Jump to content
BulForum.com

Алтернатива на Windows XP

THE STORM

Recommended Posts

Be hubuu drugite ne go poznavat dobre ama ti pak kak she da go poznavash... da ne mu znaesh source koda na izus!  Sia ste ti dam primer za edin mnogo smotan bug v XP koito pobarkva vseki den hiliadi hora koito ne znaiat kak da se spraviat s nego. Otvariash papka s niakakav film i se opitvash da go iztriesh. Da ama ne! ne se trie zastoto "faila se izpolzva ot niakoia si programa...."

Zasto vsastnost ne moje da se iztrie faila? A kaji mi sia da vidim dali poznavash dobre "serioznoto" XP ?

Ами да кажем, че някоя програма все още работи резидентно и използва файла, дори след като си я спрял.

Като цяло ми се струва, че темата се разводни доста. Ясно е, че щом нещо не сработи е най-лесно да обвиним Win-a. Но малко хора се замислят дали причината не е в тях самите, в хардуера им. Както всяко нещо и Windows има нужда от поддръжка. Не може просто да щтракнеш с пръсти, да кажеш "работи" и всичко да е на 6+... Замислете се какво можете да направите по въпроса вместо да оплювате чичо Гейтс. Не че го защитавам, но просто не мога да кажа на бялото черно след като работя вече толкова време с ХР.

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply
Тоя проблем досега не съм го имал.Всички филми си ги трия с Shift+del.

П.С. Не му знам source code-а!!!Ползвам ХР от година и половина и съм прочел много за него и проблемите свързани с него и въпреки всичко не мога да кажа, че го познавам на 100%, поради което не мога да правя категорични оценки като тази,че е БОЗА.

Eeee ti go polzvash ot godina i polovina a az ot beta versiata mu oste :) I kade si chel za nego ? na stranicata na MS li ? estestveno che ste go hvaliat ! takiva pari vzemat za nego...

Istinata e che vsi4ki profesionalisti izpolzvat linux. A tezi koito im se nalaga da polzvat Win, izpolzvat 2000. Ne me pitaite zasto no znam kak stoiat nestata v dosta firmi koito se zanimavat s programirane i si imat predstava za kakvo stava vapros, ne kato nas. A inache kolkoto i da go pluia XP i az sam na nego, prosto stoto drugo niama.

Ами да кажем, че някоя програма все още работи резидентно и използва файла, дори след като си я спрял.

Ne e tova :) problema e mn po tap ot kolkoto si mislite :) Tapia STATUS BAR se opitva da Accessne filma za da vidi kva mu e rezoliciata i freimovete i dr takiva za da gi pokaje otdolo. Toia problem stava nai chesto s precakani AVI-ta nedotocheni dokrai, ili na po bavni mashini kadeto se accesva po bavno

Та отново мнението ми е да се потърси причината другаде, а не да се търсят алтернативи ('не ми говорете за Windows 98, ME и други такива' и в следващия момент: 'искам си ВИндоовс!!')  :D

Шефе ще ме звиняваш ама кьорав ли си :D .

В по-горните постове съм написал, че искам да бъде по-нов от 98 и МЕ ама кой да чете.

В момента все още свалям Media Center след вече цяла нощ дърпане :angry: .

Та искам да попитам за кой от краковете да използвам този дето е на диска или този дето е качен отделно но WAREZ-a.

И тъй като нямам записвачка да ви питам когато поиска втория диск има ли опция да го настроиш каде да го търси защото ще го инсалирам от харда.

Задавам предварително тези въпроси за да после да си нямам проблеми.

И тъй като нямам записвачка да ви питам когато поиска втория диск има ли опция да го настроиш каде да го търси защото ще го инсалирам от харда.

Oleee kade si tragnal da instalirash Windows bez da si si zapisal CDto :) Triebva ti systemen CD.... be momche :D

Oleee kade si tragnal da instalirash Windows bez da si si zapisal CDto :)  Triebva ti systemen CD.... be momche  :D

Не ми требва стига да има опция за търсене на второто CD, когато го поиска.

