Jump to content
BulForum.com

nqkoi moje li da mi napravi tazi shema

Recommended Posts

хах яко яко елементите са от преди доста временце :P

що не се ориентираш към нещо по ново,

намери си онова Л1 ли е не се вишда абе с осмиците и отоплението :woot

ps. tazi shema deto e ot neomontana moga tie naprava ako iska6 ....

pi4 do kolkoto vijdam tova e indikator za mo6tnost ,ako te inateresuva idi tuk http://neomontana.dir.bg/photos/130.jpg  ...tfa e snimka na idikatora ,akoiska6 razgledai neomontana.dir.bg tam idi na indikatori...tfa moga da ti kaja a ti za6to ne interesuva6 to4no ot tozi zuskimodel????? :blink:

Vsmisal da mi izpisva kolko vata sa podadeni kam kolonata

Sly6aite sega trqbvami indikator za mo6tnost da e s displei i kakto kazah po gore da vijdam kolko vata se podavat kam kolonata.Demek da gi pokazva na displeq

mod: EDIT за да си редактираш мнението вместо два поста един след друг !

Пич,тази схема дето си я дал не показва с цифри а с барграф съответно двата канала.Тя е като светодиодние стъбици но се ползват сегментите на вакуумен индикатор.Така че с почти нищо не се различава от останалите.А това дето го искаш да показва с цифри е много неподходяшо за този тип индикация.Там ти трябва аналогов изход защото динамиката на сигнала е такава че цифрите ще се "джуркат" толкова бързо че нищо няма да разбереш :P .Разбира се има начин да се забавят показаниета но пък тогава се обезсмисля правенето с цифрова индикация....Така че...хората са си го измислили - слагай светодиоди и си гледай кефа.

Eto edno mnogo lesno i mnogo byrzo predlojenie za cifrova indikaciq - obiknoven cifrov voltmetyr - moje i analogov (daje shte e po tochno) i izpolzvate dobre poznatata formula P=U^2/R ili kazano prosti4ko pri 4 Ohm kolona imate slednoto

(pokazanieto na displeq na) na kvadrat i razdeleno na 4 :) tova moje dosta prosti4ko da se realizira a i kato si nasmqtash nqkolko stoinosti i shte se orintirysh kyde ti igraqt vatovete

200W = (28.3V)^2 / 4

100W = (20V)^2 / 4

90W = (19V)^2 / 4

80W = (17.9V)^2 / 4

70W = (16.7V)^2 / 4

60W = (15.5V)^2 / 4

50W = (14.1V)^2 / 4

40W = (12.7V)^2 / 4

30W = (11V)^2 / 4

20W = (9V)^2 / 4

10W = (6.3V)^2 / 4

Пич,тази схема дето си я дал не показва с цифри а с барграф съответно двата канала.Тя е като светодиодние стъбици но се ползват сегментите на вакуумен индикатор.Така че с почти нищо не се различава от останалите.А това дето го искаш да показва с цифри е много неподходяшо за този тип индикация.Там ти трябва аналогов изход защото динамиката на сигнала е такава че цифрите ще се "джуркат" толкова бързо че нищо няма да разбереш  :P .Разбира се има начин да се забавят показаниета но пък тогава се обезсмисля правенето с цифрова индикация....Така че...хората са си го измислили - слагай светодиоди и си гледай кефа.

Този отговор е най правилния за мен затова го послушаи.В твоята схема няма управление за сифрова индикация или поне не видях такова.Може да се допални с едно процесорче на майкрочип и да стане но няма да те устрое цената.Затова прави с светодиоди

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...