Jump to content
BulForum.com

Nai dobrite CD-RW

Recommended Posts

Аз карам със един MEMOREX имам го от доста време и съм записвал доста на него.За сега нямам проблеми с него. ;)

Аз карам със един MEMOREX имам го от доста време и съм записвал доста на него.За сега нямам проблеми с него. ;)

Най-доволен съм останал от SAMSUNG и Memomrex. От много време ги ползвам и нямам проблеми.

да бе. Меморекс. И аз си зех един такъв и въобще не ми го засече като празен диск!

Аз имам СКЦ и горкия толкова е измачен и още бачка :bgrin: !Не те карам да си земеш такав а само казвам :devil Вербарим траа да са наи добрите и не са мн скапи :bgrin:

а тия СКЦ са пълен фуш. права 2 записа и вече почва да поврежда файловете!! тва на нищо не прилича.

да бе. Меморекс. И аз си зех един такъв и въобще не ми го засече като празен диск!

А като какво ти го заСече като нОв пълен догоре диск ли

Определено E-proformance / Verbatim. Още един глас за тях.

Да добавя за Принкото, наистина по-смотани RW от тея няма! Разлепят се след 2-3 презаписа. И това ако е longtime storage :sick Ми то аз дискетите ми траят поне няколко месеца след постоянни презаписи.

SKC, Sentinel това са марките за мен. Нямам никакви проблеми с тях.Значи записвачка имам от година и малко.Едното ми SKC е на 8-9 месеца.Има поне 300 презаписа може и повече.Е на желязно братче.Ама аз си го пазя.Почти не се забелязват драскотини.Иначе купих си двa Verbatim CD-RW :sick :sick :sick бляк. Само дето си дадох парите. Абе купувайте си от магазина дето е срещу кукления театър.Мисля, че се казва CD-R ... Там са на доста добри цени и всичко е качествено.Правят за по-големи количества доста добри отстъпки. Само да ви кажа, че най-гадния диск това е черният Samsung 48x по на акан диск няма да намерите.И даже железен Teac някой път не го чете.тези дискове са само за витрини.Да не се барат. :D :D :D

От Verbatim по добри няма в съотношение бързина каечство и доживотната им гаранция на RW-тата. 32x RW и съм го писал повече 100 пъти и няма проблем с нито едно CD-ROM-че или писачка. А колкото до Princoto, по смотани дискове от това не сам виждал. Затова винаги евтиното излиза по скъпо.

Колкото хора, толкова и мнения. Приемрно, аз си ползвам Принко презаписваеми за колата. Доста често си ги презаписвам и до сега не съм имал никакви ядове...

Имам записвачка вече четвърта година и имам един диск VERBATIM който е още от тогава и е на 4x още си го записвам почти всяка седмица и нямам проблеми :devil

Аз карам със един MEMOREX имам го от доста време и съм записвал доста на него.За сега нямам проблеми с него

На мен Меморекс-а не ми го разпознава записвачката. Иначе съм имал същия проблем с Принко записващите дискове, с рерайтъбъл съм нямал проблеми. Карам си с Принко рерайтъбъл вече 7 8 месеца.

Колкото хора - толкова различни мнения....Явно няма да стигнем до единно мнение, тъй като съвсем ясно е, че нещата зависят и от това с каква записвачка се пишат, различните партиди и т.н. Аз лично ползвам Traxdata(10Х) и Maxell(12Х) - (по 10-тина и от двете марки)....даже имам и 1 бр. SKC от малките...185 Mb :P . Ами на горните 2 марки съм писал по 20-30 пъти на максимална скорост и досега съм нямал проблеми. Както казах нещата са и до пасване на записвачката или плеъра с отражаващото покритие на диска или миниатюрните разлики при записа с конкретната записвачка. Днес например си купувах MP3 плеър и имах възможност да си избирам между 2 почти сходни модела на една и съща фирма. Е ми...и двата четат RW без проблем, но един RW Traxdata успя да го разчете единият (без бавене), а другият въртя....въртя...и нищо. Това е....Божа работа....кат' стане, не знаеш от плеъра ли е, от партидата ли, при записа ли нещо малко е мръднало.... :confused

А като какво ти го заСече като нОв пълен догоре диск ли

засече го като празен диск с затворена сесия. или като обикновен празен диск с затворена сесия. не помня вече. колкото презаписваеми дискове съм си взел... всичките излезнаха боклуци. само един имам Maxell дето ми е XPто на него записано. нищо му няма.