Имам чисто ново инсалнато XP в drive D:, ще форматирам С и от XP-то ще инсталирам медията като clean install в С и след това ще форматирам и D :D .

Не ми требва стига да има опция за търсене на второто CD, когато го поиска.

Имам чисто ново инсалнато XP в drive D:, ще форматирам С и от XP-то ще инсталирам медията като clean install в С и след това ще форматирам и D  .

eee ako ochakvash sled takava instalacia da naiamsh probmeiiii... sorry ama MS hi4 ne sa se setili za tova koeto pravish ti. Po nestandartno ne moje i da bade. Otidi i si kupi edna zapisvachka za 50 lv ili otidi pri niakoi poznat s HDDto da ti go zapishe

eee ako ochakvash sled takava instalacia da naiamsh probmeiiii... sorry ama MS hi4 ne sa se setili za tova koeto pravish ti. Po nestandartno ne moje i da bade. Otidi i si kupi edna zapisvachka za 50 lv ili otidi pri niakoi poznat s HDDto da ti go zapishe

Ако имах възможнос бих си взел веднага ама немам кинти.

Аз още не съм пълнолетен и ако знаеш с какъв зор съм си прекарал интернет :wacko:

А за HDD да го разнасям нямам против ама никой от приятелите ми не е такъв, че да ми даде да му сменям HDD.

Ще пробвам по-сложния начин и дано да имам късмет.

Ако може някой да ми отговори на въпроса има ли опция с която да кажеш на инсталацията да търси 2-рия диск по хадиска.

:confused Moje da si instaliral kolko si iskash vidove Windows,no edva li gi poznavash kato sistemi.Napishi neshto po konkretno ot kakvo si nedovolen kato gi polzvash,nedei da  pishesh che imalo problemi s Install-vaneto - tova ne e kriterii da obqvish edna dosta MASHTABNA OS za BOZA!!!Shtoto XP moje i da si ima nedostatuci , no vupreki vsichko e mnogo seriozen produkt, koito pak povtarqm povecheto hora ne poznavat dobre i ne znaqt kak da izpolzvat pravilno.

Познаваш като система??? Какво значи това? Как познаваш като система една ОС която е със затворен изходен код? Ако ще да използваш цял живот Windows си оставаш Windows user защото тази ОС така е замислена. В най-добрия случей ставаш един добър User, който знае какво става когато щракнеш на определено място. Не защо става така. Толкоз по въпроса "познаваш като система".

Иначе Windows e БОЗА!!! И това, че е много използван не го прави по-малка боза. Единственото и предимство пред всички останали ОС е, че е много user-friendly и толкоз. Хората от MS прават компромис със сигурност, стабилност, системни изисквания и т.н. за да може да е лесна за употреба.

И това, че нямало да крашва нова система ако хардуера е свястен са ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!!

На мен ми забива по време на инсталацията и още като се зареди се почва. Грешки, грешки, сини екрани и т.н. И ако ще да си най-големия гуру ще седиш и ще си блъскаш главата и ще се надяваш да оправят бъга в следващия service-pack, което е малко вероятно.

И това, че нямало да крашва нова система ако хардуера е свястен са ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!!

На мен ми забива по време на инсталацията и още като се зареди се почва. Грешки, грешки, сини екрани и т.н. И ако ще да си най-големия гуру ще седиш и ще си блъскаш главата и ще се надяваш да оправят бъга в следващия service-pack, което е малко вероятно.

За пореден път ... Защо при мене не е така?! Защо 2 седмици не бях рестартирал РС-то си без да имам никакви проблеми. Чак днес спря тока и нямаше на къде :о)) Не знам за какви грешки и сини екрани ми говориш. Единствения проблем, който имах беше със самоволното рестартиране на щайгата. В последствие се оказа, че е от калпаво захранване. От както съм с fortron 350 W не ми се е случило нито веднъж! Минал съм през чист ХР, SP1, SP2, а сега съм с Media center 2005. Единствено за SP1 мога да кажа, че ми лагваше доста машината.

