Jump to content
BulForum.com

Търг за някакво PC

Recommended Posts

В гаража ми се подмята някакво РС от праисторическата епоха и ми пречи, та искам някой да го вземе... Може пък да му трябва за нещо.

Параметри и данни не мога да кажа, не знам какво е и не ми се занимава да гледам - предполагам е нещо като ПРАВЕЦ 16 или от сорта. Било е марково навремето. Хоризонтална кутия, монитора се слага отгоре в специално вдлъбнато като поставка... Май няма клавиатура и мишка, но това му е последния проблем... Може да му щракна някакви снимки тия дни...

С монитор е, пак на същата марка!

НО за начална цена от 1лв. толкова... :punk

КРАЙ на търга: вторник, 23.11.2004г. 16ч.

Мисля, че работи, защото доскоро е ползвано за управление на складови наличности. Клавиатура казах, че ПО-СКОРО НЯМА... Така, че да броим че НЯМА периферия (освен монитора).

.............

Благодаря ти много за идеята :beerchug , доста ми допадна :punk ! Ще я обмисля сериозно, обещавам! Мисля, че момчетата няма да се сърдят, ако реша да го дам на децата.....

Засега наддавайте, пък ще реша!

а бе хвърли едно око дали дава поне чакмак като го включиш и ще дам 5 лева е така за спорта

ot men ima6 0.50 lv., i to ako mi go dostavi6 na adres :D vse pak tuk ne sme 4ista4i na garaji :tongue nali

P.S. aotnosno po gore pusnatata prepratka tova e palna gavra. :devil :devil :angry1 :angry1 :angry1 :angry1 :angry1 :angry1 :angry1 :angry1 kato sa siratci tova nezna4i 4e im trqbvat boklutzi na detzata.i ako nqkoi naistina iska da pomogne neka ne po tozi na4in.ima dosta po dobri na4ini da zaradva6 ne6tasno dete, otkolkoto s edna brakma v bukvalniqt smisal,ot koqto to nqma ni6to da razbere :angry1

LifeFeel: я виж това 0.50лв да не си го объркал при положение, че търга е достигнал 5лв ?!?

OFFTOPIC

ot men ima6 0.50 lv., i to ako  mi go dostavi6 na adres :D  vse pak tuk ne sme 4ista4i na garaji :tongue nali

P.S. aotnosno po gore pusnatata prepratka tova e palna gavra. :devil  :devil  :angry1  :angry1  :angry1  :angry1  :angry1  :angry1  :angry1  :angry1  kato sa siratci tova nezna4i 4e im trqbvat boklutzi na detzata.i ako nqkoi naistina iska da pomogne neka ne po tozi na4in.ima dosta po dobri na4ini da zaradva6 ne6tasno dete, otkolkoto s edna brakma v bukvalniqt smisal,ot koqto to nqma ni6to da razbere :angry1

ne sum suglasen,che tova e gavra.Vse pak siracite ne sa sviknali s Pentium 4,povecheto ot tqh dori ne znaqt kvo e tva PC.Taka che vsqko darenie za tqh e plius.

Клавиатура и мишка, казах че НЯМА! :angry1

Иначе пали, но стига до някъде и иска клавиатура или мишка...

Ето малко снимки от днес:

Imag0001.jpg

Imag0002.jpg

Imag0003.jpg

Imag0004.jpg

Imag0005.jpg

Imag0006.jpg

Imag0007.jpg

Това ми прилича на 286 на мене. А относно децата, никаква гавра не е! Аз лично съм започнал на Правец 16 и съм научил много на него (колкото и смешно да звучи на някои посе****ци).

Пичове, вие само мишки искате...

В далечните времена преди 20 години една мишка струваше 120$, а това РС - сигурно 5000$ (няма майтап, тогава съм купувал служебни Правец 16 за 18000 лв)

Това според мен е някакъв клонинг на IBM-XT с 640 КВ памет и 5.25" 360КВ флопи, нужна му е обикновена клавиатура тип DIN, мишка може да се върже през серийния порт (ама той е от старите 25-пинови), само че за какво му е на това РС мишка. Мониторът е сигурно CGA или евентуално монохромен тип Hersules. Дискетите за него сигурно отдавна са си загубили магнитното поле и са развалени, даже и аз не сещам преди колко години ги изхвърлих. На него спокойно би вървял ДОС 3.1, за линукс съм скептично настроен.

Едит: тези след мен във форума правелно са забелязали, че има и диск 20МВ(това не му обърнах внимание в началото). Но въпреки това тия 640КВ ме навеждат на мисълта, че все пак е ХТ.

Подчертано "подаряването" на това чудо на дом за сираци ще бъде сметнато за подигравка според мен.

Да пожелая на ентусиаста, който го купи, да има щастието да поработи на него...

Това ми прилича на 286 на мене.

Според мен не е 286. Ползвал съм 386, като харддиска ми беше 5 МВ. Това, ако не греша по надписа по кутията, има 20 МВ хард .. не че е невъзможно, но ми се струва по-невероятно

А относно децата, никаква гавра не е! Аз лично съм започнал на Правец 16 и съм научил много на него (колкото и смешно да звучи на някои посе****ци).

Но кога си почнал :) И аз съм почнал на 386(предимно джъгайки Civilization де :P) ама почнах около 1994г :) Но си прав, че там се учи повече .. просто няма да играеш "поредния хит" и ще можеш само да се учиш на основи на компютрите :)

Някой беше говорил за мишка .. на толкова стар компютър от мишка смисъл НЯМА.

Според мен не е 286. Ползвал съм 386, като харддиска ми беше 5 МВ. Това, ако не греша по надписа по кутията, има 20 МВ хард .. не че е невъзможно, но ми се струва по-невероятно

386 с 5МБ хард? Чакай малко сега...че те първите Уинчестъри бяха 10МБ. 386 системите обикновено са с по 40МБ и нагоре. Въпреки, че това няма значение държа че е 286 (максимум). :blink:

386 с 5МБ хард? Чакай малко сега...че те първите Уинчестъри бяха 10МБ. 386 системите обикновено са с по 40МБ и нагоре. Въпреки, че това няма значение държа че е 286 (максимум). :blink:

Явно се бъркам .. може и толкова максимално да съм можел да освободя. Все пак това беше преди 4-5 години, а се разделих с компа на 10 години .. не съм бил много наясно с хардуер :laughing:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...