Jump to content
BulForum.com

Video Radeon

Recommended Posts

SAPPHIRE R9600XT/128M/TV/DVI  146.00  152.00  158.00

малко по различно е .. ,но няма да се фаштам като удавник за сламка

@Foxy това с 9500 не съм го правил аз 1 приятел (който сега е извън страната ) имаше радеон 9500 ,сложи софтмоднати драивъри и .. картата вече беше 9700

оттам с клок (имаше и волт мод на памет мисля ) достигна и мисля ,че надмина 9700 Про

П.П. и моля ти се прочети правилата най-накрая ,може просто да използваш бутона Едит !

Незнам защо ,но имаш доста заядлив характер ей така за нищо са ядосваш ,че даже и обиждаш ? следващият път може и бан да получиш за това ,ако някой модератор види темата ..

Мисли преди да пишеш

Да си видял да се заяждам с някой който дава вярна и полезна информация?!?

И не се обиждам (предполагам имаш в предвид МДТ-то ) предложих ти да дойдеш и да гои видиш как работят , а ти продължаваш да пе4аташ глупости по техен адрес -мисля 4е нямаш право ,без да знаеш за какво става на въпрос ,още пове4е ,4е още първия път ти предложих да доидеш и да ги видиш !!!!

За бана ,ако преценят модераторите ,да банват -това се е тяхна работа,но докато не се спре тук да се преразказват глупости от други форуми или да се изказват мнения базирани на по - развинтена фантазия а не на знания и опит , ще продължавам да пиша така , та дори и да ме баннат за това !!!

По темата : с Асус9600ХТ -клокнат до фабри4норазрешените (там от доктора му )4естоти (маи бяха 530/325(650))съм правил по 4180 на марка 2003 с П4 3,2ГХз,а с моята система и Р9550 съм удрял~3900 то4ки като изби4а картата до дупка (вси4ко тва без артефакти след 3-4 теста и за двете карти ,както знаеш системата няма много голямо зна4ение за Марка 2003 и нагоре ,но аз реших да ги напиша ! Разлика в картината не видях по време на игри ,което и както вървеше на едната така и на другата !!!

Това от мен , а ти ми говори там за 4естоти ако искаш ...и колкото си искаш , но мен не ме интересуват 4естоти а реални резултати !

Не знам на какво се дължи този факт ,но това си е факт !

мога да изкажа само предположение ,защо са токлова пройзводителни Р9550 -като се клокнат ,но ще го задържа за себе си ,защото ако не съм прав може да ви поразсмея малко ,като намеря пове4е инфо ще докладвам !

Знаеш ли колко прави Р9600про на Марка 2005 ?

Защото моята карта прави 1440!Не 4е това е критерии за пройзводителност ,но аз да кажа!:)

кво съм казал за МДТ-то повече доста яко си измисляш не мислиш ли изкара ме ,че 1 милион пъти съм ти говорил за тази памет ?! а уе момче чети малко кво съм писал после говори ... чесно казано твоя приятел с Асус-а ... еми съмняваме ме 2.8нс памети да се клокват само 25 Мегахерца ... @JoroBoy имаше такава карта .. мисля ,че се клокваше доста над 700 паметта

П.П. охх .. извинявай ! току що видях това

Да си видял да се заяждам с някой който дава вярна и полезна информация?!?
момче нямаш право да се заяждаш с никой ! независимо каква информация дава + това ти си мислиш ,че винаги си прав и най ги разбираш нещата ... хайде стига бе .. въздух под налягане

повече по темата няма да пиша .. ти си разбирача ти даваш вярна и полезна информация ..

кво съм казал за МДТ-то повече доста яко си измисляш не мислиш ли изкара ме ,че 1 милион пъти съм ти говорил за тази памет  ?! а уе момче чети малко кво съм писал после говори ...  чесно казано твоя приятел с Асус-а ... еми съмняваме ме 2.8нс памети да се клокват само 25 Мегахерца ... @JoroBoy имаше такава карта .. мисля ,че се клокваше доста над 700 паметта

П.П. охх .. извинявай ! току що видях това

момче нямаш право да се заяждаш с никой ! независимо каква информация дава + това ти си мислиш ,че винаги си прав и най ги разбираш нещата ... хайде стига бе .. въздух под налягане

повече по темата няма да пиша .. ти си разбирача ти даваш вярна и полезна информация ..