Познаваш като система??? Какво значи това? Как познаваш като система една ОС която е със затворен изходен код? Ако ще да използваш цял живот Windows си оставаш Windows user защото тази ОС така е замислена.....

lele LOTION, po umni prikazki v toia forum ne biah chel! Shapka ti svaliam na intelekta i na razbiraniata! TUka prosto gamji ot prostotia... riadko sa horata koito naistina ZNAIAT ZA KAKVO STAVA vapros!

Eeee ti go polzvash ot godina i polovina a az ot beta versiata mu oste :) I kade si chel za nego ? na stranicata na MS li ? estestveno che ste go hvaliat ! takiva pari vzemat za nego...

Istinata e che vsi4ki profesionalisti izpolzvat linux. A tezi koito im se nalaga da polzvat Win, izpolzvat 2000. Ne me pitaite zasto no znam kak stoiat nestata v dosta firmi koito se zanimavat s programirane i si imat predstava za kakvo stava vapros, ne kato nas. A inache kolkoto i da go pluia XP i az sam na nego, prosto stoto drugo niama.

Ne e tova :) problema e mn po tap ot kolkoto si mislite :) Tapia STATUS BAR se opitva da Accessne filma za da vidi kva mu e rezoliciata i freimovete i dr takiva za da gi pokaje otdolo. Toia problem stava nai chesto s precakani AVI-ta nedotocheni dokrai, ili na po bavni mashini kadeto se accesva po bavno

Ами какво да ти кажа - чел съм и на Microsoft на страницата и в много други сайтове, както и в голям брой чуждестранни форуми за проблеми свързани с Windows.Пък и не разбирам какво от това ,че ползваш ХР от бета версията.

Много интересно, че всички професионалисти ползват LINUX.Аз познавам хора които работят за Toshiba и Panasonic в Германия и не съм чул за такова нещо.Аз работя в немска фирма и работя на MAC OS X.Хвалиш LINUX,а ползваш XP? ;) Много ме кефят такива като теб:)

Познаваш като система??? Какво значи това? Как познаваш като система една ОС която е със затворен изходен код? Ако ще да използваш цял живот Windows си оставаш Windows user защото тази ОС така е замислена. В най-добрия случей ставаш един добър User, който знае какво става когато щракнеш на определено място. Не защо става така. Толкоз по въпроса "познаваш като система".

Иначе Windows e БОЗА!!! И това, че е много използван не го прави по-малка боза. Единственото и предимство пред всички останали ОС е, че е много user-friendly и толкоз. Хората от MS прават компромис със сигурност, стабилност, системни изисквания и т.н. за да може да е лесна за употреба.

Да познаваш една система означава да си наясно как да я настроиш правилно,как да я поддържаш и как да работиш с нея.Естествено,че всички сме просто USER-и.Ти какво искаш?Никой никого не кара на сила да ползва Windows!Пък и като толкова много хора са недоволни вземете направете нещо по-добро вие вместо само да плюете.

А за HDD да го разнасям нямам против ама никой от приятелите ми не е такъв, че да ми даде да му сменям HDD.

Ще пробвам по-сложния начин и дано да имам късмет.

Ако може някой да ми отговори на въпроса има ли опция с която да кажеш на инсталацията да търси 2-рия диск по хадиска.

Ако никой не ти отговори аз мога да ти го запиша от HDD. Пиши ми на ПМ да се разберем.

Да познаваш една система означава да си наясно как да я настроиш правилно,как да я поддържаш и как да работиш с нея.Естествено,че всички сме просто USER-и.Ти какво искаш?Никой никого не кара на сила да ползва Windows!Пък и като толкова много хора са недоволни вземете направете нещо по-добро вие вместо само да плюете.

