Jump to content
BulForum.com

пералня

Recommended Posts

изискванията са:

енергиен клас А

клас на изпиране А

над 800 оборота

... и коя е най-надеждната марка сред тях.

цената да е м/у 600 и 800 лв. за предпочитане е да е по-близо до 600 :D

Goreni (не съм сигорен че така се пише) са най хубавите перални щото барабана им е никелиран - няма гниене, ся изкараха един много готин модел който е пълен автоматик. Цената не знам колко е, в техно лукс би трябвало да я има :D Успх с покупката.

Препоръчвам ти да отидеш в Деком или Техномаркет Европа. Там цените са най-приемливи и има хора които разбират и ще могат да ти кажат каква е разликата между всяка пералня. Тук едва ли ще намериш някой, който да е толкова наясно :)

В къщи имаме Аристон. Взехме я преди 4-5 месеца и просто нямаше по скъпа пералня от нея. Незнам си кви програми, 1200оборота, още куп щуротии. Но живея в панелка и пода в мокрото помещение където сложихме пералнята е крив. Колкото и да е нивелираме тя пак се измества и почва да подскача. В резултат на това вече даже и поскръцва когато центрофугира. Така че колкото и скъпа пералня да си вземеш пак няма гаранция, че ще изкара много :)

Goreni (не съм сигорен че така се пише) са най хубавите перални щото барабана им е никелиран - няма гниене, ся изкараха един много готин модел който е пълен автоматик. Цената не знам колко е, в техно лукс би трябвало да я има  :D Успх с покупката.

Май 4е беше "Gorenje" , моята е "Кьортинг" ,но това е същото :)))

само 4е след година -две ползване и м се разхлабва шайбата ,която предава в.м. на барабана ...и ти се е..майката докато рзвиеш болта за да го навиеш на ново...но това да им е кусура ,оправя се за 1-час ,ако знаеш как ....ина4е от 3-години никакви други проблеми ..засега

И ние сме с горени (купена е преди 2 месеца) майка ми е много доволна, и затова е препоръчвам, да така се пиши както си е написал ти. Земай горени и забравяй за проблемите ;) На нас ни посъветва да си купим такава един майстор по перални, все пак той чвно има наблюдение над тези неща :D

И ние сме с Горение (Така се чете правилно, пише се Gorenje)!

От онази детоя рекламираха по БТВ (звукът на тишината).

Майка е много доволна, щото като пере не се чува почти нищо, а работи на 1200 оборота. :punk

И хладилника ни е на Горение, и почти всичко останало.

Дизайнът на пералнията е на pinnin-farin (дизайнерите на Ферари) :punk

Искам само да добавя нещо по въпроса като бивш професионалист в ремонта на този вид техника :

1 - Никога не си взимаите пералня с казан от "карборан " или друг такъв вид Отврат

2- Перални които центрофугират с скорости по големи от 1000 оборота доста трудно излизат от гаранция с лагери в добро състояние....вече са почти пътници , то и съвременните уреди не са направени както някога с тенденция за ремонти ..)

2а - то зависи с колко товар работят и колко често де :punk както и от вида на пералнята "малко кинти -малко живот"

И аз да споделя малко опит. :P Преди година взех Горение, ама не като на simbata, а на 1100 оборота и пълна автоматика. Ами не знам дали претенциите ми са много големи, ама хич не съм доволен от нейния "софтуер"(разбирай - автоматиката). Не ти дава никаква възможност да се намесиш в начина на пране, което е добре за жена ми, но е кофти за мен, щот' по душа съм си овърклокер :sayjin , а програмите имат доста паузи между циклите, автоматичното балансиране на прането при центрофуга също търпи критики, а има и още някои други дреболии. Иначе центрофугата не можеш да я чуеш на 1100 об., ако е разпределила правилно дрехите. И освен това си извадих един общ извод - когато човек си взима пералня без сушилня, няма смисъл от обороти повече от 800 - всичко, което е над това не забелязах да изтисква и изсушава прането по-добре. А иначе като цяло - пере (върши работа).

Вече всички марки правят много добра бяла техника, но ако аз трябваше да избирам, без никакво колебание Whirlpool. :punk

благодаря на всички за мненията в тази тема. keep going :D

майка ми се двоуми между:

WHIRLPOOL AWM-8105

(Whirlpool Bulgaria)

,

WHIRLPOOL AWM-8085

(Whirlpool Bulgaria)

и

GORENJE WA-62101

майка ми пере много често. имайте го в предвид ;)

След като пере много => AEG, SIEMENS, BOSCH ама кат им видиш цените и ти се отщява.

еее, тя т'ва го знае, че aeg и bosch са най-добрите в тази сфера, ама както е казал бай радой, а и както ти отбелязваш "познавам доброто, но ми липсва среброто" ;)

за beko-то нищо не казахте :D

http://www.zora-bg.com/index1.html

Пералня  Whirlpool 8085

- Шесто чувство

- Клас АА

- Атомат. дозиране

- Отложен старт

• Размери: 85x60x60

• Зареждане: Предно

• Обороти: 800 / мин.

• Казан: Полиплекс

• Цена: 669.00

Whirpool rulezzzz :punk :punk

БЕКО доколкото аз знам са турски електроуреди.Правят ги по лиценз на незнам си коя фирма,не съм сигурен ще те излъжа.Наскоро обаче ходих да реммонтирам една пералня FAGOR и да ти кажа чесно по добре балансирана пералня досега не бях виждал.При центофугиране няма да мръдне,да шавне и е доста тиха.Не знам дали ги има още но все пак попитай за тях.

Ами аз не разбирам повече от всеки нормален човек,но,като съм ходил в Техномаркет,съм забелязъл,че бялата техника "НЕО" е правена в заводи на световни марки!Та ми се струва,че е добре да обърнеш внимание и на тази"куче"марка:) Ето виж тук:

http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09010720

Все пак е доста по-евтина и може да не е толкова лоша ;) Пък, като и изтече гаранцията,можеш да я смениш ;)Все пак 200 или повече лева не са малко ;)Успех в избора!

• 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...