Jump to content
BulForum.com

You know you are from Bulgaria when...

kvist

Recommended Posts

От двама приятели вече получавам на майл това текстче.. заслужава си :)

You know you are from Bulgaria when...

Duct tape is your father's only tool next to using a kitchen knife as a screwdriver.

There is at least one relative that your family refuses to talk to.

Your mom tells you not to sit on stone or your ass will freeze.

Your parents insist that blankets with vinegar on your body is the way to cure your 40 degrees Celsius fever.

When your baba (grandma) will not accept the fact that you're not hungry.

Your parents don't allow 2 windows to be open at the same time even in the greatest heat, because the "draft" of the wind would make your back stiff.

You started to drink at the age of 12.

Your 15 year old sister can out-drink any American.

At your wedding you know only about a third of the guests.

There is a 120-gallon barrel of wine and cabbage in your garage.

When you make jokes based on your own tragedy.

When you can hear your parents talking and you are across the street.

Everyone is sure you're greek or italian.

When your father is talking to you and every second word he calls you is "budala".

You can spend 3 hrs in a Cafe drinking the same cup of coffee.

When you are never certain whether stay abroad or return to Bulgaria.

When people still think that you are from Bolivia no matter how many times you say you're from Bulgaria.

When your parents' friends have no shame in telling you you've gained weight.

........YOU KNOW YOU'RE BULGARIAN WHEN YOU HAVE RUN AWAY FROM BULGARIA AND STILL SAY IT'S THE BEST PLACE IN THE WORLD.

все пак предпочитам щом ще говорим за България , да говорим на български .. мисля ,че заглавие на английски (на темата ) относно България е доста глупаво

все пак предпочитам щом ще говорим за България , да говорим на български .. мисля ,че заглавие на английски (на темата ) относно България е доста глупаво

Тук съм напълно съгласен с теб. Интересно какъв е по националност автора написал това писмо. Прилича да е българин, дето е забравил кой му е майчиния език или прост американец с обща култура = 0. Във всеки случай мисля, че това е много тъпо. Поне нямамме за национална гордост яденето на хамбургери и Кока-колата.

Ако трябва да напиша примерно :

Ще познаете че сте Американец по:

1 Майчиния ви език е испански, китайски,руски, италиански (не английски)

2 Колкото и пъти да ви повторят България си мислите за Боливия

3 Бабите и дядовците ви живеят на другия край на света в село без ток

4 D = b^2 - 4*a*с го свързвате с ядрена физика

5 Смятате Европа за град в съседния щат

6 За теб вечеря различна от хот-дог и хамбургер е екзотична кухня

7 На сватбата си пресмяташ колко ще ти струва развода

8 Единствения смях, който получаваш когато се шегуваш е от учтивост

и т.н и т.н

много са

абе това е текста на писмото, получено очевадно от приятели-чужденици

Нямя значение, човека е трябвало просто да го преведе за 5-6мин и тогава да го постне.Представи си ся с теб сме българи и говорим за националната ни история на английски!!! :angry1

Да малко е глупаво.Аз не съм от най-разбиращите английски де.не ми пречи да се напъна и да го преведа.Ама ся щом го е постнал можеше и да го преведе.

Да малко е глупаво.Аз не съм от най-разбиращите английски де.не ми пречи да се напъна и да го преведа.Ама ся щом го е постнал можеше и да го преведе.

Именно, ама на къде вървим щом вече и родния си език исползваме все по-малко?Ама аре че стана малко отклонениеце!!!

Ще го преведа за тези,които искат:

Знаеш,че си българин когато...

има поне един роднина,с когото твоето семейство отказва да говори.

майката ти казва да не сядаш на камък иначе ще ти изтине задника.

родителите ти настояват че кърпите с оцет ще премахнат 40 градусовата ти температура.

когато баба ти не приема факта че не си гладен.

родителите ни не позволяват 2 прозореца да бъдат отворени по едно и също време,поради причината,че ще ти изтине гърбът.

започнеш да пиеш на 12.

15-годишната ти сестра може да надпие всеки американец.

на сватбата си познаваш само 1/3 от гостите.

има 120 литров бидон с вино и зеле в гаража ти.

когато се шегуваш,базирайкисе на собствения си живот.

можеш да чуеш родителите ти да се карат,пресичайте улицата.

всеки си мисли,че си грък или италианец.