Асуса не е тестван от мой приятел а от мен ! За разлика от теб аз пиша за неща който съм тествал и видял с о4ите си ,за това претендирам да са верни!

А не ЦИТИРАМ ,като теб постоянно този и онзи и тази и онази 4естота а говоря за практи4ески резултати и клок ,който може да се достигне от всеки потребител ,а не от някой спец с охлаждания и модове , защото 9550 в4ера беше клокната от 4овек дето освен офис -нищо друго не е ползвал през живота си и да не казвам голяма дума ,но мислеше .4е компа е монитора !!! -и това само с 5 минути обяснения по телефона от мен !

Освен това никога не съм спорил с теб за достигнати 4естоти с а за реална пройзводителност и изгодност на покупката !

За въздуха няма да коментирам много ,но като гледам ти и налягане нямаш!

Сори ,4е осрахме темата на 4овека ,поне се надявам да си е взел полезна информация от това !

По темата  : с Асус9600ХТ -клокнат до фабри4норазрешените (там от доктора му )4естоти (маи бяха 530/325(650))съм правил по 4180 на марка 2003  с П4 3,2ГХз,а с моята система и Р9550 удрям 4060 то4ки като изби4а картата до дупка

жив и здрав да си ,но да ме убедиш ,че вадиш 4к точки на 03 мрака .. си е направо смешно . покажи ми резултати ! http://graphics.tomshardware.com/graphic/2...tml#3dmark_2003

ти не само по-добри резултати от 9600 Про си изкарал ами и от 9600 ХТ ,а кво говоря то повече и от 9800 СЕ ,още малко и 5700 Ултра си щял да минеш ..

П.П. съжелявам ,че наруших обещанието си ... колкото до това ,че не съм си си играл е поне с моето 9600 Про съм си играл

защото 9550 в4ера беше клокната от 4овек дето освен офис -нищо друго не е ползвал през живота си и да не казвам голяма дума ,но мислеше .4е компа е монитора !!! -и това само с 5 минути обяснения по телефона от мен !

хахаха .. не мислиш ли ,че с която и да е Ати карта ще стане същата работа ?

жив и здрав да си ,но да ме убедиш ,че вадиш 4к точки на 03 мрака .. си е направо смешно . покажи ми резултати ! http://graphics.tomshardware.com/graphic/2...tml#3dmark_2003

ти не само по-добри резултати от 9600 Про си изкарал ами и от 9600 ХТ ,а кво говоря то повече и от 9800 СЕ ,още малко и 5700 Ултра си щял да минеш ..

П.П. съжелявам ,че наруших обещанието си ... колкото до това ,че не съм си си играл е поне с моето 9600 Про съм си играл

хахаха .. не мислиш ли ,че с която и да е Ати карта ще стане същата работа ?

АААА, ясно от къде ти идват знанията ,като 4етеш бат Том и си мислиш 4е полу4аваш ценна информация и за това се припираш толкова тук ,трябва да ти кажа с най-добри намерения ,4е на Том-а не може да се вярва за вси4ко !

на първата картинка дето излиза за марка 2003 , трябва да ти кажа ,4е не мога да се съглася поне с 4-5 резултата ,някой завишени други занижени , но и двата вида с мног разли4аващи се от реалните резултати , тестовете който съм правил аз са били на аналоги4ни системи така ,4е при4ина за разликите в системите не може да се търси !!!

Имам наблюдения върху по4ти вси4ки карти споменати в този тест , без Х-сериите на Ати и 6ХХХ сериите на Н-видия и смея да твърдя ,4е там иам изнесени неверни данни (и то доста ) за някой от тях !

Питай хората от форума с такива и подобни карти и ми кажи дали са съгласни с писанията в Том-а!

Аз ли4но не съм ....и един приятелски съвет ,недей да 4ерпиш инфо само от Том-а ,информацията много 4есто там е поръ4ана!!!!

