Maimun Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 Значи купих си USB IrDA адаптер, няма марка като гледам, води се универсален, но за съжаление нямам драйвери, искам да го използвам най-вече за GSM-a си който е T68i, и нямам никаква идея какви драйвери трябва да сложа, веднага щом го пъхна в USB порта, и излиза USB-serial controller, с WINXP home edition съм, но не намира сам драйверите, ще съм ви благодарен ако ми помогнете! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jack W. Tweeg Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 Отвори го и виж какво пише на чипа вътре. След това го пишеш в гугле-то и търсиш drivers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maimun Posted November 12, 2004 Author Share Posted November 12, 2004 Значи отворих го и на чипа пише следното: PL-2303HX 04223A Написах го в Гугъл, но не намерих конкретно инфо за драйвер, може би не търся както трябва Някой ако може да помага. Мерси Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jack W. Tweeg Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 http://www.prolific.com.tw/eng/Products.asp?ID=59 http://tech.prolific.com.tw/visitor/fcabdl.asp?fid=31448426 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maimun Posted November 12, 2004 Author Share Posted November 12, 2004 Незнам къде бъркам, но нещо не иска да инсталира все още тъпото IrDA, иначе си инсталирам файла, но не ще и неще да намери драйверите и това си е, иначе наистина марката е Prolific, и модела е PL-2303HX, незнам какво да правя вече Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 Еми като пъхнеш УСБто и ти изпише че иска драйвери му показваш пътя къде са и толкова, нали ги имаш вече. Ако не става значи ИРДАто е прецакано. Но щом компа го засича че присъства трябва да тръгне.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maimun Posted November 12, 2004 Author Share Posted November 12, 2004 Еми като пъхнеш УСБто и ти изпише че иска драйвери му показваш пътя къде са и толкова, нали ги имаш вече. Ако не става значи ИРДАто е прецакано. Но щом компа го засича че присъства трябва да тръгне.. <{POST_SNAPBACK}> Ми нямам никаква идея каде ги инсталира тея драйвери, тъй като файла е self-extracting, някво .exe такова и би трябвало сам после да си ги намери, ако това са въобще драйверите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jack W. Tweeg Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 Не трябва ли да си инсталиташ софтуер за връзка м/у компютъра и телефона ? Виж на сайта на сони-ериксон . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 Ми нямам никаква идея каде ги инсталира тея драйвери, тъй като файла е self-extracting, някво .exe такова и би трябвало сам после да си ги намери, ако това са въобще драйверите... <{POST_SNAPBACK}> Няма значение че ти е селф екстрактинг, разархивираш го в няква папка и така. Ако не ти е ясно как става това вече сори, не ми се обяснява То трябва да е някъв *.inf file там! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maimun Posted November 12, 2004 Author Share Posted November 12, 2004 Няма значение че ти е селф екстрактинг, разархивираш го в няква папка и така. Ако не ти е ясно как става това вече сори, не ми се обяснява <{POST_SNAPBACK}> Знам как се прави разархивирането, но и след него се появавя един setup файл, и той вече не може да се разархивира, знам че трябва да има .inf файл, но няма Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jack W. Tweeg Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=gb&...=ps1_1&pid=9932 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maimun Posted November 12, 2004 Author Share Posted November 12, 2004 Не трябва ли да си инсталиташ софтуер за връзка м/у компютъра и телефона ?Виж на сайта на сони-ериксон . <{POST_SNAPBACK}> Ами мисля че точно това е тази връзка USB IrRDA, трябва да се инсталират драйверите за тва IrDA и после само си пускам IR на телефона и става работата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jack W. Tweeg Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 Драйверите ти инсталират виртуален COM-порт. Останалото трябва да го свърши софтуера на сони-ериксон. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maimun Posted November 12, 2004 Author Share Posted November 12, 2004 Драйверите ти инсталират виртуален COM-порт. Останалото трябва да го свърши софтуера на сони-ериксон. <{POST_SNAPBACK}> Да точно така, ама не стават никакви драйвери , или поне не мога да намеря точните, свалих всичко което ми даде Jack W. Tweeg но нищо не помогна , мерси много за помоща ти все пак, утре пак ще го мъча! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jack W. Tweeg Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 Пробвах драйверите, линка към които ти пратих, и те се инсталираха без проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maimun Posted November 12, 2004 Author Share Posted November 12, 2004 Пробвах драйверите, линка към които ти пратих, и те се инсталираха без проблем. <{POST_SNAPBACK}> Да, инсталацията си минава успешно, но самото устройство не ги намира и разпозанва като свои драйвери Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jack W. Tweeg Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 Има ли <?> в DeviceManager ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maimun Posted November 12, 2004 Author Share Posted November 12, 2004 В device manager всеки път когато вкарам отзад USB-to i se poqvqva USB-Serial controller, със удивителната си седи, иска си драйверите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jack W. Tweeg Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 Пробвай да ънинсталнеш устройството от дивайсМениджър и веднага след това - Scan for hardware changes. Имаш ли инсталиран SP1 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maimun Posted November 12, 2004 Author Share Posted November 12, 2004 Пробвай да ънинсталнеш устройството от дивайсМениджър и веднага след това - Scan for hardware changes.Имаш ли инсталиран SP1 ? <{POST_SNAPBACK}> Вече много пъти опитах с инстал и ънинстал, все се появява и си иска драйверите, иначе нямам нито SP1, нито SP2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jack W. Tweeg Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 Инсталирай си SP1. Аз съм до тук! Повече не мога да ти помогна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maimun Posted November 12, 2004 Author Share Posted November 12, 2004 Мерси много, ще опитам сега и със SP1 и ако не здраве да е Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Ne znam ot kyde si go kupuwal ,no trqbvashe da si iskash DRAIVERI ot prodava4a , a ne da tyrsish tuk i iz neta ,bez da si siguren dali si popadnal to4nao na nujnite draivri!!!! Moje bi shte ti e po- lesno da otidesh i da si gi vzemesh ot nego .(*prodava4a ) Az dosega ne sym vidql da prodavat IR -bez draiveri...osven po - forumite -second hand ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maimun Posted November 13, 2004 Author Share Posted November 13, 2004 Ами а де като ми е толко акъла и не се сещам, че ще ми трябват, а иначе го взех от един магазин по бул. Руски, от тея за GSM-ите, и оная дето ми го продаде определено нямаше драйвери, ся ще си го чукам в главата като не мисля на време , едва ли ще успея да си го върна на оная...няма ли някакъв сайт из нета...дето да засича кои драйвери ти трябват, нещо подобно на Windows update...някой знае ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maimun Posted November 15, 2004 Author Share Posted November 15, 2004 Все още ги търся тея драйвери, и нямам засега никакъв успех , някой ако може да помогне с нещо да не се стиска Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.