Jump to content
BulForum.com

Catalyst 4.11

Recommended Posts

http://www.ati.com/ на този адрес (долу в ляво ) може да намерите най-новите драивъри на Ати които обещават (естествено ) много по-голяма производителност за тяхните отрочета и поправка на много бъгове ... е до колко това е така ще се разбере дърпаите,слагаите и казваите как са ;)

Аз малко Флууднах темата но имам какво да ви кажа.Токущо тествах новите драйвери или по точно тези на http://www.techpowerup.com/softmod/

Значи впечатлението е като цяло положително. На 3DMark 2003 ми дава същите точки като 4.10 (3304 marks с карта Asus Radeon 444@264 i Duron 1600MHz)

NFS Uderground 2 направо хвракна като смених драйверите преди беше много зле имаше някакъв проблем изглежда.

А и вече не ми се прецаква Overlay-a Като си пусна тунера.Абе моя съвет е слагайте. Дано на някой му е полезно а други да не ме псуват много :)

ami moite vpechatleniq sa che sled kato gi slojih igrah okolo 3 chasa NFSU2 i nqmashe ni nai malak problem a tochno predi da gi sloja bqh s omega driverite 4.10 igrah okolo 40 min i napravo mi sa skapa prosto imah chuvstvoto che mi izgarmq kartata... taka che qvno e bilo ot driverite

btw imam chuvstvoto che sega daje temperaturata na cartata mi e po niska

Radeon 9550 @460/265 CoolEd by kumcata

Аз малко Флууднах темата но имам какво да ви кажа.Токущо тествах новите драйвери или по точно тези на http://www.techpowerup.com/softmod/

Значи впечатлението е като цяло положително. На 3DMark 2003 ми дава същите точки като 4.10 (3304 marks с карта Asus Radeon 444@264 i Duron 1600MHz)

NFS Uderground 2 направо хвракна като смених драйверите преди беше много зле имаше някакъв проблем изглежда.

А и вече не ми се прецаква Overlay-a Като си пусна тунера.Абе моя съвет е слагайте. Дано на някой му е полезно а други да не ме псуват много  :)

Айде слагаме на твоя отговорност :)))))

Благодаря за ценното инфо ! Как да не се радваш на такива интелигентни и най-ве4е полезни постове, де да беше така с целия раздел !!! !

хех сега свалям моднатите .. ,дано да върви НФС-то още по-добре че на макс АА да го пусна :woot ;) (малко трудно ми се вижда де )

офф топик : някой отваря ли му сайта на омегата ,че на мен не иска ..

хех сега свалям моднатите .. ,дано да върви НФС-то още по-добре че на макс АА да го пусна  :woot  ;) (малко трудно ми се вижда де )

офф топик : някой отваря ли му сайта на омегата ,че на мен не иска ..

Отваря се ! но в4ера и на мен ми правеше проблеми ..не се отваряше от първия път !

Хмммм....голям тарикат съм...следя темата още от първия пост, ама се натискам, докато си накачите новия драйвер и видя дали на някой не му се е омазало нещо :D Като гледам никой не се оплаква, затова ще качвам и ще постна впечатления, като едит, ако няма много натрупани постове.

ЕДИТ:

Брей....3.30 стана вече, а аз чак сега свърших тестовете. Не само на новите драйвери, разбира се. Реших да направя един обстоен тест на всички по-нови драйвери, дето имам за мойта карта. Това ми костваше 8 часа качване и слагане на драйвери, тестове с разни 'маркове' и 1 кутия цигари & 1.5 л. кола, консумирани между рестартите и по време на самите тестове. Уточнявам, че резултатите по-долу се отнасят за моята конфигурация - за други системи е възможно да има разлики. Значи....всички тестове съм провел на default 1024 Х 768 @ 32 bit. без смяна на някакви настройки по теста (само натискам копчето на съотвения тест). Освен това всички видове драйвери бях оставил в стандартния баланс между Performance & Quality 50:50. И за да има някаква последователност, всеки тест извърших по 2 пъти след рестарт на windowsa (само под XP).

Тествани драйвери:

- ATI Catalist 4.4 (само за сверка)

- ATI Catalist 4.9

- ATI Catalist 4.10

- ATI Catalist 4.11

- Omega drivers (2590)

- Mod driver 4.11 (от линка по-горе в темата)

- Един друг мod driver, дето го забравих как се казваше (4.11)

- (И за съжаление не успях да пробвам Evolution драйвера (4.10), по много тривиални причини...не ми се обяснява сега какви...)

Използвани тестове:

- 3DMark2001

- 3DMark03

- 3DMark2005

- AquaMark3

Конфигурацията:

ASUS P4P800 / P4 2.6 & 3.2(HT) / ATI 9800 Pro / 2 X 160 Gb Seagate S-ATA / RAM 2 X 512 Mb DDR400 (d.ch) / Samsung 21" / записвачки, четачки, аудио карти, лан и т.н.

Резултати:

Очаквано на последно място е Catalist 4.4 с 18510 точки на 3DMark2001. Подобно се представи и на другите тестове и не е интересен, затова няма да пиша други резултати.

Малко по-добре беше оня моднат драйвер, дето му забравих името(абе архивът е във файл "ATIODNGO16c.exe" - ако някой го разпознае - хубаво...).

Той изкара 18551 в същия марк и 5817 в 3DMark03 (общо взето слабичко и не заслужава повече внимание).