Ако искаш конкретни примери -Веднага !

http://www.comexgroup.com/videosystem/vide...sus_r9600xt.htm

я и Молов ли прави платени ревюта .. разликата е минимална 10тина точки ... после и на Радеон 9600 Про ще изкарам нямаш проблеми ..

Не , не знем за него дали му плащат или не ,но досега от писанията му съм 4ел само верни работи и съм " откраднал " от него доста ценни идейки ,който в практиката се оказват верни ,така 4е в общи линии му имам доверие за писанията!

А що се отнася до конкретното ревю ,не виждам да съм писал нещо по-разли4но за ХТ-то (малко по-горе ) ,упоменато в него и съм съгласен с написаното там !

Само не видях ,къде срещаш противоре4ие между ревюто на Моллов и мойте думи по-горе, та ми го даваш за пример ????

И не сравнявай Комексгруп и ХДВБГ със 4и4о Том-овия бардак!

А забравих да допълня ,4е ако не си разбрал ,аз говоря само за АСУС-ка 9550 , за другите нямам впе4атления и за това се въздържам от коментар ,но във форума има други с такива карти ,който могат да споделят мнения за тях ,аз говоря само за АСУС 9550ГЕ

Аве земи си Р9000 про за 35$ втора употреба.Тва ми беше старата вид.карта и Фар Края вървеше доста добре:)

Не се набутвай.А ако се решил да се разоряваш,направи като мен Р9800 про или X800 :punk

Сега остава да дадете и фирмата , дето има Asus карти на далавера и с орязано ДДС ( е ако са с ДДс поне да са на далавера ;) )

Предложения за Пловдив?

@Foxy не разбра ли ,че искам да кажа : не може да изкараш 4к точки (повече от 9600 Хт на мрака ) ,ако можеш все пак с твоя радеон покажи ми 1 шот .. хайде да видя

П.П. с линка към ревюто на Молов исках да ти покажа ,че резултатите в кръга 9600 Про , Хт са найстина сходни . За други карти не става дума в момента и недей ми говори кои тестове са най-верни ,а ми покажи шот от мрака .. няма да ти стане нещо ,ако врътнеш 1 мрак зарад мен нали :confused

@Foxy не разбра ли ,че искам да кажа : не може да изкараш 4к точки (повече от 9600 Хт на мрака ) ,ако можеш все пак с твоя радеон покажи ми 1 шот .. хайде да видя

П.П. с линка към ревюто на Молов исках да ти покажа ,че резултатите в кръга 9600 Про , Хт са найстина сходни . За други карти не става дума в момента и недей ми говори кои тестове са най-верни ,а ми покажи шот от мрака .. няма да ти стане нещо ,ако врътнеш 1 мрак зарад мен нали  :confused

ok ,следмалко ,дай майл да го пратя?!?

Сори 4е закъснях но имах и друга работа ..а и проблеми с нета !

Зна4и първо станала е грешка за марка03 4к- не съм прекра4вал с Р9550 Асус(най вероятно съм се объркал с резултат от дрга карта или същата карта но друга резолюция - за което се извинявам официално ,максимума който съм постигал н аконфигурацията от подписа ми с Асуска карта е ~3900pts., на 4естоти 485/285!

За съжаление ,картата която е в мен в момента не мърда от 465/265 -нагоре , всъщност мърда ,но е нестабилна на такива 4естоти, какво ли не мъ4их ,не ще , та на тези 4естоти постигнах резултат малко над 3700,който и ти пращам на мейла,ако искаш го ка4и някъде аз сега нямам възможност ,по-то4но нет !

Въпреки вси4ко продължавам да твърдя ,4е това е най изгодната покупка ЗА МОМЕНТА ....до Фх5900ХТ в другия -ве4е ценови диапазон !

пс: Нека другите който са стигали по - голям клок на 9550 с други марки карти да споделят резултати ,ако не ги затруднява, въпреки 4е го има из другите теми !

Mersi mnogo za obstoinite komentari i gore dolu mai re6ih da si vzema 9550 osven ako ne mi padnat o6te okolo 50$ i da si vzema ne6to po dobro.@Foxy ako si vzema R9550 uspeha mi v klokvaneto mu 6te zavisi li ot drugite mi komponenti na komputera????

