Jump to content
BulForum.com

Полицейщината в България / 2

MyOwnSummer

Recommended Posts

Здравейте, работя в интернет зала, в която този закон трябва вече да се изпълнява, но честно казано с колегата и собственика на залата не можем да решим какво да правим . В смисъл дали да записваме личната информация на клиентите в тетрадка, дали да снимаме клиента и личната му карта с някаква камера (уеб или цифров фотоапарат :wacko: ), ако изобщо някой клиент реши да си даде личните данни или само да ги снимаме с уеб камера без да им искаме лични данни. Питам, защото имам чувството че тези "човечета" :woot ще минат след 1-2 седмици, за да направят проверка и ние все пак трябва да им покажем нещо, ако искаме да нямаме проблеми с тях!

Въпросът ми е - някой изпълнява ли го изообщо този "закон" и как?

Аз няма да си дам нито личните данни, нито да ме снимате. Това означава, че няма да ме пуснете в залата, а ако всички почнат като мен, значи че залата ще фалира... Много тъпи закони мислят тия кухи тикви...

Здравейте, работя в интернет зала, в която този закон трябва вече да се изпълнява, но честно казано с колегата и собственика на залата не можем да решим какво да правим . В смисъл дали да записваме личната информация на клиентите в тетрадка, дали да снимаме клиента и личната му карта с някаква камера (уеб или цифров фотоапарат :wacko: ), ако изобщо някой клиент реши да си даде личните данни или само да ги снимаме с уеб камера без да им искаме лични данни. Питам, защото имам чувството че тези "човечета"  :woot  ще минат след 1-2 седмици, за да направят проверка и ние все пак трябва да им покажем нещо, ако искаме да нямаме проблеми с тях!

Имам приятел адвокат, който ми каза, че вече са идва ли при него хора собственици на интернет клубове и е казал това, което ще ви кажа на вас. Още с приемането на този закон се нарушава самия закон, тъй като се получават противоречия. Специализиран персонал има право на достъп до лична информация като егн. Всеки засегнат може да заведе частно дело срещу тази измислица, като по думите на адвокатите в момента има процес от група юристи, които действат по премахването на този прецеденет (и абсолютна глупост АКА "БЪЛГАРСКА РАБОТА"). На ваше място не бих се притеснявал и се съмнявам, че ще дойдат шапкарите..ако пък дойдат един адвокат ще оправи нещата доста бързо ;)

Toва е както обикновенно поредната глупост!

Аман от тея БЕЗДАРНИЦИ!

А доколкото дo закона си мисля че това ще е от многото закони които са 'влезли' в сила но никой не ги прилага на практика.

Но знаеш ли ги дали няма да го приложат :angry1

В залата в която работя аз за 8 дена са си дали данните цели 8 човека, самия аз им обяснявам как куките нямат право да им искат данните за подобно нещо и ги агитирам да не си дават данните :)

Само няма да обяснявам по какъв начин беше доставена заповедта и с какво нагло поведение беше сервирана в залата в която работя....меко казано държанието им беше нагло,

В залата в която работя аз за 8 дена са си дали данните цели 8 човека, самия аз им обяснявам как куките нямат право да им искат данните за подобно нещо и ги агитирам да не си дават данните :)

Само няма да обяснявам по какъв начин  беше доставена заповедта и с какво нагло поведение беше сервирана в залата в която работя....меко казано държанието им беше нагло,

Ми е това е ! Нагли , Мазни , Подкупни , Продажни копелета са всички що е бюрократ или КАТаджия! :angry1

Направо като измислат няква такава глупост и ми идва да се махна един път завинаги от тая държава!

Това е като закона за пушачите дето трябвало да са в отделна зала! Уфффф аман бе хора , само ни мачкат!

При нас решихме проблема така:

даваме на клиента една папка и му казваме ако желае да си запише трите имена и ЕГН-то.Като в същото време му обяснявам за какво става въпрос и че не е длъжен да оставя тези данни,тъй като аз нямам право да разполагам с тях.

Досега никой не е пожелал да си остави данните. ;)

даваме на клиента една папка и му казваме ако желае да си запише трите имена и ЕГН-то.Като в същото време му обяснявам за какво става въпрос и че не е длъжен да оставя тези данни,тъй като аз нямам право да разполагам с тях.