Миналата седмица си взех един Memorex CD-RW 16X-24X, мислех да си взема повече, добре че не го направих. Като се прибрах реших да го пробвам. Пускам да записвам един филм и някъде към 40% ми даде Power Calibration Error. Да си призная "малко" се притесних. За по-сигурно го изтрих и пробвах да запиша пак, но отново същото съобщение. Логично реших да пробвам на друг компютър и с друга записвачка. Този път не изкара никакво съобщение за грешка, но така зацикли, че след 10 минути чакане просто се наложи да прекъсна записа и да извадя диска, чрез бутона за Eject, което обаче се оказа изключително трудно, защото записвачката си беше наумила да не го пуска.(LG no comment)

:angry1

Както и да е връщам диска в магазина, откъдето го купих и там ми казаха, че ще го пробват. Оказа се, че "успели" да го запишат и то не на каква записвачка ами на LG!!! Прибрах се и пробвах да копирам съдържанието на диска и установих, че тази операция не може да бъде осъществена...

Сега седя и се чудя за какъв дявол не си взех един Princo, вече съм ползвал и съм повече от доволен от тях, а се набутах с този Memorex, който в момента не става за нищо друго освен за фризби или за часовник както каза един познат.

Имаше една мъдрост за евтиното, което излизало скъпо накрая, а при мен скъпото ми излезна още по скъпо... :cry

Миналата седмица си взех един Memorex CD-RW 16X-24X, мислех да си взема повече, добре че не го направих. Като се прибрах реших да го пробвам. Пускам да записвам един филм и някъде към 40% ми даде Power Calibration Error. Да си призная "малко" се притесних. За по-сигурно го изтрих и пробвах да запиша пак, но отново същото съобщение. Логично реших да пробвам на друг компютър и с друга записвачка. Този път не изкара никакво съобщение за грешка, но така зацикли, че след 10 минути чакане просто се наложи да прекъсна записа и да извадя диска, чрез бутона за Eject, което обаче се оказа изключително трудно, защото записвачката си беше наумила да не го пуска.(LG no comment)

:angry1

Както и да е връщам диска в магазина, откъдето го купих и там ми казаха, че ще го пробват. Оказа се, че "успели" да го запишат и то не на каква записвачка ами на LG!!! Прибрах се и пробвах да копирам съдържанието на диска и установих, че тази операция не може да бъде осъществена...

Сега седя и се чудя за какъв дявол не си взех един Princo, вече съм ползвал и съм повече от доволен от тях, а се набутах с този Memorex, който в момента не става за нищо друго освен за фризби или за часовник както каза един познат.

Имаше една мъдрост за евтиното, което излизало скъпо накрая, а при мен скъпото ми излезна още по скъпо... :cry

Мдааа....кофти. :( Аз за радост си нямам още такива проблеми (докога ли...). Взех преди няколко дена няколко SKC. Поне първите 2 записа...дотук съм стигнал...са без никакви проблеми. Взех също да пробвам и един Verbatim 24Х - записах го догоре на 24Х и щом MP3 плеъра прочете всичките парчета от раз...значи е читав.... :)

:( А бе и аз си взех едно Принко и след 10-тина записа още нямам проблем с него, :bgrin: Иначе Максел,Вербатен и Е-перфоранс съм имал но след 100-120 записа жсеки се скапва :( :( :confused

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...