Foxy Posted November 14, 2004 Share Posted November 14, 2004 SAPPHIRE R9600XT/128M/TV/DVI 146.00 152.00 158.00малко по различно е .. ,но няма да се фаштам като удавник за сламка @Foxy това с 9500 не съм го правил аз 1 приятел (който сега е извън страната ) имаше радеон 9500 ,сложи софтмоднати драивъри и .. картата вече беше 9700 оттам с клок (имаше и волт мод на памет мисля ) достигна и мисля ,че надмина 9700 Про П.П. и моля ти се прочети правилата най-накрая ,може просто да използваш бутона Едит ! Незнам защо ,но имаш доста заядлив характер ей така за нищо са ядосваш ,че даже и обиждаш ? следващият път може и бан да получиш за това ,ако някой модератор види темата .. Мисли преди да пишеш <{POST_SNAPBACK}> Да си видял да се заяждам с някой който дава вярна и полезна информация?!? И не се обиждам (предполагам имаш в предвид МДТ-то ) предложих ти да дойдеш и да гои видиш как работят , а ти продължаваш да пе4аташ глупости по техен адрес -мисля 4е нямаш право ,без да знаеш за какво става на въпрос ,още пове4е ,4е още първия път ти предложих да доидеш и да ги видиш !!!! За бана ,ако преценят модераторите ,да банват -това се е тяхна работа,но докато не се спре тук да се преразказват глупости от други форуми или да се изказват мнения базирани на по - развинтена фантазия а не на знания и опит , ще продължавам да пиша така , та дори и да ме баннат за това !!! По темата : с Асус9600ХТ -клокнат до фабри4норазрешените (там от доктора му )4естоти (маи бяха 530/325(650))съм правил по 4180 на марка 2003 с П4 3,2ГХз,а с моята система и Р9550 съм удрял~3900 то4ки като изби4а картата до дупка (вси4ко тва без артефакти след 3-4 теста и за двете карти ,както знаеш системата няма много голямо зна4ение за Марка 2003 и нагоре ,но аз реших да ги напиша ! Разлика в картината не видях по време на игри ,което и както вървеше на едната така и на другата !!! Това от мен , а ти ми говори там за 4естоти ако искаш ...и колкото си искаш , но мен не ме интересуват 4естоти а реални резултати ! Не знам на какво се дължи този факт ,но това си е факт ! мога да изкажа само предположение ,защо са токлова пройзводителни Р9550 -като се клокнат ,но ще го задържа за себе си ,защото ако не съм прав може да ви поразсмея малко ,като намеря пове4е инфо ще докладвам ! Знаеш ли колко прави Р9600про на Марка 2005 ? Защото моята карта прави 1440!Не 4е това е критерии за пройзводителност ,но аз да кажа! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted November 14, 2004 Share Posted November 14, 2004 кво съм казал за МДТ-то повече доста яко си измисляш не мислиш ли изкара ме ,че 1 милион пъти съм ти говорил за тази памет ?! а уе момче чети малко кво съм писал после говори ... чесно казано твоя приятел с Асус-а ... еми съмняваме ме 2.8нс памети да се клокват само 25 Мегахерца ... @JoroBoy имаше такава карта .. мисля ,че се клокваше доста над 700 паметта П.П. охх .. извинявай ! току що видях това Да си видял да се заяждам с някой който дава вярна и полезна информация?!? момче нямаш право да се заяждаш с никой ! независимо каква информация дава + това ти си мислиш ,че винаги си прав и най ги разбираш нещата ... хайде стига бе .. въздух под налягане повече по темата няма да пиша .. ти си разбирача ти даваш вярна и полезна информация .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted November 14, 2004 Share Posted November 14, 2004 кво съм казал за МДТ-то повече доста яко си измисляш не мислиш ли изкара ме ,че 1 милион пъти съм ти говорил за тази памет ?! а уе момче чети малко кво съм писал после говори ... чесно казано твоя приятел с Асус-а ... еми съмняваме ме 2.8нс памети да се клокват само 25 Мегахерца ... @JoroBoy имаше такава карта .. мисля ,че се клокваше доста над 700 паметтаП.П. охх .. извинявай ! току що видях това момче нямаш право да се заяждаш с никой ! независимо каква информация дава + това ти си мислиш ,че винаги си прав и най ги разбираш нещата ... хайде стига бе .. въздух под налягане повече по темата няма да пиша .. ти си разбирача ти даваш вярна и полезна информация .. <{POST_SNAPBACK}> Асуса не е тестван от мой приятел а от мен ! За разлика от теб аз пиша за неща който съм тествал и видял с о4ите си ,за това претендирам да са верни! А не ЦИТИРАМ ,като теб постоянно този и онзи и тази и онази 4естота а говоря за практи4ески резултати и клок ,който може да се достигне от всеки потребител ,а не от някой спец с охлаждания и модове , защото 9550 в4ера беше клокната от 4овек дето освен офис -нищо друго не е ползвал през живота си и да не казвам голяма дума ,но мислеше .4е компа е монитора !!! -и това