Mi to e normalno nikoi da ne iska da si ostavi dannite!!Koi lud 6te si ostavi EGN-to na mqsto deto e polzval i-net!!Tva e edin bezmislen zakon s koito darjavata pak se ma4i da nameri rabota na policiqta da ne sku4aqt :sick

.......че ще дойдат шапкарите..ако пък дойдат един адвокат ще оправи нещата доста бързо ;)

Мислиш ли,че адвокат ще оправи нещата? Заглавието което Agarvaen е слжил на тема (първата, която беше закючена) Полицейщината в България не е случайно!

Само няма да обяснявам по какъв начин  беше доставена заповедта и с какво нагло поведение беше сервирана в залата в която работя....меко казано държанието им беше нагло,

И при нас беше така! Собственика на залата го нямаше в Пловдив аз му се обадих той вика подписвай пък после ще го мислим.

Обаче като дойдат хората на бат Бойко ;) и ти кажат "я да видим сега ти какво си записал днес!" и ще настане патардията!

Mi to e normalno nikoi da ne iska da si ostavi dannite!!Koi lud 6te si ostavi EGN-to na mqsto deto e polzval i-net!!Tva e edin bezmislen zakon s koito darjavata pak se ma4i da nameri rabota na policiqta da ne sku4aqt :sick

Сега - темата съм я пуснал, за да разбера как действат мойте колеги в другите зали, а не да обсъждаме "закона" :excl:

Пак ще излезе пак някой и ще каже: ми така трябва да е по залите, там е пълно със пиратски software, хайдути,партизани и терористи :woot !!!

pove4eto sa deca koito nqmat lichni karti sigurno puk EGN za tqh predpolagam oznachava nqkav snaks tip "pokemon"...

Моята зала е срещу основно ущилище.Сещайте се каква ми е клинтелата,какъв е процентът на възрастните,които посещават залата...

Абе,поне софтуера не е пиратски. :angry:

Ами нека се опитат да те подведат под отговорност за неизпълнението. Интересно ще е кой съд в България би отсъдил в тяхна полза. Не се учудвайте. Ако знаете колко е малък процента на хората на ръководни постове в МВР в града, които са завършили право, ще се уплашите. Голяма част от тях са икономисти, инженери и какви ли не вишисти, изкарали преквалификация в Симеоново и започнали работа в системата. На мен ми е интересно този ватерноклозетен напън на някой свръхсъвестен началник на цялата територия на града ли е приведен или само в района на някое от РПУ-тата... Та в обсега на кои РПУ-та сте?

Аз съм в четвърто.Овърман-е,знам за това,имам доста познати полицаи.Ако си чел Р.Марчинко,ще ти стане ясно какво мисля за администрацията на полицията като цяло.А за тоя,който го е измислил това мога да кажа само :

голям,косматопръст,идеално разширен рубиненочервен анус,мислещ със сливата на жена си,с пишка като моливче,лайнян мозък и гноясали топки. :angry:

Извинявам се за нецензурния израз,но това ми е мнението за тоя.

А за тоя,който го е измислил това мога да кажа само :

голям,косматопръст,идеално разширен рубиненочервен анус,мислещ със сливата на жена си,с пишка като моливче,лайнян мозък и гноясали топки. :angry:

Амин! :woot

Аз доколкото разбрах тази заповед е издадена от Областния ... незнам си къв си ... само за южна България.

а тази заповед/постановление има ли я/го някъде из сайтовете на местните органи? много ми е интересно как така истимарско минава всичко това .... или поне аз не съм чул/прочел в медиите :confused

Мда, областният управител може да издава подобни административни разпоредби. Но ако влизат в разрез със някой от законите това ги прави невалидни автоматично. Освен това - такава разпоредба ако има наистина - трябва да е посочена в разпореждането на полицейския орган ми се струва, като основание за него. Не видях такова нещо в разпореждането цитирано от Agarvaen...

http://privacy.gateway.bg/htmls/home.htm

Много полезно порталче... Кой, как, кога и защо има право да борави с личните данни, на какви условия трябва да отговаря, как да се регистрира (защото е задължително да е регистриран, за да борави с тях) и как да ги съхранява и опазва.

Има и форумче, в което със сигурност биха отговорили на въпроса ви.

Чл. 55. (1) Който не изпълни разпореждане на полицейски орган, направено в изпълнение на закона, се наказва с глоба от 200 до 2000 лв.

