zynth Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 Mislish li che tazi tema e postavena ot nqkoi 'bez da iska'. Nespazvaneto na pravilata ne prechi na moderatorite, a na obiknovenite useri kato men аз като обикновен юзър искам да кажа,че на мен не ми пречи,а това,че на някой му пречи е просто показателно за злобата към другите в него... искам да попитам всички тук,какво пречи едно неспазване на правилата на обикновенния юзър? знам,че те са,за да се спазвам,но това изказване в една тема-нарушение страшно ме издразни... тогава се сетих за 3 неща: 1.питах за един епизод от 1 филм преди седмица в определената тема,а ако бях пуснал нова някой щеше да ми каже къде е проблема,преди да я затворят. факт. 2.може би и този юзър,който написа това е в ситуация като моята-пита си където трябва,а никой не му отговаря......но това не означава,че той трябва да злобее срещу другите. 3.обикновен юзър видях да нарича модератор комплексиран.не съм толккова отдавна тук и незнам какви са взаимоотношенията между юзъри и модератори,но в другите форуми тези изказвания се наказват доста жестоко (дата.бг форум,примерно). с тази тема просто искаш да си излея душата по тези няколко (непълни) въпроса,които си ме човъркат отвътре. а сега ,след като го направих,може и да затворите темата,ако искате Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 1.питах за един епизод от 1 филм преди седмица в определената тема,а ако бях пуснал нова някой щеше да ми каже къде е проблема,преди да я затворят. факт. [right][post=195741]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right] Абсолютно съм съгласен. Много по-удобно е да се пише като отделна тема за конкретния въпрос (трябва ми еди кой си албум, примерно), вместо да има теми от по 20+ страници с всевъзможни request-и. Съгласете се, че е доста изморително да изчетеш всичките тези страници за да помогнеш на някого, евентуално. Аз съм пускал няколко такива искания и до сега не ми е било отговаряно. Това е достатъчно показателно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 Проблемът с рикуестовете е в това,че малко хора се занимават да ги изпълняват.Много по-лесно е да се качи това,което имаш под ръка,вместо да се ровиш из нета за да угодиш на някой друг(затова огромни благодарности към хулиганикс,майаунсъмър и ДеЗоекер).Вярно,по-лесно е да се пусне отделна тема.Трудно е и да се преравят темите за рикуестове,примерно.Затова има търсачка( и във сайта,и във форума),но и с нея пак пада доста ровичкане.Но все пак,трябват жертви. А за отношенията между юзери и модератори - поне според мен повечето хора се държат разумно и учтиво едни към други.Няма ексцесии като в дата.бг. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DREBNIA Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 Dosta ot userite prekalqvat i naistena spored mene moderatorite i adminite na tozi forum baq othlabiha primkata. Ima dosta neshta koito trqbvat da se nakajat,a specialno za requestite iskam da kaja che vseki (koi za kakvoto se seti) pishe request bez dori da pogledne v BG free-tata, kamo li v nqkoq P2P programa. Shte vida i az s kakvoto moga shte pomogna za mp3 requestite Link to comment Share on other sites More sharing options...
zynth Posted November 12, 2004 Author Share Posted November 12, 2004 ами аз съм се убедил,че хората не моигат да ползват търсачки,тъй като в другия форум,в който пиша,се пита за такива простотии за песни,които ги има почти навсякъде... но темата я пуснах и поради друга причина. според мен модераторите и админите са тези,които могат да казвам какви да се прави,как и кое е грешно и не..непример мен теди=кинг ми каза,че съм тъп и не разбирам от браузери,а като гледам какво се пише за firefox,моето мнение си е правилно. още по-лошо,според мен е някой потребител да казва кое и кой пречи на форума Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 Моето лично мнение е, че нивото на този форум е много над това на data.bg. Без да се засягат тамошните юзъри, но там има страшно много откровено тъпи постове и теми, и според мен глобално погледнато модераторите с действията си тук успяват да удържат положението за да не станем като тях. Все по-малко влизам в онзи форум, и не знам защо, преди време имах доста постове там, сигурно над 300, и с времето някакси 'експирясват', след определени периоди изчезват малко по малко, като бройка, сигурно ги трият, или пък след постоянните им database in update, се случват разни неща.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 да и според мен като ти трябва албум на група или изобщо нещо на група(след като си проверил на другите места разбира се)е много по лесно да напраиш нова тема и примерно някой като ти прати тва дето ти трябва ти да пишеш да ти изтрият темата и готово!кво повече ти трябва майна! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DREBNIA Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 ами аз съм се убедил,че хората не моигат да ползват търсачки,тъй като в другия форум,в който пиша,се пита за такива простотии за песни,които ги има почти навсякъде...