когато баща ти ти говори и всяка негова втора дума е "будала"

можеш да прекараш 3 часа в едно кафене,пиеейки само едно кафе.

никога не си сигурен дали да останеш в чуббина или да се върнеш тук.

когато хората си мислят че си от Боливия,без значение че им повтаряш 4е си от България.

когато приятелите на родителите ти без срам ти кажат 4е си напълнял.

...знаеш 4е си българин,когато избягаш от България и продължаваш да казваш 4е това е най-хубавото място на земята.

Не знам какво се впрягате толкова. Лафът си е баш точен и готин. Всичките неща дето ги пише са малко или много истина. Не разбирам защо ги приемате като лоши. На това му се вика колорит и е много готино че го има. Мене пък ме радва че е така.

Аз бях постнал преди тема със същото заглавие.Поразровете се и ще я откриете на български е и причините бяха повече май

Ей тук е на български

Може българите да не са много стока, но е факт че има няколко десетки  пъти повече (и по- глупави американци) от колкото българи има изобщо.

Ей това ми е любимото изказване... Не е важно какви сме важното е че американците винаги са по-тъпи... Нека им. Нека им е гадно.

Може българите да не са много стока, но е факт че има няколко десетки  пъти повече (и по- глупави американци) от колкото българи има изобщо.

Абе бахти и Вие се наричате българи???Е тва аз не мога да го проумея!!!То бива бива да се плюем, ама чак пък толкова... :sick

Ако темата е написана на български просто се губи ефекта, така че в момента си е добре. Колкото до това че българите са много умни и интелигентни - пълен смях :) Вие просто си нямате представа що за простотия, селяния и необразованост става въпрос. Ние тук в Пловдив все пак живеем в голям за БГ град, а точно ние които сме тук във форума сме малко или много над средното ниво, така че преценката ми не е върху тази база :)

За съжаление под българи чужденците разбират все повече селяни и мангали. Сори аз отменянето на темата!

А най ме изкефи тва за храненето и бабата! :D

Абе бахти и Вие се наричате българи???Е тва аз не мога да го проумея!!!То бива бива да се плюем, ама чак пък толкова... :sick

Приятелю не виждам нищо в изказването ми което да прилича на плюене (не че няма за какво да се наплюем)и.

Ей това ми е любимото изказване... Не е важно какви сме важното е че американците винаги са по-тъпи... Нека им. Нека им е гадно.

Не си ме разбрал правилно :D - уточнявам: има толкова много тъпи американци

( и не само), колкото българи няма на света ,но то ва съвсем не означава че няма и умни такива дори напротив . Най вярно предствя нещатат народната мъдрост-"във всяко стадо има мърша" ;)

Ако темата е написана на български просто се губи ефекта, така че в момента си е добре. Колкото до това че българите са много умни и интелигентни - пълен смях :) Вие просто си нямате представа що за простотия, селяния и необразованост става въпрос. Ние тук в Пловдив все пак живеем в голям за БГ град, а точно ние които сме тук във форума сме малко или много над средното ниво, така че преценката ми не е върху тази база :)

За съжаление под българи чужденците разбират все повече селяни и мангали. Сори аз отменянето на темата!

А най ме изкефи тва за храненето и бабата!  :D

Вярно е че нито сме много умни нито много интелигентни иначе нямаше сме на този хал .

Само не забравяйте че винаги има шанс повече от нас да бъдат и по умни и по интелигентни но това зависи от семейството от което произхождате-50% от околната среда 30% останалите поценти са зависими изцяло от самите нас .

Какво толкова сте се захванали, че е на английски. Писмото му е пратено така на човека - той не е задължен да го превежда, нали? Трупане на мнения и отбягване от темата..

А по нея - доста неща са вярни.

Радвам се на изчерпателния си отговор :)

Не си ме разбрал правилно  :D  - уточнявам: има толкова много тъпи американци

( и не само), колкото българи няма на света ,но то ва съвсем не означава че няма и умни такива дори напротив . Най вярно предствя нещатат народната мъдрост-"във всяко стадо има мърша"  ;)

Много добре съм те разбрал. Просто казах че винаги набутвате и американците. Много добре ми е ясно че американската паплач е много повече от няколко милиона. Нормално е. Навсякъде ниското ниво хора са маса и са повече от 2-3%. Сам че какво общо има това с темата? Вечното успокоение с американците...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...