Jump to content
BulForum.com

Помощ по Visual Basic 6.0

Alien®

Recommended Posts

Трябва ми помощ по Visual Basic 6.0 за правене на Screen Saver с опции.Screensaver-a е направен само трябва да му се сложат допълнителни настройки.Той представлява една картинка,която се движи по екрана,а за допълнителна настройка трябва да му се сложи нещо от рода на Borwse бутон,с който да се сменя картинката,която се движи по екрана.Как да сложа тази допълнителна опция с Browse бутон с която да сменям текущата картинка?

1. dobavqsh aktiv hiksa - common dialog

2. pravish butona (demek risuvash go :) )

3. na klick-a mu pishesh (nqmam VB v momenta i ne moga da go testvam no ako nqmam sintaktichni greshki bi trqbvalo da raboti)

' tuka moje da slojish filtyr da pokazva samo jpeg naprimer
' eto taka
' commondialog1.filter = "jpezi:) (*.jpeg) | *.jpg"
commondialog1.showopen
kvoto_shte_polzvash_kartinkata = loadpicture(commondialog1.filename)

mi kato se kompilira v .exe ili v .scr nali screensaver-a se izbira ot Display Properies->Screensaver i tam ima edin buton Settings s nastroiki kam screensaver-a. i trqbva da se napravi kato nastroika da ima buton Browse s koito da se smenq kartinkata ot screensaver-a

Kakto kazah ne znam kak se pravi screensaver s VB za tova kazvam kak se pravi tova na standartno exe! Ta znachi slagash si buton-cheto na formata i shtrakash 2 pyti na nego, izliza ti edin prozorez, v koito pishesh koda, i tam dobavqsh fragmenta ot koda, koito ti napisah (eventualno moje da go redaktirash malko).

Доколкото си спомням, сейвърите са .EXE файлове с разширение .SCR

инсталират се в \WINDOWS, имат опции от командния ред:

/C - configure

/S - start

/P - preview

Та ако от командния ред имаш /C показваш една форма (прозорец) с бутонче което отваря диалог с който се отваря/посочва файла (картинката), по-горе е обяснено как става. Или направо показваш диалог за по лесно.

успех

Доколкото си спомням, сейвърите са .EXE файлове с разширение .SCR

инсталират се в \WINDOWS, имат опции от командния ред:

/C - configure

/S - start

/P - preview

Та ако от командния ред имаш /C показваш една форма (прозорец) с бутонче което отваря диалог с който се отваря/посочва файла (картинката), по-горе е обяснено как става. Или направо показваш диалог за по лесно.

успех

Eto kak se polzva komandniq red:

Function Command$() As String
    Member of VBA.Interaction
    Returns the argument portion of the command line

• 2 years later...

Да поискам малко помощ и аз... става дума за отваряне на microsoft access 97 report с параметър (въвежда се id). Идеята е след като съм намерил и селектирал (показал на екрана) нужния запис от БД във формата, да взима id-то му и да го подава на report-а като параметър. Пък и да го стартира :P че съм бая зле с VB... Благодаря предварително.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...