Jump to content
BulForum.com

programirane na delphi

Dendroid

Recommended Posts

Има ли в тоя форум хора, които да се занимават с Delphi и ако да похвалете се колко го знаете и какви програми сте правили, защото аз още го уча и имам тук едни проблеми с това database :)

Аз работя на делфи и човъркам базите данни ползвам InterBase компонентите

Но да ти кажа преди да си почнал Делфи мини на Borland C++ Builder :punk

И аз човъркам Делфито, но за бази данни предимно MySQL чрез ODBC.

Можеш да си купиш някоя книга, но да избереш подходяща такава е много трудно. В повечето случаи просто ще си дадеш парите на вятъра.

Намираш си някоя ел.книжка и четеш оттам, поне няма опасност да си вътре с пари. Скоро свалих около 6 диска с ел.книжки от дата.бг, там има страшно много.

Zfravejte hora! Iskam da popitam nqkoj da ima nqkvi elektronni kursove po pascal. Trqbvat mi za da se u4a. Vse pak i az iskam.

Izteglih za c++, ama 4i4o mi e programish i mi prepora4a parvo pascal, pa posle drugi.

10x predvaritelno!

P.S Ne znam dali posta mi e za tuk(izvinete me, ako ne e)

И аз човъркам Делфито, но за бази данни предимно MySQL чрез ODBC.

Можеш да си  купиш някоя книга, но да избереш подходяща такава е много трудно. В повечето случаи просто ще си дадеш парите на вятъра.

Намираш си някоя ел.книжка и четеш оттам, поне няма опасност да си вътре с пари. Скоро свалих около 6 диска с ел.книжки от дата.бг, там има страшно много.

i az mislq taka i zatowa ne mi se dawat po 30-40 lw za kniga ;) ako nqkoi znae nqkoq dobra da kazwa..az si swalih edna za delphi 7 ot wareza i shte wida tam kakwo pishe za database zashtoto sega towa mi e w glawata :)

Отдавна вече не е практика да се минава през Pascal, за да се научи нещо по-сложно. Актуалните в момента езици за win/nonwin/web приложения/услуги са C# и Java, защото са преносими и лесни за използване. Естествено не са толкова мощни като C++, но принципно производителността не е решаваща вече.

случайно ми се намира това, не е пълно ръководство а е само списък на функции с кратко описание на български (за тези които им е проблем английския)

Не можах да разбера, защо започва от глава 26, ама карай.

Започва от 26 глава защото това е само описание на различни процедури и функции на езика. Просто да имаш представа коя за какво е, ако ти потрябва нещо специфично - примерно да знаеш какво да ползваш за SIN или COS. Не е за да те научи на езика.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...