Turanagasan Posted November 16, 2004 Share Posted November 16, 2004 Глиган да си в тоз живот, днес и сега! Дивечът в България минава на здравословно хранене. Елените, зайците и глиганите ще се препитават според европейските стандарти, което иде да каже, че ще им засяват дивечови ниви с по 15-20 "позиции", а те сами ще си пасат от менюто, каквото им душа пожелае. Този хранителен рай ще настъпи пилотно в няколко шуменски стопанства, а после и по всичките земи български. И тук в представите на нашенеца, особено ако е по-сиромах човек, настъпва смут. Той гледа да опасе дневно 3 до 4 позиции комат хляб, кофичка кисело мляко, лучец малко. Ако се яви и сланинка, ще е пир на трапезата. Сега, не щеш ли, чете какво чака дивеча и започва да му се присънва, че се е преродил в елен или даже в глиган. Припка си по една красива евроливада и си зобва от оттук-оттам все вкусни и полезни за здравето тревички мноого по асортимент и на брой. Писне му от хапване и продължи да си тичка по поляната. В небето едни облачета красота. Но изведнъж удря гръм и сиромахът се пробужда. За да разбере, че в родината му държат да съхранят по-скоро дивеча, но не и човешкия род. та, видяла жабата ,че подковават волът и тя вдигнала краката за подкови.Има ли аналог с нашите управници? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted November 16, 2004 Share Posted November 16, 2004 Абе и те са едни глигани, дееа и оправниците... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 16, 2004 Share Posted November 16, 2004 Не стига, че ги угояват за да стрелят по тях разни ловци-комплексари, а ще им завиждате Link to comment Share on other sites More sharing options...
oTkopEMaHaMaMa Posted November 16, 2004 Share Posted November 16, 2004 Не стига, че ги угояват за да стрелят по тях разни ловци-комплексари, а ще им завиждате <{POST_SNAPBACK}> Комплексари?!?! Абе и те са едни глигани, дееа и оправниците...<{POST_SNAPBACK}> Разбрах,че когато са влизали в парламента, на всеки депутат на стола е имало свитък с "Приказка за стълбата" на Смирненски. Целта на т'ва е било точно избягването на този 'феномен' да се случи, ама то наш депутат ако очакваш да се замисли,аджеба що са им го сложили... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 16, 2004 Share Posted November 16, 2004 Ааааааа,тея нашите "умни европейци" хептен се осраха!!!! То бива,бива,ама това вече е ........... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 17, 2004 Share Posted November 17, 2004 Комплексари?!?! Ами не виждам основателна причина някой нормален човед да убива абсолютно беззащитни живони без никаква цел освен за "спорта". Единственият начин, по който могат да покажат колко "големи мъже" са е с пушка в ръка, е това ако не е чувство за малоценност. По добре да не захващаме тази тема, че ще стане голям варгал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted November 17, 2004 Share Posted November 17, 2004 Ами не виждам основателна причина някой нормален човед да убива абсолютно беззащитни живони без никаква цел освен за "спорта". Единственият начин, по който могат да покажат колко "големи мъже" са е с пушка в ръка, е това ако не е чувство за малоценност. <{POST_SNAPBACK}> Еми този спорт го има по целия свят, защо точно нашите ловджии да са комплексари? И на мен не ми харесва като цяло идеята да убиваш за удоволствие, но едва ли останалите държави са видяли от нас Колкото до това, че ще им садят някви позиции с треви да ядат там - Еми те селяните дето ядат хляб и кисело мляко доста бързо ще се ориентират към безплатната салата в гората, така че в крайна сметка подзамисъла е "Да нахраним бедния народ" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 17, 2004 Share Posted November 17, 2004 Еми този спорт го има по целия свят, защо точно нашите ловджии да са комплексари? Аз говоря за "ловците" като цяло. А селяните много доре си ядат, гражданите са гладни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted November 17, 2004 Share Posted November 17, 2004 koyto se misli za golyam myj da zastane sreshtu gligana samo s noj v rykata. s pushka vsyaka p***a znae ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 17, 2004 Share Posted November 17, 2004 koyto se misli za golyam myj da zastane sreshtu gligana samo s noj v rykata. Точно така и една седмица няма да оцелеят в гората, без оръжие и разните им там простотии. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lestat Posted November 17, 2004 Share Posted November 17, 2004 Каде се е чуло и видяло ловджия да ходи без пушката си в село(например)? Аз като си похождам лятно време на село и занете ли какво виждам?Ловджиите насядали по кръмчите с чифтето на рамо и разправят истории за глигани, мечки...Как ги били дебнали, как ги застреляли.А има един човечец в нашто село дето си живее почти в гората!Човека ппред мене утрепа един валк само с нож,а е на горе-долу 50год.Е кой е по-маж тогава а?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 17, 2004 Share Posted November 17, 2004 Каде се е чуло и видяло ловджия да ходи без пушката си в село(например)? Аз като си похождам лятно време на село и занете ли какво виждам?Ловджиите насядали по кръмчите с чифтето на рамо и разправят истории за глигани, мечки...Как ги били дебнали, как ги застреляли.А има един човечец в нашто село дето си живее почти в гората!Човека ппред мене утрепа един валк само с нож,а е на горе-долу 50год.Е кой е по-маж тогава а?!? Е във всеки случай не и тия, както казах такива субекти се чувстват мъже само с пушка в ръка. И по какъв случай тоя дядо е утрепал вълка и как така е станало пред теб? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted November 17, 2004 Share Posted November 17, 2004 Каде се е чуло и видяло ловджия да ходи без пушката си в село(например)? Аз като си похождам лятно време на село и занете ли какво виждам?Ловджиите насядали по кръмчите с чифтето на рамо и разправят истории за глигани, мечки...Как ги били дебнали, как ги застреляли.А има един човечец в нашто село дето си живее почти в гората!Човека ппред мене утрепа един валк само с нож,а е на горе-долу 50год.Е кой е по-маж тогава а?!? <{POST_SNAPBACK}> а вълка да не беше вързан или затворен? или е бил всъщност подивяло куче? и аз съм против насилието и убиването за еф, но ми стана любопитна таз история, колкото и да е оффтопик.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lestat Posted November 17, 2004 Share Posted November 17, 2004 Абе той не е баш дядо, ама карай.Пича е приятел на наште и те ме запознаха преди година като бяхме до тях да го видим.Учил с майка ми.Тогава видях че пича има MZ.Верно старо, ама бая лъскаше.Иние имаме един Simson в двора, та го питах дали разбира и така си домакнах мотора до тях.И ми помагаше да го оправя.Пича беше падар(пасе овцете на хората през деня) и ги беше пуснал до кащурката си.И по едно време те се разбягаха, взеха да блеят и пича вика ***** **** ** *****!!! по български, грабна един нож и хукна!Тарча аз след него и гледам един вълк хванат в капан.Пича търчи към него и пак ***** ***** ** *****!!! по български.Ама кво стана не знам и вълка се измакна от капана.А пича на 1 метър от него!И аз си викам че вълка ще побегне и тва е.Ама Дядото го хвана за гушата ония докато се усети че се е освободел и му кръцна грацмуля.Грозна картинка!Та после се оказа, че въпросният вълк често "задирял" овчици и тоя бай Гошо сложил капана.Ами тва е общо взето.Който го интересува, селото се казва Бреница и е в северна България. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oTkopEMaHaMaMa Posted November 17, 2004 Share Posted November 17, 2004 Според мен, това което си хванеш САМ е много по-вкусно от което и да е друго ядене. Някога хората как са са преживявали? С ЛОВ! Ако не е бил той щяхме да си рупаме още тревичката,дето с'я ще засадят Плюс т'ва, за да станеш ловджия не ти трябва само пушка и мерак. Колкото и да е странно - УЧИ СЕ за да станеш такъв, след което и изпит се държи. И не е толкова голямо геройтво да се изправиш с нож в ръка срещу "жертвата" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 17, 2004 Share Posted November 17, 2004 Защо да не би да сме умряли от глад? Някога хората са ловували, за да оцелеят, но когато човек има избор убийствата са ненужни. Кажи ми колко пъти си ял/а мечка или вълк. Ловците са збирщина глупави убийци независимо колко учат. И голямо мъжество ли е да застреляш един елен, който не може да избяга и да се защити. Това не са никакви мъже и само срамят човечеството. Лов за спорт, ами аз например може да искам да спортувам лов на ловци. Защо толкова защитаваш тая збирштина? Link to comment Share on other sites More sharing options...
