Jump to content
BulForum.com

Не мога да Оуверклокна...

Recommended Posts

Значи имам PIII 500MHz Slot1. Дъното ми е Intel SE440BX-2. Шината 100MHz. Ама не мога да го колкна. Във usermanual-а пише като преместа джумпера в менюто на биоса се появява меню конфигурация. От там трябвало да може. Ама няма такова нещо. Парво си помислих че го няма защото ъпдейтвах биоса на P17 2002. Наложи се да си върна стария P13, ама и там същото. Някой може ли да помогне? Друг начин няма ли? Или в това конфиг меню се влиза по някакъв специален начин. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

:D :) :) :D

Значи имам PIII 500MHz Slot1. Дъното ми е Intel SE440BX-2. Шината 100MHz. Ама не мога да го колкна. Във usermanual-а пише като преместа джумпера в менюто на биоса се появява меню конфигурация. От там трябвало да може. Ама няма такова нещо. Парво си помислих че го няма защото ъпдейтвах биоса на P17 2002. Наложи се да си върна стария P13, ама и там същото. Някой може ли да помогне? Друг начин няма ли? Или в това конфиг меню се влиза по някакъв специален начин. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

:D  :)  :)  :D

Такааааааа. От едночасоворо ми ровичкане из интернет сайтовете разбрах следното. Твоето дъно има всичко на всичко.........1 джъмпер благодарение на който се влиза във "забранените" досега опции. Цялата процедура се свежда до преместването му във положение 2-3"enable" . След преместването му можеш да влезеш във скритото досега меню в SETUP-a :) . УСПЕХ

Нали това казвам. Местя джъмпера и само ми отваря още едно меню за махане на всички пароли. Няма друго меню. И нюма нищо за честоти, степинг и т.н.

А иначе джъмпера има три положения. Третото пише когато въобще го нямя джъмпера е за инсталване от флопи на биоса. Не става. Все пак благодаря. Но ясно че мойто дъно е от най хитрите :(

Да ама това хитро дъно ккакъв процесор да сложа. Слот 1. ?????

Аз бъобше не ги оважавам тези процесори и незнам какви са им цените. А и незнам дали въобще още се произвеждат такива. Не мислите ли че слот 1 е супер голяма глупост? B)

Аз съм на Slot1, и не съм се замислял до сега...но имам проблем подобен на твоя (...). Acorp 6bx86 в BIOS може да се задава шина само до 83MHz...а би трябвало да поддържа до 133, правих упдате на биоса, не е от това? И аз ли имам някакъв ограничаващ джъмпер? :confused

Убих се не можах да намеря нищо в нета по този въпрос :blink:

Имам и Acorp с Пентиум 2 на 333 MHz. Шината е на 133 MHz. С него нямам проблем. Има доста джъмпери за оверклок. Най разлини. Ама на Пентиум тройката нищо не става. Няма ли някой който да ми помогне? Това SE440BX-2 е много глупава платка...

Аз съм на Slot1, и не съм се замислял до сега...но имам проблем подобен на твоя (...). Acorp 6bx86 в BIOS може да се задава шина само до 83MHz...а би трябвало да поддържа до 133, правих упдате на биоса, не е от това? И аз ли имам някакъв ограничаващ джъмпер?  :confused

Убих се не можах да намеря нищо в нета по този въпрос :blink:

Аз имам едно такова дъно и при мен не дава повече от 83MHz, но ако се залепи тиксо или PVC фолио на крак B21 на процесора (май той беше) и става от 100MHz нагоре но пък има вероятност да почне да се забива ако не е свястен процесора щото се клоква минимум 50%. Т.е. явно процесора ти както и моя е за 66MHz шина и за това не ти позволява да качиш скоростта над 83MHz. Като се залепи тоя крак дъното си мисли че процесора е за 100MHz шина.

Тоя пентиум три най много за да закара на 550-600 мисля че 600 е по вероятно.

при SLOT 1 се залепваше това краче B21 аз го пробвах на селерон но не ми даде ефект никакъв.

Аз просто искам да пробвам какво ще стане. И се мъча и се мъча, и нищо не мога да направя. Няма ли някои и на мен да каже кой пин да залепя с тиксо и да стане нещо. :allien

Аз просто искам да пробвам какво ще стане. И се мъча и се мъча, и нищо не мога да направя. Няма ли някои и на мен да каже кой пин да залепя с тиксо и да стане нещо.  :allien

Аз поне доколкото знам трябва или от дъното някак да вдигнеш честотата на шината или пак от дъното да се отключи множителя на процесора, ама щом като с тоя джъмпер нищо не ти се появява вероятно изобщо няма да стане.

А може ли аз нещо да не правя както трябва. И това меню дето трия да ми се появи в биоса, да не би да е някаква клавишна комбинация да се влиза в него. Незнам. В UserManual-а за платката пише местиш джъмпера в положение от 1-2 в положение 2-3 и се появява меню. Наистина става така. Появява се едно меню допълнително с което можеш само паролите на биоса да реснеш. Много хитро... :confused

Реших си преблем сега супорта е до 150Мхц и има още куп отключени 'екстри' :punk

BIOS Patcher - Ако имате старо дъно, това е мястото!

Я да те питам ти като си с такова дъно (Acorp BX86), имал ли си проблеми с видеокарти nVidia?И ли си с друга видеокарта? Щото при мен nVidia за да и работи 3D трябва да ползвам някви драйвери от на баба ми времето (12.41) и то става под win98, под XP изобщо не ще да бачка OpenGL, само Direct3d и то пак с драйвер 12.41.

Аз иамам проблем с GeForce2MX, чух (за нещастие късно) че на тея дъна с ATI няма проблем.

Аз просто искам да пробвам какво ще стане. И се мъча и се мъча, и нищо не мога да направя. Няма ли някои и на мен да каже кой пин да залепя с тиксо и да стане нещо.  :allien

Сложна е работата с тея процесори slot1.

И аз съм с такъв,имах и снимка точно кое краче да изолирам <от някакъв испански или португалски сайт я бях свалил> . При тези модели не става само с b21 ами иска и изолация на още едно от между 4 крачета което казва на дъното на колко волта да работи процесора :confused

Утре ще се помъча да я намеря пак тази снимка и ще ти дам линк :)

EDIT:аз пробвах дали нещо става,но свали процесора от 350 на 330mhz,та значи има някакво значение и при слот1,но иска да се занимаваш да пробваш комбинации.Аз лично нямам толкова нерви

А можеш ли да ми дадеш повече информация за тея изолаций. Кое точно да направа, какви комбинаций да използвам. Щото сам решил да напраа нещо, щото ми писна вече. Моляте дай ми повече инфо. :rolleyes:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...