и да е, аз не споря дали си по-голям от мен или не (всъщност никъде не съм го споменавал в поста си), нито пък ще коментирам дали съм виждал на снимка записвачката, която си си купил преди 10 г. :D

Нищо против теб не съм искал да кажа, просто ме хванаха едни негативни чувства по отношение на ментетата, които така нагло се разпространяват навсякъде и ни засипват. Сори, ако си се обидил нещо, просто се ядосвам само като си помисля за това, за липсата на сигурност когато купуваш. Всъщност сигурност има, и тя е , че купуваш менте, то още като го пипнеш, видиш,помиришеш, и веднага си личи дали е менте.

За LG-тата само ще вметна, че не си много прав. Имам отпреди доста ЛГ-та CDR и затова ги защитавам, но те са хубави, а наскоро от взетите от мен отново ЛГ вече предусещам, че са ментета и те, засега нямам проблеми с тях, но да видим.

За Плекстор разбира се, ако не са менте, бих си взеимал от тях, въпросът е, че НИКОЙ не може да ми гарантира, че не са. Може и да ми вземат като за оригинал, но в такъв случай най-вероятно ще изляза изиграният от ситуацията. Сори, не ми остана доверие вече в стоките на нашия пазар.

Това е.

Понеже продължавам да си седя с един Memorex, който не става за нищо, реших да погледна на страницата на Plextor (понеже записвачките, които не могат да го запишат този диск са PlexWriter 52/24/52A и PlexWriter Premium), с изненада установих, че в Plextor не са и чували за Memorex освен ако не е закодиран под нещо от рода на Mitsubishi Chemical, но едва ли. За сметка на това пък Princo си фигурира в списъците с Compatible CD-RW Recording Media. :blink:

:wtf:

joro_pz, освен King Of Quality си забравил King Of High Price, а и да нe забравя King Of Surprises, защото добре ме сюрпризира с този Memorex. ;)

Защо не си взех Princo... :cry

tedy, ако искаш оригинална Plextor Media ще трябва да се насочиш към официалните вносители на Plextor за България, а това са Вали и MOST, обаче нали и сам си знаеш, че цената ще е.... ;) все пак тези дискове са си наистина King Of Quality (записани на Plextor де, то се подразбира). :)

Като за край само ще кажа, че нямам нито един диск Princo, които се е обелил или олющил и всички се четат все още без проблем. Това, че не си съхранявате правилно и не си пазите дискове вече е друг въпрос. ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...