само с 5 минути обяснения по телефона от мен ! Освен това никога не съм спорил с теб за достигнати 4естоти с а за реална пройзводителност и изгодност на покупката ! За въздуха няма да коментирам много ,но като гледам ти и налягане нямаш! Сори ,4е осрахме темата на 4овека ,поне се надявам да си е взел полезна информация от това ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted November 14, 2004 Share Posted November 14, 2004 По темата : с Асус9600ХТ -клокнат до фабри4норазрешените (там от доктора му )4естоти (маи бяха 530/325(650))съм правил по 4180 на марка 2003 с П4 3,2ГХз,а с моята система и Р9550 удрям 4060 то4ки като изби4а картата до дупка <{POST_SNAPBACK}> жив и здрав да си ,но да ме убедиш ,че вадиш 4к точки на 03 мрака .. си е направо смешно . покажи ми резултати ! http://graphics.tomshardware.com/graphic/2...tml#3dmark_2003 ти не само по-добри резултати от 9600 Про си изкарал ами и от 9600 ХТ ,а кво говоря то повече и от 9800 СЕ ,още малко и 5700 Ултра си щял да минеш .. П.П. съжелявам ,че наруших обещанието си ... колкото до това ,че не съм си си играл е поне с моето 9600 Про съм си играл защото 9550 в4ера беше клокната от 4овек дето освен офис -нищо друго не е ползвал през живота си и да не казвам голяма дума ,но мислеше .4е компа е монитора !!! -и това само с 5 минути обяснения по телефона от мен ! хахаха .. не мислиш ли ,че с която и да е Ати карта ще стане същата работа ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted November 14, 2004 Share Posted November 14, 2004 жив и здрав да си ,но да ме убедиш ,че вадиш 4к точки на 03 мрака .. си е направо смешно . покажи ми резултати ! http://graphics.tomshardware.com/graphic/2...tml#3dmark_2003ти не само по-добри резултати от 9600 Про си изкарал ами и от 9600 ХТ ,а кво говоря то повече и от 9800 СЕ ,още малко и 5700 Ултра си щял да минеш .. П.П. съжелявам ,че наруших обещанието си ... колкото до това ,че не съм си си играл е поне с моето 9600 Про съм си играл хахаха .. не мислиш ли ,че с която и да е Ати карта ще стане същата работа ? <{POST_SNAPBACK}> АААА, ясно от къде ти идват знанията ,като 4етеш бат Том и си мислиш 4е полу4аваш ценна информация и за това се припираш толкова тук ,трябва да ти кажа с най-добри намерения ,4е на Том-а не може да се вярва за вси4ко ! на първата картинка дето излиза за марка 2003 , трябва да ти кажа ,4е не мога да се съглася поне с 4-5 резултата ,някой завишени други занижени , но и двата вида с мног разли4аващи се от реалните резултати , тестовете който съм правил аз са били на аналоги4ни системи така ,4е при4ина за разликите в системите не може да се търси !!! Имам наблюдения върху по4ти вси4ки карти споменати в този тест , без Х-сериите на Ати и 6ХХХ сериите на Н-видия и смея да твърдя ,4е там иам изнесени неверни данни (и то доста ) за някой от тях ! Питай хората от форума с такива и подобни карти и ми кажи дали са съгласни с писанията в Том-а! Аз ли4но не съм ....и един приятелски съвет ,недей да 4ерпиш инфо само от Том-а ,информацията много 4есто там е поръ4ана!!!! Ако искаш конкретни примери -Веднага ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted November 14, 2004 Share Posted November 14, 2004 http://www.comexgroup.com/videosystem/vide...sus_r9600xt.htm я и Молов ли прави платени ревюта .. разликата е минимална 10тина точки ... после и на Радеон 9600 Про ще изкарам нямаш проблеми .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted November 14, 2004 Share Posted November 14, 2004 http://www.comexgroup.com/videosystem/vide...sus_r9600xt.htm я и Молов ли прави платени ревюта .. разликата е минимална 10тина точки ... после и на Радеон 9600 Про ще изкарам нямаш проблеми .. <{POST_SNAPBACK}> Не , не знем за него дали му плащат или не ,но досега от писанията му съм 4ел само верни работи и съм " откраднал " от него доста ценни идейки ,който в практиката се оказват верни ,така 4е в общи линии му имам доверие за писанията! А що се отнася до конкретното ревю ,не виждам да съм писал нещо по-разли4но за ХТ-то (малко по-горе ) ,упоменато в него и съм съгласен с написаното там ! Само не видях ,къде срещаш противоре4ие между ревюто на Моллов и мойте думи по-горе, та ми го даваш за пример ???? И не сравнявай Комексгруп и ХДВБГ със 4и4о Том-овия бардак! А забравих да допълня ,4е ако не си разбрал ,аз говоря само за АСУС-ка 9550 , за другите нямам впе4атления и за това се въздържам от коментар ,но във форума има други с такива карти ,който могат да споделят мнения за тях ,аз говоря само за АСУС 9550ГЕ Link to comment Share on other sites More sharing options...