Samo ne moga da razbera zasto tolkova mnogo go zastitavash toia Win? Pari li ti davat? ili kvo? Mai MS samo vzemat hi4 ne davat.... :(

Samo ne moga da razbera zasto tolkova mnogo go zastitavash toia Win? Pari li ti davat? ili kvo? Mai MS samo vzemat hi4 ne davat.... :(

Аз не защитавам Windows.Просто се опитвам да ти кажа,че не е толкова черен колкото го изкарваш.Пък и сам казваш,че го ползваш.:)

Айде стига сте се карали, ясно е, че който не иска Вин, не го ползва. Който има работа да върши, знае, че и с Вин може да се върши работа, няма да отречете, че голямо количество наистина сериозни професиоинални програми са направени за Виндовс и хората работят с него и не мрънкат постоянно. Сега като ние ползваме само пиратски софтуер, и не знаем откъде ще изскочи заека, предполага да се оплакваме по-малко. Не харесвате Вин, ползвате OS <> Windows. Аз ползвам и Вин, и Линукс, всяко си има плюсове и минуси.

Колкото до въпроса за второто CD, Виндовса би трябвало да разбере, че го инсталираш от харда и дори няма да ти поиска второ CD, ами автоматично ще продължи инстала от харда (поне би трябвало както повечето софтуер, специално за WinMC не съм го правил и не мога да го твърдя със сигурност).

Колкото до въпроса за второто CD, Виндовса би трябвало да разбере, че го инсталираш от харда и дори няма да ти поиска второ CD, ами автоматично ще продължи инстала от харда (поне би трябвало както повечето софтуер, специално за WinMC не съм го правил и не мога да го твърдя със сигурност).

Ми тогава как ще имам Media Center :(

Дано да грешиш.

Istinata e che vsi4ki profesionalisti izpolzvat linux. A tezi koito im se nalaga da polzvat Win, izpolzvat 2000.

Абе трябва да предложа на админите да направят така, че когато дадена тема се изроди в заяждане и безкрайни спорове между юзерите, автоматика веднага да ги прехвърля в друг раздел - нещо като "изолатор" или стая за спорове.

Rafaello, защо си мислиш, че точно ти трябва да направиш глобалния извод за професионалистите и операционните им системи - да не би да си поръчал статистическо проучване? Или просто щото си стъпвал в 10-тина фирми и са ти казали, че в Линукса е истината....Аз работя с компютри и windows-и повече от 10 години и колегите и клиентите ми са ме признали за професионалист. Познавам също така много мои колеги - добри професионалисти. Всички без изключение работят с Windows, включително и аз и колкото и да ти е странно дори използвам 98SE. Винаги си взимам качествен хардуер, напасвам цялата система и в почти всички случаи нямам проблеми с Windows-ите. Показателен е фактът, че правя преинсталация на година и половина, при 15 часа работа на ден с инсталирани десетина тежки приложения + стотици по-малки. Син екран получавам 1-2 пъти в годината. Не казвам, че Windows е идеален - няма идеални неща (още по-малко Линукс), но най-малкото има световна статистика на ползването на операционни системи, която много лесно може да бъде проверена - резултатът, който ще видиш, явно трябва да те наведе на някои мисли.

В момента все още свалям Media Center след вече цяла нощ дърпане :angry: .

Та искам да попитам за кой от краковете да използвам този дето е на диска или този дето е качен отделно но WAREZ-a.

Задавам предварително тези въпроси за да после да си нямам проблеми.

Ами значи аз съм си го инсталирал на лаптопа и използвах крака дето си е на диска : работи си без грешка.За този дето е качен отделно на warez-a - немога да кажа нищо.Когато ти поиска втория диск : имаш възможност да си избереш откъде да го прочете .След като си поинсталира малко от 2-рото ЦД ,Windows-a ще ти поиска да вкараш отново 1-вия диск,ще трябва да го аднеш отново.След инсталацията аз просто копирах крака от диска в директорията на Win-a и го стартирах ,дадох рестарт на ПЦ-то и се махна триал периода .Инсталирал съм го и на още една машина ,но там крака не подейства от първият път (незнам защо),но като дадох рес и го пуснах отново да си направи patcha - подейства.