Mersi mnogo za obstoinite komentari i gore dolu mai re6ih da si vzema 9550 osven ako ne mi padnat o6te okolo 50$ i da si vzema ne6to po dobro.@Foxy ako si vzema R9550 uspeha mi v klokvaneto mu 6te zavisi li ot drugite mi komponenti na komputera????

По принцип не би трябвало да зависи от другите елементи ,до 4естоти поне 400/230 би трябвало да тръгне на вси4ко (най- ме съмнява захранването) от мой наблюдения старите делукси 300 В с ПФЦ се справят много добре ,за Сиртеците и фортроните 300В също ще се справят ,но за нонеймките или кодегени там жнц-та разни не мога да гарантирам ,но мисля 4е би трябвало и те да се справят ,тя картата не хар4и много!

Зна4и снощои нямах време да обясня по-подронбо защо смятам тази карта за най-изгодна покупка в ниския клас !

Да ре4ем сравнена с ХТ или Про (9600) ,като оставим на страна то4ките от тестовете , от практиката да ви кажа ,4е игра която върви с 10 кадъра на 9550 -клокнат (макар и не на мах) на про или ХТ ,колкото и да я клокнете ще върви с 11-22..мах 13 кадъра т.е. пак ще се4е яко ...а игра която върви с 50-60 кадъра на про или Хт ,ще върви с 5-10 кадъра по- малко ма 9550 т.е. пак няма да наси4а ,проблема идва около 24-25- те кафъра ,но той се решава с леко намаляне на някоя от екстрите ,което може и да не забележите !

С две думи ако не се интересувате от сухи статистики и 9550 върши по4ти същата работа !

А от гледна то4ка на продажбата ,след половин до една година ще видите как яко ще им паднат цените и на 9550 и 9600 про ,ХТ ...НО проблема е там 4е например 9550 ще падне да ре4ем до към 50 $ (т.е . с 25-30$) а 9600про и хт

ще паднат до към 60-70..мах80$ (т.е. с 60-70$) ....ЕМИ САМИ ПРЕЦЕНЕТЕ КОЯ КАРТА ЩЕ СЕ ПРОДАДЕ ПО-ИЗГОДНО ,АМО РЕШИТЕ ДА ЪПГРЕЙДВАТЕ !

Това е моето мнение ,за това съм с такава карта !!! Всеки сам си избира как да се набута :))))! аз избрах така:))))

• 2 months later...

Zdraveite!

Az sa6to iskam da si zakupq Radeon 9550 no vaznikva vapros dali da e ASUS,SAPPHIRE ili GB i tam kvito o6te ima....ne sami mnogo qsni ne6tata tam....zatova molq samo RAZBIRA4I ili hora koito sa imali takiva karti da izlojat mneniq!!!

Povtarqm SAMO SERIOZNI IZKAZVANIQ!!! ;)

Zdraveite!

Az sa6to iskam da si zakupq Radeon 9550 no vaznikva vapros dali da e  ASUS,SAPPHIRE ili GB i tam kvito o6te ima....ne sami mnogo qsni ne6tata tam....zatova molq samo RAZBIRA4I ili hora koito sa imali takiva karti da izlojat mneniq!!!

Povtarqm SAMO SERIOZNI IZKAZVANIQ!!! ;)

За около 100$ GeCube9550XT(по дифоулт 425/600)

за около 85$ GeCube9550GT (по дифоулт 400/400)

А какво е мнението за Sapphire Radeon 9600 Pro 256 MB DDR ...Advantage edition 446 MHz DDR memory clock speed???В смисъл аз не ги разбирам много тея работи ама с кво е по-различна от другoтo PRO,за което говорите??? :confused

А какво е мнението за Sapphire Radeon 9600 Pro 256 MB DDR ...Advantage edition 446 MHz DDR memory clock speed???В смисъл аз не ги разбирам много тея работи ама с кво е по-различна от другoтo PRO,за което говорите??? :confused

Най голямот дърво на Сапфир зимай по-добре GeCube.

Старите бяха по хубави но и тези стават

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...