По-напред е оригиналният ATI Catalist 4.10 с точки съответно:

19051 в 3DMark2001

6507 в 3DMark03

2546 в 3DMark2005

43758 в AquaMark3

Oще по-бърз е моднатият 4.11, за който е темата, с точки:

19208 в 3DMark2001

6622 в 3DMark03

2518 в 3DMark2005 (интересно тук беше по-бавен)

45960 в AquaMark3

And...the winner is...Омегата върху 4.10 с точки:

19341 в 3DMark2001

6497 в 3DMark03 (само тук изостана)

2562 в 3DMark2005

47264 в AquaMark3 (ама тука навакса :P )

За проба накрая проведох няколко теста само върху Омегата. Сложих драйвера на performance, клокнах (не много) картата, процесорът си го оставих на 3.2 Ghz ; паметта ми е DDR400 с тайминги 2-3-3-6, но работи малко под номинала(320@5:4), заради клока.

Резултатите бяха:

- 21352 в 3DMark2001

- 6683 в 3DMark03

- 2698 в 3DMark2005

- 47625 в AquaMark3

Ами това е - надявам се с тези 8 часа + 1 за постване на резултатите ;) да съм бил полезен на някои хора, които искат да се ориентират, какъв драйвер точно да си качат. Не препоръчвам никой конкретен драйвер, това са просто резултати на моята система. Всеки сам си решава за него си. За моята конфигурация естествено ще се спра на Омегата. :punk

има ли вече омега 4.11 ? ,ако има нека някой да я качи защото не ми се отваря сайта

Не ,ето това им е топ драйвера: "Radeon Omega Drivers 2.5.90 (Catalyst 4.10 Beta)"

@Мидекс и аз като теб 4аках някой да изреве(макар 4е отдавна Ати не са гафили с драйвери -сигурно ве4е ги тестват преди да ги пуснат:)))) ,но от каталистите ,ина4е софтмоднатите ги лепнах (нали уж са преработени и проверени :)))

Да ви кажа 4естно разлика ,която си заслужава замяната на драйверите или постване на резултати не видях , а и Мидекс достатъ4но е писал (похвално ) така 4е секи може да си направи изводите сам !

Мноо бавно зарежда и от три опита само 2 -пъти се отваря :)

Между другото ATI имат бета на 4.12, но сметнах за нужно да ги пробвам още. А Evolution не успях да го кача, по една много тъпа причина. Някой може и да ми се смее, но снощи бчх доста изморен и не се сетих как да оправя проблема. Значи...някои моднати драйвери изискват след като си махнал предишния драйвер, на всяка цена да има някакъв стандартен, поне VGA. Под 98 нямам никакви проблеми - там мога да си избера каквото си искам...дори мога да се пробвам и с някой на S3, например :P . Под ХР обаче, имам ограничение само в меню, в което фигурират всички накачени по някое време от мен драйвери. Дори когато махна отметката "Show compatable hardware"(или нещо подобно), добавя още доста други драйвери, но всичките са за разни производители на карти само на ATI - стандартните VGA, SVGA, XGA просто не фигурират. Знам, че със сигурност може да се качат, но снощи бях вече зацепил от драйвери и резултати и не ми се щеше нищо допълнително. :)

има ли вече омега 4.11 ? ,ако има нека някой да я качи защото не ми се отваря сайта

4.11 още нямат, както каза Foxy и сайтът се отваря, макар и бавно. линк на омегата.

айде някой да ми даде съвет, като на абсолютен профан ....

картата ми е Gigabyte Radeon 9200SE 128 MB 64 bit

да ви кажа честно изобщо нямам опит с разните му там "слагане на нови драйвери"

... първо сложих тези но да си призная не усетих някаква разлика. после реших, че най-удачните са драйверите, които предлагат от Gigabyte тук

да, ама не. сега една игра здраво ми насича, докато с предходните нямах подобен проблем :confused

.... а в крайна сметка с новите драйвери картата показва по-слаби резултати на benchmark test-а в сравнение с тези, които са ми сложили от фирмата :(

кой има такава карта и кои драйвери си е сложил?

благодаря предварително :)

• 4 weeks later...

Опаааа...Омега пуснаха (с извинение от тяхна страна за закъснението...човекът го бил гепил някакъв грип и затова се забавил, ама сега бил добре и цъкал яко World of Warcraft :) ) новите драйвери за Ати върху каталист-а 4.12. Ей сега ще си ги сложа и ще сравня резултатите с тези дето съм поместил по-горе в темата.....

П.П. Тъй като вече е 6 сутринта (не ставам сега, а още не съм си легнал :P )....ще ги пробвам утре(днеска), че ако пак се зацепя няколко часа, като предишния път с теста.... :zzz

П.П.П. Абе няма да съм аз, ако не ги пробвам сега поне за малко :rolleyes:

Значи...пуснах отново 3DMark05 на старите Омега и записах текущите точки при какви настойки ги прави. После качих новите, направих рестарт, сложих същите настройки и пуснах марк-а. Останах малко изненадан, като видях 25 точки по-малко, но може да се дължи на това, че качих новите върху старите без да ги махна. Карай...следващите дни ще има по-подробни тестове. А ако на някой му се занимава - да споделя впечатления. B)

.....................................

Айде последно...наистина....направих някои допълнителни настройки из драйвера и качих точките малко повече от онези 2698 по-горе в подробните тестове.....всъщност изкарах 2718, което всъщност е съвсем малко отгоре....но още не съм тествал подробно с другите марк-ове...03,01,аква и т.н.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...