[GM]DINOBOT Posted November 14, 2004 Share Posted November 14, 2004 Аве земи си Р9000 про за 35$ втора употреба.Тва ми беше старата вид.карта и Фар Края вървеше доста добре Не се набутвай.А ако се решил да се разоряваш,направи като мен Р9800 про или X800 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romel Posted November 14, 2004 Share Posted November 14, 2004 Сега остава да дадете и фирмата , дето има Asus карти на далавера и с орязано ДДС ( е ако са с ДДс поне да са на далавера ) Предложения за Пловдив? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted November 14, 2004 Share Posted November 14, 2004 @Foxy не разбра ли ,че искам да кажа : не може да изкараш 4к точки (повече от 9600 Хт на мрака ) ,ако можеш все пак с твоя радеон покажи ми 1 шот .. хайде да видя П.П. с линка към ревюто на Молов исках да ти покажа ,че резултатите в кръга 9600 Про , Хт са найстина сходни . За други карти не става дума в момента и недей ми говори кои тестове са най-верни ,а ми покажи шот от мрака .. няма да ти стане нещо ,ако врътнеш 1 мрак зарад мен нали Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted November 14, 2004 Share Posted November 14, 2004 @Foxy не разбра ли ,че искам да кажа : не може да изкараш 4к точки (повече от 9600 Хт на мрака ) ,ако можеш все пак с твоя радеон покажи ми 1 шот .. хайде да видяП.П. с линка към ревюто на Молов исках да ти покажа ,че резултатите в кръга 9600 Про , Хт са найстина сходни . За други карти не става дума в момента и недей ми говори кои тестове са най-верни ,а ми покажи шот от мрака .. няма да ти стане нещо ,ако врътнеш 1 мрак зарад мен нали <{POST_SNAPBACK}> ok ,следмалко ,дай майл да го пратя?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted November 14, 2004 Share Posted November 14, 2004 ok ,следмалко ,дай майл да го пратя?!? <{POST_SNAPBACK}> venelinxmen@yahoo.com можеше и да ги качиш де .. предполагам ,че ще ми покажеш по някакъв начин ,че е 9550 или поне честотите на тестване Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted November 14, 2004 Share Posted November 14, 2004 Ми то на 3д марк си пише ква е видео картата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted November 14, 2004 Share Posted November 14, 2004 Сори 4е закъснях но имах и друга работа ..а и проблеми с нета ! Зна4и първо станала е грешка за марка03 4к- не съм прекра4вал с Р9550 Асус(най вероятно съм се объркал с резултат от дрга карта или същата карта но друга резолюция - за което се извинявам официално ,максимума който съм постигал н аконфигурацията от подписа ми с Асуска карта е ~3900pts., на 4естоти 485/285! За съжаление ,картата която е в мен в момента не мърда от 465/265 -нагоре , всъщност мърда ,но е нестабилна на такива 4естоти, какво ли не мъ4их ,не ще , та на тези 4естоти постигнах резултат малко над 3700,който и ти пращам на мейла,ако искаш го ка4и някъде аз сега нямам възможност ,по-то4но нет ! Въпреки вси4ко продължавам да твърдя ,4е това е най изгодната покупка ЗА МОМЕНТА ....до Фх5900ХТ в другия -ве4е ценови диапазон ! пс: Нека другите който са стигали по - голям клок на 9550 с други марки карти да споделят резултати ,ако не ги затруднява, въпреки 4е го има из другите теми ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted November 15, 2004 Share Posted November 15, 2004 е има разлика от 300 точки които ти заяви ... все едно повече не ми се занимава Link to comment Share on other sites More sharing options...