Ами значи аз съм си го инсталирал на лаптопа и използвах крака дето си е на диска : работи си без грешка.За този дето е качен отделно на warez-a  - немога да кажа нищо.Когато ти поиска втория диск : имаш възможност да си избереш откъде да го прочете .След като си поинсталира малко от 2-рото ЦД ,Windows-a  ще ти поиска да вкараш отново 1-вия диск,ще трябва да го аднеш отново.След инсталацията аз просто копирах крака от диска в директорията на Win-a  и го стартирах ,дадох рестарт на ПЦ-то и се махна триал периода .Инсталирал съм го и на още една машина ,но там крака не подейства от първият път (незнам защо),но като дадох рес и го пуснах отново да си направи patcha - подейства.

Мерси, много ми помогна. :)

Тва за signature от Microsoft няма никакво значение. И без него и с него драйвърите са едни и същи и нямат никакви проблеми. Просто ги няма в списъка на ХР

hahahaha po-goljam vic otdavna ne bjah chuval... signaturite sa edin vid certificat za kachestvo. neshto koeto opredeleno lipsva na povecheto kitajski bokluci ili na prezdevremenno release-nat hardware za kojto proizvoditela ne e iskal da chaka za testovete za ustojchivost na driverite ot microsoft... tova go vavedaha MS sled porednite napadki predi njakolko godini mislja tochno za puskaneto na windows 2000, kogato vsichki linux fenove trabjaha kolko e nenadezden windows a vsashtnost po-golemia problem e che ima mnogo nekadarno napisani driveri i za da se izbegne tova vavedaha tochno tezi signaturi. taj che ot men da znaesh ako edin hardware njama svestni driveri ne struva ili njakoj e pribarzal. kak moze matrox, intel i adaptek da pravjat svestni driveri a drugite da ne mogat???

ajde nazdrave i drugia pat predi da razpravjash vicove vzemi se konsultiraj malko :)

Istinata e che vsi4ki profesionalisti izpolzvat linux. A tezi koito im se nalaga da polzvat Win, izpolzvat 2000. Ne me pitaite zasto no znam kak stoiat nestata v dosta firmi koito se zanimavat s programirane i si imat predstava za kakvo stava vapros, ne kato nas

hahaha. eto oshte 1 hubav vic. samo che tozi pyt ot chovek deto poznava bratcheda na priatelja deto vsashtnost raboti v 1 takava firma ot golemi profesionalisti, vse bash majstori v programiraneto... eee ama kak obicham da gi slusham takiva... aaa setih se za 1 podrobnost - neka vi zapoznaja s 1 interesen fakt: edinia ot naj-revnostnite poddryznici na linux i opensource koito poznavah otide predi njakoj i drug mesec (moze i godina da e stanalo veche vsasthnost)... mozete li da poznaete kade deca? ... daa.... pravilno se dosetihte - za microsoft bulgaria :) mdaaa, taka e... bez majtap... a za firmite deto golemite profesionalisti polzvat linux ima skromnoto objasnenie: vinagi si trjabva server za da testvash raznite programki. a i kato pravish cross-platform development (ili prosto neshto deto shte se hostva posle na njakoj mizeren server s linux), redno e da testvash malko ot malko pone. nalaga se vse pak. samo che ne se razrabotva izcjalo na linux. moi nabljudenia. tezko im i gorko na kolegite deto im se nalaga da rabotjat samo na linux i s onezi redaktori i prochee (naposledak vzeha da zadobrjavat no vse oshte sa na svetlinni godini ot visual studioto na ms i drugite polezni programki deto si gi imame pod windows).

ajde nazdrave momci, kato prochetete malko poveche knigi i se zapoznaete i s windows i s linux maalko po-dobre vzemete pishete pak.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...