snatch Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Ами аз съм пълен инвалид с цялата си лява половина. Не знам защо така обаче нищо не мога да правя. Когато играем футбол обичам да казвам, че левия крак го използвам само за да се подпирам. Та и с ръцете се получава горе-долу същото Link to comment Share on other sites More sharing options...
archangel Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Аз пиша с лявата и по принцип почти всичко правя с нея. И мишката държа с нея Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lud_Canar Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Аз също съм левичар!Повечето работи права с лявата ръка,но доста от тях мога и с двете,само се храня с дясната,защото в детската градина госпожата ме биеше,че не ям с нея Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 ми знам че това няма абсолютно никво значение но просто ми е интересноне става дума само за писане а по принцип с коя ръка действате повече или с коя сте по-добри аз:и с двете П.П.-и моля ви не почвайте с глупости за ч*кии и с*кс <{POST_SNAPBACK}> Правилното е "левак". Левичар е съвсем друго нещо - терорист в латинска америка с леви убеждения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_anton Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 ако не говорим за писане и с 2те ако говорим за писане дясна а ритам с левия крак ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
HBK Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 ba6ta mi igrae tenis s lqvata ,a ina4e pi6e s dqsnata pri men e samo dqsno! Link to comment Share on other sites More sharing options...
archangel Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Правилното е "левак". Левичар е съвсем друго нещо - терорист в латинска америка с леви убеждения. <{POST_SNAPBACK}> Да те питам само нещо:от къде така тази дума е навлезнала в българския език за някви си терористи на другия край на света и е станала "всеобща заблуда" и всички хора разбират човек,който пише с лявата ръка(left-hander)? Малко странно е, не мислиш ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
the_alien Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Ne sam levi4ar.vsi4ko pravq s dqsnata Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted November 13, 2004 Author Share Posted November 13, 2004 забелязал съм поне при познатите ми че ако си левичар по добре работиш с дясната ръка отколкото като си десничар(ако и тва не означава някви терористи)с лявата Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Да те питам само нещо:от къде така тази дума е навлезнала в българския език за някви си терористи на другия край на света и е станала "всеобща заблуда" и всички хора разбират човек,който пише с лявата ръка(left-hander)? Малко странно е, не мислиш ли? <{POST_SNAPBACK}> Това, че за теб са "някакви си" не значи, че са така и за всички останали.Не твърдя че съм 100 % сигурен за правилното кое е, но ми го обясняваше човек, който беше много по наясно с българския език от теб и мен взети заедно. Пък и което и да е от двете живи и здрави да сме Link to comment Share on other sites More sharing options...
archangel Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Това, че за теб са "някакви си" не значи, че са така и за всички останали.Не твърдя че съм 100 % сигурен за правилното кое е, но ми го обясняваше човек, който беше много по наясно с българския език от теб и мен взети заедно. Пък и което и да е от двете живи и здрави да сме <{POST_SNAPBACK}> Съгласен съм Пък и да не се срещаме с въпросните лоши чичковци Link to comment Share on other sites More sharing options...
bio Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 ами аз пиша с дясната (с малко бой ме възпитаха така), но рисувам с лявата и чертая с лявата, а пиша технически с дясната. ритам с левия крак, играя тенис на маса (не пенис на маса) с лявата, въобще по-силна ми е лявата половина или така си въобразявам. а мишката я държа с дясната, с лявата съм много ляв :Р Link to comment Share on other sites More sharing options...
ico_manekena Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 s dqsnata sam opredeleno Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Всичко ми е у десно. Макар че и двете ръце са ми леви. А десния крак...с него мога някои работи ако опре до спорт. Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Само ям, бърша се и фърлям с лявата. А и онва също... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 и двете... Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_131 Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Седя и се чудя защо такива теми не се затварят за писане и да може само да се гласува??? Сички гласуват и повечето от тях слагат и пост, защо??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Oбщо взето повечето неща ги правя с лявата ръка-писане,тенис на маса и прочие хави.С дясната най-добре държа мишката,другите хави не ми се отдават с нея.А мач играя с десния крак Link to comment Share on other sites More sharing options...
LPFC Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 левичари ли сте? da Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted November 14, 2004 Share Posted November 14, 2004 4estno kazano predi vreme u nas mishkata mi stoeshe ot lqvo i q durjah s lqvata ruka...prosto nqmashe mqsto za otdqsno. Spravqh se 4udesno i na turniri sam hodil...daje v zalite si q mestih otlqvo. Posle napravihme rekonstrukciq u nas i nqmashe mqsto za mishka ot lqvo...a sega de. Sled ima nqma sedmica sviknah...i taka ve4e 3 godini. Ina4e pisha, ritam... s dqsnata si polovina...smqtam, 4e 4ovek moje da se adaptira v zavisimost ot situqviqta kum lqvo ili dqsno... Ina4e imam edin priqtel deto obi4a da kazva - obi4am da si pravq 4*kiite s lqvata ruka, shtoto ne q 4uvstvam kato 4ast ot men i taka kefa e po-golqm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted November 14, 2004 Share Posted November 14, 2004 Писане - с дясната и затова е много грозно, защото никой не се е светнал да ме пробва с лявата. Баскетбол - с лявата. Футбол - с десния крак. Тенис на маса - и с двете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fox Posted November 14, 2004 Share Posted November 14, 2004 С дясната мога неща, които с лявата не мога и обратно. Например пиша с лявата, но се храня с дясната; с нож режа с лявата, но с ножица мога само с дясната и т.н. А, сега некой да ми каже левичар ли съм или не?!? Абе, всъщност съм забелязал, че с която ръка започнеш някоя операция за първи път, с нея си продължаваш и за напред. Поне така е при мен. Абе, направо съм изрод. Тая радиация от Чернобил направо ме съсипва :allien Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted November 14, 2004 Author Share Posted November 14, 2004 Абе, всъщност съм забелязал, че с която ръка започнеш някоя операция за първи път, с нея си продължаваш и за напред. <{POST_SNAPBACK}> не винаги е така аз като бях към 5-6 години и наще ма накараха да пиша с дясната иначе ми беше по-удобно с лявата и сега още ям с лявата макар че съм пробвал и обратно и ми е се 1 а като рисувам ги сменям по принцип искам да се науча да правя повече неща с лявата шото ми е кеф Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted November 14, 2004 Share Posted November 14, 2004 честно казано съм си десничар ,но мога да цъкам с мишката с лявата ръка ( научих се докато ми беше счупена дясната ) на някои упражнения те се оказва по-силна ( не по-издръжлива ) от дясната ми което за мен е доста странно ,но е факт мога и да пиша с лявата ръка така ,че си служа и с двете Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.