THE STORM Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Примерно съм си направил даден пакет от някакви програми и искам да направя така, че да се инсталира и деинсталира сам. Коя е най-подходящата програма за това. Чух че WISE installer бил добър. Вие какво ще ми препоръчате . Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Аз ползвам за някои неща Nullsoft Install System (NSIS), версия 2.0b, има и по-нова, това е доста лек и удобен инсталатор, фрий е, Winamp го ползва, както и много други комерсиални програми. Пишеш скрипт, в който се описва всичко, включително файловете които ще влезнат в архива, и всичко. На сайта има подробно описание на скриптовия език, не е труден. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted November 13, 2004 Author Share Posted November 13, 2004 Мерси все пак, но повече ме кефи исталатора на PODbot (това са ботове за Кънтър-Страйк). Просто ги давам за пример. Може ли да ми кажеш как се казва този инсталатор и от каде да го сваля. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Само да кажа, че NSIS, ако му научиш добре езика, можеш да кустомайзнеш както си искаш инсталатора, да изглежда както пожелаеш, има поддръжка на нещо като themes. А за съвсем потребителски инсталатор, може би най-лесно и безплатно е да си напишеш сам такъв, хич не е трудно да бърникаш в регистрите, да копираш файлове и т.н. За NSIS, сайта е NSIS . както разбираш това е open source софтуер, което е плюс, че няма да търсиш кракове и т.н., а инсталатора се ползва от изключитлено много прогрмаи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.