но темата я пуснах и поради друга причина. според мен модераторите и админите са тези,които могат да казвам какви да се прави,как и кое е грешно и не..непример мен теди=кинг ми каза,че съм тъп и не разбирам от браузери,а като гледам какво се пише за firefox,моето мнение си е правилно. още по-лошо,според мен е някой потребител да казва кое и кой пречи на форума <{POST_SNAPBACK}> Tova che nqkoi ti e kazal che si typ moje da se ospori, v smisyl sled kato ti si praviq za dadeno neshto/tema se dokazva ima hilqdi nachini, a za browserite, samiq fakt che nqkoi pita za pesen deto e ima pocheti navsqkyde, e chovek koito ne moje da boravi s tyrsachki, zashtoto vmesto da se zanimavat uploaderite s nqkoi po slojen album ili neshto koeto ne e lesno dostypno, toi svalq pesni ot nqkoi free server i gi kachva na wareza, pri polojenie che syshtata pesen moje si e svali toi. A otnosno moderatorite i adminite moga da kava, che naistena udyrvat pomiqta nastrana, se dyrvat dosta prelichno, moje i da e imalo greshki ili neshto ot sorta, no vse pak i te sa hora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 Айде честита ви нова тема за модератори и админи. Скоро не бехме имали такава. Anyway..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Айде честита ви нова тема за модератори и админи. Скоро не бехме имали такава. Anyway..... <{POST_SNAPBACK}> Що не я пиннете,че да се спре с тая цикличност в пускането на подобни теми? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zynth Posted November 13, 2004 Author Share Posted November 13, 2004 а що винаги се намира някой умник,който не говори по темите? 12. Писането на кратки и безсъдържателни мнения просто "за лаф" е особено нежелателно. Форумът не е чат канал! правилата не важат ли дории за модераторите? защото аз ако кажа: "а о е една такава тема" сигурно ще и отнеса нещо и темата далеч не е за модератори..както пише в под заглавието тя беше породена от мнение на обикновен юзър,че на потребителите им пречи неспазването на правилата,а не мод'с-не.така че... MOD: Пускането на едни и същи теми също е споменато в правилата, мистър. Или може би те не важат за тебе ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tantramantra Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 преди време и аз поисках помощ за проблем с IE намерих теме за това,писах но нищо сигурен съм че ако бе пусната нова тема щеше да има отклик пък и тук са се разрешавали къде-къде по-трудни проблеми Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Kato 'originator' na tozi post iskam da obesnq kakvo tochno mi prechi. Kakto ste zabelqzali ima hora, koito se zanimavat s requestite napr. Az syshto ponqkoga nqmam koi znae kakva rabota i pomagam kogato moga. Sluchva se i da nqmam vreme da preglejdam 50 temi. Kogato vsichko e na edno mqsto prosto propuskam temata i gotovo. Samo za primer moga da dam 'buy/sell' kadeto chovek mnogo trudno se orientira ako ne e proverqval poveche ot den. No tam tova e neizbejno, dokato v drugite razdeli e! Vqrno e, che ako napravish nova tema veroqtnostta da ti otgovorqt e po-golqma, no tova e samo zashtoto tova ne se pravi masovo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Spored men problemat s requestite & novi temi shte se reshi donjakade, kogato se otvori cjal razdel za requesti, a ne samo edna obshta tema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Добре. Да предположим, че е така както искате - всеки рикуест-тема. И като днес 20 човека направят 20 заявки и твоята мине намайната си назад - какво правим? Пускаш нова. И Пенчо и той така - скрие му се темата с рикуеста - пуска нова. И някой който ъплоудва ще вземе да се рови назад във времето да търси темите ли?! И да ги отваря една по една?! Айде бе! Щото си няма друга работа. Мислете малко. Сега както са организирани нещата е оптималния вариант. Защото се следи - ако някой ъплоудър поеме рикуест за ъплоудване - поста с рикуеста се маха. Има една тема в която стоят само заявки които все още чакат някой да се заеме. И който има желание да ъплоудва и изпълнява заявки ще трябва да прегледа само една тема - не сто. Но кой мисли от вас за ъплоудърите и какво е удобно за тях?! Боли ви... Всеки гледа себе си и за всеки важно е само неговото рикуестче... останалите са просто длъжни да се съобразяват само с вас. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Samo da kaja che s poslednite novo vyvedeniq razdela MP3z e perfekten...ostava samo da se polzva po pravilata! Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 ostava samo da se polzva po pravilata! <{POST_SNAPBACK}> да и аз съм на тва мнение Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lud_Canar Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Uf.Az sam nqkade po sredata...po princip ne mi pre4i no ponqkoga sa iznerviam.Primerno v bye/sell mnogo 4esto se slu4va da stane taka 4i nqkoi da napi6i tema primerno "Prodavam 512 ram" i vednaga sled neq nqkoi da napi6i "Kupuvam 512 ram"....nqma smisal ot vtorata spored men...Parvo probvai da vidi6 tam pak posle otvarqi nova Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Вярвайте в модераторите и най-вече в админите, те знаят какво правят и определено не го правят за себе си! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Uf.Az sam nqkade po sredata...po princip ne mi pre4i no ponqkoga sa iznerviam.Primerno v bye/sell mnogo 4esto se slu4va da stane taka 4i nqkoi da napi6i tema primerno "Prodavam 512 ram" i vednaga sled neq nqkoi da napi6i "Kupuvam 512 ram"....nqma smisal ot vtorata spored men...Parvo probvai da vidi6 tam pak posle otvarqi nova <{POST_SNAPBACK}> нека да не спорим точно за това .. от 512 рам до 512 рам знаеш ли каква голяма разлика може да има Колкото до : всяко желание(рекуест ) нова тема - това са глупости ! и аз колко warn-ове съм получавал докато аджеба разбера кво е рекуест и къде трябва да го пиша ама .. се научих . мисля ,че когато нов потребител се регистрира трябва задължително да му бъдат показвани правилата на форума и чак след това да може да влиза и да пише .. вече които не иска да ги чете да си получава наказанието ... колкото до това дали модераторите/админите спазват правилата .. не не мисля ,доста често ги нарушават .. е добре де ама правилата не са ли за всички за примерна тема мога да дам тази : поп-фолка и дали той е свързан с нашата култура , мисля ,че там някои модератори доста често направиха оффтопици !? хайде да го направим така .. обикновенните потребители да спазваме правилата ,но модераторите да са ни за пример ... нека този форум не се превръща в селска кръчма ! Със здраве Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Причината за единна тема за рекуести не е само тази, която спомена ov3rm4n. Проблемът е доста по-голям. Представете си ако се пуснат 20 теми за рекуести за 2 дни колко от тях в наименованието си ще указват точно за какво става дума = постоянни нарушения, загуба на време от хората, които изпълняват рекуестите и още много минуси. Отделно - като не искате да преглеждате цял топик (с много страници) просто го отворете, погледнете долу в ляво и забележете магическият бутон 'Search (in) Topic'. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zynth Posted November 13, 2004 Author Share Posted November 13, 2004 @ov3rm4n ми като се изтрие поста и някой,който незнае как се търси пише пак за вече качена програма,този,който гледа рекуестите не трябва ли пак да се върне назад и да провери това дали не го е качвал вече или направо ще го качи пак и след това ще се тире,защото го има вече? сега влезте в този форум: http://www.radiocity.bg/forum/viewforum.ph...bfe6145658e607d вижте как е там-за всяка песен има нова тема,това може да се направи въвъ всяка част на форум(казвам го,защото някой каза,че това да има отделна тема за всеки рикъест е простотия) @Dreamer прочетох мнението ти и взех да се съгласявам но..... виж сега,може,да се направи нещо като скрит архив за реклуестите,те да се записват от тези,които ще ги ъплоадват в една тема и няма да има проб;ем ,според мен,защото като гледам повечето хора тук не влизат в седмицата 2-3 пъти,а на ден по толкова,което значи ,че няма голяма опасност темата да отиде в страница 2 а и форума не се чете от юзъри на homelan например така че тук не пишат 100 000 човека,като при по-глобалните форуми,за да стане такова мазало,за каквото се мисли,че може да стане. Нека се върна на дадения от мен по-горе линк към друг форум-там модератора е само един,админа не чете постове и той се справя сам...а тука се.....wOooW,доста хора Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 14, 2004 Share Posted November 14, 2004 Тъй като вече станаха 100 теми за проблеми във форума & отношение на модератори и потребители и аз вече трудно се ориентирам в коя какво да кажа.... Относно цялостен раздел с отделни теми за рекуести - това го говоря много отдавна. След отварянето на форума за външни потребители ми хрумва и раздел "Новобранец", за да няма в останалите раздели теми и постове от рода: Hora qa kajete njakva programa za zapisvane na diskove 4e si vzeh zapisvacka..... ...и задължителния отговор в този случай... Човече ти в кой свят живееш.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zynth Posted November 15, 2004 Author Share Posted November 15, 2004 еми то може 200 теми да има още,ама след като се пишат,значи наистина нещо трябва да се промени Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted November 15, 2004 Share Posted November 15, 2004 Наистина нещо трябва да се промени. Трябва ти и всички, които пускате подобни на тази теми, да престанете веднъж завинаги. Никой не е задължен да спазна правилата на форума (следователно и да пише в него) и определено форумчето няма да обеднее без мрънкалници като теб. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.