Jump to content
BulForum.com

Videocard GF or Radeon

Recommended Posts

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

4akaite o6te ne6to da pitam

GF FX5900XT, 128MB DDR 256bit AGP8x TV Out DVI - 176$

RADEON 9600XT, 128MB Asus A9600XT/TD DDR AGP8x - 162$

koe e po-dobro ot 2ete razlikata v cenite ne e ni6to, a mi vikat 4e kato proizvoditelnost dolnata bila po-qka. ne znam vie kajete pls

a ako ne e ne6to nai-dobre i az da se spra na 6800 LE kato ShitHappen i cenata e dostypna vse edno 6te e ve4na taq karta smqtam 4e blizkite 2 godini na LE vsi4ko 6te vyrvi bez probs.

a ako ne e ne6to nai-dobre i az da se spra na 6800 LE kato ShitHappen i cenata e dostypna vse edno 6te e ve4na taq karta smqtam 4e blizkite 2 godini na LE vsi4ko 6te vyrvi bez probs.

бъркаш се. много даже :) . Ле е доста орязана. прави си изводите... цената на Ultra Retail е 470 Паунда. Ле е по-малко от половината по цена, а се съмнявам че в близките 2 години на Ултра-та всичко ще върви на максимум. колкото до двете горни карти.. предполагам че 5900 е на Axle. ако е така... предпочитам радеон-а. ако не... 5900 е по-добра.

4akaite o6te ne6to da pitam

GF FX5900XT, 128MB DDR 256bit AGP8x TV Out DVI - 176$

RADEON 9600XT, 128MB Asus A9600XT/TD DDR AGP8x - 162$

koe e po-dobro ot 2ete razlikata v cenite ne e ni6to, a mi vikat 4e kato proizvoditelnost dolnata bila po-qka. ne znam vie kajete pls

Spored men GF FX 5900XT.Kakto kaza wOOx LE sa dosta orazqni karti,taka che suveta mi e ne vzimai LE ;)

бъркаш се. много даже :) . Ле е доста орязана. прави си изводите... цената на Ultra Retail е 470 Паунда. Ле е по-малко от половината по цена, а се съмнявам че в близките 2 години на Ултра-та всичко ще върви на максимум. колкото до двете горни карти.. предполагам че 5900 е на Axle. ако е така... предпочитам радеон-а. ако не... 5900 е по-добра.

Spored men GF FX 5900XT.Kakto kaza wOOx LE sa dosta orazqni karti,taka che suveta mi e ne vzimai LE ;)

blagodarq vi :) zna4i otpisvame LE

image013.gifimage014.gif

gledam ima dobri pokazateli toq radeon 9600 XT, a ima i 9800 XT dosta e dobyr ama ne moga da go namera nikade iz saitovete da vida kato cena kak e naprao nego 6a zema ako e 200$. Nikade ne go namiram.

A Btw i 5900 Ultra nqma li ve4e na pazara we hora. Nikade ne e namiram i neq stranna rabota. Utre kato svyr6a daskalo trq da mina prez nqkoq firma da pitam i za XT-to na GF dali e Axle i za Ultra. Ako ima6e Ultra kato gledam e nai-dobre za sega, no ne znam na kakva cena e dano ne e nad 300$ i tq :D

blagodarq vi  :)  zna4i otpisvame LE

image013.gifimage014.gif

gledam ima dobri pokazateli toq radeon 9600 XT, a ima i 9800 XT dosta e dobyr ama ne moga da go namera nikade iz saitovete da vida kato cena kak e naprao nego 6a zema ako e 200$. Nikade ne go namiram.

тоя радеон е $320+. ултрата също е скъпа, ако изобщо я намериш.