oTkopEMaHaMaMa Posted November 17, 2004 Share Posted November 17, 2004 Ами никой не те спира да си спортуваш лов на ловци, само че това е противозаконно. А ловът на дивеч си е напъно легален. Защитавам ги ловците,защото си имам пример у нас и съм доста навита като завърша след няколко месеца,живот и здраве, и аз да се приъединя към някоя дружинка. Не мога да разбеа какво лошо има в лова Има доста, които го правят за спорта, не го отричам, ама щом ги кефи и вършат нещо което никъде не се забранява... Яла съм диво прасе. Месото хич не е лошо, само е малко по-сухо от обикновено. А след няколко часа ще бъде сервиран див заек на масата, което също е доста вкусно. Стига да се знае как да се приготви. П.П.Стана доста офтопик Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 17, 2004 Share Posted November 17, 2004 Защитавам ги ловците,защото си имам пример у нас и съм доста навита като завърша след няколко месеца,живот и здраве, и аз да се приъединя към някоя дружинка. Не мога да разбеа какво лошо има в лова Ами убийството на същества заслужаващи да живеят повече от който и да е човек е доста нередно. Повече няма да спора с цяло семейство убийци. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oTkopEMaHaMaMa Posted November 17, 2004 Share Posted November 17, 2004 Ами убийството на същества заслужаващи да живеят повече от който и да е човек е доста нередно. Повече няма да спора с цяло семейство убийци. <{POST_SNAPBACK}> Ми добре де...вкусно ли ти е да ядеш пиле?Агнешко?Свинско?Дори ЯИЦА! Т'ва е същата работа, само че са домашно отгледани и не трябва да фърчиш из двора с пушкалото да ги трепеш=> можеш по-мързеливата да го караш. А за 1 глиган или сърна или к'вото и да е там доста трябва да се препотиш от ходене. Ама щом не ти се разправя с УБИЙЦИ П.П. А и ловът си е един вид естествен подбор. Ай остави ги глиганите да си се размножават и кат' станат повече от нас да ни почнат и нас да ядат,щот' няма да има вече тия зеленките тучните полянки Ти си явно вегетарианец Ако 1/3 от хората, примерно са вегетарианци, останалите 2/3 убийци ли са . Пф,човече, айде стига толкоз, че наитина смешен взе да ми ставаш(без обиди ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 17, 2004 Share Posted November 17, 2004 П.П. А и ловът си е един вид естествен подбор. Ай остави ги глиганите да си се размножават и кат' станат повече от нас да ни почнат и нас да ядат,щот' няма да има вече тия зеленките тучните полянки Аз съм бил смешен ха-ха такива простотии до сега не бях чувал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oTkopEMaHaMaMa Posted November 17, 2004 Share Posted November 17, 2004 Аз съм бил смешен ха-ха такива простотии до сега не бях чувал. <{POST_SNAPBACK}> Пич, просто логиката ти липсва или може би те мързи да мислиш Стига толкоз, че в спор прерастна и сме бая далеч от същината на темата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lestat Posted November 17, 2004 Share Posted November 17, 2004 П.П. А и ловът си е един вид естествен подбор. Ай остави ги глиганите да си се размножават и кат' станат повече от нас да ни почнат и нас да ядат,щот' няма да има вече тия зеленките тучните полянки <{POST_SNAPBACK}> Виж кво ся, за тая работа с прекомерното размножаване си има както ти казваш естествен подбор!Имам предвид, глигана ще го изяде мечка например .А ти да не мислиш че всички малки глиганчета оживяват???Айде моля те не с тея в стил "ловците потдържат равновесието в природата!!!"Всяко животно е храна за друго животно.Така е било винаге, така и ще баде!И до сега не се сещам преди появата на "модерния" ловец някой животински вид да е изчезвал ей така, шото друг го е изял! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 18, 2004 Share Posted November 18, 2004 Малка лекция за изчезване на видовете в България. Ловците решили да стрелят по хищници (сигурно за храна) избили дивите котки, рисовете, мечките, вълците отървали кожите защото не са много интересен ловен обект (или не са вкусни). Поради липсата на пряка конкуренция, популацията на вълците се разраства прекомерно, но тъй като е единствения хищник, чефтокопитните успяват да изхранят завишената популация. Обаче ловците решават, хайде да си окачим рога на стената, и така благородния и петнистия елен, сръндака... почти ги няма. Тъй като естествената регулация на популациите трае известно време, вълците започват да навлизат в населените места и да нападат домашните животни. И отново ловците, "хайде да избием вълците, щото са вредители". Извода от всичко това, е че вредителите сте вие драги ми ловци и ако сега полагате някакви грижи за "дивеча" зада има по какво да стрелятето и вече е малко късно. И преди да използвате сложни думички, като естесвен подбор, първо вижте в речника какво означават и дали имате нещо общо с това понятие. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turanagasan Posted November 18, 2004 Author Share Posted November 18, 2004 Стига толкоз, че в спор прерастна и сме бая далеч от същината на темата <{POST_SNAPBACK}> Даа всъщност въпросът беше малко завоалиран. И гласеше ,на управниците им пука повече за животните или за нас. Примери:В Европа тока бил толкова и тука да стане така,имало акцизи,и тук да има. Всичко от европа да дойде тука ,но без тяхните цени,без заплатите,само гадните неща? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 18, 2004 Share Posted November 18, 2004 Примери:В Европа тока бил толкова и тука да стане така,имало акцизи,и тук да има. Всичко от европа да дойде тука ,но без тяхните цени,без заплатите,само гадните неща? Така е германците бая зор виждат сле като влезнаха в ЕС. Каква икономика имаха, а сега средния немец е почти като средния българин. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.