Jump to content
BulForum.com

Проблем с TVOut

Recommended Posts

Ето какъв е проблема. Слагам картата, инсталирам драйвери, правя настройки махам кабела на кабелната, пускам тв аута да бачка и той си бачка. Но вади едни гадни мрежи диагонално по екрана. Това се случва на няколко телевизора вече, различни марки телевизори. Пробвах всякакви настройки и комбинаций с драйверите на видеокартата, обаче мрежите си седят и не мърдат просто. Не е от кабела, щото и с хубав и със скапан кабел мрежите са там. Нагласил съм системата да е БГ, или PAL B. Пробвах и с други системи. Пробвах какво ли не. Това се случва с всеки Radeon VE7000, както и с една две 9550. Не съм тествал собствения ми Radeon, дали ще прави същите мизерий, но предполагам, че картинката ще е същата. Моля да пишат само хора наясно с проблем и с решението му. Благодаря предварително :)

Съдейки от моя скромен опит, начиная още от хардуерните МРЕG2 декодори, едно възможно решение е да замениш кабела, свързващ телевизора и видео картата с такъв, направен от кабел за стара BNC мрежа. Той е със съпротивление 50 ома и почти няма влошаване на качеството на сигнала и изолира смущения от други източници. Досега не съм имал случай да се виждат линии и мрежи с такъв кабел. Друг е въпросът, дали кабелът е чинч към чинч, или е С-видео към чинч. Понякога преходниците не са добри. Новите карти ги правят само със С-видео, а те са няколко типа и не мога да ти помогна с конкретна схема. Успех.

Да, но преходника не го знаеш какъв е. Те трябва да имат вътре разни филтри. В момента не мога да ти дам линк, но имам схема как да се направи такъв преходник, за да е ОК всичко.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...