твойте съвети .. ма разбиват . искаш да ми кажеш ,че 6800 ле е по-бавна от 5900 ХТ ? че тя е по-бърза от 6600 ГТ (която от своя страна бие 9800 ХТ и 5950 Ултра )

твойте съвети .. ма разбиват . искаш да ми кажеш ,че 6800 ле е по-бавна от 5900 ХТ ? че тя е по-бърза от 6600 ГТ (която от своя страна бие 9800 ХТ и 5950 Ултра )

znachi suveta ti e LE.taka li :confused :confused.Ako da :woot :woot :woot.Po temata vzemi si nai-dobre 6800 Ultra ili 6800 GT :)

znachi suveta ti e LE.taka li :confused  :confused.Ako da  :woot  :woot  :woot.Po temata vzemi si nai-dobre 6800 Ultra ili 6800 GT  :)

ти разбра ли изобщо за какъв ценови диапазон си говорим ? и знаеш ли изобщо какво е възможно да стане от Ле-то ? до сега в hardwarebg.com форума 1 си е взел МСИ 6800 ле и картата е станала 16/6

a we ti nqma li da spresh da se zaqdjdash ,purvo v ednata tema na @lamerich posle v drugata na @elemental.Are spri se a? mad.gif.Tvoite suveti puk oshte poveche me razmazvat laugh.gif w00t.gif
ако спред да говориш глупости и аз ще спра ...

земи погледни 2-3 теста и после ела пак да ми говориш ..

П.П. ето ти гледай : http://www.tbreak.com/reviews/article.php?...25&pagenumber=2

http://www.3dchip.de/TestCenter/2004/6800LE/6800LE.php

http://www.orpheussoft.com/6600_agp.html

ако си поиграеш и с паиповете нещата стават доста по-сериозни

18k точки прави на 2001 без клок

@Backbone хмм не бих казал ,че 6800 ле бие 6600 ГТ :)

http://hardforum.com/showthread.php?t=791852&page=3&pp=20

ти разбра ли изобщо за какъв ценови диапазон си говорим ? и знаеш ли изобщо какво е възможно да стане от Ле-то ? до сега в hardwarebg.com форума 1 си е взел МСИ 6800 ле и картата е станала 16/6

ако спред да говориш глупости и аз ще спра ...

земи погледни 2-3 теста и после ела пак да ми говориш ..

П.П. ето ти гледай : http://www.tbreak.com/reviews/article.php?...25&pagenumber=2

http://www.3dchip.de/TestCenter/2004/6800LE/6800LE.php

http://www.orpheussoft.com/6600_agp.html

ако си поиграеш и с паиповете нещата стават доста по-сериозни

18k точки прави на 2001 без клок

@Backbone хмм не бих казал ,че 6800 ле бие 6600 ГТ :)

http://hardforum.com/showthread.php?t=791852&page=3&pp=20

Mnogo dobri rezultati vadi, no 5900XT nqkoi pyt e izprevarva, no da ne zabravqme edna podrobnost 4e 6800 LE e novo pokolenie karti i raboti s DDR 3. + tva ako gi clockne6 i 2ete LE 6te dade po-dobri rezultati. Az neska se razhodih s edin friend iz firmite i v GigaHz govorih s edin pi4. Ta taka toi mi kaza gore dolu cenite kaza 4e GF 5900XT bili samo na Axle,gigabyte i o6te nqkva firma det ne sym e 4uval prez jivota si nqkva mario li kvo kaza,no kakto i da e ako naistina nqma MSI , a az vidqh tuk tiq raboti deto si go dal na 2 mesta testvat MSI na toq model nego ako e sym navit da go zema. Kolkoto do ATI ima6e 2 modela ATI 9600XT i ASUS 9600XT te bqha po evtini s 50$ i 2ete ot tiq GF 5900 XT koito be6e 197$ sys vkliu4eno DDS. Pitah i za 6800 kaza 4e LE izob6to go nqmame tuk na pazara o6te ima6e nqkyv drug Turbo model nqkva 350$ be6e 128mb 6800. A poslednoto ne6to koeto kaza e za 6600 koqto skoro 6te e imalo i 6te e ot porqdyka na 160-200$ spored zavisi. Taq karta ne bila stabilna za clock vika i v pove4eto slu4ai dori 5900XT vadi po-dobri rezultati ot neq i dori vika moje se clockva dovolno i 6te e dosta nad 6600 toi li4no predpo4ital XT-to. V kraina smetka ima vreme do Qanuari 6te vidim rabotata kak e v bg ako ne jivot i zdrave ot tam 6te si zema mai 6800GT ako padne do 300$, ako li ne LE naistina bih iskal da e ot novoto pokolenie karti ne si zasujava da drusna 250$ za 5900 Ultra. Koqto daje mi kaza toq 4e i neq e nqmame na pazara. I ve4e posledniq varqnt e 5900XT kolkoto da karam izvestno vreme s neq dokato padne cenata na 6800 GT, no kato nqma MSI ili Asus kofti.