sportboy Posted November 15, 2004 Author Share Posted November 15, 2004 Mersi mnogo za obstoinite komentari i gore dolu mai re6ih da si vzema 9550 osven ako ne mi padnat o6te okolo 50$ i da si vzema ne6to po dobro.@Foxy ako si vzema R9550 uspeha mi v klokvaneto mu 6te zavisi li ot drugite mi komponenti na komputera???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted November 15, 2004 Share Posted November 15, 2004 Mersi mnogo za obstoinite komentari i gore dolu mai re6ih da si vzema 9550 osven ako ne mi padnat o6te okolo 50$ i da si vzema ne6to po dobro.@Foxy ako si vzema R9550 uspeha mi v klokvaneto mu 6te zavisi li ot drugite mi komponenti na komputera???? <{POST_SNAPBACK}> По принцип не би трябвало да зависи от другите елементи ,до 4естоти поне 400/230 би трябвало да тръгне на вси4ко (най- ме съмнява захранването) от мой наблюдения старите делукси 300 В с ПФЦ се справят много добре ,за Сиртеците и фортроните 300В също ще се справят ,но за нонеймките или кодегени там жнц-та разни не мога да гарантирам ,но мисля 4е би трябвало и те да се справят ,тя картата не хар4и много! Зна4и снощои нямах време да обясня по-подронбо защо смятам тази карта за най-изгодна покупка в ниския клас ! Да ре4ем сравнена с ХТ или Про (9600) ,като оставим на страна то4ките от тестовете , от практиката да ви кажа ,4е игра която върви с 10 кадъра на 9550 -клокнат (макар и не на мах) на про или ХТ ,колкото и да я клокнете ще върви с 11-22..мах 13 кадъра т.е. пак ще се4е яко ...а игра която върви с 50-60 кадъра на про или Хт ,ще върви с 5-10 кадъра по- малко ма 9550 т.е. пак няма да наси4а ,проблема идва около 24-25- те кафъра ,но той се решава с леко намаляне на някоя от екстрите ,което може и да не забележите ! С две думи ако не се интересувате от сухи статистики и 9550 върши по4ти същата работа ! А от гледна то4ка на продажбата ,след половин до една година ще видите как яко ще им паднат цените и на 9550 и 9600 про ,ХТ ...НО проблема е там 4е например 9550 ще падне да ре4ем до към 50 $ (т.е . с 25-30$) а 9600про и хт ще паднат до към 60-70..мах80$ (т.е. с 60-70$) ....ЕМИ САМИ ПРЕЦЕНЕТЕ КОЯ КАРТА ЩЕ СЕ ПРОДАДЕ ПО-ИЗГОДНО ,АМО РЕШИТЕ ДА ЪПГРЕЙДВАТЕ ! Това е моето мнение ,за това съм с такава карта !!! Всеки сам си избира как да се набута ))! аз избрах така)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpeedMaster Posted January 21, 2005 Share Posted January 21, 2005 Zdraveite! Az sa6to iskam da si zakupq Radeon 9550 no vaznikva vapros dali da e ASUS,SAPPHIRE ili GB i tam kvito o6te ima....ne sami mnogo qsni ne6tata tam....zatova molq samo RAZBIRA4I ili hora koito sa imali takiva karti da izlojat mneniq!!! Povtarqm SAMO SERIOZNI IZKAZVANIQ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted January 23, 2005 Share Posted January 23, 2005 Zdraveite!Az sa6to iskam da si zakupq Radeon 9550 no vaznikva vapros dali da e ASUS,SAPPHIRE ili GB i tam kvito o6te ima....ne sami mnogo qsni ne6tata tam....zatova molq samo RAZBIRA4I ili hora koito sa imali takiva karti da izlojat mneniq!!! Povtarqm SAMO SERIOZNI IZKAZVANIQ!!! <{POST_SNAPBACK}> За около 100$ GeCube9550XT(по дифоулт 425/600) за около 85$ GeCube9550GT (по дифоулт 400/400) Link to comment Share on other sites More sharing options...
anathema Posted January 23, 2005 Share Posted January 23, 2005 А какво е мнението за Sapphire Radeon 9600 Pro 256 MB DDR ...Advantage edition 446 MHz DDR memory clock speed???В смисъл аз не ги разбирам много тея работи ама с кво е по-различна от другoтo PRO,за което говорите??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted January 23, 2005 Share Posted January 23, 2005 За около 100$ GeCube9550XT(по дифоулт 425/600)за около 85$ GeCube9550GT (по дифоулт 400/400) <{POST_SNAPBACK}> Само първата партида беше така последните са 400/600 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted January 23, 2005 Share Posted January 23, 2005 А какво е мнението за Sapphire Radeon 9600 Pro 256 MB DDR ...Advantage edition 446 MHz DDR memory clock speed???В смисъл аз не ги разбирам много тея работи ама с кво е по-различна от другoтo PRO,за което говорите??? <{POST_SNAPBACK}> Най голямот дърво на Сапфир зимай по-добре GeCube. Старите бяха по хубави но и тези стават Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpeedMaster Posted January 23, 2005 Share Posted January 23, 2005 na nqkolko mesta 4etoh 4e SAPPHIRE bil prevazhoden...verno li e...mislq 4e v hardware.bg go 4etoh no ne sam siguren....i v kakvo e po to4no razlikata mejdu razli4nite R9550 (ASUS,GB.SAPPHIRE,GeCube) v kakvo se izrazqva razlikata to4no!!!!???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.