(2) За маловажни нарушения полицейските органи налагат глоба до 100 лева, която събират по квитанция.

...

Чл. 61. (1) Нарушенията се установяват с актове, съставени от полицейските органи.

(2) Наказателните постановления се издават от директора на Националната полиция или упълномощени от него ръководни служители.

Чл. 62. Условията и редът за установяване на нарушенията, издаването, обжалването и изпълнението на наказателните постановления се извършва по реда на Закона за административните нарушения и наказания.

От закона за националната полиция - понеже разбирам, че за разпореждане на полицейски орган става дума...

http://www.infotel.bg/juen/arh/20815010.htm

Чл. 24. (1) Административнонаказателната отговорност е лична.

(2) За административни нарушения, извършени при осъществяване дейността на предприятия, учреждения и организации, отговарят работниците и служителите, които са ги извършили, както и ръководителите, които са наредили или допуснали да бъдат извършени.

Това е извадка от въпросния Закон за административните нарушения и наказания...

http://www.paragraf22.com/pravo/zakoni/zakoni-d/5.htm

Та добрата новина е, че в затвора няма да ходите ;) , а лошата е, че акта и глобата са персонално за вас. Ако шефовете ви решат да се направят на ударени - вие ще си бръкнете в джоба...

Ако въобще решат да проверяват изпълнението на разпореждането, според мен ще опитат да минат с глоба до 100 лева, за която се издава само квитанция, а не се прави акт. Така е добре за тях, защото им спестява доста работа и писане.

Ако стане напечено:

Чл. 34. (1) (Доп. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., бр. 102 от 1995 г., изм. доп. ДВ бр. 61 /2002 г.) Не се образува административнонаказателно производство, а образуваното се прекратява, когато:

а) нарушителят е починал;

б) нарушителят е изпаднал в постоянно разстройство на съзнанието;

в) това е предвидено в закон или указ.

Заложете на б) ;) - изпаднете в постоянно разстройство...

За мен това е лесно.Мога да ги разстроя доста :)

Нда...иначе благодаря за инфото.И все пак,тая няма да я бъде.

Заради това,че са заплашили Първанов по Интернет,да налагат едва ли не полицейски час.Ами че аз мога у нас да си пльосна едно прокси и да си го заплашвам от Чечня например. :angry1

Ушеви..... :sick

Поздрав за всички засегнати с Бранник - "Официален дразнител(Ушев - педераз!)"

За мен това е лесно.Мога да ги разстроя доста :)

Нда...иначе благодаря за инфото.И все пак,тая няма да я бъде.

Заради това,че са заплашили Първанов по Интернет,да налагат едва ли не полицейски час.Ами че аз мога у нас да си пльосна едно прокси и да си го заплашвам от Чечня например. :angry1

Ушеви..... :sick

Поздрав за всички засегнати с Бранник - "Официален дразнител(Ушев - педераз!)"

Momcheto zaplashilo Parvanov sam si e priznal ne sa go izdanili ot zalata-tva e fakt.

Agarvaen, колкото и да ти се струва невероятно - на полицаите също им е неприятно и нелепо да ги поставят в подобни ситуации... Ако щеш дори заради това, че ги мързи и мразят да ги запускат в подобни "ударни" и "показни" мероприятия. Но не е само това - дори и да виждат цялото безумие на заповедите си (а някои от тях са достатъчно интелигентни за да го видят) - те трябва да ги изпълнят. Така че не си много прав, като хвърляш вината на тях. Те просто си вършат работата. От там нататък - има закони, които ти позволяват да се защитиш от подобни безумия. И да търсиш обезщетение дори за вредите които си понесъл от тях, а вреди ще има - в загуба на клиенти и съответно на приходи. Държавата отговаря за действията на служителите си.

Оувърман-е,това ми е пределно ясно.В предишната тема цитирах длъжностното лице,което беше абсолютно несъгласно с това постановление.

И не хвърлям вината върху тях.Хвърлям върху този,който е измислил подобна глупост. ;)

van helsing Welcome.

Ако беше поразровил из форума,щеше да знаеш за какво става въпрос,миличък.А не да дойдеш от нищото и да се "изкажеш" "където и когато" трябва.

Потърси "Полицейщината в България/1"(ако не забелязваш това е 2) и виж за какво става въпрос.

Айде да няма сребърни куршуми. :angry1

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...