6800 GT < 300 $ до Януари = забрави то сега евтините 6800-ци са по ~320$ (крайна цена около 350 зелени ) . 6800 Ле в България си има .. твоя човек явно не се интересува от това какво имат в складовете си . MSI 6800 Le 250$ + ДДС сметни си (цена в Мост ) . 6600<5900ХТ :confused (лично мое мнение : 6600>5900ХТ )

6800 GT < 300 $ до Януари = забрави то сега евтините 6800-ци са по ~320$ (крайна цена около 350 зелени ) . 6800 Ле в България си има .. твоя човек явно не се интересува от това какво имат в складовете си . MSI 6800 Le 250$ + ДДС сметни си (цена в Мост ) . 6600<5900ХТ  :confused (лично мое мнение : 6600>5900ХТ )

nz man kazvam ti tova koeto 4uh. Ama taka kato gledam 250$ e dobre nadqvam se da padne o6te malko i naprao na nego smqtam se spra ne znam drugo ne namiram iskam da e ot novoto pokolenie karti DDR 3.

DDR3 ходи на по-високи честоти , никаква друга разлика ..предвидена е тази памет за над 1 Гига докато DDR1 е ограничена до 1 Гига(естествено и това правило си има изключение :) )

@Backbone появи се 6600 АГП вече :)

@w00x незнам ,но от това което съм чел само при 6800 ** серията Сли-то бачка както трябва. до сега четох ревю-та но още не съм открил такова с 6600 ГТ в сли..

П.П. и нали Ати вадиха най-добра картина а 6600 ГТ за нищо не става ?! :) :punk

@Backbone появи се 6600 АГП вече :)

@w00x незнам ,но от това което съм чел само при 6800 ** серията Сли-то бачка както трябва. до сега четох ревю-та но още не съм открил такова с 6600 ГТ в сли..

П.П. и нали Ати вадиха най-добра картина а 6600 ГТ за нищо не става ?! :)  :punk

ами тук вече трябва да се провери дали X700 или 6600GT е по-далавера в SLI. ако изобщо тия ATI-та ще потдържат SLI. ама се правят с PCI-E, така че предполагам, че ще измислят някаква технология.

ами тук вече трябва да се провери дали X700 или 6600GT е по-далавера в SLI. ако изобщо тия ATI-та ще потдържат SLI. ама се правят с PCI-E, така че предполагам, че ще измислят някаква технология.

Ати със сигурност работят по въпроса и то как....NVidia поддържат SLI, обаче с 2 еднакви карти, докато ATI май ще махнат това ограничение.....(четох статия по въпроса).

да и при Ати картите няма да са толкова скъпи .. и т.н. защото при Нвидиа мисля ,че не всяка карта може да се сложи на Сли .. тоест трябва да е специална :) при Ати мисля ,че нещатата нямаше да са така

да и при Ати картите няма да са толкова скъпи .. и т.н. защото при Нвидиа мисля ,че не всяка карта може да се сложи на Сли .. тоест трябва да е специална :) при Ати мисля ,че нещатата нямаше да са така

Нищо специално няма в картата Сли подържат 6800Ultra,6800GT,6600GT,6610 XL,

възможно е да си прав ,но мисля че тази част която ги свързва (двете карти ) не ти я дават с всяка карта ? може и да греша :) говоря по памет може и други да са нещата :)

възможно е да си прав ,но мисля че тази част която ги свързва (двете карти ) не ти я дават с всяка карта ? може и да греша :) говоря по памет може и други да са нещата :)

Тази част я дават с дъното.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...